» »

Presnemavanje glasbe iz sintesajzerja prek zvocne kartice na racunalnik

Presnemavanje glasbe iz sintesajzerja prek zvocne kartice na racunalnik

nihilihihi ::

Potrebujem mnenje glede zvočne kartice od nekoga, ki se je s čim podobnim že ukvarjal.

Prej sem presnemaval glasbo iz sintesajzerja prek Philipsovega Mini Audio CD Recorderja na CD in od tam v računalnik, sedaj pa zaradi sicer malenkostne okvare te naprave poskušam glasbo iz sintesajzerja direktno prenesti v računalnik tako, da audio kable (ne midi kable!) povežem na vhod zvočne kartice. Vendar narejen posnetek še zdaleč ni tako kakovosten, kot prej preko omenjene naprave. Zvok namreč, kljub raznim poskusom, že pred doseganjem maksimalnih dB glasnosti začne "škripati".

Imam Creativovo kartico in nekje sem že prebral, da niso dobre za presnemavanje glasbe. Ali se mi bolj splača kupiti "M-Audio Audiophile" ali kaj podobnega? Nasveti? Izkušnje?

Full hvala.

Naabo ::

Za kakovostno snemanje definitivno rabiš boljšo zvočno kartico. Z audiophile-om boš dobil boljši posnetek, ampak mogoče bi se bilo bolje ozirati po zunanjih karticah (oz. takih, ki imajo konverterje zunaj računalniške kište). Vse je pa odvisno od tega, koliko si pripravljen odšteti za kartico.

nihilihihi ::

Hvala, Naabo.

Ja, sej sem si mislil. Tvoje mnenje je samo še potrdilo moje razmišljanje. Cena ni ovira - kakšne konverterje imaš v mislih konkretno?

Hvala.

Naabo ::

Govoriva o konverziji AD, se pravi iz analognega v digitalno (dobro, za predvajanje tudi DA) in te so ključni pri zvočnih karticah in ločijo tiste za nekaj € od tistih za nekaj 1k€. Studijski mojstri in audiofili se bodo sicer bunili da za 300-400€ ne moreš dobiti ne vem kaj, ampak za moje pojme lahko dobiš že res zelo dobro zadevo (sploh če primerjaš ceno s pregrešno dragimi karticami). Torej prva stvar je, da se oziraš za karticami namenjenim glasbeni produkciji. Če bi imel Mac-a bi ti za tvoje potrebe priporočal apogee duet, ki je za svojo ceno odličen :) (apogee je eno izmed podjetij, ki slovi po dobrih konverterjih)

uroszo ::

Če si zainteresiran imam midi kable za povezavo, mogoče bo kvaliteta boljša.
http://www.ozvocenja.si

Naabo ::

Midi kabli nimajo tukaj nobene veze.

uroszo ::

Zanima me kakšna bi bila razlika, če bi priklopil midi kabel namesto audio direktno v zvočno. Sam sem kabel kupil a ga še nikoli nisem uspel uporabit.
http://www.ozvocenja.si

chittax ::

"Sam sem kabel kupil a ga še nikoli nisem uspel uporabit."

Se vidi iz tvojih postov, da.
MIDI port ni nikoli služil za prenos zvoka ampak le za komunikacijo med digitalnimi glasbenimi instrumenti ter sekvencerjem, ki se uporablja za "krmiljenje" le-teh. Tako, da tvoji posti nekako niso v kontekstu s temo. Drugače pa podpis pod poste Naabo-ja.

nihilihihi ::

Ja, v glavnem hvala za odgovor. Že vidim, da se bo treba kar poglobiti v te... da ne bom rekel kaj.
Sej pravim, gre mi samo za kvaliteten prenos glasbe, t.i. s čim manj šumi, in ne za prenos midi podatkov (tisto je čisto nekaj drugega...)

chittax ::

Imaš pa še eno možnost, ki sem jo tudi jaz uporabljal svoj čas.
Če ima tvoja creativova kartica optični digitalni vhod pa kupiš na bolhi en rabljen digitalni Minidisc recorder, ki ima definitivno boljšo A/D pretvorbo kot mnogo računalniških zvočnih kartic, potem pa digitalni izhod iz Minidisc-a povežeš z digitalnim vhodom na zv. kartici in voila!
Če pa tvoja kartica nima digitalnega vhoda, pa mislim da za majhen denar danes dobiš kartico z digitalnimi vhodi in izhodi...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14017541 (9877) sash69
»

Klavir - PC

Oddelek: Strojna oprema
122494 (2377) Naabo
»

Audiofilska zvočna kartica

Oddelek: Kaj kupiti
72311 (2052) Naabo
»

Katera zvočna za proizvajanje MIDI glasbe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
62929 (2929) Djuro
»

"Studijska" zvočna kartica

Oddelek: Zvok in slika
493996 (3000) igor0203

Več podobnih tem