Forum » Omrežja in internet » Nestabilna povezava
Nestabilna povezava
roli ::
Torej že kar nekaj časa opažam, da sem ter tja kar iz neznanega razloga zmanjka internetne povezave za kako sekundo ali dve. To se zgodi nekajkrat na dan vendar je v zadnjem času precej bolj pogosto. Torej MSN se odjavi, vuze pa mi javi, da je izgubil povezavo z upnp strežnikom na naslovu... Nimam pojma kaj je narobe. Tak problem sem imel ravnokar vendar z razliko da ravnokar internet ni delal in se sam od sebe ni popravil kot ponavadi. Reset routerja ni pomagal. Pomagal pa je reset modema - sem pa tudi izklopil in vklopil kabel pri telefonski vtičnici (včeraj sem nabavil prenapetostno zaščito tudi za telefonsko linijo in sem moral narediti nov telefonski kabel vendar je na kontaktih ostalo nekaj barve iz klešč in ga malo sumim). Vendar kljub temu je modem verjetno delal saj je delal IPTV (siol TV).
Potem se problem z nepovezavo, ko se računalnik sploh noče povezat na net pojavi takrat ko sem resetiral vso opremo (računalnik, modem, router) - ponavadi ko potegnem kabel iz vtičnice ob nevihti. Pogruntal sem da pomaga če na računalniku kliknem renew DHCP Lease. Vsi računalniki dobijo IP preko statičnega DHCP serverja (aka router). Sanja se mi ne v čem je problem tega izgubljanja povezave ter tega da se spsloh ne poveže. Glede tega ko se zadeva ne poveže bi rekel, da je krivec verjetno router. Ampak pri izgubljanju povezave pa nisem tako siguren.
Router je Buffalo WHR HP G54z Tomato Firmwarom (verzija 1.07). Zdaj glede na to, da je verzija že preceeej stara me zanima ali bom z upgradeom na novo izgubil nastavitve?
Potem se problem z nepovezavo, ko se računalnik sploh noče povezat na net pojavi takrat ko sem resetiral vso opremo (računalnik, modem, router) - ponavadi ko potegnem kabel iz vtičnice ob nevihti. Pogruntal sem da pomaga če na računalniku kliknem renew DHCP Lease. Vsi računalniki dobijo IP preko statičnega DHCP serverja (aka router). Sanja se mi ne v čem je problem tega izgubljanja povezave ter tega da se spsloh ne poveže. Glede tega ko se zadeva ne poveže bi rekel, da je krivec verjetno router. Ampak pri izgubljanju povezave pa nisem tako siguren.
Router je Buffalo WHR HP G54z Tomato Firmwarom (verzija 1.07). Zdaj glede na to, da je verzija že preceeej stara me zanima ali bom z upgradeom na novo izgubil nastavitve?
http://www.r00li.com
- spremenil: roli ()
Mitch ::
Probaj priklopit računalnik direktno na modem in boš vsaj vedel, ali je krivec modem ali router...
roli ::
Odvisno! Laptop,mobitel,ipod,konzole so povezani preko wifija, trije računalniki pa preko kabla. Včeraj naprimer net ni delal na nobenem računalniku pa tudi na ipodu ne. Še vedno pa je delalo omrežje. Direktno na modem se pa trenutno nebi povezal, ker se nočem zgubit v kablih.
http://www.r00li.com
msmid ::
Zdravo,
danes zjutraj pridem v službo, prižgem računalnik, se prijavim v MSN, router izgubi povezavo. Enako se dogaja z ostalimi računalniki, včeraj je delovalo še vse ok, med tem časom ni bilo narejeno nobenih updatov, tudi konfiguracija routerja se ni spreminjala.
Imam router Netgear FVS124G, sem tudi nadgradil firmware, zmanjšal mtu size, naredil restore in še vedno isto.
danes zjutraj pridem v službo, prižgem računalnik, se prijavim v MSN, router izgubi povezavo. Enako se dogaja z ostalimi računalniki, včeraj je delovalo še vse ok, med tem časom ni bilo narejeno nobenih updatov, tudi konfiguracija routerja se ni spreminjala.
Imam router Netgear FVS124G, sem tudi nadgradil firmware, zmanjšal mtu size, naredil restore in še vedno isto.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569842 (6671) | c23po |
» | WiFi včasih dela, včasih neOddelek: Omrežja in internet | 6511 (1276) | alfa_fan |
» | Težava s priklopom televizije v omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 4330 (3975) | broken/link |
» | Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN na Amisu, bizarno počasen internet. (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 12305 (9585) | Invictus |
» | Nenavaden časovno omejen upad dolvlečne hitrostiOddelek: Omrežja in internet | 3102 (2321) | čuhalev |