» »

Senzor za parkiranje avtomobila?

Senzor za parkiranje avtomobila?

marko610 ::

Ne vem če ta tema, spada v ta forum, ampak bom vseeno napisal.

Imam velik avto in majhno garažo, tako da moram zadaj zmeraj paziti, da se ne zaletim v steno.
V neki trgovini sem videl, da obstaja laser, ki ima neko napravo, ki začne piskati ko se zapelješ čez laser. Prosil bi da prilepite link od te trgovine(sam sem iskal, pa nisem nič našel).

Zheegec ::

Ko senzorju zmanjka baterije pa greš skozi steno ane?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ta_ki_tke ::

http://www.conrad.si/
> avtomobil > udobna oprema za avtomobile > parkirni sistemi za avtomobile

WarpedGone ::

To je vse fino in fajn, problem je da se hudiča zlo hitro navadiš. No, pravi problem je, da je hudič nezanesljiv. In ko odpove si prepričan da maš še plac in - bum.

Če je problem garaža, je rešitev zelo enostavna. Na primerni oddaljenosti od stene daj na tla eno desko, debele kake 2 al pa 3 cm. Lahko jo tudi priviješ v tla, da bo bol sigurna pozicija. Ko boš parkiral boš vedno čutil, ko boš zapeljal nanjo. Takrat boš vedel, da je čas ustavit.
Zbogom in hvala za vse ribe

;-) ::

Garažo mam za en avto tak dolgo da lih 2,5cm spredaj placa pa zadaj ko zaprem vrata. Najlažje je tak da si zapomniš kak ti luči svetijo ali pa si spredaj kak štrikec iz stropa obesiš-sosed ma tenis žogico in se zapelje pod njo do šipe pač.

IceIceBaby ::

Jaz imam na steni en stiropor nalepljen, pa lepo vidim, kdaj z odbijačem naslonim na stiropor.

enxtip ::

Ko senzorju zmanjka baterije pa greš skozi steno ane?

Senzor ob prazni bateriji večkrat javi zvočni signal. Vsak senzor ima svoj način opozorila.
Če pa ima delovno napetost 12V, pa se lahko izkoristi akumulatorsko napajanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: enxtip ()

Pyr0Beast ::

Kocne v tla priviti pa je.
Lahko pa tudi zid obložiš z blagom ali čim podobnim. Dokler ni vzdolžnih sil se na odbijaču nebi smele pojavljati praske (Razen če poči)

Varianta pa je da tudi malce luknje narediš v zidu ali pa odbijače dol snameš in bo placa kar naenkrat dovolj :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

šernk ::

heh eni pa znate komplicirati...

avto vsakodnevno parkiram 5cm spredaj od traktorja in max mi ostane 10cm od strani...za vožnjo naprej vidim ko pride rob prikolice traktorja do zunanjega ogledala (mimo pač ne moreš ne) za s strani sem se pa naučil da v kolikor rahlo zapeljem na 1cm visok pločnik, na noben način ne morem prijeti, pa ne rabim nobenih nezanesljivih senzorjev...

zapomniš si po eni preprosti stvari in to je to
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

___ ::

avto parkiraj tako kot pač mora bit, nato na tleh označi kje so zadnja kolesa in tja pač privijači neko desko deblo VSAJ 3 cm, jaz bi dal rajši kakih 5 cm debelo da bi bilo za ziher:) Na ta način boš vedno vedel do kam lahko parkiraš avto in problem bo rešen z minimalnimi stroški!

Druga opcija je da ob steno nasloniš ploščo iz stiropora ali gume, vendar s tem izgubiš dragocene centimetre, saj parviš da imaš na obeh straneh vsega skupaj le 2.5 cm prostora..ta opcija očitno odpade:)

torej pojdi hitro do najbližjega merkurja, bofa ali česarkoli kjer lahko kupiš desko in vijake ali žeblje in uredi zadevo, da ne bo odbijač trpel:)
lp

___ ::

pozabil sem še tole opcijo:

Na steno si lahko narišeš črto natanko tam, kjer je levo zunanje ogledalo...ko boš parkiral boš pač gledal črto in videl kdaj je ogledalo vzporedno s tisto črto:)

mislm opcij je OGROMNO..samo znajti se je treba.Brezveze kupovati neke drage sisteme za pomoč pri parkiranju..rajši se malo znajdi in bo problem rešen:)

če se ti zdi škoda tal in ne bi rad zabijal žebljev vanje, pa desko prilepi ali pa kupi toliko široko desko da bo segala od stene do koles.kot sem rekel ZNAJDI SE:)saj smo vsi gledali strica Macgyverja nekaj let nazaj:)

lep večer želim še naprej

Saladin ::

Obesiš staro pnevmatiko na zid, pa je.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

LapD ::

ki je debela 2.5 cm ane :))
web&motion designer

Phoebus ::

Jebeš tehniko, stara metoda je najboljša- na tla pritrdiš dilo. Ko z gumo prideš do dile (kar seveda čutiš), si parkiral v piko. Ni problemov z baterijami, elektriko, senzorji,...

Jst mam brisačko na zidu ob vratih, ko pridem do nje, je parkirano optimalno, pa še vrata lahko odprem brez skrbi.
web&motion designer

Saladin ::

ki je debela 2.5 cm ane :))

Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Utk ::

Vsaka rešitev, ki ne vsebujejo laserjev ali ultrazvoka, je bedna.

KandazaR ::

Ma komplicirate. Zakurbli mešalc pa garažo dozidat :))

ABX ::

Ne vem če ta tema, spada v ta forum, ampak bom vseeno napisal.

Imam velik avto in majhno garažo, tako da moram zadaj zmeraj paziti, da se ne zaletim v steno.
V neki trgovini sem videl, da obstaja laser, ki ima neko napravo, ki začne piskati ko se zapelješ čez laser. Prosil bi da prilepite link od te trgovine(sam sem iskal, pa nisem nič našel).

Namesti si kako oviro pod gumo, ko boš šel v rikverc boš čutil zadevo na gumi in se vedno pravilno parkiral. Ali pa nariši kaj na steni, ko je ogledalo na črti, se ustavi.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

cewapcic ::

kup audi-ja-a8 kolega je mel že vgrajen senzor

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cewapcic ()

Zakaj bi kupu nov avto če pa lahko novo hišo z večjo garažo 8-)
web&motion designer

tomaz- ::

parkiraj pred garažo, namesto senzorjev s tem denarjem garažo napolni s kištami pira in nas povabi !

Vesoljc ::

s stropa si obesi pingpong zogico (ali kaj podobnega), tako da ko zadane sprednjo/zadno sipo, je avto oddaljen tocno toliko kot hoces.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

oemdzi ::

enkrat se fajn zalet v steno bo avto za kakih 10cm krajsi :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za domače mojstre - laminati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8247612 (7127) Utk
»

Nakup hiše (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27158511 (33776) Matejjjjj
»

Prosimo parkirajte vzratno/vnaprej (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6222143 (19963) solatko
»

Zaščita zidu

102943 (2712) pirlo
»

Zvočna izolacija

Oddelek: Zvok in slika
103131 (2880) damjan1980

Več podobnih tem