Forum » Strojna oprema » razlika med ATA in SATA
razlika med ATA in SATA
cewapcic ::
mene pa zanima kaka je dejanska razlika v hitrosti etc. pri tele dveh diskih, ki jih imam
ata disk ST380011A
sata disk WDC WD25 00KS-00MJB0
ker mam dost cajta sm mislu naštimat windows xp na ata disk in pa linux na sata disk
windows bi mel predvsem zarad iger, pa še kakšne pizdarije k so windows only
al je bols, da razdelim sata disk na 80 GB za windows pa 170 GB za linux, pa če bi se dal pol še kej nastimat, da bi mel na unmu ata disku filme, slike..., k bi jih lohk gledu v linuxu, sam nocm da bi bil zarad tega sistem pol kej pocasnej
in pa kaka je razlika med mojim WDC WD25 00KS-00MJB0 in novejšimi SATA diski, ki jih prodajajo v trgovinah..
če bi recmo šel kupit nov disk za kake 100 EUR bi pridobil samo na prostoru al tud kej na hitrosti?
ata disk ST380011A
sata disk WDC WD25 00KS-00MJB0
ker mam dost cajta sm mislu naštimat windows xp na ata disk in pa linux na sata disk
windows bi mel predvsem zarad iger, pa še kakšne pizdarije k so windows only
al je bols, da razdelim sata disk na 80 GB za windows pa 170 GB za linux, pa če bi se dal pol še kej nastimat, da bi mel na unmu ata disku filme, slike..., k bi jih lohk gledu v linuxu, sam nocm da bi bil zarad tega sistem pol kej pocasnej
in pa kaka je razlika med mojim WDC WD25 00KS-00MJB0 in novejšimi SATA diski, ki jih prodajajo v trgovinah..
če bi recmo šel kupit nov disk za kake 100 EUR bi pridobil samo na prostoru al tud kej na hitrosti?
- zavaroval slike: Mavrik ()
Valvoline ::
če hočeš hitrost rabiš SSD ali raptor. ni velika razlika hitrosti med sata in ata. Če daš 2x sata v raid0 si zmagal.
Blinder ::
Poišči temo "hitrost vašega diska" v oddelku mislim da "strojna oprema". Tam uporabniki postajo rezultate teh hd benchmarkov. En 640 GB disk ti bo bral z cirka 95MB/s, kar je duplo kot tvoj 80 GB
Z hitrejšim diskom se ti prej bootne v OS, prej se ti zazenejo programi, posnetki, prej ti odpre dokumente...
Jaz bi na tvojem mestu dal 30 GB za Win xp, naslednjih 10 za linux in ostalo bi dal na eno ntfs particijo, ki jo lahko bereš iz tako windowsov kot linuxu. Ze ki smo pri tem, meni ne rata glih pisat pa brat po ntfs particiji iz debiana, mogoče sem kaj zaj**** pri instalaciji, mogoče pa zahteva, da se ntfs partcijo vedno ročno mounta, ah komplikacije.
Tisti 80GB disk pa lahko tut uporabljaš za podatke. Če je slučajno tale disk preveč glasen, pol ga rajši daš ven.
Z hitrejšim diskom se ti prej bootne v OS, prej se ti zazenejo programi, posnetki, prej ti odpre dokumente...
Jaz bi na tvojem mestu dal 30 GB za Win xp, naslednjih 10 za linux in ostalo bi dal na eno ntfs particijo, ki jo lahko bereš iz tako windowsov kot linuxu. Ze ki smo pri tem, meni ne rata glih pisat pa brat po ntfs particiji iz debiana, mogoče sem kaj zaj**** pri instalaciji, mogoče pa zahteva, da se ntfs partcijo vedno ročno mounta, ah komplikacije.
Tisti 80GB disk pa lahko tut uporabljaš za podatke. Če je slučajno tale disk preveč glasen, pol ga rajši daš ven.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Valvoline ::
Tale wd 250gb ti je nekam počasen,moj 320gb seagate ima začetno hitrost 85mbs.
najbl pomembn podatek je seek time,tle so sata in ata diski popolnoma izenačeni. Razn če seveda ne kopiraš vsak dan na stotine gb :)
najbl pomembn podatek je seek time,tle so sata in ata diski popolnoma izenačeni. Razn če seveda ne kopiraš vsak dan na stotine gb :)
cewapcic ::
zakaj ma tale poba z istim diskom kot jst dost vecji burst speed?
a je vazn kaj mas gor nalozen al pa kej?
a je vazn kaj mas gor nalozen al pa kej?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Strojna oprema | 600113 (57513) | hariscorale |
» | Temperatura diskaOddelek: Strojna oprema | 1838 (1583) | zavajon |
» | Temperatura diskaOddelek: Strojna oprema | 1323 (1097) | M@73Y |
» | Ali gre priklopit SATA II disk na ploščo Asus P4C800-Deluxe?? pomoč prosim...+ Še neOddelek: Strojna oprema | 2711 (2383) | muzičar |
» | Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 10528 (7713) | Keyser Soze |