Forum » Pomoč in nasveti » Ne pridem v BIOS - NOV PC - GA-EG41MF-S2H
Ne pridem v BIOS - NOV PC - GA-EG41MF-S2H
beta1 ::
Pozdravljeni
Hudi problem, nisem se še srečal s tem.
Ravnokar sestavil za žlahto nov poceni PC. Ko vklopim, plata piskne in napiše Entering the BIOS setup (nekak tak) in potem ko bi mogel prit v BIOS se PC resetira in piskne. Sliko vidim, RAM pokaže cel, CPU pokaže.
Komponante pa so:
Gigabyte GA-EG41MF-S2H F3 bios (CPU podprt)
Intel E5200
RAM OCZ 2GB - 1 palčka 5-5-5-18 1.8v
Grafika onboard
Disk, pekač ni razlike, sem probal imet izklopljeno in vklopleno.
Napajalnik 580W - 100 deluje
hvala
Hudi problem, nisem se še srečal s tem.
Ravnokar sestavil za žlahto nov poceni PC. Ko vklopim, plata piskne in napiše Entering the BIOS setup (nekak tak) in potem ko bi mogel prit v BIOS se PC resetira in piskne. Sliko vidim, RAM pokaže cel, CPU pokaže.
Komponante pa so:
Gigabyte GA-EG41MF-S2H F3 bios (CPU podprt)
Intel E5200
RAM OCZ 2GB - 1 palčka 5-5-5-18 1.8v
Grafika onboard
Disk, pekač ni razlike, sem probal imet izklopljeno in vklopleno.
Napajalnik 580W - 100 deluje
hvala
volp ::
Probaj dat baterijo ven pa pusti 20 minut pa potem probaj nanovo. To se je naredilo tudi meni.
hvala za hiter odgovor, ravnokar probal
upam da bo delalo
Ne. Nedela. Isto je
Butasta plata
Ne dela. isto je
upam da bo delalo
Ne. Nedela. Isto je
Butasta plata
Ne dela. isto je
Zgodovina sprememb…
- spremenil: beta1 ()
CPU dela na 1.7Ghz namesto na 2.5ghz
200x8.5
Ta cpu je že podprt v osnovnem biosu. Naložena je pa še novejša verzija na plati.
Komu se kaj sanja? Plata defekt?
200x8.5
Ta cpu je že podprt v osnovnem biosu. Naložena je pa še novejša verzija na plati.
Komu se kaj sanja? Plata defekt?
Rešil problem.
Problem je RAM.
Dal sem eno drugo firmo rama in sem takoj prišel v BIOS. Tam sem dal Optimised defaults ter dal ta ram nazaj not in zadeva deluje.
Problem je RAM.
Dal sem eno drugo firmo rama in sem takoj prišel v BIOS. Tam sem dal Optimised defaults ter dal ta ram nazaj not in zadeva deluje.
Plata crkila. Klump od gigabyta.
Prejšne dneve, celo kišto poinštaliral, brez felerjev, letela ko raketa. Sistem porihtal tak kot mora bit, inštaliral še neke HTPC igerce, ki so delale tekoče. Prinesem kišto sorodnikom. Jo priklopimo >>> TEMA. Resetiram, ponovno vklopim v elektriko. Začne plata piskat kar random. Slika cela v artefaktah. V BIOS sploh nisi prišel. Štekalo vseskup. Nakoncu še BSOD. Po tem pa niti slike več. Odprem kišto vse normalno, nič da bi kaj zlezlo iz kontaktov. Od zdaj naprej samo piska kak se ji zlubi. Enkrat 3 piski, drugič samo po 1 pisk, tretjič sploh ne piska, četrtič pokaže sliko v artefaktah. Tudi če priklopimo na VGA so artefakti, ko jih doma nisem imel in sem mel priključeno na ta prikjluček.
Zadnjič kaj od gigabyta, klump da ni večjega. Mogoče so dražje plate kaj bolše, te low end so pa čist za en drek. Sem vedel po malem, da bodo problemi. 2-3 leta nazaj sem čist vsako plato od gigabyta na servsis nesel. Pol pa še norijo z temi revizijami, kot da niso zdravi. Namesto, da bi naredli nov BIOS, da bi lahko kakega quad cora vtaknil bodo oni naredli reviziji 1.2 in 1.3. Če hočeš montirat, lahko polovico trotel kište bek vržeš, seveda, če ti zdrži 1-2 leti, če ne crkne prej. Hvala bogi, da sem zasebe kupil Asus P5B, ker če bi takrat vzel Ga-965P od gigabyta bi se lahko lepo obrisal pod nos z njihovimi revizijami.
Bratranec (12 let), ko se je tak veselil kište, bil celi veseli. Nakoncu pa celi objokan, da bo še zdaj tote butle čakal preden bodo novo plato poslali.
Tak, pa rečte kar hočete. Zaradi mene lahko nevem kak hvalite gigabyte, pa se na trepalnice postavite, jaz ga ne kupim več. Preveč slabih izkušenj, še posebaj tazadnja.
Prejšne dneve, celo kišto poinštaliral, brez felerjev, letela ko raketa. Sistem porihtal tak kot mora bit, inštaliral še neke HTPC igerce, ki so delale tekoče. Prinesem kišto sorodnikom. Jo priklopimo >>> TEMA. Resetiram, ponovno vklopim v elektriko. Začne plata piskat kar random. Slika cela v artefaktah. V BIOS sploh nisi prišel. Štekalo vseskup. Nakoncu še BSOD. Po tem pa niti slike več. Odprem kišto vse normalno, nič da bi kaj zlezlo iz kontaktov. Od zdaj naprej samo piska kak se ji zlubi. Enkrat 3 piski, drugič samo po 1 pisk, tretjič sploh ne piska, četrtič pokaže sliko v artefaktah. Tudi če priklopimo na VGA so artefakti, ko jih doma nisem imel in sem mel priključeno na ta prikjluček.
Zadnjič kaj od gigabyta, klump da ni večjega. Mogoče so dražje plate kaj bolše, te low end so pa čist za en drek. Sem vedel po malem, da bodo problemi. 2-3 leta nazaj sem čist vsako plato od gigabyta na servsis nesel. Pol pa še norijo z temi revizijami, kot da niso zdravi. Namesto, da bi naredli nov BIOS, da bi lahko kakega quad cora vtaknil bodo oni naredli reviziji 1.2 in 1.3. Če hočeš montirat, lahko polovico trotel kište bek vržeš, seveda, če ti zdrži 1-2 leti, če ne crkne prej. Hvala bogi, da sem zasebe kupil Asus P5B, ker če bi takrat vzel Ga-965P od gigabyta bi se lahko lepo obrisal pod nos z njihovimi revizijami.
Bratranec (12 let), ko se je tak veselil kište, bil celi veseli. Nakoncu pa celi objokan, da bo še zdaj tote butle čakal preden bodo novo plato poslali.
Tak, pa rečte kar hočete. Zaradi mene lahko nevem kak hvalite gigabyte, pa se na trepalnice postavite, jaz ga ne kupim več. Preveč slabih izkušenj, še posebaj tazadnja.
Furbo ::
Da si jo morda sam pokvaril še pomisliš ne. :)
Poglej če se ni kaj iztaknilo med transportom.
Poglej če se ni kaj iztaknilo med transportom.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
TOP ::
Če bi kdaj že sklada PC bi vedel,da ni večjega sranja od Gigašrota.Drugič vzem Asus.Kar se tiče rama,sem pa mel že nekajkrat težave v navezi Asus OCZ rami.
Sem zelo previden. Sestavil sem že preveč PCjev - mogoče je to problem.
To kišto sem dal nazaj v vrečko in nato 2 stiropora, en spodaj in en zgoraj ter vseskup dal v škatlo od ohišja in zalepil z debelim rjavim salotejpom. Nato pa previdno peljal v avtu. Tudi razpakiral sem previdno. Sem odprl ohišje in se ni nič iztaknilo.
Preprosto crknilo. En dan dela, drugi dan ne dela.
To kišto sem dal nazaj v vrečko in nato 2 stiropora, en spodaj in en zgoraj ter vseskup dal v škatlo od ohišja in zalepil z debelim rjavim salotejpom. Nato pa previdno peljal v avtu. Tudi razpakiral sem previdno. Sem odprl ohišje in se ni nič iztaknilo.
Preprosto crknilo. En dan dela, drugi dan ne dela.
Valvoline ::
Če hočeš pocen plato za 775 si vzam asrock 1333dvi,kolega je kupu in navil e5300 na 3.8ghz.
45e je dal za njo.
al pa tole.
http://www.bolha.com/oglas382980036/osn...
45e je dal za njo.
al pa tole.
http://www.bolha.com/oglas382980036/osn...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
solatko ::
Na vseh postih, kjer se pogovarjamo o sestavi računalnikov, poudarjam, da je osnova računalnika MB in, da se poceni plat ne splača not dajat, raje €50 več in to pol dela, pa ni važno ali QDI, ASUS, GB, MSI..... Veliko sestavljam in popravljam računalnike, zato govorim predvsem iz iskušenj. Plate visokega srednjega razreda, se kvarijo izredno redko - cena malo čez €100, vse kar je ceneje, je vprašljiva kvaliteta. Tudi ASUS poceni plošče niso vredne nič. Kupi malo dražjo GB plato, pa ne boš imel nobenih problemov.
TOP ::
solatko,delno se strinjam s tabo razen za Gigabytke ne.Sam sem mel UD3P ki je koštala 155e in je po 2 dneh crknila.
solatko ::
Je tudi meni že crknila pro Intel plošča v rangu €600, se zgodi, vendar zelo redko, je pa pri cenenih platah to prej pravilo kot slučaj. Doma mi delata že 6-7 let GB ultra 875/478 in ai7 od ABIT-a 865/478, pa je vse v redu, imel pa sem tudi nekaj asus-ovih in drugih plat, cenejših variant, pa so kar hitro spuščale duše.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AM3 sistem - kaj bi priporočiliOddelek: Kaj kupiti | 2342 (1696) | TOP |
» | razlike v voltaži... (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4671 (3535) | Pyr0Beast |
» | Zatikanje v igrah Phenom 940 in 4870 x2Oddelek: Pomoč in nasveti | 2085 (1104) | Kristjan15 |
» | Navijanje e4300 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 20640 (9523) | ZaLoMaT |
» | Kaj naj kupim? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5320 (4137) | B_U_R_I |