» »

Zatikanje v igrah Phenom 940 in 4870 x2

Zatikanje v igrah Phenom 940 in 4870 x2

mysly ::

Včeraj sem proc Phenom 9950 x4 zamenjal za spodnjega ! Prej so igre normalno delale, sedaj pa se pojavlja zatikanje in to v vseh, od tetrisa do nevem . . . Crysis naprimer ! Ne teče tako lepo, kot prej ! Malo se zatakne za desetinko sekunde, potem steče naprej, se spet zatakne, in to se ponavlja, kot sem že napisal, pri VSEH igrah ! V CO2 mi fps pade iz 170 na 15, gre spet na 170, pa spet pade ! V CO4 pa fps ne niha. Sistem sem na novo naložil, ker sem mislil, da bo kaj bolje, ampak je isto. Driverji so najnovejši kot prej, direct x isto. . . ne vem, kaj bi bilo narobe ! Sistem ni nič navit ! CPU driver tudi prej in sedaj ni bil inštaliran... V 3Dmarkih mi gre normalno skozi. A so v biosu kakšne nastavitve ? Prosim za pomoč !

OS WIN XP
AMD Phenom 940 3.0 GHz black edition
radeon sapphire 4870 x2 gddr5
ram 4gb
disk WD 320mb 7.200 rpm
plata Gigabyte GA-MA790GP-DS4H

bluefish ::

za vsak slučaj resetiraj BIOS s pomočjo jumerja na plati (glej navodila).

Sem že resetiral, vendar je isto ! Čudno je, ker prej je normalno delalo, zdaj pa ne. Sem formatiral disk, na novo naložil OS, pa je isti šmorn.

dzinks63 ::

Če imaš sedaj F1 bios ga updejtaj na F3 verzijo, poglej kaj pravi CPU Support List.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

F3 je že original bil gor, ko sem plato nabavil !

>>>Driverji so najnovejši kot prej

Probaj z starejšo verzijo, npr: 8.12 ali pa z 8.10. Na netu je cel kup problemov z HD 4870x2.

Zgodovina sprememb…

Bom probal.

Kristjan15 ::

Jaz sem imel enak problem!
Težavo sem rešil ko sem zamenjal matično ploščo.
To se dogaja ko je matična preslaba, procesor pa premočan zanjo.
LP

Sem dal starejše driverje za grafo, ampak isto ! Bom še driverje za plato dal najnovejše, pa bom poročal ! Ne verjamem, da bi bila plata preslaba, je pa vse možno !

A isto plato si imel al kaj ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mysly ()

Star procesor še imaš, probaj še enkrat z njim. Če je z starim procom vse ok, potem se res nekaj z novim ne poklopi. Probaj pa še z kako drugo grafično, v glavnem, nekaj se ne ujame. Kakšen imaš napajalnik. Mogoče je malo preslab za tole kombinacijo sedaj. Pa malo poglej kako imaš priklopljeno po 12+ linijah. Porazdeli, da bo na vsaki nekaj.

Dr_M ::

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Starega proca nimam več ! Bom probal z grafično z druge mašine HD 4870 ! Antec 650w ! Dual optimizer bom zdaj probal.

Druga grafa isto, optimizer isto, bo treba plato menjat.

Probaj še z nvidio grafično, preden boš kupil drugo ploščo.

Po mojem je nekaj s plato narobe; ni tukaj amd nič kriv ! V ponedeljek bom od asusa noter fliknu pa voila ! Ker tem platam od Gigabyta ne zaupam preveč !

Dr_M ::

Nalozi si AMD overdrive, pa malo glej, kaj se dogaja s procesorjem (frekvence,napetost...) pri razlicnih aplikacijah.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Pa bi bil lahko napajalec prešvoh, Antec 650w ?

M-XXXX ::

Pa bi bil lahko napajalec prešvoh, Antec 650w ?

Ne- napajalec nebi delal kaj takega- ali dela ali pa ne.

Sem dal drug disk, spet nič. Poizkusil razne variante...

TOP ::

Pa si probal drugo plato,ker lahk da je tvoja plata kriva

Valvoline ::

Če je prejšni procesor delal v redu,plata je ok.
Pač bios ni pošlihtan da bi novejših PhII delovali pravilno. Počakaj na kkšn novejši bios,al pa pošlji gigabyte-u sporočilo o težavi.
Saj imajo podporo za uporabnike ane ?

Da ni nazadnje res proc defekten, ne vem...oz. bios ni pošlihtan, kakor je Valvoline napisal

Kupil bom novo plato, pa me zanima, katera na linku bi bila najboljša za navijanje ? Prej sem že imel asus plate, pa nisem imel nikoli problemov !

http://www.agt.si/racunalniska-oprema/m...

Prosim za pomoč !

l.p.

Kaj pa programi, ti delujejo tekoče in OK? Če ja, potem je nekaj z grafično? Sposodi si nekje nvidio in probaj še z njo, me prav zanima kako bi izpadlo. Seveda pred tem temeljito pobriši driverje za grafično in naloži sveže za drugo.

Glede druge plošče se zasledil v drugi temi : FOXCONN A7DA-S - AMD790GX , baje da je dobra z ugodno ceno, sicer ti bo pa kakšen bolj prekaljen amd-jevec kaj več povedal.

Zgodovina sprememb…

Rippy ::

Kaj pa RAM ? Če imaš 2x2gb poskusi samo s eno ploščico, pol pa z drugo da vidiš če je katera defektna.

Z rami sem že vse variante poizkusil... z drugim napajalcem in diskom isto, grafo sem dal v ta drugi komp in dela normalno, medtem ko iz druge mašine v moji ne dela... Sumim bios, ali pa proc ! Ne bom pa ne vem koliko časa čakal, da pride novejši bios( ver. F3 13.1.2009), pa če sploh bodo napake odpravljene.

Je sploh možno, da je proc defekten ? Zdaj sem laufal Prime95 16 ur in je vse stabilno...

Naložil visto, in dela vse brez problema ! Če bo imel še kdo takšen primer kot jaz . . .

l.p.

bluefish ::

Huh, to pa je bizarno.

Na enemu tujem forumu sem prebral, da se Phenomi x4 9.. ne razume glih najbolje z xp-ji... Potem butnem gor visto, in dela kot urca ! Ne vem, tudi meni ni najbolj jasno vse skupaj ! Probal sem pa vse živo, samo na menjavo OS nisem pomislil !

Meizu ::

Meni pa na i7 delajo XPji ko urca. V špilih skoraj ni FPS dropov, če pa so že so pa minimalni (Far Cry 2, sm mel do zdaj max 5fps dropa na momente, drugače večinoma konstantni fpsji), potem GTA4 tudi zelo malo fps dropov... Ne razumem pa zakaj se Phenom II naj ne bi razumeli z XPji...

reml ::

Tudi jaz imam probleme z Gigabyte 4870 x2 2GB in zatikanjem v igrah..predvsem v gta4 z 8800gts je bilo veliko boljše. Ostala konfiguracija je ostala enaka..zamenjal sem edino grafično.

Konf:
asus m2n32sli deluxe
amd phenom x4 9850
4BG rama

Bi bil lahko problem v grafični, glede na to da je prej delalo bp.
Driverje sem probal original priložene in najnovejše.
Ima kdo kako idejo?

lp
To go..where no computer has gone before ...

Meni se je grozno zatikalo v igrah po menjavi proca Phenom za Phenom II ! Nazadnje sem menjal plato in problem je bil rešen ! Zgled in kolikor sem bral po tujih forumih, da bios ni bil dovolj dobro narejen za novejšo serijo procov ! Plata je bila pa Gigabyte. Menjal sem pa vse, od ramov, diska, grafe, napajalca... V glavnem, pri meni je bila kriva plata

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mysly ()

Azrael ::

Eno vprašanje, je bil procesor v BIOSu z Gigabyte ploščo prepoznan pravilno? Tip, frekvenca?

Če je bil, ni najbolj dober znak Spet kup revizij proca, kot pri prvi generaciji Phenoma.
Nekoč je bil Slo-tech.

Ja je bil prepoznan pravilno, tip in frekvenca ! Ko sem zamenjal plato, zadeva špila kot šus !

Azrael ::

Sicer je še upanje, da je samo Gigabyte (spet) zavozil BIOS. HW je pri njih zelo dober, BIOS podpora pa ne ravno.
Nekoč je bil Slo-tech.

Kristjan15 ::

myshy sem ti rekel da je bla matična plošča kriva.:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup računalnika za najnovejše igre (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
18712741 (7358) Mentalist
»

Nov računalnik (500€-600€) (strani: 1 2 3 )

12714026 (11769) levan
»

AMD phenom II X4 955...DDR2 ali DDR3? (strani: 1 2 )

606243 (4879) Meizu
»

Katero plato za Phenom II x4 940 BE, pa da se dobro navija (strani: 1 2 3 4 )

19211529 (7814) x45
»

Gigabyte Ati Radeon 4870 x2 2GB ddr5 problemi

Oddelek: Pomoč in nasveti
6987 (887) TOP

Več podobnih tem