» »

wrt54gl wifi internet conn in wds problem

wrt54gl wifi internet conn in wds problem

allex ::

hello,

wrt54gl sem imel na default nastavitvah, internet connection na PPOE. prvi comp povezan z utp, kjer je delovala internet pobezava, preko wireless pa net enostavno ne dela, medtem ko home network dela!

imam tudi wrv200, kjer nisem imel problemov, vendar bi želel wrt54gl, zaradi dd-wrt-ja.

no kasneje sem firmware-al wrt54gl z dd-wrt, vendar je problem z internetom še vedno obstajal.
nato sem želel povezati oba ruterja z WDS, kjer je zadeva spet delala samo s home networkom in še to zelo počasi, isto kot brez WDS-a (na sprejemnem remote računalniku vidim wrv200 full signal, vendar so hitrosti enake kot če povežem direktno wrt54gl in remote comp, kjer je signal slab)

kar se wds-a tiče, wrv ima originalen firmware, wrt54gl pa dd-wrt, mogoče je ta razlika problematična?
zakaj na wrt54gl wifi outputu ni interneta pa mi ni jasno...

pls help...
struggling with abundancy of computer power

amigo_no1 ::

V WDS-ju se ti hitrosto prenosa enkrat zmanjša, domet pa poveča...

Mitch ::

Poglej, če imaš v nastavitvah TCP/IP prenosnih računalnikov, kjer ti Internet ne dela nastavljeno na Obtain Address Automatically...

allex ::

@Mitch: ja seveda imam; sej pravim z enim routerjem mi dela z drugim ne, brez kakršnega koli poseganja v nastavitve...

@jeje997: aha, tega nisem vedel; jah potem mi to ne pride v poštev, ker bi rad vsaj tolk močen signal oz. prenos, da lahko stremam filme - kaj svetujete v tem primeru?
struggling with abundancy of computer power

Mitch ::

Ja zdaj je odvisno kakšne filme streamaš in s katerim programom. Recimo določeni programi, ki podpirajo standard UPnP AV MediaServers (UPNP/DNLA) prenašajo video v KODIRANI obliki, se pravi da je potreba po "throughput" manjša. Prednost boljših programov je tudi da, da če ciljni računalnik ne podpira določenega kodeka le tega prekodirajo v drug format, ki ga sprejemni računalnik podpira. Če naštejem par takih programov: TVersity, Windows Media Connect (vgrajen v Visto in najbrž Windows 7), Nero Media Home,...
Najbolje bi bilo, če testiraš s kakšnim programov kakšen "throughput" dosežeta dva oddaljena računalnika prek WDSja ali direktno. Eden takšnih programov je recimo QCheck...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7418756 (11693) Hayabusa
»

povezava 2 rutarjev

Oddelek: Omrežja in internet
202403 (1997) cordoba
»

Usmerjevalik

Oddelek: Kaj kupiti
162036 (1768) hudychk
»

Linksys WRV200 VPN vs Linksys WRT54GL