Forum » Omrežja in internet » wrt54gl wifi internet conn in wds problem
wrt54gl wifi internet conn in wds problem
allex ::
hello,
wrt54gl sem imel na default nastavitvah, internet connection na PPOE. prvi comp povezan z utp, kjer je delovala internet pobezava, preko wireless pa net enostavno ne dela, medtem ko home network dela!
imam tudi wrv200, kjer nisem imel problemov, vendar bi želel wrt54gl, zaradi dd-wrt-ja.
no kasneje sem firmware-al wrt54gl z dd-wrt, vendar je problem z internetom še vedno obstajal.
nato sem želel povezati oba ruterja z WDS, kjer je zadeva spet delala samo s home networkom in še to zelo počasi, isto kot brez WDS-a (na sprejemnem remote računalniku vidim wrv200 full signal, vendar so hitrosti enake kot če povežem direktno wrt54gl in remote comp, kjer je signal slab)
kar se wds-a tiče, wrv ima originalen firmware, wrt54gl pa dd-wrt, mogoče je ta razlika problematična?
zakaj na wrt54gl wifi outputu ni interneta pa mi ni jasno...
pls help...
wrt54gl sem imel na default nastavitvah, internet connection na PPOE. prvi comp povezan z utp, kjer je delovala internet pobezava, preko wireless pa net enostavno ne dela, medtem ko home network dela!
imam tudi wrv200, kjer nisem imel problemov, vendar bi želel wrt54gl, zaradi dd-wrt-ja.
no kasneje sem firmware-al wrt54gl z dd-wrt, vendar je problem z internetom še vedno obstajal.
nato sem želel povezati oba ruterja z WDS, kjer je zadeva spet delala samo s home networkom in še to zelo počasi, isto kot brez WDS-a (na sprejemnem remote računalniku vidim wrv200 full signal, vendar so hitrosti enake kot če povežem direktno wrt54gl in remote comp, kjer je signal slab)
kar se wds-a tiče, wrv ima originalen firmware, wrt54gl pa dd-wrt, mogoče je ta razlika problematična?
zakaj na wrt54gl wifi outputu ni interneta pa mi ni jasno...
pls help...
struggling with abundancy of computer power
Mitch ::
Poglej, če imaš v nastavitvah TCP/IP prenosnih računalnikov, kjer ti Internet ne dela nastavljeno na Obtain Address Automatically...
allex ::
@Mitch: ja seveda imam; sej pravim z enim routerjem mi dela z drugim ne, brez kakršnega koli poseganja v nastavitve...
@jeje997: aha, tega nisem vedel; jah potem mi to ne pride v poštev, ker bi rad vsaj tolk močen signal oz. prenos, da lahko stremam filme - kaj svetujete v tem primeru?
@jeje997: aha, tega nisem vedel; jah potem mi to ne pride v poštev, ker bi rad vsaj tolk močen signal oz. prenos, da lahko stremam filme - kaj svetujete v tem primeru?
struggling with abundancy of computer power
Mitch ::
Ja zdaj je odvisno kakšne filme streamaš in s katerim programom. Recimo določeni programi, ki podpirajo standard UPnP AV MediaServers (UPNP/DNLA) prenašajo video v KODIRANI obliki, se pravi da je potreba po "throughput" manjša. Prednost boljših programov je tudi da, da če ciljni računalnik ne podpira določenega kodeka le tega prekodirajo v drug format, ki ga sprejemni računalnik podpira. Če naštejem par takih programov: TVersity, Windows Media Connect (vgrajen v Visto in najbrž Windows 7), Nero Media Home,...
Najbolje bi bilo, če testiraš s kakšnim programov kakšen "throughput" dosežeta dva oddaljena računalnika prek WDSja ali direktno. Eden takšnih programov je recimo QCheck...
Najbolje bi bilo, če testiraš s kakšnim programov kakšen "throughput" dosežeta dva oddaljena računalnika prek WDSja ali direktno. Eden takšnih programov je recimo QCheck...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18756 (11693) | Hayabusa |
» | povezava 2 rutarjevOddelek: Omrežja in internet | 2403 (1997) | cordoba |
» | UsmerjevalikOddelek: Kaj kupiti | 2036 (1768) | hudychk |
» | Linksys WRV200 VPN vs Linksys WRT54GLOddelek: Kaj kupiti | 3973 (3525) | Caboose |
» | Router priporočiloOddelek: Kaj kupiti | 2251 (1479) | gio000 |