Forum » Omrežja in internet » Wlan za prijatelje
Wlan za prijatelje
ZGI ::
S prijatelji si želimo deliti internet in obenem tudi lokalno mrežo, trenutno imam zase postavljen router/server na Ubuntu distribuciji, pa me zanima kako je z deljenjem pasovne širine.
Situacija:
Bilo bi približno 10 uporabnikov, kateri bi si delili internetno povezavo, le to pa bi rad "razkosal" za vsakega uporabnika posebej. Razmišlali smo tudi o tem da bi se vsak posameznik moral prijaviti v router/server nekaj v smislu PPPoE, ali kaj podobnega, na podlagi avtorizacije pa bi mu router/server dodelil pasovno širino.
Na router/server mašini bi rad obdržal Ubuntu (recimo da sem se malo navezal na to distribucijo :)), web/ftp server, torrent klient in pa možnost streamanja preko VLC.
Zdaj pa me zanimajo vaša mnenja, kako bi se vi lotili tega, ter kakšne step by step tutoriale če le kaj takega obstaja v slovenščini, drugače pa imam tudi nekaj znanja iz angleščine tako da upam da ne bo problem pri realizaciji.
Situacija:
Bilo bi približno 10 uporabnikov, kateri bi si delili internetno povezavo, le to pa bi rad "razkosal" za vsakega uporabnika posebej. Razmišlali smo tudi o tem da bi se vsak posameznik moral prijaviti v router/server nekaj v smislu PPPoE, ali kaj podobnega, na podlagi avtorizacije pa bi mu router/server dodelil pasovno širino.
Na router/server mašini bi rad obdržal Ubuntu (recimo da sem se malo navezal na to distribucijo :)), web/ftp server, torrent klient in pa možnost streamanja preko VLC.
Zdaj pa me zanimajo vaša mnenja, kako bi se vi lotili tega, ter kakšne step by step tutoriale če le kaj takega obstaja v slovenščini, drugače pa imam tudi nekaj znanja iz angleščine tako da upam da ne bo problem pri realizaciji.
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava fiksnega in mobilnega internetaOddelek: Omrežja in internet | 923 (638) | prtenjam |
» | Kup vprašanj o serverjih in routerjihOddelek: Omrežja in internet | 2157 (1484) | sword |
» | Tomato firmwareOddelek: Omrežja in internet | 1302 (1110) | simonv |
» | Pentium D & simultano dva OSOddelek: Operacijski sistemi | 1063 (951) | Daedalus |
» | Dva procesorjaOddelek: Kaj kupiti | 1283 (1165) | dr.J |