» »

Tožba?

Tožba?

Zeberdee ::

Pozdravljeni! Kot vodja spletnega projekta smo v zameno za prostor na strežniku (800 mb, 10 mysql baz, neomejeno število emailov, 10 domen...) naredili design. Design je bil dostavljen na njihov email že okoli prvega maja. Najprej so design uporabljali in nam obljubili tudi nekaj drugih uslug (zastonj plac kot nagrade...) nato pa so "zmanjkali". Zadnje čase je bil design še na strani, od danes naprej pa je izginil (kot tudi domena www.preprosto.com). Zanima me (imam dokazni material - maile in original design) če imam na sodišču kaj možnosti. Lep pozdrav
  • spremenil: perci ()

darh ::

Mislim da brez pogodbe, ki je nisi omenil nimaš kaj dosti šans... mene je to že izučilo..
Excuses are useless! Results are priceless!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: darh ()

maili niso pogodba?

matr sm l4m3r... bo že bolje

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zeberdee ()

Ziga Dolhar ::

Z maili je bila dosežena izrecna izjava volje obeh strank z delno poslovno sposobnostjo. Stvar bi se mogla speljat, ko je blo dogovorjeno.

S pogodbo se natančno opredeli pogoje ter zahteve -- kot sem jaz videl, naj bi [DURO]v webmojster pač poskrbel za oblikovanje, kot kompenzacija pa bi se štelo gostovanje. Če ste bili zmenjen za "oblikovanje" strani, potem kul -- naj preprosto.com poskrbi za svojo obveznost. V kolikor ste bili za "plačilo" dogovorjeni ob "dokončanju strani", pa si preprosto.com to lahko ralzagajo po svoje: moreda bo stran po njihovo končana čez 5 let.

Za vsako stvar ti ni treba pisat pogodbe (kruh v štacuni :]), za določene pa (bajta...). Po mojem naj bi pisni dogovor (emaili) zadostoval.

Je pa res, da sta obe strani fizični osebi oz. se ena celo pretvarja za pravno osebo (firmo), čeprav te nima.

Kaj lahko storiš? Na tvojem mestu tožit ne bi šel, bi pa poskrbel za tako priljubljeno (utemeljeno) "zdraho". Hehe, goljufi.com :]. Sam ono izgleda že rahlo "lame".

danke za moralno podporo...

sem se ti zahvalil že na ircu... sem se pa nekaj naučil... nikomur ne smeš zaupati.

Brane2 ::

Najboljša fora bi bla da ga tožiš. Zakaj ?

Consider this:

Ti ga tožiš in dobiš tožbo. Odvetnika po koncu postopka pokasirata $$$, najbrž kar krepko več kot je vreden posel.

But here comez the punch line:

Ker sta oba fizični osebi, se vama vstopni davki ne odštevajo od izstopnih !

Torej, cesar insistira na tem, da kompenzacijo speljeta, kot je blo dogovorjeno.
Ti njemu oblikovanje za recimo 500 kSIT in pa tebi Webhosting za enako vsoto: 500 kSIT.

Nato pa obadva plačata še cesarju po 100 kSIT DDV (20%)!

To ob neupoštevanju kazni zaradi fuša. Ti bi mu moral izstavit račun po predaji sitea...

Ni kaj, danes moraš tožit da zveš za vrednost svojega dela :D

madmitch ::

Na sodišču lahko kot dokaz predložiš tudi pisni dogovor, ki naj bi po zakonu veljal kot pogodba (roko na srce je to tudi pisni dogovor).
Ali se ti izplača je pa seveda druga zgodba.
Tožarjenje (najljubša zabava slovencev) ni poceni in se v večini primerov ne izplača, ne za toženega, kakor tudi ne za tožnika.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

madmitch sej vem...se mi ne splača... pa tudi bi trajalo 10 let de bi dobil denar, takrat pa bo to glih za eno cockto

Road Runner ::

torej je bil ogoljufan dizajner? Pa a ni ta isti dizajner še ene par strani za preprosto.com naredu pa nč dubu od tega? (hmm...)

btw, duro, preveri email

(sori za zlo pozn reply :D)

Zgodovina sprememb…

nism dobu nč...preveri...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem pri delodajalcu - dopust

Oddelek: Loža
239283 (1834) AndrejO
»

nov lastnik, star najemnik, ni pogodbe (strani: 1 2 )

5311369 (9892) St235
»

Težave z turistično agencijo

494968 (3623) St235
»

iTunesova EULA in DRM na udaru Vikingov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
807516 (5575) poweroff
»

Siol bo spremenil ADSL pakete (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27923258 (15090) MEDENA

Več podobnih tem