» »

home made vodno hlajenje

home made vodno hlajenje

jonynho ::

Verjamem da je že kdo doma naredil vodno hlajenje :D
Jas bi hotel poskusiti in sicer bi hladil xbox 360 kateri je pred kratkim fasal RROD.
Sicer sem kupil že novega ali tega imam za poskuse in bi rad naredil neko vodno hlajenje.
Kdo se razume kaj s tega kaj vse bi potreboval in kaj vse moram kupit in kaj ne.
Vem da hladilnik dobim marsikje (bom šel ju3 iskat k avtomehaniku, a vse ostalo nevem kako se imenuje in kakše točno mora biti za xbox tista hladila kjer pridejo na procesor da kroži po njih voda.

prosim za prijetne odgovore

lp

profii ::

kupiti moraš blok za hlajenje x360, katere se da kupiti nekje na netu in potrebuješ še pumpo, katero lahko kupiš v računalniških trgovinah ali v trgovinah z opremo za akvarije. potem pa potrebuješ še L in T člene oziroma rezrvar in podobno šaro.

LP

White&Nerdy ::

Na novih itak praktično ne moreš več dobiti RROD. pomoje je več šanse, da boš pri inštalaciji kaj zajebal, pa ostal brez garancije, ko pa fasal še en RROD.

glej na starem hočem narediti vodno ne na novem, in če zajebem garancijo je moja stvar.
Jas sem samo prosil kaj vse lahko kupim oz. dobim kje da sestavim svoje domačo vodno hlajenje.

to stvar imam že v izdelavi:

Po črpalko grem v soboto, kupim neko za akvarije.
Potem bi še ravil samo nek radiator za katerega pa nimam pojma kje bi dobil.
Vsi govorijo nekaj o coolerjih iz avtov Lada.

Opkow ::

Jaz sem kupil kar hladilnik za klima naprave (zunanja enota)... :)
Gor so pasali v nulo 4x 12 cm ventilatorji in sem jih samo s stani namontiral na radiator, ki ima ogrodje.

//Stalo pa mislim, da je takrat cca 4000 tolarjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Opkow ()

Aja, to pa je drgač...
Blok pa.. Hm, linije bi mogle biti bolj tope (ovinki, ne mrtev kot), kake "valove" itd., kar bi dramatično vplivalo na temperaturo.
Radiator pa kupi v EK, nek 2x120mm, pa je to to. Mislim da je sposoben odvajat 400w toplote, pa še majhen je. Pumpa. Kupi eno rabljeno na forumu (najcenejšo). Pomoje bo to dosti boljše kot pa akvarijska.

EDIT: Ventov na radiatorju v bistvu sploh ne rabiš pri takem hlajenju.

Zgodovina sprememb…

KILLER
saj jas delam z klimami vsak dan ampak se mi register od klime zdi zelo prevelik, sem šefu nabave naročil naj mi nabavi nekega manjšega. bom videl kaj bo.

MoulinRouge
ja saj to je samo simbolična slika, jas bom naredil še gor rebra pa vse to.
bom moral kupiti neko pumpo ja saj ta pretoči 600L na uro ampak se mi zdi neka slaba.

Aja, no, to bo pol vredu.;) Ne pozabi slikat vsega ko boš gotov!!:D

itaq da bom :D

wooted ::

kako kaže??
me res zanima:D :))

Mislim da še išče izdelovalca za blok (po oglasih sklepam:P). Vprašej v EK-ju, če se jim bi dalo to naredit...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

radiatorska avt. termostatska glava (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21269968 (9776) zpza
»

Zunanji trdi disk error

Oddelek: Pomoč in nasveti
202805 (2547) Pentium
»

Intel Q6600

Oddelek: Navijanje
141812 (1388) Yaqwsx
»

TVF gorenje 29VIP73-100