» »

Iranske volitve 2009

Iranske volitve 2009

««
12 / 13
»»

jype ::

Kako že rečejo takim, kot si ti?

"First against the wall when the revolution comes."

rasta ::

Zakaj se sploh ubadate s tem telebancem? Človek, ki je navdušen nad tem, da neka tuja država izvaja nasilje nad svojimi državljani, je neumen, primitiven in nevreden pozornosti.
Kar ni uspel osvojiti v času svojega šolanja, ga tudi vi ne boste naučili.

Sicer pa je neverjetno, kakšen vpliv imajo filmi tipa Zeitgeist, nekateri osebki Američanom in zahodnim hudobcem pripisujejo nemalo božje sposobnosti.

poweroff ::

Za telbanca ne vem ali je tal(i)banc ali tel(e)ban(c).
sudo poweroff

Pšenični ::

"Zakaj se sploh ubadate s tem telebancem? Človek, ki je navdušen nad tem, da neka tuja država izvaja nasilje nad svojimi državljani, je neumen, primitiven in nevreden pozornosti.
Kar ni uspel osvojiti v času svojega šolanja, ga tudi vi ne boste naučili."

Jaz pač ne podpiram teroriziranja neke države nad tujimi državljani, medtem ko nekateri ga, pač v imenu širjenja demokracije in človekovih pravic, uradno,medtem ko se ve zakaj gre pri vsej stvari. Poglej npr. Irak, njegova zasedba je plod interesa da se upravlja z njegovimi resursi. Morebitna zasedba Irana bi bila iz istega interesa. Na osebne opazke sem navajen, jih navadno ne komentiram, mi pa dajo neko sliko o človeku ki jih piše. S tem se navadno izraža intelektualno podhranjenost, nemoč, zafrustriranost. Je pa res da poživijo debato. heh,heh...

Amerika se je sama spravila v položaj, da se ji vsi prizanesljivo nasmihajo, ko začne Obama govoriti o človekovih pravicah in demokraciji, tako pač je, jaz nisem kriv za to. Sami so si skuhal sami nej pojejo.

Kdo jim bo sedaj po tistem kar so že počeli v Iranu in drugod,po tem kakšne interese imajo tukaj verjel da niso vpleteni v dogajanje. Jaz ne.

Pšenični ::

"Za telbanca ne vem ali je tal(i)banc ali tel(e)ban(c)."

Heh, sem telbanc. Hecno ne. Upam da si boš zapomnil, če ne nič hudga.

jype ::

telbanc> Jaz pač ne podpiram teroriziranja neke države nad tujimi državljani, medtem ko nekateri ga

Ne, ti pač ne bereš kaj drugi pišejo, pametuješ pa.

Kdo podpira teroriziranje neke države nad tujimi državljani? Jaz? Citiraj me, ali pa se opraviči!

Pšenični ::

"Kdo podpira teroriziranje neke države nad tujimi državljani? Jaz? Citiraj me, ali pa se opraviči!"

Ojla, ... kaj si zapel.
Hočem reči, da v primeru da je upor podprt od zunaj, posredno ga v tem primeru podpiraš. Mar ni tako. Da je to delo samih Irancev namreč verjamejo samo še levičarji na tem forumu. Ne vem zakaj je temu tako.

jype ::

telbanc> Hočem reči, da v primeru da je upor podprt od zunaj,

Ne. Ti hočeš reči, da upor _je_ podprt od zunaj. Hočeš verjeti trobilom režima, da je novinar BBC naročil nekim kriminalcem, da ustrelijo tisto žensko. Hočeš verjeti, da si



zasluži, da mu polomijo roke in noge, otroka pa ubijejo, ker si drzne pokazati svoje nestrinjanje z režimom, ki ljudem odreka z ustavo (ja, Iranska ustava zagotavlja pravico do protesta) zagotovljene svoboščine.

Saj vemo, kakšen zadrtež si.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: jype ()

Brane2 ::

IMHO je osnova za tole iransko krizo v tem, da je hardlinerstvo mul folku dejanjsko dopizdilo. Pa mogoče ne v zunanji politiki ampak predvsem v notranji- milijoni pravil in zakonov o tem, kaj naj bi bilo pravim muslimanom nedostojno.

Kar pa se zunanjih vplivov tiče, se zdijo zelo verjetni, že skoraj očitni.
Če je res, da je USA podvojila sredstva za posebna delovanja v Iranu, potem smo praktično rekli že vse. Pa tu ni ključna beseda "podvojila" ampak "sredstva za posebno delovanje".
Kako hudiča naj bi bilo to normalno, mi ni jasno.

Tudi ni čisto transparentna vloga ameriških ljudi v vsem tem. Vloga snemalca "Nede" je rahlo podobna vlogi Nicka Berga- prvega USA obglavljenca v Iraku.

Po posnetku so se v medijih začeli pojavljati nerodna pojasnila o njegovi vlogi- kao bil je dober oče, bil je vojak, bil je telekomunikacijski tehnik...
Tolk da niso prišli do njegovga radioamaterizma.
No, čisto na koncu so omenili njegovo pravo vlogo- bil je PLAČANEC. Nekdo, ki so mu vsi posli doma propadli in ki je res rabil denar. Zato je šel tja. Opravljat "posebne naloge". Za solidne denarje, seveda.

Tako se mi zdi tudi tole. Kdo je snemalec ? Pa, američan, bivši kitarist neke skupine. Pa je potem doktor. Seveda je ob vsem slučajni opazovalec. Ki je potem zbežal, pa ne v USA ampak v GB.
Vse tole ravno ne kaže njegove vloge v vsem tem v neki transparentni luči.

Ne bi šel tako daleč in zdaj trdil, da so nesrečnico nastavili ali da so jo počili njeni ali karkoli v tem stilu, se mi pa zdi očitno, da se tu pod mizo dogaja bistveno več kot nad njo, da je kar nekaj igralcev iz USA/GB/Izrael etc alianse in da so tako pozicije kot cilji bodisi povsem drugje bodisi bistveno večji od tega, kar vidimo v medijih.
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

Hja, če kaj, potem zahod zdaj razume, da se morajo njihovi agentje poskrit - če zdaj samo enga ujamejo, je to konec kakršnihkoli sprememb na bolje za Irance.

Režim si pač temeljito prizadeva krivdo za proteste zvalit na kogarkoli izven države - trenutno je še vedno vsega kriv BBC. V zaporih mučijo protestnike, dokler ti pred kamero ne priznajo, da so plačani s strani zahodnih držav, da bi netili nezadovoljstvo in organizirali proteste. Če kdo verjame, da je res kakšen od zahoda plačan za kaj takega, potem je seveda izjemno naiven.

Brane2 ::

Seveda o vsem tem mučenju izvemo od een strani.

nekako tako kot znajo mediji poročati o nasilju ene strani.

Tako je zahod marsikje zanetil nemire, potem pa preprosto počakal,d a so tja prišli "novinarji".
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Če kdo verjame, da je res kakšen od zahoda plačan za kaj takega, potem je seveda izjemno naiven.


Pa saj Obama pravi, da "posebne operacije" tam plačujejo - dvakrat več kot prej !

Kaj je tu naivnega ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Double_J ::

Hah, pri tej ženski so najprej rekli, da jo je strelec zamenjal za sestro nekega terorista.

To že vse pove kake neumnosti si zmišljujejo. Tudi če bi bilo res, to kaže na sick mentaliteto.
Dve šivanki...

Ziga Dolhar ::

... sestro ... terorista?

Deadth by association?
https://dolhar.si/

jype ::

Brane2> Seveda o vsem tem mučenju izvemo od een strani.

Ja, od kere pa naj bi, po tvojem? Naj bi Ahmadinedžad rekel "zdej ko mi je Hamenej pomagal dobit volitve pa eni ne verjamejo, da je božja volja, da sem zmagal, mormo pa mučit posameznike, da priznajo" ?

Pšenični ::

"Ja, od kere pa naj bi, po tvojem? Naj bi Ahmadinedžad rekel "zdej ko mi je Hamenej pomagal dobit volitve pa eni ne verjamejo, da je božja volja, da sem zmagal, mormo pa mučit posameznike, da priznajo" ?"

Se ti ne zdi da pretiravaš. Saj veš da gre pri vsej stvari za to, in to velja za obe strani, da se poskuša maximalizirat svoj vpliv na javnost, ki odloča. Tle se sredstev ne izbira zato se tud jaz bojim, da so npr. mlado žensko namenoma žrtvovali za "višje cilje".

Poleg tega je tudi uporaba otrok v te namene zelo učinkovita, sej kdo pa ostane ravnodušen ob moškem, ki v naročju drži otroka in ""se bori za "pravo" stvar"". Sicer pa se otroci največkrat pojavljajo tud v reklamah, ker so ljudje na to najbolj "občutljivi". To je v bistvu zloraba otrok. Saj gre za prozorno propagando. Sicer spretno zrežirano.

Hočem povedat še enkrat da se tle sredstev ne izbira. Vloge so zlo visoke. Gre za dolgo načrtovane operacije.

Spomnite se npr. samo pokola na tisti tržnici v Sarajevu, s katerim so mobilizirali zahodno javnost, ki je bil spretno zrežiran, da so nato lahko začeli bombandirat Srbe.

Čudno je to, da ko mučijo Iranci to zvemo "še prede se dejansko začne", ko mučijo "naši" npr. Američani pa traja da zvemo to šele po par letih. Najmanj dvolično od Evrope, da to ni kao nihče vedel, ko pa so jih pa iz cele Evrope vozili na Kubo. Zdaj pa so vsi prvi za pravice, zato smo tud taki kot sem jaz, da opozorimo na take stvari, ki se jih nobeden "ne spomni več". Pa kako so se vsi sprenevedali, ko so zadeve začele prihajat na dan. Američanom so vsi pomagali pri tem, potem pa nobeden ni vedel za to.

jype ::

telbanc> Tle se sredstev ne izbira zato se tud jaz bojim, da so npr. mlado žensko namenoma žrtvovali za "višje cilje".

Ker imamo tudi druge posnetke, kjer je očitno kdo strelja in kdo umira, je tvoj strah popolnoma neupravičen.

telbanc> Spomnite se npr. samo pokola na tisti tržnici v Sarajevu, s katerim so mobilizirali zahodno javnost, ki je bil spretno zrežiran, da so nato lahko začeli bombandirat Srbe.

Ja, pa ni bil zrežiran.

telbanc> zato smo tud taki kot sem jaz, da opozorimo na take stvari, ki se jih nobeden "ne spomni več".

Ne seri. Nekateri že od leta 2001 delajo na tem, da se Guantanamo zapre in če ti gledaš samo CNN in nisi nič vedel o mučenju in ilegalnih priprtjih, hja, tvoj problem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Brane2 ::

Ja, pa ni bil zrežiran.


Kot vem, je.

Ravno s tem namenom so recimo hrvatje zrušili stari most v mostarju, pa še kaj.

ZA Srbe se pa ve, da so recimo njihove rdeče beretke imele tudi take naloge.

Napadli so bodisi kako hrvaško enoto bodisi kar JNA in izzvale odgovor.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Pšenični ::

"Ne seri. Nekateri že od leta 2001 delajo na tem, da se Guantanamo zapre in če ti gledaš samo CNN in nisi nič vedel o mučenju in ilegalnih priprtjih, hja, tvoj problem."

No in še zmeraj obratujejo-kaj misliš a danes zaporniki tud kej "deskajo na vodi". No če bodo Iranci tko hitri, kot vodilna demokracija v svetu, potem jim nimamo kaj očitat. Brzina ni kaj....Torej bojo zaprli, ko jim bodo zaporniki pomrli od starosti.

Da je pisalo o tem v naši Obrambi-revija, o tem da je bil pokol v Sarajevu zrežiran, tega da ne veš.? Seveda je bil zrežiran.

Pšenični ::

"Ne seri. Nekateri že od leta 2001 delajo na tem, da se Guantanamo zapre in če ti gledaš samo CNN in nisi nič vedel o mučenju in ilegalnih priprtjih, hja, tvoj problem."

Zaprti so brez obtožnice, na črno. Skratka zginejo. Si predstavljaš da si zaprt brez veze 8 let brez obtožnice. Zakaj misliš da delajo samomore, ker so na dopustu.

jype ::

telbanc> Si predstavljaš da si zaprt brez veze 8 let brez obtožnice.

Ja, v bistvu si. Sem tudi že pisal predsedniku združenih držav, bivšemu in trenutnemu, da se s tem ne strinjam. Kaj si pa ti storil?

Brane2> Kot vem, je.

To lahko rečeš za celoten balkanski spopad, če hočeš. Dejstvo je, da so se packarije dogajale s kamerami ali pa brez njih.

CCfly ::

Telbanc je prvo videl ene 300 protestnikov, potem je bila po njegovo stvar končana po prvih 24 urah, Iranska oblast je legitimna nedolžna ovčica, protestniki vsi od prvega do zadnjega plačanci, tepel bi jih najraje še sam, pa še vsi desničarji ga podpirajo. Hvala ker si z nami delil svojo nadmočno sposobnost razumevanja in vnesel dodano vrednost v to debato.

Da je pisalo o tem v naši Obrambi-revija, o tem da je bil pokol v Sarajevu zrežiran, tega da ne veš.? Seveda je bil zrežiran.


A majo račun za statiste shranjen kje v arhivu ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Brane2 ::

Ga ne rabijo, ker je bilo potrjeno iz večih strani.
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

Brane2> Ga ne rabijo, ker je bilo potrjeno iz večih strani.

Kaj je potrjeno? Streljali so Srbi, padali so Bošnjaki. Tle ni nobene režije. Če so se Srbi pustil sprovocirat, da so streljal na civiliste na tržnici, je pa seveda popolnoma vseeno.

Brane2 ::

Ne štekaš ? Mesarijo na trgu nad muslimani so naredili muslimani.
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

Brane2> Ne štekaš ? Mesarijo na trgu nad muslimani so naredili muslimani.

Z ozemlja, ki so ga takrat kontrolirali Srbi? No, jaz tega ne verjamem.

Pšenični ::

"Kaj je potrjeno? Streljali so Srbi, padali so Bošnjaki. Tle ni nobene režije. Če so se Srbi pustil sprovocirat, da so streljal na civiliste na tržnici, je pa seveda popolnoma vseeno."

Potrjeno je bilo s strani vojaških ekspertov, ki so ugotovili, da je bilo nemogoče izstreliti granate z Srbskih položajev, glede na posledice. To se je razvedelo seveda potem, ko so Američani že bombandirali Srbe.

Brane2 ::

Meni tudi ni bilo treba to verjeti Srbom.

A sedaj, ko je prišlo iz več drugih virov z razlago, ne vidim, zakaj ne bi.

Sploh zato, ker so to natanko na tvoj način videli tudi drugi.
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

Sta me prepričala, ampak bi vseeno še kakšen link, da bom verjel popolnoma.

Žal pa ne drži, da je iranska "vstaja" zrežirana, ker Iran pač danes ni več izolirana država, kot je Jugoslavija bila takrat.

Pšenični ::

Prav tako je bilo zrežirano v Račku, ko naj bi pobili Srbi 45 civilistov, kar je bil vzrok za vojno proti Srbiji. sedaj ko prihaja na dan, da je bilo to vse zrežirano, nobeden ne odgovarja za to. Hočem reči, da se Američani poslužujejo umazanih reči, da dosežejo svoje. Tud v Iranu, bo vse prišlo na dan, prej ali slej.

jype ::

telbanc> Tud v Iranu, bo vse prišlo na dan, prej ali slej.

Ja, sej je že - razen če misliš, da sta Hamenej pa Ahmadinedžad ameriška vohuna - pol pa res obstaja možnost, da je vse skupaj zrežirano - but it still makes no sense at all.

Pšenični ::

"Telbanc je prvo videl ene 300 protestnikov, potem je bila po njegovo stvar končana po prvih 24 urah, Iranska oblast je legitimna nedolžna ovčica, protestniki vsi od prvega do zadnjega plačanci, tepel bi jih najraje še sam, pa še vsi desničarji ga podpirajo. Hvala ker si z nami delil svojo nadmočno sposobnost razumevanja in vnesel dodano vrednost v to debato."

Hvala nazaj.

Vnesel sem tisto, kar mislim, mislim pa to da so vpleteni vsi največji "poštenjak" današnjega časa, Britanci, Američani in Izraelci. Zdej bojo vpili najbolj o človekovih pravicah tisti, ki imajo v zadevi največ masla na glavi, po tem kako je reagiral Obama, bi rekel da so Američani do vratu v zadevi. Ko je videl, da jim ni uspelo, je bil vidno "prizadet".

Pšenični ::

"Ja, sej je že - razen če misliš, da sta Hamenej pa Ahmadinedžad ameriška vohuna - pol pa res obstaja možnost, da je vse skupaj zrežirano"

Torej če je tvoja teorija, da je bilo to spontano, je moja da to ni.

jype ::

telbanc> Torej če je tvoja teorija, da je bilo to spontano, je moja da to ni.

In na čem temelji tvoja teorija?

Ker moja teorija temelji na tem, kar pravijo Iranci. Namreč - da so v veliki večini volili za Musavija, ker si želijo oddaljevanja od fašizma, ne pa približevanje.

CCfly ::

Torej če je tvoja teorija, da je bilo to spontano, je moja da to ni.


Se pravi Američani so si zabili en lep avtogol, ker so iz strukture oblasti izločili svoje edine sogovornike, ostali so jim pa samo fanatični bizgeci. A to je tvoja logika ?
Aja računali so da se bojo ob množici ljudi, ki mirno protestirajo, voditelji republike le po imenu zjokali in predali oblast ljudstvu.
Jah smola pač tvoja teorija je res bulletproof.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

rasta ::

Jaz pač ne podpiram teroriziranja neke države nad tujimi državljani,

Tvoj greh je, da si zagovarjal državno nasilje. Kar je po mojem mnenju tudi zelo neumno.
Saj meni tudi niso všeč protestniki, ki razbijajo po Genovi, Parizu ali Atenah, ampak kljub temu ne podpiram, da jih policisti "nalomijo ko vole". Tudi, če imamo trden dokaz, da je ravno prej ta protestnik razbil tri trgovine in podpalil zraven parkiran avto (z njegovo kaznijo naj se ubada sodnija).
Jasno ti mora biti, da če je policijsko izživljanje dobro za Irance, bo kmalu tudi za naše huligane, pa demonstrirajoče študente ... pa tudi ti ali kdo od tvojih bližnjih se hitro lahko nehote znajde med "sovražniki ljudstva".

Tako da jaz mislim, da vsak vsaj za silo izobražen zahodnjak, ki je proti pravni državi, je navaden cepec in naivnež. Če sem pa zato intelektualno podhranjen, zafrustriran ... pa naj presodi vsak sam.

jype ::

Predvsem meni ni niti približno jasno, kako je lahko Hamenej potrdil kar tri ameriške vohune za predsedniške kandidate. Je zmešan?

Nikakor ne - dejstvo je, da gre za notranjepolitično dramo. Dejstvo je tudi, da gre za pravice in svoboščine Irancev v njihovi lastni islamski republiki. Da gre za jasno izbiro med programi kandidatov, od katerih noben ni niti približno "pro-zahoden", je pa vsem jasno, kdo zagovarja nasilje, kdo pa dialog.

rasta ::

Edini, ki debato drži nekoliko na nivoju, je Brane2, ki skuša svoje smele trditve podpred z neko logiko. Se pa z njim ne strinjam.

ZDA imajo po mojem mnenju v Iranu zanemarljiv vpliv. Tam nimajo ne svoje ambasade, niti omembe vrednega gospodarskega sodelovanja. "sredstva za posebno delovanje" pa so širok pojem, po večini gre verjetno za čisto navadno vohunjenje - nekako pač morajo pri do kredibilnih informacij, saj tam nimajo niti svoje ambasade!
Interes ZDA za spremembo režima je nesporen, malo verjetno pa je, da so krivi za kakšne sabotaže. Kaj bi s tem dosegli?
V Bosni je bil namen jasen - sabotaža je bil dober razlog, da si tja pripeljal svojo vojsko, ali pa mobiliziral ljudi in "dvignil moralo" (sovraštvo); tudi če se je kasneje dogodek pojasnil, si svoj namen (verjetno) že dosegel.
V Iranu pa kot kaže gre za mešanico notranjih sporov znotraj klera ter vstajo ljudstva zaradi slabe gospodarske situacije, opaznega razslojevanja ter zatiranja. Precej kaotična situacija torej.

Prepričan sem, da ZDA, tako kot druge države (ki jih "otroci Zeitgeista" sicer ne poznajo, npr. Rusija, Kitajska, Pakistan in zagotovo tudi Izrael) zagotovo mešetari v Iranu, gradi svojo mrežo obveščevalcev in prijateljev, kakšnega resnega vpliva pa nima.

Ilustrativen je primer južnoameriških držav, npr. Čila. Tam so ZDA krive za nekaj vojaških pučev (ne pa ljudskih vstaj!) - ampak ameriške multinacionalke so imele v lasti po cele države, se pravi so imeli tam veliko "prijateljev", preko katerih so lahko spravili pomoč v denarju, orožju in komandosih do ZDA lojalnim nezadovoljnim in ambicioznim generalom.
Kakšno vlogo pa so imele pri zrušitvi komunističnih režimov vzhodne Evrope in pri osamosvojitvi Slovenije? IMHO bolj moralno ...

jype ::

rasta> in pri osamosvojitvi Slovenije?

Rekli so, da naj nikar ne hodimo ven. Tako kot Brane2, ki je torej očitno njihov vohun :)

Pšenični ::

"Saj meni tudi niso všeč protestniki, ki razbijajo po Genovi, Parizu ali Atenah, ampak kljub temu ne podpiram, da jih policisti "nalomijo ko vole"."

Dokler ti ne razbijejo avta, za katerega ne dobiš od zavarovalnice nič, do takrat boš zapriseženi pacifist. Ko pa se boš s kolesom zaradi tega vozil v službo, boš morda razmišljal drugače. Nisem siguren, da za avto, ki ti ga demonstranti podpalijo, dobiš kaj od zavarovalnice. V primeru pa da tožiš direkt, boš sigurno dobil vse poplačano od kašnega ki je npr. brez službe.


"Tako da jaz mislim, da vsak vsaj za silo izobražen zahodnjak, ki je proti pravni državi, je navaden cepec in naivnež"

Batine so pač posledica pravne države. Sej tud naši mlatijo, enga so počli po glavi, tam pri Strojanovih. Boš videl če bodo brezposelni v jeseni prišli v Ljubljano, da jih ne bodo spremljali tisti z Metelkove. Zraven bodo pač "pripadniki pravne države".

"Aja računali so da se bojo ob množici ljudi, ki mirno protestirajo, voditelji republike le po imenu zjokali in predali oblast ljudstvu."

Računali so da se bo zgodovina ponovila, pa se ni.

jype ::

telbanc> Sej tud naši mlatijo, enga so počli po glavi, tam pri Strojanovih.

Ja, in njegova družina ni nikoli videla trupla, niti ni smela prirediti pogreba. Kaj češ rečt človeku, ki se v debati obnaša kot debil? Da je debil? To bi bilo nevljudno, ane.

telbanc> Računali so da se bo zgodovina ponovila, pa se ni.

Se ni? Zgleda zgodovine ne poznaš preveč dobro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Brane2 ::

Prepričan sem, da ZDA, tako kot druge države (ki jih "otroci Zeitgeista" sicer ne poznajo, npr. Rusija, Kitajska, Pakistan in zagotovo tudi Izrael) zagotovo mešetari v Iranu, gradi svojo mrežo obveščevalcev in prijateljev, kakšnega resnega vpliva pa nima.


S temi stvarmi je tako kot z AIDSom. Sam te ne bo sesul. Ampak znebiti se ga ne moreš, on pa ves čas v tebi zbira nezadovoljne posameznike, jih koordinira in išče primeren trenutek.

Te stvari niso mišljene kot glavno orožje ampak bolj kot skriti pipec.

Poglej si, kako se je "zgodilo ljudstvo" denimo v Romuniji in kako so to prikazali mediji takratnega časa.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Double_J ::

Batine so pač posledica pravne države.


Zakaj potem niso tepli tistih, ki so s koli tolkli po avtih, ter s sekirami po protestnikih? Pravzaprav so jih plačali za to početje.

Ne vem kaj je tu pravnega.
Dve šivanki...

rasta ::

telebanc: Batine so pač posledica pravne države.

Eh, telebanc ne razume pravne države in kdaj imajo organi pregona pravico uporabiti prisilna sredstva.

Se mi v bistvu ne da razlagat ... ne bo zakapiral.

Mipe ::

Naj dobi batin, ki si jih tako želi v pravni državi. Samo javno oznanimo, da je telebanc gej, ga bodo zamaskiranci koj potipali.

Kakorkoli že; ali kdo meni, da bo Iranska aretacija Britancev casus belli za Veliko Britanijo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

DeusVult ::

Naj dobi batin, ki si jih tako želi v pravni državi. Samo javno oznanimo, da je telebanc gej, ga bodo zamaskiranci koj potipali.

Kakorkoli že; ali kdo meni, da bo Iranska aretacija Britancev casus belli za Veliko Britanijo?


Ne. Če jih Američani niso napadli, ko so zavzeli njihovo ambasado brez povoda, jih tudi Britanci zaradi legalnih aretacij ne bodo.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

Pšenični ::

"Kakorkoli že; ali kdo meni, da bo Iranska aretacija Britancev casus belli za Veliko Britanijo?"

Britanci lahko v Iranu naredijo edino kaj v gate.

root987 ::

Kolikor ga razumem ti samo skuša prikazat kako te stvari potekajo v Iranu - glede na to, da ti načeloma logična sklepanja glede pravnih postopkov (oziroma morda je pravnih napačna beseda - humanih bi bila morda bolj primena) občasno delajo probleme.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Pšenični ::

"Naj dobi batin, ki si jih tako želi v pravni državi. Samo javno oznanimo, da je telebanc gej, ga bodo zamaskiranci koj potipali."

Oznani sam, povej naslov, sledi civilna tožba.

Mipe ::

Že res, še vedno pa boš tepen od maskirancev. To je ta tvoja pravna država, ki jo tako poveličuješ, svoboda govora, izražanja svojega prepričanja itd. Vse to je kopija čarovniškega pogona iz srednjega veka, ko so bili ljudje le malenkost bolj omejeni kot danes.

Lezbijke so bile tepene, neznanci so pobegnili, najbrž zdaj smetijo po forumih in komentarjih 24ur ter Žurnala. Kaj bo naslednjič? Bodo tepeni vsi, ki ne kupujejo pri Tušu? Bodo tepeni vsi, ki so proti Janši? Bodo tepeni vsi, ki so podprli preimenovanje Titove ceste? Bodo tepeni tisti, ki ne navijajo za Olimpijo?

Nekje je treba potegniti mejo. Človekove pravice so zato, da se jih spoštuje v blagor družbe, ne pa da se jih potepta v blagor družbe. Ti pa zagovarjaš teptanje človekovih pravic.

Predlagam ti, da končno odrasteš in se zaveš, da v tem svetu ne veljaš čisto nič, če vanj ne vlagaš. Začni tako, da nehaš s tem telebanskim nakladanjem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()
««
12 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

VIDEO: Nasilje v Iranu še traja: 'Če bo potrebno, bomo končali negotovost v Teheranu' (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7413086 (12292) Looooooka
»

Iran v pričakovanju volitev onemogočil VPN (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
6619042 (17473) Deneb
»

Iran - naslednja tarča zahodnih imperialistov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15539134 (36377) Mipe
»

Ali bo Amerika napadla Iran do 20.3.2006??? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18514534 (530) leinad

Več podobnih tem