» »

Kaj je potrebno za predlog novega zakona oz. kake novitete v državi?

Kaj je potrebno za predlog novega zakona oz. kake novitete v državi?

;-) ::

Kaj je potrebno da lahko predlagaš parlamentu oz. ministerstvu, ki je pač zadolženo za tisto stvar kako noviteto?

Vzamimo primer kazni za prometne prekrške, da bi predlagali da bi bile odvisne od osebnega dohodka. Pri dijakih in študentih, ki slednjega nimajo pa bi se našlo kaj drugega, ali plačajo starši, ali kaka javna dela (pa ne neka na "hojladri" ampak konkretno pometanje cest ali kaj podobnega). Mislim da bi se z tem strinjala večina državljanov, ker ni pošteno da delavec ki zasluži 400-500€ plača isto kazen kot tisti ki zasluži par tisoč € na mesec in si lahko privošči vsak dan vozit nepripasan.

Moglo bi se najdit kako ustrezno razmerje, koliko nevarno kaznivo dejanje si naredil in bi plačal % od dohodka, tako bi kazni teple tudi tiste ki imajo kaj več pod palcem.

Problem bi bil tudi glede tujih državljanov ki se vozijo čez slovenijo kako njim zaračunat, vseeno pa zdajšnji sistem ni pravičen!
  • spremenil: ;-) ()

T0RN4D0 ::

Maš isto temo v problemih človeštva. Poleg tega, je ta kazen za pripasanost popolna neumnost. Predloge v tej smeri je pa vlada že dobila, pa jih ne zanima. Je pač najbolj enostavno tako kot je.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Valvoline ::

.......Moglo bi se najdit kako ustrezno razmerje, koliko nevarno kaznivo dejanje si naredil in bi plačal % od dohodka, tako bi kazni teple tudi tiste ki imajo kaj več pod palcem......

Tisti itak ne plačajo nič,ker je ponavad majo veliko zaledje in se plačilu kazni izognejo.

alexa-lol ::

Jst sm pa za to da ZZZS začne delat kot prava zdravstvena zavarovalnica, torej naj debelim, alkoholikom in podobnim deviantinm osebam zaračunajo več ker za njih tudi več dnarja zapravimo za zdravljenje.
Imam čigav glas?

;-) ::

Ja itak, samo potem bi mogli tudi takim ki imajo prevelik holesterol in še vedno jejo masno in nasičeno hrano (takim ki jih zdravnik opozori, da naj se držijo nekih normalnih mej tako pri alkoholu, kajenju in "basanju" z hrano bi morali zaračunati dodatno za zavarovanje) ker dejansko porabijo več kot normalni ljudje.

Država nasploh razmišlja narobe.Dviga trošarine za tobak in alkohol in misli da bo zaslužila, ko pa eno zdravljenje take osebe pride več kot tisti cigareti ki jih kupi.

alexa-lol ::

Ja o tem govorim... ker obstaja večje tveganje morš več plačat. Sej tko funkcionira zavarovalništvo, ane? Če boš ti vsak dan z letala skoču(kjer je 1/1 000 000 verjetnost da bos umru) boš meu vrjetn večjo premijo za življensko zavarovanje od unga k gre vsak dan namesto na skok z letalom keglat.

#000000 ::

Se še kdo spomni kaj je vzajemnost ? Zakaj pa nebi tisti ki imajo večje plače in dohodke plačeval tudi več za zavarovanje pa tud če so vege in nekadilci ter ne živijo nevarno, al se ne zavarovat al pa plačat kot se šika, samo pol naj tud država da možnost proste izbire plačevanja zavarovanja in zpiz-a

alexa-lol ::

ne jaz ne bom placeval za kaksnga debeluha tablet za pritisk

Ziga Dolhar ::

ne jaz ne bom placeval za kaksnga debeluha tablet za pritisk


In jaz ne zate, ko se bos spotaknil in si razbil koleno (neroda!!). In ne bom placeval tvojih zobozdravstvenih pregledov (niti sistematskih), kaj sele plomb! (K si zob ne umivas, nemarnez!)
https://dolhar.si/

alexa-lol ::

ej jst sm si moj zob sam kupu..dobesedno..sm sou privatniku k leps nardijo..k prej sm meu od javnega sistema pa je biu mal cudn...gre za sprednji sekalec...zgoraj 1 levo.

JSt predlagam kompromis...da se plača glede na stanje in navade ter glede na dohodek to je pa potem win-win za vse

Beli_Zajcek ::

Zakaj pa potem sedaj plačujejo bogati večji davek od vas? Kar je ;) predlagal je navaden flat tax. Za zadevo so mladoekonomisti precej navijali, vendar nismo šli v to. Jaz sem za plačevanje % pri kaznih, če in samo če potem to "pravičnost" prenesemo tudi na vsa druga področja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nenamerni pobeg-Mejni prehod Sentilj Slo->Austria (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
519490 (6663) TheBlueOne
»

dopolnilno zavarovanje, kje in zakaj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9114922 (12687) Alien123
»

So višje kazni učinkovite ali ne? Ali pravico vzeti v svoje roke? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8613613 (9710) TESKAn
»

Dražji prometni prekrški (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11311336 (9184) BlackHole
»

Nov zakon o varnosti v cestnem prometu - ZVCP (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
1088581 (6555) DavidJ

Več podobnih tem