» »

Ubuntu 9.04 in slaba grafika

Ubuntu 9.04 in slaba grafika

__jack__ ::

Imam problem v Ubuntu, in sicer z grafiko. Pri gledanju filma, je slika očitno slabše kvalitete kot pri winsih prav tako v Firefoxu, kjer se poleg slabe kvalitete maže po ekranu. Poskusil sem z VLC playerjem in Movie playerjem. Kodeke imam GStreamer ffmpeg video plugin ter GStreamer Dirac video plugin. Torej kaj bi lahko bil vzrok za slabo kvaliteto slike?

bluefish ::

Namesti gonilnike za grafično, če še nisi.

Da, sem namestil na add/remove ati driverje in kakovost je nespremenjena. Pri gledanju filma je slika bolj zrnata kot je sicer na winsih.

preem ::

daj še omeni kak film gledaš, v katerem formatu vsaj. Opomba da npr wmv, ki je od microsofta format, ne dela, oz z free kodeki ne dela lepo je verjetno odveč, ali pač ?

hdx ::

Kaj pa HD zadeve? Sem imel nekaj casa nazaj nalozen ubuntu, in je bila slika zelo slaba, vedno se je pacala itd... So to ze kaj zrihtal?

meni dela brez problemov.

Poskusil sem avi format pa tudi HD, ki je tako kot je hdx omenil slabše kvalitete.

hdx ::

preem pa si probal predvajat HD v windowsih pa linuxu? Imas isto kvaliteto? Ker pri meni je veliko slabsa slika + pacanje.

popster ::

vlc ima vec kodekov in hd dela na prenosniku brez graficne cista slika mogoce za odtenek pocasnejse kot na winsih

za grafo pa mogoce slabi driverji.. provej vzet vn grafo pa z graficno na maticni..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: popster ()

jan01 ::

Poskusi raje s smplayerjem(mplayer)

sicer nisem probal HD predvajat na windowsih, ampak na mojem lepiču, kjer HD sicer sploh ne pride do efekta ampak video mi predvaja gladko in brez pacanja.

Če vam to ne dela, je neki bug, probejte kle raziskvat, ubuntu ni pa nč kriv.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov Lenovo laptop zelo slaba grafika pri filmih

Oddelek: Pomoč in nasveti
242898 (2268) fr1c
»

Občasno štekanje pri predvajanju preko HDMI

Oddelek: Zvok in slika
473253 (2209) sejmon
»

DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )

21159320 (14468) BaRtMaN
»

ASROCK -ION 330 (strani: 1 2 3 )

11218588 (9763) OK.d
»

HD codec (strani: 1 2 3 )

11117412 (10297) GrimReaper

Več podobnih tem