» »

Crysis 2

Crysis 2

««
9 / 17
»»

IvoJan ::

def0r je izjavil:

Malce graphic whores se mi zdi da so tukaj. :) Jaz sem vsaj upal da bo boljsi gameplay.
Nekako so mi sli downhill z SP gameplayem Crysis > Crysis : warhead > Crysis 2

pizda ti pa si brihten. govorimo o nasledniku crysisa(ki je se zdaj merilo za gaming rige) ti pa pravis da smo graphic whores? NO FUCKING SHIT DA SMO, glede na to da bi ta spil moral stopit vse graficne na tej zemlji, ampak NEEEEEEE, konzole morajo vse zajebat.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

PNG ::

Po treh urah igranja: Maximum Consolitis.

Dr_M ::

1024x768 smo nazadnje spilal Quake 2 :))
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

def0r ::

IvoJan je izjavil:

def0r je izjavil:

Malce graphic whores se mi zdi da so tukaj. :) Jaz sem vsaj upal da bo boljsi gameplay.

pizda ti pa si brihten. govorimo o nasledniku crysisa(ki je se zdaj merilo za gaming rige) ti pa pravis da smo graphic whores? NO FUCKING SHIT DA SMO, glede na to da bi ta spil moral stopit vse graficne na tej zemlji, ampak NEEEEEEE, konzole morajo vse zajebat.

Ne vem meni osebno je vseeno ce je low ali high settings ce je igra fun za igrat. Crysis 2 ni.

valvoline1 ::

Gameplay je mal tečn,preveč streljanja premal razmišljanja. Pa absolutno preveč komandnih gumbov xD.

Dr_M je izjavil:

Aha xD. Takrat je 640x480 biv luksuz

:D

Zgodovina sprememb…

IvoJan ::

def0r je izjavil:

IvoJan je izjavil:

def0r je izjavil:

Ne vem meni osebno je vseeno ce je low ali high settings ce je igra fun za igrat. Crysis 2 ni.

meni tudi grafika pri spilih ni tako zelo pomembne, glede na to da igram minecraft. ampak to je CRYSIS 2 človek! ta špil smo čakali samo zaradi grafike!
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Pesimist ::

IvoJan je izjavil:

def0r je izjavil:

Ma kaki. Jaz se strinjam da je full cool ce dela spil super na neki average kompi. Nic mi ne pomaga ce izgleda super duper mega cool vendar igram z 20fps.
Spil namrec igram zdaj na tem kaj imam. Cez 2 leti ko bom imel racunalnik dovolj dober me pa crysis 2 nebo vec zanimal ker bom ga ze zdavnaj koncal na starem racunalniku. To zdaj pa tudi ne pomeni da nesme biti ultra high grafike na razpolago za tiste ki imajo 1500€ proracuna na leto za racunalnik.

Dr_M ::

valvoline1 je izjavil:

Gameplay je mal tečn,preveč streljanja premal razmišljanja. Pa absolutno preveč komandnih gumbov xD.

Dr_M je izjavil:

No ja, spilu sm ga se kr neki casa, na TNT2 Ultra :))
Drugac pa takoj ob izidu 800x600 je letelo na Rivi 128 30fps+.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

valvoline1 je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Ne. 800x600 je bil luksus. Sem si kupo voodoo2 takrat, da sem lahko 800x600 igral. Za 1024 si pa takrat rabil ze vooodoo2 sli.

Pred tem sem pa igral na 640x480 software in window mode.

Window mode je namrec edina opcija ce ces met sharph grafiko na monitorju katerega resolucija je vecja kot to kaj lahko tekoce poganjas.

Lep primer je Onlive. Vsi spili so max 720p in to na monitorju 1680 zgleda blure. Zato je edina opcija poganajt zadevo v window mode.

Bi me pa zanimalo kako zgleda na 1080p monitorju. Ali zna zadeva upscelat kot TVji ce predvajas 720p.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

def0r ::

IvoJan je izjavil:

def0r je izjavil:

IvoJan je izjavil:

def0r je izjavil:

meni tudi grafika pri spilih ni tako zelo pomembne, glede na to da igram minecraft. ampak to je CRYSIS 2 človek! ta špil smo čakali samo zaradi grafike!

Jaz nisem nikoli gledal na to :D
Meni je bil Crysis vsec zaradi open worlda kako si se lahko igral z vsemi notri. Se enkrat moram poudariti kako pogresam boxanje kur.

valvoline1 ::

Še zdaj se spomnim legendarne voodoo1 in avp1 na 320x240.

xD

kmetek ::

jamr, pa nihče kupil igre :D

Bor H ::

Glede tistega da je 1024*768 premal: to je približno identično resoluciji konzol ;)

In ja, Crysis in Crysis Warhead sta bla ful zabavna lih zarad svobode, ki si jo imel in awesome eksplozij.
Se mi pa zdi da je tudi Crysis 2 velik bolj open kot katerkoli COD ali druga velika streljačina.

RejZoR ::

kmetek je izjavil:

jamr, pa nihče kupil igre :D

Mhm...

Aja, prejle je špil sam naložil patch 1.1, ampak niso spremenili nič pametnega. Odstranili so auto aim in popravili par online stvari.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

Jao, slovenski napis na škatli :x

Jst ::

1. Crysis prvi del ni znal izkoristiti CPUja. Drugi del je pa lepo optimiziran za CPU, saj porabi ene 80% CPUja na vseh jedrih.

2. Se spomnite Crysis1 Natural mod. Prvo je bila samo verzija z .cfg datotekami, ki je malo polepšala kontraste, sence, a obenem pustila performance. Spomnim pa se tudi nekega moda, ki je bil velik nekaj 100MB, mogoče celo 500MB, ki si ga v igri izbral za Mod. Tam je pa grafika blestela, čeprav v diapozitivih. (za vsako stopnjo (loading) - del otoka so spremenili nastavitve, da so se ti sline cedile ob taki lepoti). Tudi z 5850 nisem imel nikoli več kot 40FPS, raje manj. Ko bo prišla karta, ki bo tudi ta mod lahko laufala na 60FPS jo bom z veseljem še enkrat preigral.

3. Z Warheadom so odprti svet malo zaprli, ampak vseeno je bilo zanimivo. Z drugim delom pa imam občutek, kot da odprtega sveta več ni.

4. Tudi grafika se mi ne zdi kaj posebnega. Po ogledu Bulletstorm youtube 1080p, ki tudi teče v dx9, moram povedati, da je Crysis2 razočaranje.

5. Tudi gameplay oziroma zgodba je podpovprečna. Dosti bolj zanimivo mi je bilo raziskovanje skivnostnega otoka Katorga 12 v Singularity, čeprav linearno, ampak je meni osebno dajalo boljši občutek pri igranju. Tudi prijemi z E99 v Singularity so posrečeni. Ker je pri C2 toliko gumbov za upravljanje, bi rekel, da so tam bolje izkoristili to posebnost.

Pod črto povedano: Crysis2 Single Player se meni osebno zdi čisto povprečen, grafika tudi, za gameplay bom pa premislil, ko igro končam. Trenutno bi mu dal 6.5/10 - ob upoštevanju, da sem igro igral ene dve do tri ure.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

PNG je izjavil:

Jao, slovenski napis na škatli :x

In črnobela navodila, ki izgledajo kot da jih je nekdo spustil čez precej slab kopirni stroj. Ampak se s tem ne obremenjujem, važno je tisto kar je na ploščku. Čeprav priznam, da bi raje imel angleško verzijo. Včasih se jih je dalo dobiti in so bile celo cenejše od poslovenjenih.

rejzor: kje si pa kupil? hehe.

Igabiba

Tilen ::

Na "HIGH" je DX11 privzeta n astavitev?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

There is no DX11. Lahko daš na Ultra Mega Extreme Very High pa bo stvar še vedno DX9. Baje pride enkrat ven patch z DX11 čeprav je vprašanje kdaj bo to. Mogoče ko 3x obrnemo single player in nato še 2 meseca igramo online in ko se ga bomo že povsem naveličal bojo dal ven DX11 patch. Tko nekako bo pomoje.

igabiba? kaj si hudiča dal 42 :)

če maš po 22-25 online :P

http://playtech.si/p/1/749/crysis-2-pc

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

V igri imam namreč odličen performance (do sedaj) v vseh situacijah.

kmetek je izjavil:

igabiba? kaj si hudiča dal 42 :)

če maš po 22-25 online :P

http://playtech.si/p/1/749/crysis-2-pc

39 sem dal. Iz tujine ne kupujem, razen preko Steama.

Tilen je izjavil:

Pri 5Ghz? Smeh....

BALAST ::

Taka je to izkušnja če imaš hiter mlinček in tekoče predvajanje, ti je za igro vseeno, ker veš da je generična.

Poglejte si tale video od igre Bulletstorm, nastavite si na 1080p in glejte, kaj se da vse narediti z dx9. N.E.V.E.R.J.E.T.N.O. (iz gfrafičnega stališča, igre nisem igral...)

Bulletstorm Gameplay Part 1 (1080P):

Senitel ::

Pri vseh teh "kaj se da naredit z DX9" si velja malo zamislit... Ker če bi čisto identične efekte z identičnimi shaderji spravili na DX10/11, bi stvar tekla kar nekaj hitreje.

galu ::

UE3 je zgleda še dandanes predober, da bi naši preljubi razvijalci iger presedlali na kaj bolj modernega..:D
Tako to gre.

Ne, samo poceni je. Grafika v Bulletstormu je namreč preprosto povedano zanič in dobili smo že več ducat iger, ki grafiko od tam močno, močno prekašajo. Je pa res, da ima Bulletstorm tako generično oranžno/rumen kontrast in je všečen velikemu številu ljudi. Prav tako ima crysis 2 grafično podlago zanič (dajte pogledati malo rastline, rože v koritih, odpadke v vodi in podobno - jaz sem se najprej smejal, potem pa sem še samo držal kisli obraz. Prav ogabno grde teksture. Pa igram na 1920*1200 max nastavitve.

Je pa iz gameplay stališča Crysis 2 bolj zabaven IMO...Crysis 1 je bil zabaven samo s Korejci, kar je na žalost za moje pojme trajalo premalo časa. Aja, je pa na drugi strani Crysis 2 AI tako zelo izjemno obupno hudo fejst ultra mega retardirana, da ne veš ali so se delali norca ali je to res mogoče...sami se med seboj streljajo, razstrelijo, letijo direkt do tebe, se zataknejo v nevidne stene, objekte na mapi ipd.

Bottom line: Crysis 2 6/10. Bulletstorm (ki je tukaj pač omenjen) pa kakšnih 2/10. V primerjavo bi dal Painkiller - 10/10 in BFBC2 - 9/10.

Bor H ::

Umetna pamet je res grozna, ostalo se pa ne strinjam s tabo. Grafično je čist solidna, ni pa to "nov Crysis", hehe. Prav tako je bil tudi Bulletstorm zelo lep, če ne drugega po dolgem času FPS v živih barvah.

macgajver ::

Tilen je izjavil:

Na koliko resolucije igraš?
Iz prve roke 1920-1080 grafične gtx480 in ati 6970 približno isti performance proc pa nič ne vpliva tudi če je na 6ghz navit. Se pravi hardcore ki za moje pojme dodatno zablura in poslabša sliko fpsji tudi padejo pod 60.
Advanced pa leti 60+fps povprečno okrog 70-90 pa še grafika se mi zdi za oko prijaznejša.

Nevem a ste opazil da je občutek igranja nekako škatlast ne znam se dobro izrazit. Danes sta bila dva kolega pri meni in smo se vsi strinjali da je igra precej khhmm khhmm če je dolgčas in ni drugega pametnega za počet potem je ok.
tenstan krompir je pa zakon

Aramis ::

A je grafična kartica ati 5570 res tako crap? Imam v crysis 2 max 25:( fps in to na low, mam še tudi 4 gb ram ddr3, in pa i5 2300. w7 64.

Recimo Bad company 2 imam na max tam ok 40 fps.

Jaz sem bulletstorm videl samo iz tistega linkanega filmčka. V oko mi je padlo veliko število sun shaftov. In če primerjaš c2 z bs, ki oba laufata v dx9... ne vem, ne vem... meni se zdi, da so ga pri bulletstormu bolje izkoristili.

edit: čeprav je New York ali katerokoli mesto "iz betona," mi je ves feeling preveč duhomorno sivo betonski.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

Senitel je izjavil:

Pri vseh teh "kaj se da naredit z DX9" si velja malo zamislit... Ker če bi čisto identične efekte z identičnimi shaderji spravili na DX10/11, bi stvar tekla kar nekaj hitreje.

My thoughts exactly. Poleg tega bi tessellator uporabili v obratni smeri. Torej za povišanje performansa in ne za povišanje detajlov. Se pravi bi izgledalo enako kot sedaj ampak teklo nekje parkrat hitreje ker bi na oddaljenih stvareh kjer itaq ne vidiš razlike zmanjševalo število poligonov, to kar pa je blizu bi pa ostalo tako kot je.
Ampak sem ziher, da bojo tud to zafrknili in bo nakoncu bljuvalo neomejeno poligonov, slika bo isti drek kot sedaj samo štekal bo do konca.
Po drugi strani pa lahko to naredijo zanalašč, da bi folk kao mislil, lej sej DX11 dela ful počasneje pa nič drugače ne izgleda, DX9 je očitno boljši.

A prav razmišljam, da bi špil lahko izgledal bolje in tekel bistveno hitreje če bi bil pogon že iz nule zasnovan kot DX11 pogon in bi ga nato oklestili na DX9 za kriplaste konzole, kot pa če je v osnovi DX9 in mu kasneje dodajo DX11 funkcije?

Kaj misliš, katerih sistemov je več? DX9 ali DX11? ;)

Ja, ampak recimo rože so dejansko "škatla", ki je oblepljena z nalepkami, ki od daleč izgledajo kot rože, od blizu pa kot točno to kar je - škatla z nalepkami. Voda je recimo valovita tekstura, ki se pomika gor in dol, gor so pa spet nalepke - 2D nalepke pločevink in podobne odplake. Kar pomeni, da to sploh niso objekti ali karkoli...

Pač slabo je vse skupaj, no. Osebno mi je škoda, ker mi je bil C1 res dobra igra, tole je pa dejansko precej slabo.

krho ::

Steam pravi, da je DX10 na 56%, DX11 pa na 5,6%.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Koliko potem to prinese DX9 sistemov? Najmanj. Torej zakaj je špil DX9 !? Hm hm ane... Uporabit DX11 v današnji dobi je pa nekako smiselno ane. PC gaming industrija je edina ever, da je šla 2 koraka nazaj. Računalniki, avtomobilska industrija, bela tehnika itd itd, nič ne gre nazaj ko enkrat nekaj izboljšajo. Samo tle smo šli iz superiornega DX11 nazaj na DX9. Wtf.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

ERGY ::

Pa nekje so bugi glede kontejnerov. Ene par jih je na vodi nevidnih. Potem pa je tu še checkpoint bug. Nekje sred igre te vrže za 5 levelov nazaj:D

Najbolj svetovni so alieni - ko prav vidiš, da so to dejansko navadni vojaki, samo drugi skin imajo gor. ISTO se obnašajo, ISTO reagirajo ko te vidijo (izstrelijo signalno raketo za backup, LOL!), itd...zvok komanderja od vojakov je zvok od Propheta - WTF? Kaj so res mislili, da nihče ne bo slišal tega ali kaj, niso mogli enega drugega najet?

Če gledam in primerjam z igrami za konzole je tole imo ena najboljših iger do zdaj. Na PCju je to pač žal mediana, povprečje, le še en produkt med milijoni drugih.

Zvok ni ravno slab. Kar me bolj moti je, da alienom ne moreš zadat heatshota kar spremeni igro v navaden kanonfuter brez kančka taktike in preciznosti.

Robert_S ::

A je kej razlike med leakano verzijo ?

Senitel ::

krho je izjavil:

Steam pravi, da je DX10 na 56%, DX11 pa na 5,6%.

To je dejansko delež grafičnih kartic. Torej kartic ala GeForce 8800 je 56%. To ne pomeni ničesar o sami dostopnosti DX11 knjižnice same. Dejansko je DX11 razpoložljiv na več sistemih kot DX10 (zato ker se ga da uporabljat na starejših grafičnih).

RejZoR je izjavil:

A prav razmišljam, da bi špil lahko izgledal bolje in tekel bistveno hitreje če bi bil pogon že iz nule zasnovan kot DX11 pogon in bi ga nato oklestili na DX9 za kriplaste konzole, kot pa če je v osnovi DX9 in mu kasneje dodajo DX11 funkcije?

Jaz sem se omejil čisto na plain simple DX11 namesto DX9 API. Ker je nekdo že omenil in pogledal, da igra pokuri 80% CPU-ja in je bil zadovoljen, da "bolj izkoristi CPU".
while (1)
{
}

Tole bo spravilo en hardware thread na 100% CPU usage. Ali recimo, če namesto quick sorta uporabiš bubble sort, bo tudi igra porabila več CPU. Ampak to še ne pomeni, da je to cool. Čisto isto je danes z DX9.

particle ::

qx6850@3Ghz + 4870x2 ... pije mi 50-60% /core

Osebno ne vidim nekega razloga zakaj bi moral špil kurit toliko CPU-ja in biti ob tem ves srečen, da ga sploh žre. Umetna pamet ni nič posebnega, fizike itaq praktično ni, še ragdoll, ko enkrat izvede svojo animacijo postane truplo statični objekt, ki ga ne moreš premaknit za milimeter pa če vanj sprazneš cel nabojnik. Torej, kaj zaboga potem rabi toliko CPU-ja?

Kaj pa tisti del, ko se pred tabo sesuje most?

Animacija. Če boš 100x igral pa se bo 100x podrl do zadnjega kamenčka enako.

Ali pa kaj takšnega :)

RejZoR je izjavil:

Zvok ni ravno slab. Kar me bolj moti je, da alienom ne moreš zadat heatshota kar spremeni igro v navaden kanonfuter brez kančka taktike in preciznosti.

Sori bejbi, samo tole ni res. Alienom lahko daš headshot ;) Saj pravim, ISTI model je pa vse kot pri soldierjih, samo skin je drugi.

Tale sestrelitev helikopterja je pa lol...vse je animirano in popolnoma skriptirano. Če bi rad imeli dobro fiziko in grafiko, poglejte za BFBC2. Crysis 2 je pač bolj "meh". Če mene kdo vpraša, je frostbyte 2.5 (mislim da je 2.5 ali 2.0 za bfbc2, saj je vseeno) najbolj napreden pogon trenutno na trgu. Se že zelo veselim Frostbyte 3.0. Že to, da so metki v bfbc2 objekti in ne preprost ukaz ki zazna samo kdaj je bil izvršen ukaz za strel in kje se mora ustaviti (torej objekti na poti ipd.), je pohvale vredno, vse ostalo pa je itak bombastično in daleč pred vsem kar smo do zdaj videli. Dare I say, tudi Cryengine 2.0.
««
9 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Crysis 3 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
23843564 (26710) kajetan
»

Crysis 1 še vedno grafično zelo zahtevna igra?!

243285 (2053) Halfdead987
»

PC igre 2012

389264 (7802) Skyman
»

Bo Crysis 2 omejen le na DirectX 9? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
7124295 (22352) korenje3
»

GTX 590 zamuja, že v spletnih trgovinah

Oddelek: Novice / Grafične kartice
275413 (4582) alpha1

Več podobnih tem