» »

kateri odvetnik za odškodnino - imate kakšne izkušnje?

kateri odvetnik za odškodnino - imate kakšne izkušnje?

PALOMINO ::

Pozdravljeni,

Udeleženi smo bili v čelnem trčenju, poškodovane štiri osebe, nismo bili krivi.
Vsi smo bili hospitalizirani in smo še vedno na zdravljenju.

Glede odškodninskega zahtevka, lahko kdo priporoči dobrega odvetnika?
Ne bi namreč rad padel v roke kakšnim oderuhom, sem že imel pred precej leti negativno z enim takim podjetjem, ki se oglašuje kot največje..

Hvala za morebitne predloge.
  • spremenilo: PALOMINO ()

MadMicka ::

Kr precej odvetnikov v takih primerih nič ne računa. Stroške zastopanja namreč dobi povrnjene od zavarovalnice. Tako da vam ostane 100% znesek oz. odškodnina. Ko bo zdravljenje se oglasi, pa ti lahko povem za kakega takega odvetnika.

#000000 ::

Odvetniki vsaj večina so tam zaradi denarja, to da dobijo honorar od zavarovalnice je samoumevno, da pa ti odvetnik to zamolči se pa tud dogaja vsakodnevno, sem pa tud že slišal da so določeni odvetniki povezani z zavarovalnicami in jim na ta način prišparajo precej evrov ko prepričajo stranko da je pa tole najbolj pobasat ker se bo vleklo še 5 let in na koncu ne bo dobil niti tolk več.

Najboljš se pozanimat kolk je praksa izplačil za določeno poškodbo in rečt odvetniku da če bo odškodnina višja od tega zneska bo dobil še določen procent od te razlike.

ali3n ::

Zlatko Lipej, Medvode.
Smo bili še vedno zadovoljni z njim.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

MadMicka ::

#00000, odvetnik ti pač ne more zamolčati, da dobi stroške od zavarovalnice, ker oškodovanec od zavarovalnice prejme kopijo poravnalne ponudbe in gor je navedena tako odškodnina, kot stroški zastopanja.

Nadalje, če oškodovanec lahko tudi sam preveri, koliko naj bi znašala odškodnina, kaj hudiča potem sploh še rabi odvetnika? Pač napiše, zgodila se je nesreča, zahtevam toliko in toliko, priloži zdravniške izvide in evropsko poročilo o nezgodi, vse skupaj pošlje na zavarovalnico in je zadeva urejena.

Alencica ::

Ali na višino izplačane odškodnine kakorkoli vpliva, če vlogo napišeš sam ali pa je podpisan odvetnik oz. družba, ki se ukvarja s tem?

Ti zavarovalnica lahko prisodi manj, če si sam napisal?

MadMicka ::

Jaz tega ne vem, ampak bi rekel, da ne. Bi pa to moral povedati kdo, ki dela na zavarovalnici. Sicer pa "odškodninske družbe", ki se s tem ukvarjajo, niso nikoli podpisane na zahtevku, vedno zadaj stoji odvetnik, ki sodeluje s tako družbo.

Snohman ::

Sem imel pozimi nek zahtevek do zavarovalnice zaradi poškodb v prometni nesreči. Odvetnik me je nekaj nategoval, sem pa tja. In sem lepo poklical na zavarovalnico in je gospodična za šaltarjem lepo povedala, da bi isto dobil če bi šel to delat preko odvetnika ali pa ne.

Ne vem če to drži, ampak moja logika, kako razmišlja zavarovalnica, je naslednja; ''pomoje je boljše, da začnemo dajat oškodovancem brez odvetnika enake odškodnine, ker drugače najemajo odvetnika in ta nas potem stane še dodatnih 15%''

telexdell ::

Sem imel pozimi nek zahtevek do zavarovalnice zaradi poškodb v prometni nesreči. Odvetnik me je nekaj nategoval, sem pa tja. In sem lepo poklical na zavarovalnico in je gospodična za šaltarjem lepo povedala, da bi isto dobil če bi šel to delat preko odvetnika ali pa ne.

Ne vem če to drži, ampak moja logika, kako razmišlja zavarovalnica, je naslednja; ''pomoje je boljše, da začnemo dajat oškodovancem brez odvetnika enake odškodnine, ker drugače najemajo odvetnika in ta nas potem stane še dodatnih 15%''

Je pa hudič, da jaz ne vem, kaj vse lahko zahtevam za odškodnino (bolečine, strah za izid zdravljenja...) in koliko je to vredno. Zavarovalnica dobro ve, da jaz tega ne vem. In od katere vsote misliš, da bo zavarovalnica dodala 15%?
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

MadMicka ::

Kolikor jaz vem, je Zlatko Lipej sodeloval s takšnimi "odškodninskimi firmami" in so potem pobrali ljudem stroške zastopanja, ki jih je zavarovalnica tako ali tako plačala plus še dodatnih 10 ali več procentov povsem po nepotrebnem. Zdej, če je to tisto najboljše, kar lahko stranka dobi, rahlo dvomim.

#000000 ::

MadMicka obstajajo raznorazni Judikati (po domače baze z rešenimi zadevami iz raznoraznih pravnih področij) in tudi odškodnine niso izvzete.

Nekomu ki ga osebno poznam od 12 leta, so hotli no bolj ponudili na zavarovalnici da mu izplačajo 70.000 evrov.

okvirno opis poškodbe

zlomljena medenica
zlomljena in delno zdrobljena stegnenica
zlomljena roka
poškodba hrbtenice (mislm da ima počeno eno eli več vretenc)
pretres možganov in ostalo kar paše zraven
človk ima v sebi skor 20 kil železja
v letu in pol je šele začel malo hodit z berglami (tko eno minuto za dva metra)
nikol več ne bo mogu delat
jest mislim da nikol ne bo na 50% tistega kar je bil pred nesrečo
zdravniki na komisiji so rekli da se bo v 5 letih stanje pobolšalo za vsaj 70%
ko je šel na pregled k privatnemu zdravniku v tujino mu je ta rekel če bo stanje za 25 procentov bolše od sedaj je lahko vesel.

+ zavarovalnica ga je še pred koncem pozvala če bi prišel na sodišče podpisat da povzročitelja ne bo sodno preganjal

Kaj naj tak človek vzame 70.000 evrov in cel lajf životari ???
Pomojem se za manj kot 250.000 in doživlejsko rento ali invalidsko upokojitev ne sme pogajat.

Mam prav ???

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

bluefish ::

Pomojem se za manj kot 250.000 in doživlejsko rento ali invalidsko upokojitev ne sme pogajat.
O 250K pa lahko tudi le sanja.

#000000 ::

jest pa mam skoz občutek da zavarovalnica ponavad sama ponudi cca 1/3 uneska ki bi ga lahko (al pa tud ne- odvisno od primera) oztožil zato mislm da če zahteva 250 bo dobil nekje 200-220.000

Ne vem sicer kako bi se obnašalo sodišče če bi se zgovarjal na kak podoben primer iz recimo Nemčije, Avstrije, ali kake druge države EU sej končno smo tud Evropejci, res da so notranje pravne zadeve bolj stvar posamezne države ampak če bi jim pokazal znesek ki ga za tako poškodbo dobiš v Nemčiji bi verjetno mal vplival na sodnika.

Če pa pogledaš drugače, nekdo ki bo dobil 200.000 evrov in je mal te ne nepokreten mora s tem denarjem živet do smrti pa živu še 10 al pa 80 let, zakaj mu nebi tisti ki ga je v to pahnu omogočil da dostojno živi čeprav invaliden, sej zavarovalnica je zavarovalnica zato ji plačujemo premije da smo za tak primer zavarovani, ne pa da samo gledajo kako te bodo čimbolj zajebal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

MadMicka ::

http://www.sodisce.si/znanje/sodna_prak...

Kot primer, ženska pri 26 letih je postala zaradi nesreče paraplegik, 100% invalid. Prejela je 204 povprečen slovenske neto plače. To bi bilo sedaj cca. 190 k EUR. Če pa se človek lahko sam hodi, pa lahko o 250 k EUR samo sanjaš.

Sicer pa tule je praksa: http://www.sodisce.si/znanje/sodna_prak...

Lahko izbereš vse objavljene primere in jih npr. razvrstiš od najvišjega izplačila do najnižjega.

Prav tako nimaš prav, kar se tiče invalidske upokojitve. O tem se pač ne da pogajat.

Aston_11 ::

Važno da ne greš na poravnave d.o.o. itd.

#000000 ::

MadMicka sej jest ne pravim da nej ga kr u penzijo dajo, ampak če ga ne, nej mu dajo pol vsaj doživljensko rento al pa 250 jurjev in ko bo pač zrel za penzijo bo dobil kok bo pač dobil.

Ne hodi sam ampak z dvema berglama pa še to samo po ravnem na dvorišču tko za dva metra rab kako minuto (rtaj več) če je mal naklona al pa štenge je pa konc.

Go-ahead ::

Ker so zdravljenja običajno dolgotrajna, bi te sedaj vprašal, kaj si uspel iztržiti?

pilerson ::

Pozdravljeni

Imel sem 15. 02. 2010 prometno nesrečo, prehiteval sem in me je nekdo izsilil.Na kraj nesreče sem poklical policijo in so ugotovili da je vozilo, ki me je izsililo odgovorno za nesrečo oz. je povzročitelj nesreče.Avto sem peljal na zavarovalnico od povzročitelja, kjer mi je njihov ocenilec škode pregledal avto ( zavarovalnica Adriatic Slovenica ).Avto sem peljal na uradni servis.Šele ko je bil avto popravljen sem po pošti dobil od njegove zavarovalnice da sem 30 % kriv za nesrečo tako da zdaj moram plačati 1300 eur ker je bila škoda na avtu 4100 eur.Pri nesreči sem utrpel poškodbe roke, vratu in križa, bil sem pri svojem zdravniku hodil sem na fizioterapije itd...Zadevo sem nato odnesel k odvetniški pisarni Zlatko Lipej v Medvodah, oni so zadevo pred približno enim mesecem posredovali zavarovalnici.Zanima me koliko časa bom čakal na poravnavo odškodnine in kaj lahko pričakujem?

Haval, lep dan.

bluefish ::

Zadevo sem nato odnesel k odvetniški pisarni Zlatko Lipej v Medvodah, oni so zadevo pred približno enim mesecem posredovali zavarovalnici.Zanima me koliko časa bom čakal na poravnavo odškodnine in kaj lahko pričakujem?
Se ti ne zdi, da je odvetniška pisarna najbolj kompetentna za tak odgovor?

pilerson ::

Zanima me samo, če je kdo imel kak podoben primer in mi lahko posreduje kak upraben podatek iz lastnih izkušenj.Pozanimal sem se pri odvetniški pisarni in so mi rekli, da ko dobijo odgovor od zavarovalnice me bojo poklicali.O višini odškodnine mi pa niso nič povedali.

AngelOfDeath ::

Zna trajat tudi do kakšnega leta, lahko tudi več let če se gre v tožbo...

Glede na to da si se v 15 dneh pozdravil ni bilo ne vem kako hudo
edit: Slovnica

Zgodovina sprememb…

pilerson ::

Zanima me samo koliko časa potrebuje zavarovalnica, v mojem primeru Adriatic Slovenica da poda svoj odgovor odvetniški firmi po dobljenem odškodovinskem zahtevku?

;-) ::

vedno rešim brez odvetnika ker za 100EUR razlike pa pol leta čakat na denar se ne splača jebat. če se znaš zmenit na poravnavi, če pa si hlod pa odvetnika ja.

pilerson ko sem že 2x reševal sam zadevo sem dobil 3 dni po zaključenem zravljenju denar na račun največ 4dni, z odvetnikom 5 mesecev.

pilerson ::

Ali je potem odvisno od odvetnika h kermu gres ali pa od zavarovalnice koliko časa se čaka? Jst sm dal zadevo odvetniku zlatko lipej če ti je kaj znano v medvodah. Pa se neki v moje primeru je blo kao da sm 30% soodgovoren za nesreco ali bom potem dobu sam 70% odškodnine? Sj sm zgoraj napisal potek nesrece pa se to bil sm dva mesca na bolniški vrat pa križ sem poškodoval, imel sm 20 fizioterapij pa še imel sm ukleščen živec pri križu se ti kaj sanja o višini odškodnine ki bi jo lahko prejel?

Hvala

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

;-) ::

jaz sem dobo za 10 terapij z manjšo poškodbo na kolenu 2500EUR in zdravljenje še nimam zaključeno, drmal bom dokler me ne dajo na operacijo in skrasiral še vsaj 2x toliko. Tak da ti moraš dobit še več od mene

pilerson ::

Ali misliš da bo moj odvetnik lahko iztržil 100% odškodnino če sem bil po zavarovalniškem mnenju 30% soodgovoren za nesrečo?

;-) ::

V mojem primeru sem bil jaz krivec zaletel sem se v rit.

ali3n ::

Če ti kej pomaga.. sem imel pred leti karambol (krivec drug - nalet od zadaj 110 kmh v mene (30-40 kmh); poškodbe med 3-4 in 4-5 vretencem; z Lipejem 1,8 mio takratnih SIT; "vzel" si je 16.000 sit.
Je pa vprašanje kako se vrtijo številke v teh časih.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Mony0 ::

Pozdravljeni,

glede odskodnine vam jst povem iz svojega primera....nesreco sem imela decembra 2009 in bila cel december na bolniski (šivi kolena, izvin in nateg vratne hrbtenice, glavoboli). Opravka sem imela z zavarovalnico Adriatic Slovenica....poslala sem odškodninski zahtevek sama....poslali so mi dopis, da naj še nekaj dokažem, kar sem...in na konc da mi odškodnina ne pripada, da nisem upravičena do nje....ker sem vidla, da sama ne bom mogla nič, sem sla k odv. Lipeju in v 1 mesecu sem preko odvetnika dobila ponudbo zavarovalnice za 2700 EUR in sem sprejela. Torej, sama nisem nič dosegla...k se je odvetnik podpisal...pa se je dal...in nič % ne vzame...tko da ga priporočam....

Aston_11 ::

Še s prve roke - sem delal na zavarovalnici, likvidiral ravno take primere. Ista figa, ali je odvetnik ali ga ni. S tem, da drži, da vsi renomirani odv. poberejo še 10% odškodnine poleg stroškov zastopanja.
Razen odvetnikov iz obrobja, torej ne iz Ljubljane, npr. izkušnje so bile s Sežano in Postojno oz. z odv., ki se ukvarjajo z odškodninami poleg ostalega.
Lj odvetniki so vedno imeli dva računa, na en račun so se nakazali stroški zastopanja, na drug račun odškodnina - s tega računa so nato nakazali oz. izročili gotovino z odbitkom 10%. Ostali odv. iz obrobja so praviloma navedli TRR stranke in je šla odškodnina direkt stranki.
Tako da je pametno malenkost poklicati, vprašati, ali odv vzame provizijo ali ne in nato iti k takemu. Kot rečeno, Lipej, Vrstovšek, itd. je vse ista figa - likvidatorju ne predstavlja nobene razlike, ali vloži zahtevek stranka sama ali odv. Še mogoče več bi dal stranki na račun tega, ker se prišpara pri stroških odv. zastopanja.
Na Q.rc gredo zgolj odškodnina/poravnava d.o.o. in ostala jajca, ki stranko nenormalno ocurajo, poleg tega niso nobeni strokovnjaki, bolj instant zadeve, nepravniki, ki nimajo pojma o odškodninskem pravu, raznih odgovornostih itd. CIlj jim je čimprej zaključiti zadevo za vsak denar, zato smo njim redno ponujali manjše zneske kot odvetnikom ali strankam, ki so jih vedno oz. vsaj praviloma brez problema sprejeli. O tem, da so fasali več zavrnitev, tudi ni dvoma, ker v tožbe 99% niso šli.

Mony0 - nekam mala odškodnina je bila za te poškodbe.

pilerson je izjavil:

Ali misliš da bo moj odvetnik lahko iztržil 100% odškodnino če sem bil po zavarovalniškem mnenju 30% soodgovoren za nesrečo?


Ne, ni mogoče. Razen če bo tožil in zavarovalnici ne bo uspelo dokazati soodgovornosti. Če pa si kršil kakšno pravilo ZVCP, kršitev pa je bila v vzročni zvezi s poškodbo, potem sam veš, da ni šans. Evo primer - motorist prehiteva avto, ki zavija levo na neprednostno cesto. Motorist spregleda žmigavec, voznik pa motorista. Oba nekaj kršita, torej soodgovornost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

Aston_11 ::

PALOMINO je izjavil:

Pozdravljeni,

Udeleženi smo bili v čelnem trčenju, poškodovane štiri osebe, nismo bili krivi.
Vsi smo bili hospitalizirani in smo še vedno na zdravljenju.

Glede odškodninskega zahtevka, lahko kdo priporoči dobrega odvetnika?


Večina je dovolj dobrih. Najdi enega s periferije ali pa kakšno mačko, ki je tudi dobra za pogledat (hec).

Go-ahead ::

Po mojem mnenju so tako nizke odškodnine za dobre odvetnike premajhne, da bi se z njimi ukvarjali, kljub procentni udeležbi na odškodnini.

Mony0 ::

Aston 11

se ti zdi mala odškodnina? jst nimam s tem prakse, se prvic srecujem....imela sem šivano koleno, izvin in nateg vratne hrbetnice, 14 dni fizioterapije, opornica 3 tedne, en mesec bolniske...sej zdj cakam klic odvetnika in bom sla do njega da pogledam v spis....jst sm bla zadovoljna glede na to, da so mi najprej odgovorili da nisem upravičena do kakršnekoli odskodnine...

ali3n ::

Nevem kakšna je praksa drugje, a meni je Z.L. vedno poslal vse papirje, ki so prišli iz zavarovalnice. Zraven je bil vedno njegov dopis... z razlago.. in nasvetom. Tudi če je bilo nakazilo na kak drug račun (ne verjamem)... in je pobasal razliko - si jo je zaslužil.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Go-ahead ::

Mony0 je izjavil:

Aston 11

se ti zdi mala odškodnina? jst nimam s tem prakse, se prvic srecujem....imela sem šivano koleno, izvin in nateg vratne hrbetnice, 14 dni fizioterapije, opornica 3 tedne, en mesec bolniske...sej zdj cakam klic odvetnika in bom sla do njega da pogledam v spis....jst sm bla zadovoljna glede na to, da so mi najprej odgovorili da nisem upravičena do kakršnekoli odskodnine...


Tebi odškodnina sigurno predstavlja veliko, procenti, ki jih dobi odvetnik pa njemu ne predstavlja ne vem kaj.

OttoParts ::

Aston_11 je izjavil:

Še s prve roke - sem delal na zavarovalnici, likvidiral ravno take primere. Ista figa, ali je odvetnik ali ga ni. S tem, da drži, da vsi renomirani odv. poberejo še 10% odškodnine poleg stroškov zastopanja.
Razen odvetnikov iz obrobja, torej ne iz Ljubljane, npr. izkušnje so bile s Sežano in Postojno oz. z odv., ki se ukvarjajo z odškodninami poleg ostalega.
Lj odvetniki so vedno imeli dva računa, na en račun so se nakazali stroški zastopanja, na drug račun odškodnina - s tega računa so nato nakazali oz. izročili gotovino z odbitkom 10%. Ostali odv. iz obrobja so praviloma navedli TRR stranke in je šla odškodnina direkt stranki.
Tako da je pametno malenkost poklicati, vprašati, ali odv vzame provizijo ali ne in nato iti k takemu. Kot rečeno, Lipej, Vrstovšek, itd. je vse ista figa - likvidatorju ne predstavlja nobene razlike, ali vloži zahtevek stranka sama ali odv. Še mogoče več bi dal stranki na račun tega, ker se prišpara pri stroških odv. zastopanja.
Na Q.rc gredo zgolj odškodnina/poravnava d.o.o. in ostala jajca, ki stranko nenormalno ocurajo, poleg tega niso nobeni strokovnjaki, bolj instant zadeve, nepravniki, ki nimajo pojma o odškodninskem pravu, raznih odgovornostih itd. CIlj jim je čimprej zaključiti zadevo za vsak denar, zato smo njim redno ponujali manjše zneske kot odvetnikom ali strankam, ki so jih vedno oz. vsaj praviloma brez problema sprejeli. O tem, da so fasali več zavrnitev, tudi ni dvoma, ker v tožbe 99% niso šli.



Od srede lanskega leta morajo vsi odvetniki in odvetniške družbe imeti ob svojem običajnem poslovnem računu tudi tako imenovani fiduciarni račun, kamor se nakazujejo fin. sredstva, ki jih odvetnik prejme v strankinem imenu.
Kar se pa tiče 10% pa je tako, da lahko odvetnik za svoje delo plačilo prejme glede na odvetniško tarifo (ki jo zaračuna zavarovalnici) ali pa stranka in odvetnik skleneta dogovor o nagradi. Ker gre za njun medsebojni dogovor ga odvetnik zaračuna stranki ne pa zavarovalnici. Verjetno "znani" odvetniki in odv. pisarne z izkoriščanjem znanega imena ali ugleda, kot pogoj za prevzem zastopanja zahtevajo plačilo po dogovoru o nagradi, ker s tem zaslužijo mnogo več, kot samo po tarifi.
Kar pa se tiče odškodninski družb imaš prav, da je to en velik nateg.

andrejka100 ::

Jaz sem imela nekaj časa nazaj prometno nesrečo in sem od kolegice dobila telefonsko od odvetnice Alojzije Kos Slatinšek, ki se ukvarja samo z odškodninami. Povedala je da ne jemlje provizije ker dobi vrnjene stroške od zavarovalnice.
Bila sem prvič pri odvetniku in ne vem kako je drugje, ampak jaz sem bila zadovoljna.

imagodei ::

Prav s tem namenom, da bi to delila z nami, si se registrirala?
- Hoc est qui sumus -

bluefish ::

Povedala je da ne jemlje provizije ker dobi vrnjene stroške od zavarovalnice.
Tako kot vsi drugi - vsaj kar se tiče stroškov.

andrejka100 ::

Ne samo za to, sem še svoje mnenje povedala v temi o slabi kvaliteti mesa :)Forum sem danes odkrila, enkrat je vedno prvič.
Sicer pa ne vem kaj je narobe s tem, povedala sem svoje izkušnje kot je naslov teme..

imagodei ::

Zadeva na prvi pogled zgleda kot reklama. Se opravičujem, če sem te neupravičeno zbodel.

Gre za to, da je bilo zadnje sporočilo pred tvojim oddano pred več kot enim mesecem. Na S-T pa se takšne teme počasi umikajo novim in niso več vidne na prvih straneh. V podobnih primerih to namiguje na to, da je človek temo našel preko iskalnika (npr. Googla). Slo-tech je pač na prvi pogled zgolj tehnični forum in dvomim, da bi naključnemu obiskovalcu padlo na pamet v Loži iskati teme s pravno pomočjo.

Ko takole potegneš črto, vse kaže, da gre za reklamo. Če ni tako in gre za iskreno pomoč, se ti še enkrat opravičujem, pri celi stvari pa še vedno nastopam z zdravo mero skeptičnosti.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

prava ::

ali3n je izjavil:

Zlatko Lipej, Medvode.
Smo bili še vedno zadovoljni z njim.


Jaz sem bila z njim izrazito nezadovoljna. Odvetniška pisarna Lipej je izgubila dokumente, in sem jih morala še enkrat prinest, zaradi tega je bilo izplačilo kasneje. Delo je bilo opravljeno bolj tako, na koncu pa je hotel vzeti velik del odškodnine zase, ko je ugotovil, da ne bo šlo je poskusil krivdo prenesti na nejasno napisano sodbo. Patetično. Odvetnik Zlatko Lipej je bolj tako, morda je bil včasih dober in pošten, zdaj to ni.

drHause ::

Jaz bi rad dodal, da priporočam firmo iag iz maribora. Kolko vem jemljejo med drugim tudi odškodnine,kolega ima same pozitivne izkušnje...sicer sem jaz pri njih financiral svoj sodni postopek. Sam nisem nič plačal,ker ko sn videl kolko stanejo mnenja izvedencev,sem bil navdušen na to možnostjo...

rini ::

prava je izjavil:

ali3n je izjavil:

Zlatko Lipej, Medvode.
Smo bili še vedno zadovoljni z njim.


Jaz sem bila z njim izrazito nezadovoljna. Odvetniška pisarna Lipej je izgubila dokumente, in sem jih morala še enkrat prinest, zaradi tega je bilo izplačilo kasneje. Delo je bilo opravljeno bolj tako, na koncu pa je hotel vzeti velik del odškodnine zase, ko je ugotovil, da ne bo šlo je poskusil krivdo prenesti na nejasno napisano sodbo. Patetično. Odvetnik Zlatko Lipej je bolj tako, morda je bil včasih dober in pošten, zdaj to ni.


Zlatko Lipej

Bil pri njemu in bil z njim zelo nezadovoljen z dobljeno odškodnino. Po temeljitem poizvedovanju sem prišel do podatkov, da dela sebi v prid, ko se povezuje z večjimi družbami, seveda na račun svojih strank. Včasih je bil ime, zdaj pa je postal baraba.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rini ()

francek1 ::

Za Mariboru dam roko v ogenj le za dva: Franci Šošterič, ki ima pisarno na ulici heroja Šlandra 17 (02 250 23 62), ki je kar glasen in doseže maksimalno, kar se da v kratkem času in zgoraj omenjena skromna odvetnica Alojzija Kos Slatinšek, ki ima pisarno na Partizanski 67 A. 2000 Maribor. alojzija.kos-slatinsek@triera.net. stacionarni telefon: (02) 252-61-23. Mobilni telefon: (041) 503-512. Firm Odškodnina, Povračilo itd. se na daleč izogibajte. So pokvarjeni do kraja. Najprej ti kar vnaprej v roke porinejo kao neko pogodbo s pooblastilom, kjer te vnaprej olupijo za 500€. Povezani so s podkupljivimi policaji oz. medicinskim osebjem, ki jim dobavlja podatke o poškodovanih. Nato čez kakih 14 dni po pošti pošljejo ponudbo, da bi te zastopali. No, ko je bil poškodovan moj sin, sem lepo poklical direktorja ene od teh firm in mu obljubil kazensko ovadbo, potem je bil pa mir...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: connel ()

MadMicka ::

Tukaj je seznam odvetnikov: http://www.odv-zb.si/predstavitev

Vau, EsterLunca, v enem tednu ti je zrihtal odškodnino? A to v enem tednu od kar je dobil denar od zavarovalnice na račun al kako? :))

Sej, če bi se mi dal, bi take stvari prijavil pristojnim organom. To pišem samo zato, da ne bi kdo nasedal takim reklamam.

tadej5 ::

Lp,

Jaz sem imel prav tako prometni nesrečo. V nesreči sem bil sopotnik. Po nesreči smo takoj odšli v UKC Ljubljana kjer, sem imel težave z vrtoglavico(bil tudi hospitaliziran 3 tedne v bolnici) malo več kot 12 mescev(24ur na dan) + 5 mesecev ko se je stanje umerjevalo in sem imel občasne vrtoglavice. Stanje je spremljalo bolečine v mišicah, zelo močen pulz in seveda psihično totalno na tleh. Skratka nisem bil zmožen samostojnega življenja.

Zanima me kakšno odškodnino bi lahko pričakoval?

hvala že v naprej za odg., Lp

mirkuma ::

Priporočam, ga. Jasno Simčič http://odvetniki.info/odvetnik/sim%C4%8...
Nesreča po lastni krivdi (zaspal za volanom), 2 dni hospitaliziran, ~14 dni bolniške, potem še dober mesec težav z rebri od udarca, sedaj brez posledic, razen male brazgotine na nogi.
Brez stroškov zastopanja, vse sva rešila pisno elektronsko, scan dokumentov, in 2x telefonsko (prvič, ko sem jo najel in drugič, ko sem se ji zahvalil za trud)) v cca 1 mesecu po končanem zdravljenu je vložila vlogo in sem po nekaj tednih dobil nakazan denar (AO+ zavarovanje). Že nad prvim ponujenim zneskom zavarovalnice sem bil pozitivno presenečen in sem ji rekel da sprejmem, pa je na koncu poskusila s pritožbo in dobila še cca 20% več. Nakazilo sem prejel direktno od zavarovalnice.
Nobenih težav, vse transparentno edino pooblastilo o zastopstvu sem podpisal, da me je zastopala v mojem imenu proti zavarovlnici.
Na vsa vprašanja mi je odgovorila, vse razložila, kar se mene tiče (prvič opravka z odvetnikom) sem bil prijetno presenečen. Glede na zgoraj omenjene pridobljene odškodnine in na dejtvo da so bile moje poškodbe relativno nezahtevne, me je odlično zastopala.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mirkuma ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

odškodnina za vrat (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6410911 (3423) Slopek
»

Vaše izkušnje s Poravnavo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6016133 (11434) TheJack
»

prometna in odškodnina čez čas

Oddelek: Loža
293732 (2078) andromedar
»

Prometna nesreča - odškodnina?

Oddelek: Na cesti
359842 (6363) SkIDiver
»

Kršenje pogodbe??? Zahtevani znesek???

Oddelek: Loža
332570 (1378) iso2000

Več podobnih tem