» »

Vaše izkušnje s Poravnavo?

Vaše izkušnje s Poravnavo?

1
2
»

Aston_11 ::

Povej še, kako te bodo opalili in koliko od zneska ti bodo vzeli. potem bo komaj zanimivo.

Aja, enačba je taka:
- če greš k odvetniku za odškodnino:
stroški priznani odvetniku + glavnica
- če greš k poravnavi
glavnica - (minus) stroški poravnave (kamor radi zaračunajo kakšnega medicinskega izvedenca, ki ga ne rabiš + kakšne nepotrebne stroške, da malo dvignejo svoje stroške).

Do your math, kaj je več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

MadMicka ::

majas111, predvsem pazi na eno stvar in sicer da ne bodo dobili več stroškov, kot pa jih bo priznanih in plačanih s strani zavarovalnice.

Aston_11 ::

Zavarovalnica poravnavam in podobnim ne priznava nobenih stroškov, to je že dolgo znano in jasno. Meni se njen post zdi itak kot (samo)reklama.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

Tody ::

Čas prve prijave19.09.2014 12:00:50

Aston_11 ::

Škoda, ker nimamo IP-ja...

MadMicka ::

Najprej si bila pri njih. Nato si tu povprašala in spotoma povedala, da nič ne veš o teh zadevah, po parih dneh jih pa že full hvališ. A to odvetniška pisarna dodatno plačuje strojepiske, da delajo reklamo?:)

MIHAc27 ::

+Obuditev 4 let stare teme.

Če so tako dobri teli na Poravnava posreduj sken računa za njihove storitve in višino dobljenega zneska.

Saj ne da je to teško ponaredit, ampak ponavadi se nobenmu ne da. Najlažje je 5 stavkov na forum napisat in to je to.

TheJack ::

Viš, pa so se spomnili zanimive oblike oglaševanja. Na forumu "postaviš vprašanje". Ponavadi takšna prikrita sredstva oglaševanja uporabljajo le politične stranke pred volitvami.

Nekaj predlogov bodočim oglaševalcem:

"A ima kdo kakšne izkušnje z Avto Hišo Novak™? Menda nudijo zelo ugodne oblike financiranja, njihovi zaposleni pa so prijazni in te ne poskušajo nategniti!"

"Pred nekaj meseci sem kupil računalnik pri podjetju Novak ™. Neverjetno. Mašina dela super, prijazno so mi svetovali in mi dali ogromen popust. Pa že itak so najcenejši! Butelj si, če kupuješ drugje!"

"A da uporabljaš vložke Always? Heh, kako si naivna! Jaz sem začela lansko leto uporabljati higienske vložke Novak™. So med najcenejšimi, sem super zadovoljna! Z njimi lahko brez težav jaham, igram polo, golf in košarko (pa prej sploh nisem počela nič od tega)! Jaz priporočam le Novak™!"


Off topic: Folk, ne hodite k raznim Poravnavam/Odškodninam...itd. Gre za nategovanje ljudi, praviloma boste dobili manj, kot bi, če bi šli k odvetniku.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Blazz ::

no, pa smo vsi skupaj ugotovili, h komu ne smemo iti , čestitke majas111, dosegla si ravno obratno... ker če ste nateguni s to reklamo, ste nateguni tudi drugače...

Arctander ::

Tudi na Alterju je spamala: Odvetniška pisarna Planinšec

TheJack ::

Rad bi pojasnil par zadev, ki se tičejo telih družb (Poravnava, Odškodnina....). Nisem šel gledat zakonov, pravilnikov in statutov, poleg tega pa odškodnine niso moje področje, zato bom morebiti kje malo kiksnil. Naj me kolegi po potrebi popravijo. Here goes:

1. Odvetniki se ne smejo oglaševati. Tele družbe za odškodnine (v nadaljevanju: DO) se lahko, saj zanje Statut OZS (Odvetniška zbornica Slovenije) pač ne velja. Z oglasi skušajo DO ustvariti vtis, da so najboljše ali pa celo edine, ki ti lahko zrihtajo odškodnino.

2. DO niso odvetniki, zato te lahko pred sodiščem zastopajo le tam, kjer bi te lahko tudi navaden Pepe z (ne)dokončano OŠ (tj. na okrajnem sodišču, bolj ali manj). Pritožb npr. ne morejo vlagati.

3. Za DO ne velja Odvetniška tarifa oziroma ZOdvT (Zakon o odvetniški tarifi). Stranki, ki v postopku uspe (npr. dobi odškodnino), mora nasprotna stranka povrniti njene stroške postopka. To vključuje tudi odvetniške stroške. Če zmagovita stranka™ nima odvetnika, je upravičena le do dejanskih stroškov. Kdo pa potem povrne stroške DO? Dobro vprašanje.

4. Zakaj odškodnine? Zakaj se takšne družbe ukvarjajo večinoma le z odškodninami (in deloma izvršbami)? Zato, ker gre pri odškodninskem postopku za precej ustaljen postopek in dokaj jasna pravila (= sodno prakso) o višini odškodnine, ki se za določeno poškodbo dobi. To pomeni, da lahko strokovnjak na tem področju dokaj natančno predvidi, ali bo (p)oškovovanec odškodnino dobil in koliko jo bo dobil. AFAIK, DO sprejmejo stranke, kjer je verjetnost odškodnine visoka oziroma gotova (druge zavrnejo). Poškodovancu rečejo, da mu ne bo treba nič plačati, si bo pa DO vzela procente od odškodnine. Volk sit, koza cela. Odškodnine znajo biti precej visoke, poleg tega se da njihovo višino, kot se omenil, s precejšnjo verjetnostjo predvideti vnaprej. Gre torej za fin in lukrativen posel, saj oškodovanec DO praviloma „prek procentov“ plača več, kot bi plačal odvetniku.

5. Ker DO ne morejo samostojno vlagati pritožb, so nagnjene k temu, da se poravnajo za nižjo odškodnino, kot bi se npr. odvetnik. Nasprotne stranke (ponavadi zavarovalnice) to dobro vejo. Posledica je, da dobi oškodovanec nižjo odškodnino.

6. Poznam primer, kjer se je oškodovanka po celi vasi hvalila, da bo dobila 60 jurjev odškodnine. Šla je pač k eni od DO in oni so vložili zahtevek za 60 jurjev. Na stranko to naredi vtis, takšna stranka pa potem DO naredi fino reklamo. Da na koncu dobi 6 jurjev (minus procenti DO), pa ni več tako zelo pomembno.

7. Po mojih izkušnjah so v teh družbah (izkušnje imam s tistimi za izvršbo) zaposleni abervezniki, velikokrat niti ne pravniki. Njihove vloge so zato katastrofa, strankam pa velikokrat naredijo več škode kot koristi.

8. Odvetniki so zavarovani, ponavadi za precej velike vsote. Če ti odvetnik naredi škodo (npr. zamudi z vložitvijo pritožbe), lahko od zavarovalnice zahtevaš odškodnino (seveda je treba škodo dokazati, kar ponavadi ni lahko). Kolikor vem, DO niso zavarovane.

Sklep: Odškodnine so dober (in pravno ne preveč zahteven) biznis. Tele firme so našle din način služenja denarja, brez omejitev in odgovornosti, ki veljajo za odvetnike .
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kazen za prometno nesrečo (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7112179 (10103) Domobrancek
»

kateri odvetnik za odškodnino - imate kakšne izkušnje?

Oddelek: Loža
4731593 (16178) mirkuma
»

Odškodnina (AO+,dodatno zavarovanje)

Oddelek: Loža
367153 (5635) Ziga Dolhar
»

Prometna nesreča - odškodnina?

Oddelek: Na cesti
359853 (6374) SkIDiver

Več podobnih tem