» »

Vaše izkušnje s Poravnavo?

Vaše izkušnje s Poravnavo?

«
1
2

PALOMINO ::

Zdravo,

Zanima me, kakšne so Vaše morebitne izkušnje s podjetjem Poravnava, ki se ukvarja z izplačilom odškodnin?
Koliko časa ste čakali, so Vas vmes kaj obveščali kaj se s primerom dogaja in ali ste bili na koncu zadovoljni z odškodnino?

Hvala za vse odgovore.

LoneWolf ::

Osebnih izkusenj nimam, se pa slisi precej podobnega kot tule.

K0K0 ::

Jest mam enga kolega k je mov prometno nesrečo in je pol 3 tedne ležov v bolnici zarad poškodbe hrbtenice pa še zdej po več ko enmu letu ma full težave.Pa je šov k poravnavi ker je pač slišov tok reklam in po nevem kokem času dob sam ene 300k.Mam pa še enga kolega k je mov eno čist uizi nesrečo (no je avto je bil totalka :D ) sam njemu pa ni blo glih hudga 14 dni je mogu tist ovratnik nosit.Pa je šov k eni privatni odvetnici in je dubu mal čez 1,2 miljona pa še dost prej je blo vse skup narjen.Tak da ti poravnavo toplo odsvetujem raj si poišč kšnga dobrga odvetnika.

PALOMINO ::

Huh, da se nisem potem zaje... s to Poravnavo, no moja mama je imela sicer pozitivno izkušnjo ampak človek nikoli ne ve..
imel sem prometno nezgodo bil v bolnici dva dni hodil na terapije en mesec - in na poravnavi so rekli da je predvidena odškodnina okoli 400.000 - 450.000 sit bruto minus njihovih 10% in ddv.

Če kdo pozna kakšnega dobrega odvetnika naj mi to sporoči, hvala.

ali3n ::

glej zasebna sporočila
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

kopernik ::

PALOMINO:
Jaz sem imel samo poškodbeni list (nisem nič ležal v bolnici) in nato dva tednad hodil na terapije, pa sem dobil 500k (eno leto nazaj). Podobno je dobila moja punca (bila je na sovoznikovem sedežu). Torej sva skupaj dobila okrog miljon. Na Poravnavi so bili prijazni (no, vse skupaj je trajalo okrog pol leta, da smo dobili denar).

Tako da mislim, da bi ti moral dobiti več, če si ležal v bolnici.

Vice ::

Imam občutek da so pri potravnavi bolj švoh pri teh izplačilih, moji starci so imeli podobno zadevo kot Kopernik samo papir pa par obiskov pri domačem dohtarju pa sta dobila skupaj malo manj kot 2mil dobe 3 leta nazaj, s svojim odvetnikom. Edina razlikaje bila da sta čakala na denar kakšno leto ker je bil toženi pač pijanica in ni imel denarja.

kopernik ::

Kar veliko sta dobila. Jaz sem, preden sem šel na poravnavo, najprej klical k trem odvetnikom (na žalost nimam nobenega znanca, tako da sem klical kar po imeniku), toda niso bili zainteresirani (eden mi je rekel "a že po enem mescu ste končali zdravljenje ?":)) ). Kakorkoli, zgleda da zneski precej varirajo od primera do primera.

ali3n ::

karambol (nalet od zadaj), poskodba vratnih vretenc (priznana 2.75% invalidnost), nic bolnice, 2 meseca fizioterapije, skupaj pol leta letanja po ambulantah,.... 1.3 mio (z odvetnikom);

PS: poravnava (in podobni) in odvetniki so plačani že od zavarovalnice; tistih 10% ki si jih vzame poravnava je "nateg" (al pa nagrada, kakor se vzame);
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

kopernik ::

2 meseca fizioterapije ? Kar dolga doba. Pri meni je bil tudi nalet od zadaj, priznanega pa nisem imel nič (invalidnost). Celotno zdravljenje (vključno s fizioterapijo) je trajalo en mesec.
Vseeno se mi zdi Vice-ov primer zneska kar velik (glede na to, da naj bi bilo podobno kot pri meni). Dejte vzet njegovega odvetnika, se očitno splača :) .

Vice ::

kopernik na žalost ni MOJ odvetnik. :D
Predvsem je bilo veliko sreče v tem ker je imel odvetnik pogodbo tudi z zavarovalnico oz. dela tudi za Triglav, saj je "dolg" izplačala zavarovalnica, oz prevzela, sama pa je potem to terjala od tožnika. Drugače pa je tipo pripeljal nasproti po avtocesti in razbil 6 avtomobilov, tip pa je bil tako nasut da je pizdil vse povprek da so ga izsilili. Na srečo ni bilo hujših poškodb pri nobenem, vedar je šlo za skupinsko tožbo in je bil zato mogoče znesek malo večji.

p.s. skupinsko in posamezno tožbo sem pozabil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vice ()

Popaj ::

Jas sem mel 5 dni ovratnico in to je vse, dobil pa sem 300k. Nič odvetnika, nič Poravnave, vse je potekalo prek zavarovalnega agenta, pri katerem je bil avto zavarovan. Je pa blo seveda AO+.
Od tega je dosti odvisno kaka bo odškodnina.

kopernik ::

No sej, zase sem govoril, kako je bilo na papirju. V resnici sem doma dal ovratnico na polico in hodil normalno okrog brez nje. Gor sem jo dal samo, ko sem šel k zdravniku. In na mojem zdravniškem kartonu zato piše trajanje zdravljenja do datuma konca fizioterapije...

krucymucy ::

zaradi takih kot ste vi v etj temi mam jest 130K zavarovanja z 25% popustom ;((

kopernik ::

samo 130k?

krucymucy ::

ja mam svoh avto (150KM) pa vsako leto 5% popusta ... svinje zavarovalniske ... niti tolarja vam nebi dal ... ;((

Vice ::

exodus pojdi na paket LD12 da ne boš imel samo 5% popusta vsako leto, pa še penast ne boš brez potrebe tuki.

Phoebus ::

SAMO 130k

Očitno nekaterim ni jasno da ljudje delajo za 70k na mesec pri nas in da je 130k praktično 2 plači 1ga delavca...sicer pa je to 1 mal bol švoh plača (kakršnih je v Slo ogromno %). In to je za nekatere SAMO????????

pa 1 plača na leto gre za elektriko in vodo, pa 1 plača gre za nevemkaj in na konc ljudje nimajo za jest.

in potem samo????

BigWhale ::

> in potem samo????

Ja, taki so za na gauge...

kopernik ::

No phoebus, s tem sem hotel poudariti, da mene za avto, ki ima 80 konjev (in ne 150 kot exodusov), pride 180k SIT zavarovanje. In če jaz plačujem 180k, zakaj ne bi nekdo 130k ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Cosmo ::

A lahko kdo malo več napiše o tem "LD12", pri katerem je več kot 5% popusta vsako leto?
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

krucymucy ::

nekaterim ni do kasko zavarovanja ... in ce je tebi do tega da placujes zavarovanje za cliota ti sam dej ...

Groovy ::

Uglavnem nauk ze zgodbe je, da se more vsako leto nekdo z avtom vate malo bolj zaletet...
Pol pa blefiraš tisi mesec, pa je dnar za 2 let zavarovanja. :P

Volk sit in koza cela :D ;)

P.S. Če pa najameš odveznika, pa imaš ti keša za 3 leta zavarovanja, on pa cca polovičko letnega. IMO :D :P >:D
I am the captain of my soul

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Groovy ()

Vice ::

Zdaj pa mi razloži kako si bo neki delavec z 70k na mesec kupil nek jako močen avto? Verjetno si bo kaj manjšega, kar se bo poznalo tudi pri registraciji.
Za katrco al pa bolhco bo dal 70k :D :D

krucymucy ::

ce se bi vsi tozili pa zaradi "bolecega vratu" dobival take vsote bi bilo zavarovanje kmalu na miljonu ...

Vice ::

Cosmo LD12 = Leva Desna 1(ena) 2(dva) :D :D

Vice ::

180K???
130K???

Pred podražitvijo Vectra karavan L.2000 1.8 s kasko in 10% popusta 160k, druga Vecta isti letnik samo limuzin osnovna registracija po podražitvi 90k (v ceni je vse komplet s tehničnim...) Kakšne pakete pa vi to mate za 180k???

Cosmo ::

Vice: Lol, dobra je ta :D
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Groovy ::

Kombi, ne ne... tovornjak! :D >:D

Vice: kolko pa pride cenej ta "telovadba" (leva-desna 1,2)
I am the captain of my soul

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Groovy ()

kopernik ::

exodus:
Ne glede na to, ali me je ali mi ni do kaskota, tolikšna vsota pride vsako leto. In dokler ne odplačam leasinga, _moram_ vzeti kasko.

vice:
Nimam zavarovalne police pri sebi, tako da ti ne morem točno povedati. Pač kasko + osnovno = 180k. Z gotovinskim popustom:| .

bakki ::

Ko ste že pri tem, kdo ima več...


Jaz imam 50% popusta, plačam pa cca. 160.000 8-O (obvezno, AO+ in tujina). Potem pa še parkirišče in stekla pa je 200.000... aja - pred podražitvijo!!

Saj ko avto kupiš veš kolko te pride.

Pač mam več kot 130 KW (natančneje 166KW uradno, neuradno pa 2xx:D )!


mejte se...

krucymucy ::

Ne glede na to, ali me je ali mi ni do kaskota, tolikšna vsota pride vsako leto. In dokler ne odplačam leasinga, _moram_ vzeti kasko.

ko bos ti odplacal leasing bo tvoj avtek vreden manj kot moj :D

kopernik ::

exodus:
Ja in če bo ? Saj jaz ne piskam zaradi zavarovanja, ti si tisti, ki je načel debato. O smotrnosti mojega nakupa pa tukaj ne bi razpravljal, ker ni pomembno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Caligula ::

Z odvetnikom bos dobil vec v priblizno enakem casu.

krucymucy ::

ne res ... in imas prav! pa vseeno sem "jezen" ker se nekomu nekdo mal nasloni na avto in un prec do dohtarjev da ga vrat boli, zato pa se premije visajo, zato teh 20% ali koliko, za dodatno zavarovanje zaradi posledic prometnih nesrec, seveda da pol enmu prepotentnemu mulcu pade 600k ;((

kopernik ::

exodus:
Poglej, jaz sploh nisem imel namena karkoli zahtevati, ker je bila to moja prva večja prometna nesreča (v smislu zvite pločevine in ne toliko poškodb) in sploh nisem vedel, da je možno dobiti toliko denarja. Nakar mi v službi vsi rečejo, da sem neumen če ne grem do odvetnika in da to vsi delajo, tudi če v bistvu ni z njimi nič narobe (pač malo pojamrajo pri zdravniku... ). Tako sem prišel do tega denarja. Lahko si pa prepričan, da se ne "nastavljam" po Ljubljani in "iščem" prometne nesreče samo zaradi odškodnine. To se je zgodilo enkrati in upam, da se ne bo več.

Caligula ::

Sej folk naklada, da jih vrat boli, da dobijo vec dnarja, da lahk pol placajo drago zavarovanje za svoje avte :D
More se tebe kej vrat bolet ane?

Pa pr nas dnar iz zavarovalnic lepo potuje v zepe politike. Tvoja registracija je draga, da majo Rupli lepe vile 0:)

ali3n ::

pa vseeno sem "jezen" ker se nekomu nekdo mal nasloni na avto in un prec do dohtarjev da ga vrat boli, zato pa se premije visajo, zato teh 20% ali koliko, za dodatno zavarovanje zaradi posledic prometnih nesrec, seveda da pol enmu prepotentnemu mulcu pade 600k


Preklet *$@#an!




mal nasloni? nesreča s pobegom - 110km/h direkt v zadnji desni vogal; moj avto tehta 1300kg, pa me je vrglo čez zelenico na nasprotni pas (Celovška Lj) - nasproti vozeč kombi sem k sreči zgrešil;

A ni jasno, da raje ne bi mel te odškodnine in šel tisto noč normalno na silvestrovanje, tko sem pa novo leto preživel na urgenci, imam omejeno gibljivost glave, sesut avto (popravljen, sam ni več isti - "nezaleten"), letal eno leto po ambulantah... Nikomur ne privoščim, samo če boste kdaj doživeli kaj podobnega, boste morda razumeli.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Vice ::

exodus kaj če bi ti raje razložil kakšno vezo imajo odškodnine z podražitvami zavarovanja?
Z odškodninami zavarvalnica dodatno služi in zadnja podražitev ni imela nobene veze z odškodninami.

Po tvojem mišlenju bi moralo biti zavarovanje celo nižje, če bi razne Poravnave obstajale pred 10-15 leti in bi narod tožil za vsak nepričakovan zib glave saj bi se hitro navadil malo bolj kulturno voziti in zavarovalnica danes nebi imela tako dobrega izgovora zakaj je zaradi novega zakona upravičeno dvigniti zavarovanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vice ()

Tody ::

Jebe se njim slatko a statistika kaže tako ali drugače ali en vzame 600k al samo 300k. Važn da imajo oni denar. Izgovor pač najdejo tak ali drugačen. Če hočete tako: folk ne hodit pozim okol ker si boste mogoče nogo zlomil/zvil zarad padca in tako boste oškodoval državo za mavec in 30 minut doktorjevega dela.Polet ne skakat v vodo ker si boste hrbtenice zjebal... in tako naprej, socialna politika naše države je v kurcu in to vsi vejo. BTW a ste vidl kako lepo marmornoto zgradbo ima TRIGLAV ste bili kdaj več kot 10 minut tm pa opazoval kako je zlo velik uslužbencov zlo velik na čikih in kavicah ? Le od kje jim denar >:D

Sej ne da se pritožujem in bi rad da se zavarovalnina zniža toda letos se mi je kasko 300 % izplačal. Folk ko plačuje kasko misli samo na totalko. Ok če naredim totalko z 10 let starim avtom res ne dobim nič. So mi pa ukradli avtoradio in poškodovali oboje vrat. Zavarovalnica je za oboje plačala 150.000 sit. Od tega je bilo 50.000 sit kaska in 70.000 obveznega zavarovanja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

urosh ::

Da še jaz dodam nekaj.

Sedaj, ko se je zavarovanje za avtomobile povečalo zaradi "plačila zdravljenja iz prometnih nesreč" se pravi, da bi se potem moralo znižati dodatno zavarovanje, saj bo sedaj njim ostal ves ta denar, ki ga ne bodo več plačevali za zdravljenje teh poškodb. In kdo mi sedaj lahko pove, kam pa sedaj gre ta denar?

Od kod pa zavarovalnicam dena,r da so lahko sponzorji na raznoraznih prireditvah, tekmah, športnim klubom itd? To toraj pomeni, da so izgleda "malo" preveč pokasirali, če imajo toliko deanrja. Naj nam raje znižajo premije in bomo vsi srečni (razen njih sveda).

Zatoraj sem mnenja, da če je človek imel "pizdarijo" in zato naj "poceca" zavarovalnico, kolikor se le da. Zaradi tega nihče ne bo več plačal. Bo pa vsaj nekaj dobil nazaj. Noben ni vesel, da se je nekdo zaletel v njega in da mu je razbil avto, ki ga je nato zavarovalnica izplačala kot totalko (ker se seveda za njih to bolj izplača), ti si pa dobil 20 % kot bi, če bi ga prodal sam. In ne pozabimo vso tisto letanje okrog zavarovalniških agentov, da si vsaj za nekaj dni izboriš kak nadomestni avto, da če že ne drugega lahko greš gledat za drugim, ki ga boš seveda mastno doplačal, tisti ki pa se je zaletel v tebe je pa po možnosti imel služben avto, ki je seveda kasko in ga bodo popravili na "račun firme" saj firma plača zavarovanje, on pa bo le plačal kazen za prehitro vožnjo. In da sedaj nebi šel k doktorju po vse možne papirje, da vsaj nekaj dobim vrnjeno za svoj izgubljen čas in 10 let manj življenja - zaradi živcev? Itaq da bom!

_to je seveda samo moje njenje>:D _

[-=Jaka=-] ::

Ma zavarovalnice so ze v preteklosti dvigale premije, to so najvecji lopovi (poleg bank in drzave), zato pa ce se vam ponudi prilka, nategnte zavarovalnico na taksen ali drugacen nacin !;(

Zgodovina sprememb…

|bLaD3| ::

Jst sem imel pred 2ma letoma zelo hudo prometno nesrečo, ki pa se je zame skorajda končala tragično. Ker sem bil takrat še mladoleten, voznik pa je vozil z zelo neprimerno hitrostjo so se moji starši odločili za civilno tožbo. Stopili so do odvetnice Ivanke Ločniškar, ki je celotno zadevo vzela v svoje roke in letos sem dobil izplačano odškodnino zavarovalnice Triglav. Je že res, da sem na odškodnino čakal kar nekaj časa.. a verjamite mi, da se je izplačalo. Če ste imeli prometno nesrečo in bi radi prišli do pravične odškodnine vam odvetnico toplo priporočam.

IVANKA LOČNIŠKAR
SELANOV TRG2
1210 ŠENTVID
01/512-45-51

Smorny ::

Mene pa zanima, če je ta odškodnina izplačana po kakšnem kjuču oz. glede na resnost poškodbe, posledic in trajanja zdravljenja?
Pred dobrim mesecem sem imel prometno. Nalet od zadaj. Nakar me je začelo boleti od hrbtenice preko lopatice do levega ramena. predvidevam, da zaradi varnostnega pasu. Ultrazvok ni pokazal nobenih poškodb tkiv. Sedaj po dobrem mesecu še vedno čutim bolečino. Pri os. zdravniku pa nisem dobil drugega kot tablete proti bolečinam in Olfen gel :\ .
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

MadMicka ::

Boljš je it k odvetniku, kot pa na Poravnavo ali podobna podjetja. Odvetniku namreč plača stroške zavarovalnica, tako da stranka dobi odškodnino v celoti, pri Poravnavi pa mora stranka odšteti 10% od odškodnine. Se pravi, npr. pri 500 k, vržeš skozi okno 50 k!

MadMicka ::

modri zob, tisti tvoj primer, če je stranka nosila 14 ovratnico+ fizioterapija in ni ostalo nobenih trajnih poškodb, potem 1,2 milijona sigurno ni dobil.

V-i-p ::

Ja, ja, eni radi "navijajo" cene. Je nekaj dni nosil ovratnico in pobasal milijon. Šur ja. Mogoče v sanjah, v realnosti se je pa zadovoljil z nekaj deset tisočaki. In kdor ne ve, zavarovalnice ne padajo več na te pasje ovratnike :). Očitno se marsikdo rad pohvali kakšno odškodnino da je pobasal. Pol tega pa res ni.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Looooooka ::

Poravnava itak predlaga najmanjsi mozn znesek...vecina firm rajs tist placa kokr da se gre zajebavat naprej.
Ce je poskodba prava in ves da mas vse zakone na tvoji strani se lepo pozabi na poravnavo in se gre do odvetnika, ki se bo boril za tvoje interese...za razliko od poravnave.

Roadkill ::

Looooka: Obujaš spomine na 00-ta leta?
Ü

Aston_11 ::

Poravnava te tako opali, da ne veš, kako ti je ime. Vzamejo procente, zaračunajo si neke stroške, ki jih ni ali niso potrebne, plačaš kakšnega izvedenca, čeprav ni potrebno itd.
Odvetniki, vsaj nekateri, poleg stroškov, ki jih dobijo od zavarovalnice, drugega ne računajo.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kazen za prometno nesrečo (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7112148 (10072) Domobrancek
»

kateri odvetnik za odškodnino - imate kakšne izkušnje?

Oddelek: Loža
4731573 (16158) mirkuma
»

Odškodnina (AO+,dodatno zavarovanje)

Oddelek: Loža
367149 (5631) Ziga Dolhar
»

Prometna nesreča - odškodnina?

Oddelek: Na cesti
359848 (6369) SkIDiver

Več podobnih tem