Forum » Pomoč in nasveti » Iz DVDja (Vob) sem naredil h.264 in xvid - problem
Iz DVDja (Vob) sem naredil h.264 in xvid - problem
tabla ::
Iz DVDja (torej .vob fajla) sem naredil film v formatu mp4 (h.264) = x264 codec in xvid avi,
zdej me pa zanima v čem je fora h.264 fajlov, če imam xvid z boljšo kvaliteto? obadva pa zasedeta približno enako? Oba sm nastavu na constant bitrate 2000kb/s, ampak se opazi, da je xvid narejen v virtualdubu občutno bolj kvaliteten.
Bi morda moral uporabiti variable bitrate pri mpeg4 h.264, ali morda kak proffesional program?
zdej me pa zanima v čem je fora h.264 fajlov, če imam xvid z boljšo kvaliteto? obadva pa zasedeta približno enako? Oba sm nastavu na constant bitrate 2000kb/s, ampak se opazi, da je xvid narejen v virtualdubu občutno bolj kvaliteten.
Bi morda moral uporabiti variable bitrate pri mpeg4 h.264, ali morda kak proffesional program?
- spremenil: tabla ()
Alexius Heristalski ::
Za kodiranje z x264 priporočam MeGUI, imaš na voljo različne profile in jih izbereš glede na to, kaj ti več pomeni, hitrost ali kakovost kodiranja. Ne vem, s kakšnimi nastavitvami si zdaj stiskal.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alexius Heristalski ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Video format, kateri je najboljši?Oddelek: Zvok in slika | 6369 (5933) | m0LN4r |
» | Izbira Theore problematična za Mozillo? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 25505 (23557) | Icematxyz |
» | Koliko Ghz CPU za .mkv ?Oddelek: Programska oprema | 3217 (3217) | jan01 |
» | ZDRad: Prehod v digitalno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9519 (9515) | gruntfürmich |
» | Kateri kodek za videoOddelek: Zvok in slika | 2027 (1936) | gruntfürmich |