» »

UPS

UPS

mihas ::

pred kratkim sem nabavil nov pc za nekje 850 €, vendar imam problem. računalnik se sem ter tja sam od sebe ugasne, nato pa ga ne morem prižgati. Ko pritisnem gumb za zagon, mi ne pride niti do biosa ampak prej ugasne, nato pa ga noče niti poslusiti več zagnati. nesel sem ga že na servis vendar je tam delal brez problemov. rekli so mi, da je najbrž problem v nihanju napetosti. res je da smo pred kratkim nabavili toplotno črpalko, vendar sem poskusil tudi s tem, da sem jo izključil iz štekarja, vendar se pc še vedno ni hotel zagnati. na servisu so mi rekli, da bi pomagalo, če nabavim ups, vendar stvari niso tako poceni, tako da bi rad vedel, če je že kdo imel podobne izkušnje. bi moral ups pomagati in kateri ups(ne predrag) mi svetujete? Hvala za pomoč.

mihas
NO RETREAT NO SURRENDER

tony1 ::

Serviserju, ki je predlagal UPS, predlagaj, naj si kupi knjigo "Kako postati pameten čez noč". Če bo kaj pizdil, reci, da je to sure-fire zdravilo za enosmerno pamet. :D

Po moje ga serje tvoj napajalnik (je preobremenjen), ali pa plata ali kaj podobnega. Lahko se tudi kateri del kište pregreva.

Skratka, električno omrežje je 100000x bolj zanesljivo od povprečnega novega PCja. Pa če bi bilo res krivo nihanje napetosti, bi ti verjetno to delali vsi compi v bajti, ne?

Za skrajni primer pa odnesi kišto v službo/šolo in jo pusti nekaj ur prižgano. Boš takoj videl, koliko je ura.

Leks ::

tudi jaz sem mnenja da UPS ne bo rešil zadeve. Poizkusi pri sosedu, če tam deluje OK.

Pyr0Beast ::

Napajalnik.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

tudi meni se zdi to najbolj verjetno, vendar zakaj je na servisu delal brez problemov:/
NO RETREAT NO SURRENDER

ender ::

Za začetek povej, kakšen procesor, grafično kartico in napajalnik imaš.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

procesor : AMD Phenom II X3 720 BOX Black Edition
plata: ASUS M4A78-E - AMD 790GX Chipset
grafična: Sapphire-Grafièna kartica HD 4870 512Mb DDR5 PCIE 2DVI/TVO LITE
Napajalnik : LC 650W LC8560, 140mm FAN, V2.2
NO RETREAT NO SURRENDER

tony1 ::

tudi meni se zdi to najbolj verjetno, vendar zakaj je na servisu delal brez problemov:/

Najbrž zato, ker so ga imeli prižganega kakšnih 5 minut, ali pa še to ne.

mareSLO ::

Glede na tole tvojo konfiguracijo bi moglo vse delat ok. Probaj pa tako kot so drugi rekli. Nesi v službu, do kakega kolega pa tam probaj. Ampak če mene vprašaš je napajalc, ali pa plata. Kej druzga bi pa že težko blo.

Snegec ::

Če dvomiš v delovanje svoje električne napeljave/nihanja napetosti - odnesi računalnik k sosedu (če stanuješ v hiši. Če ne k babici, ki ne stanuje v bloku).
Če tam dela brez problema, potem je polovica postov v tej temi neuporabnih.

Sprašujem se sicer, koliko ljudi, ki delijo svoje mnenje o tem, kako elektrika ne more biti vzrok, je po poklicu električarjev ali zaposlenih na Elektru-Ljubljana/Slovenije in zagotovo vedo koliko je nihanj po električnih omrežjih po naši mali državici?
Če ne veste ne lokacije, ne stanja električne napeljave na dani lokaciji, potem prosim, ne valit buč in lubenic o tem kako "je elektrika 1000000x bolj zanesljiva kot elementi v računalniku".

UPS neke srednje kakovosti, uporabnega zate nebi smel presegati 60€. Dobiš ga pa pravzaprav v vsaki boljše založeni računalniški trgovini.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

Pyr0Beast ::

'Kvaliteta' elektrike (če izuzamemo harmonične motnje) je bolj ali manj konstantna ter solidna.
Kvaliteta napeljave pa na žalost ni vedno najboljša.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup ups (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
23629019 (13301) ender
»

Problem tv-a

Oddelek: Zvok in slika
182011 (1684) da hype
»

kateri UPS za PC kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
182710 (2146) schurda
»

Nihanje napetosti v vticnicah (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6310435 (8374) Pyr0Beast
»

Velikiiiii problemi z računalniki

Oddelek: Pomoč in nasveti
161622 (1251) Atos

Več podobnih tem