» »

LAN usage?

LAN usage?

maxum ::

kak mrežnik bo vedel :)

Lan 4 PCji...če en PC recimo downloada (whatever torente al karokoli)..vsem ostalim net zelooooo počasi deluje. Se strinjamo? :)

če dam npr. na svojem pcju testiranje internetne povezave mi pokaže npr 10/10 torej da je "hitra", a dejansko očitno sploh ne upošteva da je sedaj zelo počasna, ker en pc downloada....

kak predlog kako bi rešil to zadevo? da bi tistemu omejil, ali videl kateri PC zavzame vso hitrost? (brez da bi na vsak pc nalagal dodatne programe)...na routerju ni nič posebnega glede omejevanja...:/

**********oz. kako bi videl dejansko hitrost s katero mi sedaj deluje???**********

hvala
  • spremenil: maxum ()

Rippy ::

Mislim, da tukaj ni težava v LAN-u. Lan in ruter pač deluje s 100/100mbit, zdej razen če imaš zelo hudo optično povezavo (blizu tega ali več), kar sicer dvomim, potem je tvoja teorija pravilna. Težava je edino lahko če ti LAN deluje s 10/10 (kar ni dobro), potem solidna linija lahko naredi težavo.

Verjetno ti pa tisti PC, ki s polno paro downloada (sploh pa uploada) vzame večino "bandwith" tvoje povezave s internetom in posledično ti se strani počasi nalagajo.

Če hočeš pomoč moraš povedat točne podatke o hitrosti tvoje povezave s internetom, in s katero hitrostjo ti deluje lan. Ko boš imel linijo prosto (nič torentov :) ) uprabi www.speedtest.net in nam povej rezultat.

Invictus ::

Pri P2P programih omeji število povezav. Ponavadi to zabaše te male routerje, da jim zmanjka pomnilnika in procesorskeg časa. Posledično traja potem obdelava brskanja po netu počasneje.

Drugače pa si naloži en firmware, ki omogoča QoS. Boš določil prioriteto protokolom.

LP I.

maxum ::

hvala za odgovofra, a
optika 10/10 je povezava. test hitrosti, kot sem rekel vedno pokaže npr. 9.5/9.5, ne glede na to ali se downloada na drugem pcju ali ne.

Bistvo je da ne bi rad šaril po vsakem PCju (niso moji, nimam dostopa)..
trenutni firmaware ima QoS,a nisem prepričan kako bi naj ga konfiguriral? lahko le za 2 napravi določim priority, to pa je več al manj vse...

a to msliš da bi bilo dovolj? QoS???

bomo probali...kake izkušnje?

jan01 ::

Kater router imaš trenutno?

maxum ::

trenutni router :

Linksys BEFSR41

(ne vem ali je 54mb/s ali 108mb/s oz. Mbps???-kakšna je sploh razlika če je router 54mbps ali 108mbps pri optiki 10/10??-verjetno dela hitreje z routerjem ki je 108?:| čeprav je hitrost že določena 10/10..hm to mi ni ravno jasno. v čem je sploh razlika saj ta hitrost54 ali 108 ne more vplivati na downloadanje, surfanje itd...

jan01 ::

Pozabi. Na tem routerju se ne da nastavit...

RuskiSnajper ::

nemore ti 10/10 lagat lol , upload je dostikrat veliko bol vpliven kot pa download, npr sem enkrat downlodo , je blo vzganih 150 priblizno , in se z 1.2MB/S (limit1.6) dol ampak samo z 20kb/s gor (limit 120kb/s) ... in je NEOPAZNO delovala FPS igra multiplayer in interent na drugem PCju.

ta ruter mam jas in je cisto vredu , ... 10/10 torej 1MB dol in 1MB gor ,ce ti uploda z 1MB potem ni cudno.

maxum ::

Jan01 kaj naj pozabim?? saj ta router ima QoS!al si hotel predlagat da nalozim Tomato firmware al kaj takega, tega pa baje res ne morem....

Ruski snajper kaj ne more????
povezava je 10/10 kar pomeni 10 download in 10 uploada in ne 1 donload al upload! kaj ni čudno? čisto nič te nisem razumel kar si napisal, maš kak nasvet al nimaš pojma ;)
lp

blackbfm ::

Kaj pomeni 10/10? Verjetno nimaš 100mbit povezave torej ti vleče cca 10 mbit kar je 1.2 MB/s gor in dol. Taka linija je dovolj prepustna da lahko normalno brskaš po netu tudi če na polno vlečeš kakšen torrent. Možno pa je da je firmware nestabilen in ga zmede veliko število povezav. No meni je BEFSX41 z nekim neuradnim firmwareom deloval brez problema:P

Razni virusi (boti) znajo tut "sesut" router.

amigo_no1 ::

Upload mora biti na 80/90% max vrednosti, drugače se linija "zabaše".

maxum ::

torej 10/10 ne pomeni da vleče z 10megabajtov na sekundo, ampak 10 megabitov al kako je že formula?:|
ja ni dovolj prepustna če od 4ih PCjev en torente laufa, se ostalim "ustavi"..npr. že sam ko preverjam ko vlečem kaj dol in gre 1mb/s (kar je nekako max oz. 1.1mb/s...ostalim skoraj ne dela net.....firmware je stabilen in zadnja verzja.
virusov na mojem PCju NI!

jeje997, kaj naj to pomeni kar si napisal???

blackbfm ::

Upload nima veze, če program odpre nekaj 100 povezav in usuje router. Glede na to da nimaš dostopa, je verjetno najboljše da kupiš malo boljši router in naložiš nek spodoben firmware pa potem omejiš lepo po kompih in to je to.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasen internet ob delu z večimi računalniki - omejitev povezave?

Oddelek: Omrežja in internet
11773 (675) feryz
»

Nov paket optike pri T-2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
18422436 (11993) amigo_no1
»

Optika 20/20 ft. linksys wrt54g (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
789172 (5401) Pyr0Beast
»

Vprašanje - torrent in preobremenitev routerja?

Oddelek: Omrežja in internet
153835 (3616) OmegaBlue
»

Ruter WRT54GL

Oddelek: Omrežja in internet
473890 (2816) mihec87

Več podobnih tem