Forum » Programiranje » Konceptualni podatkovni model, malo pomoči
Konceptualni podatkovni model, malo pomoči
l0g1t3ch ::
Torej za faks rabim naredit en konceptualni model in ker mi stvar ne leži ravno prosim za malo pomoči.
Model se nanaša na en program za spremljanje razvoja, torej vnašanje nalog, hroščev in podobnega.
Stvar je zamišlena nekako takole.
Imaš lahko več projektov in vsak projekt ima lahko 0 ali več podprojektov na te projekte ali podprojekte dodajaš potem sledilnike(tracker), ki so namenjeni beleženju napak, zahtev, želja, ... Potem pa v te sledilnike dodajaš šele dejanske elemente, ki vsak predstavlja neko opravilo.
Projektu moraš določiti enega ali več projektnih članov izmed uporabnikov in vsak projektni član ima točno določeno vlogo. Beleži se tudi dostop do aplikacije in sicer IP, čas dostopa in ID uporabnika.
Zanima me ali je model kolikor toliko uredu in kako se naredi da bi imeli projekti lahko podprojekte, ki so ubistvu isto projekti.
Zip z modelom narejenim v Power designerju
Model se nanaša na en program za spremljanje razvoja, torej vnašanje nalog, hroščev in podobnega.
Stvar je zamišlena nekako takole.
Imaš lahko več projektov in vsak projekt ima lahko 0 ali več podprojektov na te projekte ali podprojekte dodajaš potem sledilnike(tracker), ki so namenjeni beleženju napak, zahtev, želja, ... Potem pa v te sledilnike dodajaš šele dejanske elemente, ki vsak predstavlja neko opravilo.
Projektu moraš določiti enega ali več projektnih članov izmed uporabnikov in vsak projektni član ima točno določeno vlogo. Beleži se tudi dostop do aplikacije in sicer IP, čas dostopa in ID uporabnika.
Zanima me ali je model kolikor toliko uredu in kako se naredi da bi imeli projekti lahko podprojekte, ki so ubistvu isto projekti.
Zip z modelom narejenim v Power designerju
darkolord ::
K Projektu dodaš še eno polje "parent" (key), ki določa kateri projekt je nad izbranim.
l0g1t3ch ::
Sepravi dodam rekurzivno relacijo 0 proti n.
Samo potem ko zgeneriram fizični model me moti, da imam v elemntu ne samo FK od sledilka ampak tudi 2 od projekta.
Samo potem ko zgeneriram fizični model me moti, da imam v elemntu ne samo FK od sledilka ampak tudi 2 od projekta.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GitHub PomočOddelek: Pomoč in nasveti | 5764 (4026) | BivšiUser2 |
» | Tehnične novosti v Wiki svetuOddelek: Novice / Omrežja / internet | 8091 (6776) | Bistri007 |
» | Danes poslednji polet Space Shuttlov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 16848 (14968) | Manu |
» | Indija razvija tablični računalnik za 30 evrovOddelek: Novice / Ostale najave | 7526 (6340) | nekikr |
» | Šifrirni algoritem A5/1, ki se uporablja za šifriranje GSM pogovorov, je padelOddelek: Novice / Zasebnost | 7261 (5175) | poweroff |