Forum » Programiranje » [VideoLAN] Ima kdo izkušnje s sourcem?
[VideoLAN] Ima kdo izkušnje s sourcem?
20sdfj093f ::
Pozdravljeni,
zanima me, ali je na forumu prisoten kdo, ki se je že poglabljal v izvorno kodo VLC predvajalnika.
Rad bi namreč izvedel, ali predvajalnik podpira kakšne RAW formate videa oziroma, ali ga lahko futram z nekompresiranim videom ter kakšnim? Ponavadi so namreč te stvari dokaj nestandardne...
Hvala in LP
D.
zanima me, ali je na forumu prisoten kdo, ki se je že poglabljal v izvorno kodo VLC predvajalnika.
Rad bi namreč izvedel, ali predvajalnik podpira kakšne RAW formate videa oziroma, ali ga lahko futram z nekompresiranim videom ter kakšnim? Ponavadi so namreč te stvari dokaj nestandardne...
Hvala in LP
D.
AtaStrudl ::
Da vidis, katere formate podpira, ne rabis brskat po sourcetu...
http://wiki.videolan.org/VLC_Features_F...
Sicer pa poglej se avidemux, mjpegtools, transcode, mplayer/mencoder...
Vec ali manj ni formata, ki ga kateri od teh ne bi pozrl.
Kaj pa sicer razumes pod "RAW video format"? Gol MPEG video? Serijo slikic v direktoriju? Brezizgubni format?
http://wiki.videolan.org/VLC_Features_F...
Sicer pa poglej se avidemux, mjpegtools, transcode, mplayer/mencoder...
Vec ali manj ni formata, ki ga kateri od teh ne bi pozrl.
Kaj pa sicer razumes pod "RAW video format"? Gol MPEG video? Serijo slikic v direktoriju? Brezizgubni format?
20sdfj093f ::
Tisto sem si ogledal že zdavnaj, pa mi žal ni v pomoč.
"RAW video format" naj bi bila n-bitna slika (8 ali 10) v obliki Bayer matrike (še pred debayerizacijo).
LPd
"RAW video format" naj bi bila n-bitna slika (8 ali 10) v obliki Bayer matrike (še pred debayerizacijo).
LPd
AtaStrudl ::
Ce bi to podpiral, bi v tistem linku pisalo.
V sourcetu kaj takega ne bo, ker se bayer uporablja samo na samem zacetku poti pri senzorjih, in ni nikoli kak vmesni format pri procesiranju videa, ki bi ga programi skrivali v crevih. Za to se uporabljajo razni YUV in podobni.
Ce imas vsako raw slikco v svojem filetu, bi pomagal kak dcraw, iz ukazne vrstice za batch pretvorbo v kaj takega, kar bos lahko dalje obdelal.
V sourcetu kaj takega ne bo, ker se bayer uporablja samo na samem zacetku poti pri senzorjih, in ni nikoli kak vmesni format pri procesiranju videa, ki bi ga programi skrivali v crevih. Za to se uporabljajo razni YUV in podobni.
Ce imas vsako raw slikco v svojem filetu, bi pomagal kak dcraw, iz ukazne vrstice za batch pretvorbo v kaj takega, kar bos lahko dalje obdelal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri je najboljši media player? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15803 (8128) | Map |
» | Občasno štekanje pri predvajanju preko HDMIOddelek: Zvok in slika | 3289 (2245) | sejmon |
» | Online Video Editing and ConvertingOddelek: Zvok in slika | 1226 (1023) | Jst |
» | Kako stisnit (Zrarat) datoteko veliko 700mb na 20mb???Oddelek: Pomoč in nasveti | 4851 (4325) | StratOS |
» | IE 7 ali FF ne predvaja nekaterih video vsebin (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8571 (7652) | HitriPepe |