Forum » Pomoč in nasveti » Tiskanje določenih stolpcev v excelu
Tiskanje določenih stolpcev v excelu
Slipi ::
Imam narejeno precej široko tabelo s podatki. Ker se vseh stolpcev ne da natisniti na en list A4 papirja, moram tabelo natiskati na več posameznih listov. Vendar želim imeti leve zamrznjene stolpce na vsakem listu papirja (podatki z imeni), desno se stolpci spreminjajo in so zajeti v prelomih strani.
Recimo:
zap. št.!Št. tek.!Ime!Primek!Društvo! - ti podatki morajo biti na vsakem listu, dodajajo se posamezni podatki, ki so desno od teh podatkov. Recimo: od F do P so podatki za skok v daljino, nato od Q do AF so podatki za met kugle, itd..., kar bi izgledalo nekako takole:
Da bo bolj razumljivo. Natisnjene na papir bi imel rad sledeče podatke iz tabele:
1. list papirja: podatki A, B, C, D in E + podatki od F do P,
2. list papirja: podatki A, B, C, D in E + podatki od Q do AF itd....
Kar pomeni, podatki A, B, C, D in E so na vsakem listu, dodajajo se desno podatki iz različnih stolpcev, katere zajem je že določen s prelomom strani. Ne znam pa ustvariti te povezave.
Recimo:
zap. št.!Št. tek.!Ime!Primek!Društvo! - ti podatki morajo biti na vsakem listu, dodajajo se posamezni podatki, ki so desno od teh podatkov. Recimo: od F do P so podatki za skok v daljino, nato od Q do AF so podatki za met kugle, itd..., kar bi izgledalo nekako takole:
Da bo bolj razumljivo. Natisnjene na papir bi imel rad sledeče podatke iz tabele:
1. list papirja: podatki A, B, C, D in E + podatki od F do P,
2. list papirja: podatki A, B, C, D in E + podatki od Q do AF itd....
Kar pomeni, podatki A, B, C, D in E so na vsakem listu, dodajajo se desno podatki iz različnih stolpcev, katere zajem je že določen s prelomom strani. Ne znam pa ustvariti te povezave.
krofko ::
Stolpce, ki se pojavljajo na vsakem listu pri tiskanju, določiš v
Datoteka -> Priprava strani -> List -> Natisni naslove -> Stolpci, ki se naj ponovijo na levi
nato klikneš na oznake stolpcev in to je to.
Datoteka -> Priprava strani -> List -> Natisni naslove -> Stolpci, ki se naj ponovijo na levi
nato klikneš na oznake stolpcev in to je to.
Slipi ::
krofko, najlepša hvala, zadeva deluje. Sem uporabil tudi tipko F1, pa nisem našel razlage, pa tudi nekaj drugih sem vprašal za pomoč.
Še enkrat, hvala lepa!
Sicer uporabljam excel 2007, kar sem seveda pozabil napisati, ampak ni problema, sem koj našel pozicije in uspešno uredil tabelo!
Še enkrat, hvala lepa!
Sicer uporabljam excel 2007, kar sem seveda pozabil napisati, ampak ni problema, sem koj našel pozicije in uspešno uredil tabelo!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Slipi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excel (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 8023 (3600) | -JM- |
» | Excel duplikatiOddelek: Pomoč in nasveti | 1945 (1773) | amacar |
» | Pogojno oblikovanje Excel 2007Oddelek: Programska oprema | 3479 (3379) | smetko |
» | Kako v Excelu ločiti podatke v samostojne stolpce?Oddelek: Programiranje | 4350 (3696) | k4vz0024 |
» | A se kdo spozna na excel ?Oddelek: Programska oprema | 4459 (3655) | smrekca |