Forum » Loža » Nakup iz kitajske
Nakup iz kitajske
miha07 ::
Zdravo!
Iz Kitajske, natančneje http://www.chinavasion.com/ bi rad naročil avtoradio.
Zanima me kako je s carino, ali mi bodo sploh pustili uvoziti iz kitajske.
Koliko je potrebno plačati carine, ...
Kakšne izkušnje imate z nakupi iz kitajske? ...
Hvala za odgovore LP
Iz Kitajske, natančneje http://www.chinavasion.com/ bi rad naročil avtoradio.
Zanima me kako je s carino, ali mi bodo sploh pustili uvoziti iz kitajske.
Koliko je potrebno plačati carine, ...
Kakšne izkušnje imate z nakupi iz kitajske? ...
Hvala za odgovore LP
mtosev ::
Carina 8,5% na vrednost artikla in postinine. na vse to pa se 20% DDVja.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
miha07 ::
Mora pa imeti nalepko CE, al kako je s tem? Da carina ne dela problemov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: miha07 ()
marjan_h ::
Zanima me, če naročim iz Kitajske nekaj kar je bilo v Evropski uniji zaradi "škodljivosti" odpoklicano iz trgovskih polic. Ali potem tak izdelek ko pride v EU in Slovenijo uničijo?
Pac-Man ::
Loterija.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
Ales ::
Verjetno ni bilo zaradi "škodljivosti" temveč kar zaradi dejanske škodljivosti. Ne kupuj sranja, če že ne zaradi sebe, pa zaradi nas drugih.
fikus_ ::
Če boš naročal 1 kos za zasebno rabo, ne bodo komplicirali CE oznako oz. če bo izdelek brez. Ne sme pa biti kopija/ponaredek (svetovno znane) znamke! Je velika verjetnost, da bo zadeva šla na uničenje.
St235 ::
CE oznaka nima veze s tem, da je nek izdelek prepovedano uvažat zaradi škodljivosti.
Kaj se bo zgodilo, ti je pa pac-man lepo napisal. Odvisno je od tega kako in na kakšen način je izdelek škodljiv. Če gre za snovi, ki so prepovedane in je to razvidno že iz deklaracije potem je velika verjetnost, da ne bo šlo čez. Če gre za kak izdelek, ki je bil umaknjen iz prodaje, ker ni dosegal varnostnih standardov, potem je malo verjetno, da se bo kdo spotaknil ob to.
Kaj se bo zgodilo, ti je pa pac-man lepo napisal. Odvisno je od tega kako in na kakšen način je izdelek škodljiv. Če gre za snovi, ki so prepovedane in je to razvidno že iz deklaracije potem je velika verjetnost, da ne bo šlo čez. Če gre za kak izdelek, ki je bil umaknjen iz prodaje, ker ni dosegal varnostnih standardov, potem je malo verjetno, da se bo kdo spotaknil ob to.
borisk ::
pri uvozu fizičnih oseb se ne preverja skladnosti izdelkov, če ta ne spada med prepovedane snovi...
Daliborg ::
pri uvozu fizičnih oseb se ne preverja skladnosti izdelkov, če ta ne spada med prepovedane snovi...
Verjetno si mislil pri uvozu za fizične osebe, ker uvažanje fizičnih oseb je enostavno s potnim listam
Drugače pa tudi tukaj velja kot je Pac-Man opisal : Loterija . Če se carinik odloči določeno pošiljko iz manifesta pregledati mu zakon stoji ob strani pa naj bo za fizično ali pravno osebo.
lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
fikus_ ::
Če ne gre za nevarno/prepovedano zadevo, gre čez, se ne preverja skladnost izdelkov, kar je lepo napisal borisk.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Uvozne dajatve in DDV pri nakupu rabljenega blaga - ZAKAJ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 29920 (27764) | chinko |
⊘ | CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 97034 (73899) | Tilen |
» | CE certifikat na kitajskemOddelek: Pomoč in nasveti | 4656 (3647) | errhec |
» | Naročanje izven EU...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2399 (2027) | R-S-LoVe |