» »

Grafična kartica za GTA IV

Grafična kartica za GTA IV

planetX ::

Pozdravljeni...

zanima me, kakšna grafična kartica je priporočljiva za igro GTA IV? Sprašujem zato, ker imam dokaj "čudno" situacijo. Imam grafično karico GTX 260, s katero lahko brez kakršnihkoli problemov igram crysis warhead in vse druge najbolj zahtevne igre na max (very high oz. highest - kar koli pač igra ponuja v nastavitvah), npr. crysis warhead je vedno na "enthusiast" na vseh nastavitvah in pri resoluciji 1680x1050. Vse igre potekajo zelo hitro oz. gladko. Sem sproblaval za foro in vse najnovejše igre (razen GTA IV) delajo na max brez problemov. Problem, ki pa se pojavlja je GTA IV. Te igre nikakor ne morem igrati, brez da mi ne bi vsake toliko časa nekaj zaštekalo za kakšno sekundo ali dve in je dokaj neprijetno. Sama igra ima 3-krat slabšo grafiko kot crysis, pa venda se mi zdi 3-krat bolj zahtevna.

Pa me zanima, če ima slučajno še kdo drug izkušnje s to karico in če mu slučajno ta igra dela bolje, kot meni in če ne, katera kartica bi jo poganjala brez "štekanja". Na te stvari se ne spoznam, vendar pa vseeno vprašam: ali je moče napajalnik 550 w nezadosten za to karico? ali bi se v sami igrici kaj poznalo, če bi imel npr. 700 w napajalnik?

LP, vnaprej hvala za odgovore

bluefish ::

in procesor? GTA4 je ena od iger, ki dodobra izkoristi večjedrne sisteme. Je pa pri tebi verjetno problem nekje drugje.

Meizu ::

Kakšen procesor imaš? Ta je zelo pomemben pri GTA4.

Edit: Ah, si me prehitel :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

Steinkauz ::

Gta je itak požrešen grafično in procesorsko, pokaže pa bolj malo glede na zahteve.
Sprijazni se, da ni glih optimiziran.

planetX ::

Moj procesor: intel core 2 DUO E6750 2,66 GHz 4 MB
Ram: 2x1 GB PC2 6400

Se pravi, če bi imel boljši procesor, bi sama stvar fukcionirala bolje?

Zdi se mi samo čudo, da je igra, kjer je grafika dobesedno nula proti crysi, tako zahtevna.

Steinkauz ::

Navij proc na 3,2ghz pa se bo že kr poznal.

DarwiN ::

Si instaliral patch ? Baje da izboljša performance...

Drugač pa ni računalnik kriv..Igro so povsem neumno in neoptimizirano naredili za PC.. Ko sem jaz zadevo probal bi za optimalno delovanje potreboval grafično z 2Gb rama, medtem ko so vse ostale igre normalno delale na 256Mb...

Drawing distance in particle density znižaj..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

TechStreme ::

Veš ni v igri edino kar počne računalnik grafika.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

planetX ::

Hvala za odgovore.

Mogoče naj omenim še to, da prvih 10-15 minut igra funkcionira super (skoraj brez kakršnihkoli štekanj), ne glede na to, kaj se v igri dogaja. Potem pa ga začne mesti. Torej, zanimivo je to, da na začetku vedno dela gladko, po 10 minutah pa začne štekati (tudi če delam popolnoma enake misije, kot prej).

TehDucky ::

Čudno mi je ker vse ostale igrice delajo kot bi morale tudi crysis med njimi, samo še vseeno, je možno da se grafična pregreva?

ModriN96 ::

Da stvar dela neki cajta vse lepo pa se mu pol scufa je ponavad v drajverjih problem. probi dat tanovo 185 verzijo gor.

pa magar dej še najnovejšo verzijo čipset drajverjov gor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ModriN96 ()

Meizu ::

Čudno mi je ker vse ostale igrice delajo kot bi morale tudi crysis med njimi, samo še vseeno, je možno da se grafična pregreva?


Ne, ni v grafi problem. Ta grafa lahko čisto na komot poganja GTA4, problem je v procu. Sprijaznit se morate, da ga ni 2 jedrnika na svetu, ki pi poganjal GTA4 brez zatikanj. Ko pa stvar preneseš na 4 jedrnike (lahko povem za svojega i7), pa so fps dropi skoraj neopazni, sama igra pa dela perfektno. Meni na resoluciji 1280x920 in na medium texturah (pač 512mb ram), vsi ostali efekti pa na high, dela gladko, brez zatikanja in totalno igrabilno. Tko da pri GTA4 bo problem zmeraj ležal pri procu.

TehDucky ::

Zakaj je potem prvih 10minut možno igranje, potem pa dobi fps drope ? Zanima me kaj boš na to rekel. Osebno mislim, da bi tudi dual core lahko poganjal GTA 4 brez problem, le pri quadih bo fps drop in pa fps avg večji.

Lp

ModriN96 ::

še1x si preber mojo razlogo, ker sm ti jo dau z namenom... isti problem je meu en drug in je naredu to kr sm ti napisu in zdej mu dela bp...

Meizu ::

Zakaj je potem prvih 10minut možno igranje, potem pa dobi fps drope ? Zanima me kaj boš na to rekel. Osebno mislim, da bi tudi dual core lahko poganjal GTA 4 brez problem, le pri quadih bo fps drop in pa fps avg večji.

Lp



A misliš da nisem imel C2Dja (E6550 sm imel in E8400), da ne vem zakaj se je šlo? To govorim izključno iz prve roke. C2D je za visoke nastavitve pri GTA4 dokaj neuporabna zadeva.

Edit: Ja, tisto z drajverji bo najverjetneje res. Updajtaj jih pa bi moglo bit vse u redu. Sam trenutno govorim bolj o sami situaciji s procesorji pri GTA4, čeprav je to kar pišem OT. Pa dobro naj bo, da še enkrat razjasnemo to meglico.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

planetX ::

No, da poročam o zadevi.

Inštaliral sem patch, ki mi ga je posredoval DarwinN in najnovejši driver 185.85, kar mi je svetoval MordriN96. Hvala obema za nasvet. Igrica dela sedaj super. Verjetno je driver zelo pomagal. Zelo malo je fps dropov, samo sem ter tja ob najzahtevnejših akcijah, pa še ti takoj izginejo - ni omembe vredno. Sicer verjetno ni tako optimalno, kot bi bilo na 4 jedrnemu procesorju, vendar vseeno več kot dovolj, da z užitkom igaš igro. Sama igra poteka dovolj hitro in gladko, kjub temu, da mi je že comp sam v nastavitvah vse nastavil na "very high in high". S patchom dobiš še več nastavitev, ne samo random in texture quality. Samo "view distance" in "object distance (al kaj je že)" imam nekje na 40%,50 %, vendar je v primerjavi 100% komaj opazna razlika - se sploh ne opazi, če nisi pozoren. Dokaz, da se tudi z dvojedrnim da solidno igrati igro.


Se pa spremeni potem, da s patchom ne moreš več zaganjati gtaIV.exe, ampak se ga lahko zalaufa samo preko LaunchGTAIV.exe.

ModriN96 ::

no vidš pa smo pršli na skupn jezik ;) sej ni blo tolk teško ane ;) :D

thebaloh ::

Oi ej lih mal berem tele forume ...pa da mal oživim kakega!
Zanima me kaj naj naredim ker mi pri GTA noče koristit obeh procesorjev na grafični?
GTX 295 1792MB (896 prvi in 896 drugi) prvega mi obremeni drugega pa ne pač odvison kako obremenjujem ampak ko se prvi procesor obarva rdeče se drugi ne spremeni) če gledamo pri nastavitvah pri grafiki?

prva slika:

druga slika:


prvi procesor je na prvi sliki obremenjen še ok na drugi pa je že čez mejo, medtem ko drugi procesor nima nobene funkcije ...zakaj

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: thebaloh ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grand Theft Auto V (strani: 1 2 3 445 46 47 48 )

Oddelek: Igre
2390454203 (20819) Kayzon
»

GTA 4 PC (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Igre
1590143960 (13167) meho7
»

Test: E8400 vs. Q9550

Oddelek: Navijanje
342952 (1758) Rippy
»

GTA 4 grafika na HD 4870 1GB

Oddelek: Pomoč in nasveti
443001 (1718) JerryP
»

procesor za GTA IV

Oddelek: Kaj kupiti
473177 (1949) samsung113

Več podobnih tem