Forum » Zvok in slika » [Vse o DSLR]
[Vse o DSLR]
Temo vidijo: vsi

LuiIII ::
Čiščenje senzorjev ni nobeden bav bav. Jaz mirno sam čistim senzorje na naših +50kEUR fotoaparatih. Vzet si je treba čas in pripraviti krpice,... Aja pa fino je, če to ne delaš blizu kakšnega vira prahu.

nofaith ::
Jaz sem enkrat nekega vintage (Nikkor 105mm f/2.5) na
https://kamerastore.com/
zadovoljen s storitvijo.
https://kamerastore.com/
zadovoljen s storitvijo.
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

a_borlak ::
https://www.mpb.com/en-eu
Gledam to stran in kar naenkrat vidim luknjo v denarnici ... to, kar je tu je EU roba ali vse, kar imajo (UK, USA)? Da ne bi na to padla še kakšna carina ...

KTr1sk ::
/en-eu je iz Europe, dobil sem iz Berlina v nekaj dneh, nobenih drugih stroškov ni bilo
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

s1m0n ::
Kak se je najboljše lotit menjave na drugo firmo? Prodat vse obstoječe na Bolhi, FB marketu...? Recimo zgoraj omenjen MPB.com ponudi kar nizke cene za odkup/menjavo, a so še kakšne alternative/podobne strani. Rad se bi znebil vsega ker, če grem na drugega proizvajalca mi na koncu ne bi kaj koristilo, da mi ostanejo objektivi, dodatki...

Okapi ::
Če greš iz zrcalnega na brezzrcalnega, lahko kupiš ustrezen vmesnik in obdržiš objektive (vsaj tiste, ki bi ti lahko prišli prav).
Sicer pa odvisno, kako zelo se ti mudi s prodajo. Če razmnišljaš po načelu "bolje malo kot nič", se lahko poceni hitro znebiš vsega.
Lahko pa pač obdržiš in imaš doma zbirko stare fotografske opreme, za spomin (in mogoče tudi okras).
Sicer pa odvisno, kako zelo se ti mudi s prodajo. Če razmnišljaš po načelu "bolje malo kot nič", se lahko poceni hitro znebiš vsega.
Lahko pa pač obdržiš in imaš doma zbirko stare fotografske opreme, za spomin (in mogoče tudi okras).

pegasus ::
Fuji zadnje čase postaja nekakšna modna muha. Če imaš taprave modele, se jih da zelo dobro prodati.
Za video pa poglej še Lumix.
Za video pa poglej še Lumix.

Ah ne spada v te modele modne muhe x100 serije :)
Gre za njihov top model na cropu ter nekaj njihovih leč z veliko drobnarije.
Bom verjetno prvo poskusil vse objavit na bolhi in FBju, če bo kaj zanimanja.
Gre za njihov top model na cropu ter nekaj njihovih leč z veliko drobnarije.
Bom verjetno prvo poskusil vse objavit na bolhi in FBju, če bo kaj zanimanja.

Fuji se bo prodal brez težav, predvsem objektivi, fotič pa zna biti težje. Skratka, če misliš to prodajat, poskrbi, da bo šel najprej fotič, potem objektivi. Sicer pa Fuji ima kar nekaj fotičev namenjenih snemanju videa, H serija je namenjena slednjemu, tako da morda zamenjaš samo fotič. Pa ne bi rinil na njihove 40M fotiče, ker praktično ni nobene dodane vrednosti, še ISO je slabši in na koncu sama kvaliteta fotke.

Fuji se bo prodal brez težav, predvsem objektivi, fotič pa zna biti težje. Skratka, če misliš to prodajat, poskrbi, da bo šel najprej fotič, potem objektivi. Sicer pa Fuji ima kar nekaj fotičev namenjenih snemanju videa, H serija je namenjena slednjemu, tako da morda zamenjaš samo fotič. Pa ne bi rinil na njihove 40M fotiče, ker praktično ni nobene dodane vrednosti, še ISO je slabši in na koncu sama kvaliteta fotke.
Mislim, če bi želel le video in ročno fokusiranje bi ostal na njem, a je njegov AF za video skoraj neuporaben saj se non-stop lovi (ti njegovi mikro skoki naprej-nazaj-naprej). Drugače nimam pripomb ne nad 6.2k open gate ne nad F-log2... Za APS-C je ta senzor res top ne vem če je kakšna konkurenca tukaj razen te FF senzor.
Drugače se bolj nagibam proti Sonyu zaradi cene leč in izbora 3rd party leč.

Si siguren, da to ni kakšna nastavitev? Daj za foro pokliči v Infocono, če nič drugega te bo Jure usmeril na nekoga, ki stvari obvlada.