» »

priklop monitorja

priklop monitorja

SLO-sid ::

Verjetno bo to kar čudno zvenelo marsikomu. Namreč imam zelo čuden primer kar se tiče PCja. Gre se za to da mi na računalniku dela včasih integrirana grafična včasih pa dokuplena oz tista ki pač je not še v matični(montirana) :). težava je v tem ko sem vleko dol preko torrenta sem imel monitor prikloplen na montirano grafično in ko sem ga resetiral je v cd-romu nekaj časa "šklocalo" kot da bi bralo cd to kakšnih 20sec nato se pa sliši pisk za zagon PCja. težava nastopi ko ni slike in če sem priklopo nazaj na integrirano je slika bila. Kar je še bol zanimivo ko sem ponovil postopek pa ravno na integrirano NI delala slika je pa na montažno. To je trajalo kakšna 2tedna sedaj pa sploh ne morm več spravit slike na montažno grafično in jo imam Non-stop priklopleno na integrirano. Se pa je težava začela pojavlati vsakić ko sem dol vleko mi je sčasoma "ckrnil" BitDefender Total Security 2008 oz nekašna napaka ko sem stisno v oknu OK ali Cencel se je sistem opočasnil torrents v mojem primeru BitLord je pa še kar naprej dol "vleko" datoteko. In ko sem pač resetiro PC se je začel tisti postopek katerega sem v začetku opiso.
Če vam še kaj pomaga je tu moj opis PCja:

Windows Editon: Windows VistaTM Extreme EditonTM R2,Service Pack 1
processor: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3800+ 2.40 GHz
Memory RAM: 1,5GB
System Type: 32-bit
Integrirana Grafična Kartica: NVIDIA GeForce 6100 (Microsoft Corporation - WDDM)
Montirana: Radeon radeon x1300

Upam da bo to zadoščalo. In vsaj upam da bi mi lahko namignili kaj bi lahko bilo krivo.
Mimogrede Montirana grafična kartica deluje.

Hvala, za vse odgovore.

bluefish ::

V BIOSu najprej onemogoči integrirano "kartico".

da nem delav nekaj slepo pa na pamet mi lahko malo pomagas kje pa kako. Oz samo katere gumbe moram stisnt v BIOSu

jan01 ::

1.Zakaj sploh kdo uporablja bitlord? Raje utorrent
2.

Spet ena verzija s travnikov, s najbrž polno škodljivcev. Raje formatiraj in posnami windows 7 rc (64bitna deluje odlično)

Spet ena verzija s travnikov, s najbrž polno škodljivcev. Raje formatiraj in posnami windows 7 rc (64bitna deluje odlično)

Ko je bila Vista se v totalni P... je bila ta edina stvar ki je dejansko delovala. windows 7 rc se ne bom instalro ker se ne mislim zopet privajat na windowse itd.
BitLord ze uporablam dolgo casa in se ga bom ker z njim ni nic narobe.
sploh pa nima veze to na vprasanje ki sem ga zastavil. Podatke sem dal samo zato da se priblizamo problemu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SLO-sid ()

podreberek ::

jaz sem imel podoben primer enkrat ja 1x ne ampak so bli problemi v napihnjenih kondenzatorjih ampak v tvojem primeru predvidevam da imaš to novo mašino s garancijo tako da kište nesmeš odpirat če pa jo lahko pa poglej če slučajno niso napihnjeni (ampak dvomim da so) poskusi še s kakšnimi drugimi windowsi visto ali xp .
AJA da omenim v biosih ni treba spreminjat ker avtomastko prepoza komp, opremo ki je na kateremkoli vodilu lahko pa poizkusiš.
Poročaj lp

Računalnik je 8mesecev star, in je že bil odprt večkrat. Za kondenzatorje pa nisem najbolj prepričan. ker stvar le čez čas dela po onem postopku ki sem ga opisal.

hm ni logično ... predvidevam da je ostala še samo matična .
1.) Če radeona vzameš ven in pustiš samo integrirano se ti iz prve prižge ?
2.) Imaš za integrirano naložene gonilnike?
3.) poskusaj v nadzorni plošči onemogočit integrirano
4.) stestiraj radeona za vsak slučaj pri kakšnem kolegu ali kakšnem dugem kompu

in še ena opcija je površnost pri vstavlanju radeona če si ga sam si mogoče pod kotom vsavil v vodilo in da je tle problem ( dvomim da je to)
Si privil radeona z vijakom na ohišje sem mel tut takše primer ko grafična zlezla iz vodela ker ni bilo vijaha in 1x je delala 1x ne .

Zgodovina sprememb…

1.) DA
2.) Da imam
3.)To ne vem točno kako misliš
4.)Je že bila preiskušena

Kar se tiče drugih zadev kot so kot in vijak dvomim ker PC ne premaknem v tistem trenutku samo vtič za grafično

v nadzorna plošči/system in potem vidiš vse kar maš instalirano če kakšna oprema nedeluje je klicaj ali vprašaj tam lahko določeno strojno opremo onemogočiš če še to poizkusiš.

ni potrebno veliko premika da pade iz vodila.

koliko časa si pa preizkušal radeona na drugem računalniku?

kakih 15min...

15 minut je defenitivno premalo ampak kljub temu sem mel ravno včeraj isti problem ko se je radeon 1x prižgal 1x se ni včasih je bilo dovol da sem samo ko sem prižgal komp ni blo slike potem sem pa samo vtič od ekrana potegnal ven počakal sekundo in dal nazaj noter pa je se je pokazala slika in potem je bila normalno slika do naslednjega ponolnega zagona, na drugem kompu sem mel pa na vtiču ekrana en pin odlomljen in je ravno tako 1x bila slika 1x je ni bilo.

režo vodila si spihal oziroma očistil?
poročaj še o teh stvareh

ja zdaj pa sem mel vec kot pol dneva uzgan PC in mi ze 3dan dela na radeonu. Ce pa dam na integrirano Geforce pa ne dela slika... nic ni zlomleno ali kaj vse je vredo z grafo in vticom.

bios tako prepozna da imaš na vodilu radeona in da prednost tej ki je na vodilu če pa komp ugasneš pa na integrirano priklopiš monitor pa se ob ponovnem zagonu mora prižgat ekran karkol delaš morš ugasnat komp pa ga pol pržgat ker čene neprepozna sprememb.

aja da dodam bitdefender je mal zgrešen ker se sam izklopi za brezveze in koga pič sem mel js isti problem tako da zdej uporablam avg in res fenomenalno dela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čuden zagon in počasen BIOS (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
519642 (8618) Amadeuss
»

trije monitorji na en računalnik

Oddelek: Zvok in slika
487037 (6289) Janac
»

int. ATI radeon HD 4200 GPU noče dat digitalnega izhoda

Oddelek: Pomoč in nasveti
171367 (1137) ferdo
»

racunalnik in windows vista home pentium za 1100eur. (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
2139907 (7310) JerryP
»

Dell za 4.600 evrov nudi računalnik za (interaktivno) zabavo - XPS 720 H2C

Oddelek: Novice / Modifikacije
365327 (3904) MrStein

Več podobnih tem