» »

ATI-ju se malo meša

ATI-ju se malo meša

I_Am ::

Zdravo!

Imam grafično kartico ATI Saphire Radeon X800XL. Včeraj se mi je po odstranjevanju nekaterih programčkov sesul sistem. Disk sem sformatiral, ker obnovitev sistema ni pomagala in mi je ves čas metalo ven moder ekran.
Inštalacija windowsov in ostalih komponent je potekala brez problemov. Ti so se pojavili po inštalaciji gonilnikov za grafično kartico. Snel sem zadnje gonilnike, ki so primerni za to grafično. Po inštalaciji pride do ponovnega zagona sistema in takrat vrže ven moder ekran in vsega lepega je konec. Zaženem v varnem načinu izbrišem vse gonilnike za grafično, ponovno restartam in comp se zopet lepo zažene. Poskusim z inštalacijo gonilnikov s cd-ja, ki sem ga dobil ob nakupu kartice in zadeva se ponovi le da tokrat comp ob zagonu le zmrzne in ga je potrebno resetirati.
Ko comp le uspem zagnati mi le ta hoče 8-krat naložiti gonilnike za vga controler in potem mi kaže v device maganerju pod display adapters 8 saphire radeon naprav. Prej mi je ponavadi kazalo samo primarni in sekundarni grafični adapter zdaj jih pa kaže 8 enakih. Po zagonu pa sistem vseeno zmrzne oziroma se zagon konča z modrim ekranom.
Ali je mogoče že kdo imel kakšen podoben problem in ve kako bi se ga dalo odpraviti? Sam namreč nimam več idej razen nakupa druge grafične (kar pa me niti ne mika preveč)
Sistem: P4 2GHz, GIGABYTE GA-8I848P L, 1G RAM, Saphire Radeon X800XL.

Sorry, ker sem malo razvlekel ampak ni šlo drugače;)

I_Am ::

P.S.

To se dogaja na Windows XP SP2 in SP3.

solatko ::

Poizkusi s tega linka, lahko je pa tudi grafična kej počepnla. Vzemi jo ven in preglej kondenzatorje, ventilator, očisti konektor.

http://www.sapphiretech.com/presentatio...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plavi ekran pomoč Flashplayer

Oddelek: Pomoč in nasveti
253285 (2879) D-PaX
»

Prenosnik LENOVO 3000 N200 težava

Oddelek: Strojna oprema
326864 (3816) TribesMan
»

Grafične-dilema (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
1598107 (5877) strictom
»

Driv3r

Oddelek: Igre
121214 (980) sojko
»

Radeon 9600 problem

Oddelek: Strojna oprema
241802 (1444) sapa

Več podobnih tem