» »

kateri kabli skupaj - motnje?

kateri kabli skupaj - motnje?

rawlit ::

Živjo, nekje sem zasledil da kabli polženi en ob drugem lahko povzročajo motnje in izgubo kvalitete.

Kaj to pomeni, ali lahko v istem kanalčku speljem zvočniški kabel in utp kabel (siol tv - tisti ki gre v sagema). Ali se bosta motila drug drugega?

Hvala za pomoč. LP

paljer ::

Da, brez problema.

rawlit ::

Tnx.

Kje pa nastane problem? Če je poleg električni kabel ali kako, da bom približno vedel tudi za druge primere.

LP

solatko ::

Motit zna vsak napajalnik (zunanji hdd, telefon, zvočniki...).

S56JL ::

lp, upam da avto teme ne bo jezen ker si bom sposodil temo da ne odpiram nove brezveze.

torej danes sem nabavil 32" lcd tv, in že pri prejšnjih navadnih TVjih sem imel problem, da ko sem imel TV na AV(torej za sliko iz PCja) sem imel hudo grozne motnje razen če sem izklopil antenski kabel iz televizorja. na nek način sumim da mi je ta problem tudi nekako "skuril" činč vhode na TVju...in ker pač novega nebi rad "ferderbal" že takoj, me zanima kako zadevo rešit?ker mi gre malo na živce da moram vedno kabl od antene ven vlečt...razmišljam tudi o DVI-HDMI kablu po katerem se prenaša zvok...ali lahko pri tem kablu tudi pričakujem motnje ali je to samo problem S-Videa...

hvala in LP

Scorpia ::

Ta problem ki si ga ti opisal, je vsem znan in nisi edini. Do tega problema pride, ker antenski kabel ni pod ozemljitvijo in se raje preusmeri drugje. V tem primeru najde s-video kot ozemljitev in naprej na računalnik. Seveda do poškodb ne pride, ker je računalnik primerno ozemljen. Imaš ene dušilnike kupiti za anteno, sam pri meni ni delovalo najbolje. Pri meni je na novem lcd-ju ta težava izginila, lahko bo tudi pri tebi. Drugače prek hdmi kabla do tega sploh ne bo prišlo.
////

S56JL ::

ja ta kabel sem dobil kao z brum filtrom...zadeva je bila popolnoma enaka kot brez :D tako da sem tv sedaj povezal kar z VGA kablom in je zadeva ok, malo bruma se še sliši, slika je lepa, vendar če imaš tv na neki glasnosti da slišiš normalno, se bruma ne sliši...preko hdmi pa žal ne morem zvoka predvajat direkt na tv(sistema pa nimam vedno prižganega)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

brum v zvočnikih kriv je štrom!

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
418691 (5912) settler
»

Težave onkyo receiver + jamo zvočniki

Oddelek: Zvok in slika
221949 (1644) delfinus
»