Forum » Omrežja in internet » SkyDSL kot ADSL?
SkyDSL kot ADSL?
punisher16 ::
mene zanima če je pri satelitskem internetu(skydsl-http://www.mobisat-sp.si/) možno stalen priklop na internet,ali more biti tud ta povezava ki jo mam zdej(dial-up) uklopljena??a je tud kšna taka finta da ko začneš downloudat kjr fajl,lahko izklopiš povezavo pa ti prenaša podatke samo preko satelita??
white trash hero
harvey ::
Na spletni strani imaš pod faq vse razloženo:
Rahlo sem skeptičen o teh 16.000 kb/s v praksi. Če bi pozorno prebral, bi videl, da je to le za tiste s prioriteto 6, ki pa stane ohoho. Papir pa tud vse prenese, kar se potem v praksi rahlo drugače izkaže. Tko da je ADSL ali pa kabel glede price/performance zaekrat še najbolj.
Za uporabo skyDSL morate biti ves čas povezani v internet, ker je potrebena komunikacija v obe smeri, torej tudi tudi upload. Posledično pa ste manj časa na internetu, ker v zelo kratkem času prenesete ogromno podatkov.
Rahlo sem skeptičen o teh 16.000 kb/s v praksi. Če bi pozorno prebral, bi videl, da je to le za tiste s prioriteto 6, ki pa stane ohoho. Papir pa tud vse prenese, kar se potem v praksi rahlo drugače izkaže. Tko da je ADSL ali pa kabel glede price/performance zaekrat še najbolj.
punisher16 ::
Ja že da je ADSL bolši,samo js nimam možnosti ga met k ni še pokrito na našem območju!pa nekje sm slišu da rabiš svojo povezavo samo do začetka downlouda prek satelita!!a pol to ni res al kaj??
white trash hero
gumby ::
za "normalen" satelitski internet rabis nonstop povezavo v obe smeri... tudi med downloadom. drugace server nima informacije o tem, kaj se pri tebi dogaja.
po drugi strani pa imas programe, ki prestrezajo celoten promet na satelitu... ampak o tem ne bi tule, ker bo tema hitro sla pod kljuc. google
po drugi strani pa imas programe, ki prestrezajo celoten promet na satelitu... ampak o tem ne bi tule, ker bo tema hitro sla pod kljuc. google
HyperKiller ::
Menda ponudniki satelitskega interenta itak vsako datoteko ki jo hočeš, najprej potegnejo na svoje strežnike, potem pa jo le-ta pošlje tebi.
Če sem pravilno razumel, ko sem se zanimal za to, je itak to priročno samo za dol-vleko fajlov, igrce ipd pa naj nebi prišle v poštev, ker ni direktna povezava. (v bistvu je lag.) Torej samo za download res velikih fajlov se splača.
Nevem če bi dobil to kar hočeš. Škoda ker kabelska/adsl ni možen/a.
Če sem pravilno razumel, ko sem se zanimal za to, je itak to priročno samo za dol-vleko fajlov, igrce ipd pa naj nebi prišle v poštev, ker ni direktna povezava. (v bistvu je lag.) Torej samo za download res velikih fajlov se splača.
Nevem če bi dobil to kar hočeš. Škoda ker kabelska/adsl ni možen/a.
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.
Tovaris Stalin ::
Nekaj me zanima: A delajo P2P programi na sat-netu?
EDIT: Sem že našel v FAQ-ju
11. Ali s skyDSL delujejo P2P programi in surfanje po internetu?
Surfanje in uporaba P2P programov (eDonkey, eMule, Kazaa, IRC, DC++, ...) poteka nemoteno, kot pri ostalih povezavah.
EDIT: Sem že našel v FAQ-ju
11. Ali s skyDSL delujejo P2P programi in surfanje po internetu?
Surfanje in uporaba P2P programov (eDonkey, eMule, Kazaa, IRC, DC++, ...) poteka nemoteno, kot pri ostalih povezavah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tovaris Stalin ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaksno TV antenoOddelek: Zvok in slika | 1533 (1401) | Phoebus |
» | Za vse željne satelitskega interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 152312 (107214) | amigo_no1 |
» | Možnosti televizijeOddelek: Loža | 2119 (1421) | SkIDiver |
» | Vse o satelitskih sprejemnikihOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1067 (967) | Gogo |
» | satelitska antena analognaOddelek: Loža | 4379 (4016) | Tody |