» »

Odštevanje do padca trenutne vlade

Odštevanje do padca trenutne vlade

««
37 / 40
»»

PaX_MaN ::

Levim ostane le še da pokradejo kar se da, ker parlamenta ne bojo videli kar nekej časa.

Glede na to, da je bil po parih mandatih "levih" en "desen", pa ni ugotovil nič takega, kar bi nakazovalo na "plenilski" modus operandi "levakov" in če takrat niso, tudi zdaj dvomim da kradejo.

solatko ::

BlueRunner - Država je zakonsko določila SPIZ-u kar nekaj izplačil, ki niso pokrita s prispevki iz dela (varstveni dodatek, pomoč in postrežba, starostne državne pokojnine po določenem letu, doba s povečanjem, predčasno upokojevanje, borčevske penzije, penzije zaslužnih državljanov, penzije poslancev in bivših ministrov - v višini, ki ni pokrita s prispevki) in vse to krepko preseže zneske, ki jih država nameni v sklad. Pri čistih pokojninah, ostane država vsakemu umrlemu upokojencu v povprečju dolžna okoli 90k€, če ti ni jasno, poglej prispevke, dodaj prispevek delodajalca (nekaj let je samo 50%-en) in izračunaj povprečno dobo izplačevanja pokojnin - podatke dobiš v statistiki. Seveda govorimo o čistih pokojninah, ne pa o dodatkih, ki niso bili pokriti z vplačili.

Namen pokojninskega zavarovanja je enak ostalim vrstam zavarovanj in pokaži mi kakšno, ki ima, če ni kakšne velike katastrofe, izgubo. Avstrijske rentne zavarovalnice (renta je namreč neke vrste pokojnina) odlično živijo že preko 150 let, navkljub vojnam, krizam, raznim državnim norim dekretom, pa zavarovanci, niso bili še nikoli nategnjeni, pri nas pa lopovska politika, načrtno pobira denar iz zavarovalniških poslov, seveda največ iz SPIZ-a.

Ko bodo mladi spregledal, bo v tej državi nekomu hudičevo vroče ali pa imamo res tako brezvoljno mladino, da jih tudi lastna varnost na stara leta ne briga kaj dosti.

In predlagam ti, da dobro naštudiraš zavarovalniške posle, da ne boš trdil takih buč, kot je to, da so sedanji upokojenci svoj denar že požrli (brez kraje države), predno so se sploh upokojili in malo se vprašaj, kje je vsa tista lastnina, ki je bila zgrajena z njihovim denarjem, ki je ob uporabi imel realno vrednost, če pa bi ležal na kupu, pa normalno da ga ne bi bilo več, saj bi ga požrla inflacija.

In še to, država nikomur ni obljubila nič, izračuni in višina izplačil, sta zakonski kategoriji, poraba vloženega denarja, pa odvisna samo od politikov, saj vlagatelji v pokojninske fonde, nimajo nikakršne besede in možnosti določit drugačno porabo oziroma vlaganje v bolj trdne posle.
Delo krepa človeka

jype ::

PaX_MaN> Da voliš za Tineta Strelo.

Kdo pa je to?

PaX_MaN ::

Tisti fante, ki se je prvi sankal z Everesta, tekmoval na olimpijadi v Torinu ter odprl svoj hotel. Pa enkrat je delal reklamo za Gozmodrisk, a mu je tega žal.
Bolj poštenega možaka na svetu ni!

jype ::

Zakaj mu je pa žal?

Sej njegov program je simpatičen, ampak... političnega pa še nisem videl.

BlueRunner ::

@solatko: potegni glavo iz riti in nehaj prodajati blodnje o pokojninskem sistemu. Nasedajo jim samo še najbolj naivni. Še Pahor ima več stika z realnostjo, kot pa ti.

Vse tvoje navedbe so napačne, vmes je pomešano nepodkrepljeno nabijanje o nekih krajah, javne evidence o sredstvih, ki jih ZPIZ prejme in izplača, tvoje izjave postavljajo na laž.

Pa še vedno nisi uspel priti ven iz l. 1992, ko je SPIZ prenehal obstajati.

Ali morda še vedno pišeš kakšna pisma Predsedniku Predsedstva SR Slovenije? Vprašam, glede na to, da nisi niti toliko, da bi sploh vedel kdo opravlja katero dejavnost zadnjih 19 let. Ravno naslednji teden imajo obletnico, veš?

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"Glede na to, da je bil po parih mandatih "levih" en "desen", pa ni ugotovil nič takega, kar bi nakazovalo na "plenilski" modus operandi "levakov" in če takrat niso, tudi zdaj dvomim da kradejo."

Sorčy, sem pozabu, na levi so samo poštenjaki, sami "pošteni golobčki". Heh, z majhnimi napakicami, vsake tolko časa in kmetijskim pedigrejem, po potrebi...

Tine Strela?, a je to ta?




Majke mi, tle bi blo pa tesno, če bi tale "kandidiral" s PAhorjem..., ki bi rad spet reševal, kar je zakuhal..

http://www.finance.si/316196/Pahor-bi-s...

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

Sorčy, sem pozabu, na levi so samo poštenjaki, sami "pošteni golobčki".

12 let pustošenja po proračunu bi verjetno pustilo kakšne sledi. Če so res tolk nesposobni, kakor pravite da so, še toliko bolj verjetno.
Čeprav po drugi strani ... nihče še ni prišel na dan s kakšnimi ciframi, imeni, računi v davčnih oazah, itd, kar lahko ob predpostavki, da se je kradlo na veliko, pomeni le in samo eno - da je desnica nesposobna odkrivat kakršenkoli težek kriminal!:D

Pšenični ::

"12 let pustošenja po proračunu bi verjetno pustilo kakšne sledi. Če so res tolk nesposobni, kakor pravite da so, še toliko bolj verjetno.
Čeprav po drugi strani ... nihče še ni prišel na dan s kakšnimi ciframi, imeni, računi v davčnih oazah, itd, kar lahko ob predpostavki, da se je kradlo na veliko, pomeni le in samo eno - da je desnica nesposobna odkrivat kakršenkoli težek kriminal!"

No, saj nismo tko glupi. Ko spet pride desnica se bo to moralo ugotoviti. Če ne, bojo leteli tud oni. Zdej smo "zadevo doterali".....do konca, in se mora nekaj naredit.

lexios ::

12 let pustošenja po proračunu bi verjetno pustilo kakšne sledi. Če so res tolk nesposobni, kakor pravite da so, še toliko bolj verjetno.


Trdiš, da jih ni?;(( Al da so sposobni (poskrbet za lasten žep)?>:D

Dejstvo, da na 20. obletnico še kar vlečemo "tranzicijo", razvili pa nismo niti tržnega kapitalizma - kaj to, sploh (prostega) trga nimamo - in vsaj 70% firm ni sposobnih preživet brez državne "pomoči", ni (morebitna) sled pustošenja po proračunu ali nesposobnosti?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

jype ::

telbanc> Če ne, bojo leteli tud oni.

Saj so.

Pšenični ::

"telbanc> Če ne, bojo leteli tud oni."

Leteli so, ampak zaradi Patrije. Tako mamo zdej Pahorja. Ki si na vse kriplje prizadeva ostati v fotelju. Ampak se mi zdi, da "njegov radar" že zdavnaj ne deluje več.

TESKAn ::

Eden glavnih akterjev Patrije, Erjavec, je v tem mandatu dobil skoraj dvakrat več poslancev, kot v prejšnjem.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Pšenični ::

"Eden glavnih akterjev Patrije, Erjavec, je v tem mandatu dobil skoraj dvakrat več poslancev, kot v prejšnjem."

Pred volitvami je bilo vse fokusirano na J.J., SDS pa so dobili z spuščenimi gatami (PR oddelek je odpovedal) ...Rezultat je znan 8 milijard evrov novih pufov v Bananistanu. Za tekoče poslovanje, ne za nova delovna mesta.

solatko ::

BlueRunner - kasa je ista, tudi če se je ime zamenjalo, matematično pa izhajaj iz svojih prispevkov (ali povprečnih prispevkov v blagajno, povprečnih izplačil in povprečnega preživetja - število let izplačil, izhajati pa moraš iz čiste pokojnine tistih, ki so vplačali prispevke in potem prišteješ še tisto, kar je država uzakonila, kar pa ni pokrito s prispevki iz dela, temveč so to obveznosti proračuna, ki pa se nobeno leto ne plačajo v polni vrednosti).
Pa še to, da te ne bo motilo: ZPIZ - Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije.
Je zdaj v redu.
Podatke o manjkajočem denarju v pokojninski blagajni pa ni dal v javnost svobodni sindikat, temveč druga desno usmerjena centrala.
Delo krepa človeka

jype ::

telbanc> Leteli so, ampak zaradi Patrije.

Ja seveda no. Pravljice za otroke lahko komu drugemu recitiraš.

Limit-sky ::

No, ja, jype. Tukaj se moraš strinjati, da je bila patrija ključna za ne-izvolitev JJ. Na predvolilnih soočanjih se spomnim je bilo govora le o tem, da "tako pa res več ne gre" in o nekih "tankih z osmimi kolesi" so se non-stop kregali. Pa neke fince so omenjali. Ravno takrat smo se pogovarjali in se spraševali, kakšen je program "levice"? Razen tega, da so neprestano obljubljali "boljše čase" in "prevzemati odgovornost" ni bilo nobenih konkretnih programskih tem.
Seveda smo po izvolitvi dobili "najboljši kader, kar ga premore slovenija", ki bo prevzel odgovornost za vodenje države. Niso omenili kakšno odgovornost so imeli v mislih, ker še do zdaj ni nihče od tistih, ki so obljubljali 1000 € pokojnine in take nebuloze, odgovarjal za svoja dejanja. Finančna odgovornost - ne, politična odgovornost - tudi ne, moralna odgovornost - kaj je že to?...
Je pa Pahor držal eno obljubo, ki jo je obelodanil takoj po volitvah: "To ne bo vlada štirih strank!".

Me pa res zanima, kaj voliti na naslednjih volitvah? Za Tineta Strelo sem že slišal in verjetno bi res bil boljši kot tile kekci. Ampak dvomim, da bo na kakšni listi. :)

Mr.B ::

jype, bo volil trojček, ali kak par novih meglenih srtrank, ki bodo govorile isto. A bodo druge slike.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

solatko ::

Mr.B - Pa ti predlagaj, koga volit, da ne bo še večje sranje, kot je zadnjih 10 let.
Delo krepa človeka

jype ::

Ne bom volil trojčka. Volil bom tistega, ki bo najmanj grozil z neumnostmi.

jype ::

Limit-sky> Je pa Pahor držal eno obljubo, ki jo je obelodanil takoj po volitvah: "To ne bo vlada štirih strank!".

Seveda ne. A je kdo to pričakoval?

Limit-sky> Tukaj se moraš strinjati, da je bila patrija ključna za ne-izvolitev JJ.

Kar se mene tiče ni bila - jaz sem volil nasprotnike zaradi odnosa vladajoče koalicije do vprašanj, ki se mi tudi danes zdijo pomembna - transparentnost javnih financ, vprašanje meje s Hrvaško in njenega vstopa v EU, vprašanje ureditve statusa izbrisanih in vprašanje reform, ki so ena za drugo padale, njihovi ustvarjalci pa zapuščali vlado. Razumem, da je Janša imel zoprno koalicijo strank, a Pahorju ni šlo nič bolje - pa je kljub temu spravil skozi reforme, ki so bile vsaj prvi korak proti državi, ki ne zažge vseh sredstev, ki jih pobere od gospodarstva. Dokler niso telbanci šli na referendum in vsega potolkli, ker bi radi nazaj socializem, se razume - ker tolk butasti pa že ne morejo bit, da ne bi opazili, da bodo morali eventuelno začet celo delat, če bo šlo tako naprej.

Limit-sky ::

Žal, jype, ti in jaz ne predstavljava večine v tej ljubi državi. Če si volil na podlagi teh tvojih razlogov, je to edino pametno kar si storil. Ampak, kot sem dejal, je predvolilna kampanja bila namenjena "ne-nama", ki so manj "intelektualizirani" in so seveda večino časa kampanje poslušali točno o tem, kar sem napisal v prejšnjem postu.
Nimam nič proti drugačemislečim, če je to plod njihovih lastnih presoj in dognanj. Seveda te lahko poskušam prepričati, zakaj so moje presoje in dognanja bolj primerna.

Ne moreš pa zanikati, da je patrija odigrala bistveno vlogo v predvolilnem boju. Eden glavnih razlogov je bila Cviklova izjava, da si ne upajo odstraniti oznake "zaupno" iz zadeve patrija, kot da se ne ven kaj skriva. Guess what? Oznako so "novi" seveda odstranili in kaj se je zgodilo? Približno nič.

Nimam problemov z zmagovalci, kakršnikoli že so, če zmagajo na pošten način. Kar pa za zadnje volitve ne morem trditi.

Seveda je to moje mnenje in čisto možno, da se motim v vsem, kar sem napisal.

Mr.B ::

jype, samo da ne bo Hrvaška v EU, prej kot bo imela SI formalni koridor.
No so ti pa vsaj družinski zakonik zrihtali, kot da nsio imeli istih pravic, kot ostali.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jype ::

Mr.B> jype, samo da ne bo Hrvaška v EU, prej kot bo imela SI formalni koridor.

Prej ko bo Hrvaška v EU, prej se bo Balkan razvil v regijo, v kateri je vredno živeti.

Mr.B> No so ti pa vsaj družinski zakonik zrihtali, kot da nsio imeli istih pravic, kot ostali.

Ne, niso imeli enakih pravic.

Limit-sky> Nimam problemov z zmagovalci, kakršnikoli že so, če zmagajo na pošten način. Kar pa za zadnje volitve ne morem trditi.

Kar se mene tiče narod dobi, kar izvoli. Jaz nisem prepričan, da Janša ne bi storil večine reči enako, kot jih je Pahor (in bil deležen enake količine koalicijskega izsiljevanja).

Limit-sky> Eden glavnih razlogov je bila Cviklova izjava, da si ne upajo odstraniti oznake "zaupno" iz zadeve patrija, kot da se ne ven kaj skriva. Guess what? Oznako so "novi" seveda odstranili in kaj se je zgodilo? Približno nič.

Torej je slab rezultat SDS na tistih volitvah direktna posledica ravnanja janševe vlade, ki ni odstranila oznake "zaupno".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Pšenični ::

http://www.finance.si/316353/%26%23039%...

Evo ga opet. Ne neha. Ne moreš verjet, keri kekec.

Mr.B ::

jype, važno da bodo lahko posvojili otroke, ne da jih že "družine2 lahko samo na lepi pogled. Ampak za tvojo idejo si volil za sledeči rezultat : Država letos vsak dan pridela 5,77 milijona primanjkljaja. Upam da veš na kaj namigujem. Aja sej res, to bodo plačali uni drugi, ki se jim gre samo za oblast, našim se gre za dobre ideje, in "razvoj"
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jype ::

Mr.B> Aja sej res, to bodo plačali uni drugi,

Za to plačujem jaz.

A ti misliš, da bi plačeval kaj manj, če bi na volitvah 2008 zmagal Janša?

Mr.B> jype, važno da bodo lahko posvojili otroke, ne da jih že "družine2 lahko samo na lepi pogled.

Važno je, da jim _zakon_ ne prepoveduje nečesa tako naravnega, kot je skupna skrb za naraščaj. Vse ostalo bomo že še uredili.

Gregor P ::

Mi imamo v Sloveniji zakon, ki (naravni, biološki) materi prepoveduje skrb za naraščaj?!?8-O
(razen seveda, če resnično ni sposobna, neprištevna ipd.)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Limit-sky ::

Jype: Kar se mene tiče narod dobi, kar izvoli. Jaz nisem prepričan, da Janša ne bi storil večine reči enako, kot jih je Pahor (in bil deležen enake količine koalicijskega izsiljevanja).


Tudi jaz nisem prepričan. Ampak nikoli ne bova vedela.

Seveda je JJ sam kriv, ker ni umaknil oznake. In Cvikl je trdil, da bo v primeru umika oznake vse prišlo na dan in se bo točno videlo, kdo je "blizu vrha" prejemal podkupnine. Torej lahko kar napišemo obsodbo. A je Zalar tako nesposoben? (retorično vprašanje) A je Cvikl zavajal? (isto) A je kdo odgovarjal za zavajnje? (spet isto)

jype ::

Limit-sky> A je Zalar tako nesposoben? (retorično vprašanje) A je Cvikl zavajal? (isto)

Lahko bi stavil kar na oboje.

Limit-sky> A je kdo odgovarjal za zavajnje? (spet isto)

A se hecaš? Celo Thaler je še vedno na prostosti!

Limit-sky ::

Retorično?

Cvikl že odgovarja za svoja zavajanja. Rop tudi. Hecno, ne?

jype ::

Ne retorično, kazensko.

Limit-sky ::

Thaler je kazensko na prostosti?

jype ::

Zgleda, ja.

Limit-sky ::

:)

Še ma kredit za odplačat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Limit-sky ()

mtosev ::

Zmago o Pahorju
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Mr.B ::

A gremo spet countdown do leta 2012, ali za slovenijo glede na gospodsrako klimo, rečemo da že zvoni.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

kmetek ::

Dokler bo 90 klošarjev v parlamentu skrbelo za svojo rit in neumne zakone, nam ni spasa.
Naj se zgledujejo po Slovaški, jebemtiš! Poslanec, ki serje, se ga lahko odpokliče in zatakne 12 mesečno nadomestilo za rit, socialno 230€, kot 115.000 folka!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

SmeskoSnezak ::

jype je izjavil:

Ne bom volil trojčka. Volil bom tistega, ki bo najmanj grozil z neumnostmi.

Že na prejšnih volitvah sn bil za SSN, zdaj bom pravtako! ;) Še najmanj neumnosti za moje pojme.
@ Pusti soncu v srce... @

Buggy ::

karkoli od sedanjih politikov je za en drek saj ve vsak o vsakem toliko da sploh ne morejo vec funkcionirat normalno.
Vse aktivne politike ki so bili zadnje 10 let v parlamentu z dekretom odstavit vsaj za en mandat..naj zacne teci malo nove krvi pa magari samo v drugih preoblekah. Mi gre ze na kozlanje ko gledam te hinavske frise 10 in vec let.

SmeskoSnezak ::

Buggy je izjavil:

karkoli od sedanjih politikov je za en drek saj ve vsak o vsakem toliko da sploh ne morejo vec funkcionirat normalno.
Vse aktivne politike ki so bili zadnje 10 let v parlamentu z dekretom odstavit vsaj za en mandat..naj zacne teci malo nove krvi pa magari samo v drugih preoblekah. Mi gre ze na kozlanje ko gledam te hinavske frise 10 in vec let.

+1

to sn že govoro na prejšnih volitvah, pa so me eni odslovili da zunajparlamentarne stranke nimajo dovolj izkušenj... kr nekaj :))
@ Pusti soncu v srce... @

Pšenični ::

"Naj se zgledujejo po Slovaški, jebemtiš! Poslanec, ki serje, se ga lahko odpokliče in zatakne 12 mesečno nadomestilo za rit, socialno 230€, kot 115.000 folka!!!"

Majke mi, to je zakon.

krneki0001 ::

Celo na balkanu (hrvaška) zapirajo poslance, ki so si v žep prisvojili denar (ali pa komu drugemu omogočili bajne zaslužke) in to za dolgo časa. Pri nas pa zapirajo tiste, ki so ukradli štruco kruha, ker so otroci lačni, tiste, ki so pa miljone pokradli pa pustijo prosto hoditi naokoli. (tovšakova ima 6 obtožnic in s tem "zmenke" na sodišču, pa je na dopustu in sloh ne pride pogledat na "zmenek"). ŽE če bi tale vlada vsaj polovico teh tajkunov zaprla in jih razlastninila njihovega nakradenega premoženja, bi se poznalo, kaj šele, da bi izterjala vse kar so nakradli.
Ja, sej vem, utopične sanje vpijočega v puščavi. Psi lajajo in karavana gre dalje.

PaX_MaN ::

vlada vsaj polovico teh tajkunov zaprla in jih razlastninila

8-O8-O8-O

jype ::

Kva je, še nisi slišu za Kadijo?

bluefish ::

Huh, si me spomnil na neko bukvo Karla Maya.

krneki0001 ::

jype, če v ameriki ne plačaš 500 dolarjev davka, te bodo zaprli tudi za celo leto, če pri nas ne plačaš davka za 1.000.000 evrov, se prosto sprehajaš po cestah.
Če takega, ki ni davka plačal, zapreš in mu zapleniš premoženje, je to čisto legalno početje.
In točno se vedo zneski nakazani v tujino, davka pa od teh zneskov ni bilo plačanega, torej... Kaj se čaka?

bluefish ::

jype, če v ameriki ne plačaš 500 dolarjev davka, te bodo zaprli tudi za celo leto, če pri nas ne plačaš davka za 1.000.000 evrov, se prosto sprehajaš po cestah.
Pa te obsodi kongres?

krneki0001 ::

Vlada bi lahko poskrbela, da bi šle zadeve tako kot morajo, ne pa da se vse skupaj vleče po več let, na koncu pa vse zapade in sodišča nič ne morejo.
Pri tajkunih so vedno veze in poznanstva in vedno se kdo iz vlade ali iz višjih položajev v ministrstvu najde da zadeve ustavlja - torej je kriva tudi vlada.

JanK ::

Buggy je izjavil:

karkoli od sedanjih politikov je za en drek saj ve vsak o vsakem toliko da sploh ne morejo vec funkcionirat normalno.
Vse aktivne politike ki so bili zadnje 10 let v parlamentu z dekretom odstavit vsaj za en mandat..naj zacne teci malo nove krvi pa magari samo v drugih preoblekah. Mi gre ze na kozlanje ko gledam te hinavske frise 10 in vec let.


Zal bodo potem prisli na povrsje splavali razni podmladki in taksna govna, kot je Katja Soba.
««
37 / 40
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SDS ponareja dokumente (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
814101747 (85932) imagodei
»

Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16624940 (20751) noraguta
»

Pahorizmi (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8813531 (11874) Brane2

Več podobnih tem