Forum » Loža » Odštevanje do padca trenutne vlade
Odštevanje do padca trenutne vlade
Mr.B ::
BlueRunner, a veš kaj si napisal. Ker predstavlja s.p. manjši strošek za delodajalca, potem delodajalec pritiska na redno zaposlene, da delajo za manj denarja. NE da bi delali bolje, ne da bi jih spodbujevali, dejansko manjši strošek dela. Delavec, tudi danes, če ni zadovoljen s pogoji dela, lahko reče adijo, s tem da je v bistveno slabšem položaju, kot nek s.p., ker nemu direktno ne dajo konurečno klavzulo, če pa s.p.-ju dajo konkurenčno klavzulo, potem ne vidim da bi delal za delodajalca kot s.p. ampak kot redno zaposlen, ker vedi ko bom kot s.p. nezadovoljen z delodajalcem 1, da bom šel do delodajalca 2, kjer pa sta si delodajalec 1 in delodajalec 2 konkurenca, kar pa ni dobor za oba delodajalca... Dejansko s.p. ne rešuje nikakršnega problema, skriva samo relano statistiko, ti. Nezaposlenost in neproduktivnosti, rezultat je pa direktno viden v BDP-ju, samo navadne ovce ne razumejo kaj je BDP.....
Oziroma, ker s.p. predstavlja manjši strošek za delodajalca, potem prisili redno zaposlene da jim izplača manjšo plačo.
Zadeva kot s.p. ne rešuje osnovnega problema. Zato zadeva ne more funkcionirati. Ker res ne vidim zakaj ostali svet, ki razume trg dela, kaj šele ekonomijo, ni vpeljal in forsiral, vsak delovno sposoben državljana, naj bo s.p., pri nas pa je to kao rešitev, ki pada v isto skupino kot minimalna plača, in ostalo čudo.
Oziroma, ker s.p. predstavlja manjši strošek za delodajalca, potem prisili redno zaposlene da jim izplača manjšo plačo.
Zadeva kot s.p. ne rešuje osnovnega problema. Zato zadeva ne more funkcionirati. Ker res ne vidim zakaj ostali svet, ki razume trg dela, kaj šele ekonomijo, ni vpeljal in forsiral, vsak delovno sposoben državljana, naj bo s.p., pri nas pa je to kao rešitev, ki pada v isto skupino kot minimalna plača, in ostalo čudo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
USS Liberty ::
Zdaj boš rekel, da snežilka v Nemčiji več naredi za par tisoč evrov, kot pa snežilka v Sloveniji za par sto. Kako dolgo bodo še razni kapitalisti in njihovi pogani obešali krivico za nizko kvaliteto življenja v Sloveniji na breme delavcev, ki kao ne dosegajo produktivnosti.
Se kar strinjam s tem, kar si napisal…
Pri nas imamo najbolj pogoltne in poleg tega še najbolj nesposobne kapitaliste daleč naokoli in še naslednjih 100 let se bodo izgovarjali na nizko produktivnost, zaradi katere naj bi pri nas morali imeti nizke plače. Obstajajo seveda nekatere panoge, kjer imamo produktivnost nižjo kot recimo v Nemčiji, ampak mene ne bo nihče prepričal, da pa recimo ena naša trgovka dosega trikrat nižjo produktivnost kot recimo nemška trgovka, da ima zato trikrat nižjo plačo od nemške. Ne vidim prav nobenega razloga, zakaj bi recimo morala imeti slovenska trgovka bistveno nižjo plačo kot nemška, saj obe delata enako dobro, cene artiklov na trgovskih policah so pa približno enake v obeh državah, v Nemčiji celo malo cenejše, pa tam kljub temu kapitalisti še vedno poslujejo z dobičkom, pa še za dobre plače trgovk dovolj ostane….
jype, pomoje si ga tukajle malce mim ustrelu. V Nemčiji lahko da nimajo z zakonom določeno minimalno plačo, zato pa so tam sindikati močni in imajo "minimalne plače" določene po posameznig panogah..
V Nemčiji nimajo Semoličevih sindikatov in zato gre tam delavcem bistveno bolje, saj tam sindikati delajo tisto, kar je njihovo poslanstvo. Pri nas pa Semoličevi sindikati bolj kot za interese delavcev delajo za dobro nekaterih političnih strank. Naši sindikalisti dopoldan izrečejo nekaj parol proti kapitalistom, popoldan pa pijejo šampanjec v štabu kapitalističnega Foruma 21.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
Zgodovina sprememb…
- spremenil: USS Liberty ()
BlueRunner ::
BlueRunner, a veš kaj si napisal.
Da. Sem opravilno sposoben.
Ker predstavlja s.p. manjši strošek za delodajalca, potem delodajalec pritiska na redno zaposlene, da delajo za manj denarja. NE da bi delali bolje, ne da bi jih spodbujevali, dejansko manjši strošek dela. Delavec, tudi danes, če ni zadovoljen s pogoji dela, lahko reče adijo, s tem da je v bistveno slabšem položaju, kot nek s.p., ker nemu direktno ne dajo konurečno klavzulo, če pa s.p.-ju dajo konkurenčno klavzulo, potem ne vidim da bi delal za delodajalca kot s.p. ampak kot redno zaposlen, ker vedi ko bom kot s.p. nezadovoljen z delodajalcem 1, da bom šel do delodajalca 2, kjer pa sta si delodajalec 1 in delodajalec 2 konkurenca, kar pa ni dobor za oba delodajalca... Dejansko s.p. ne rešuje nikakršnega problema, skriva samo relano statistiko, ti. Nezaposlenost in neproduktivnosti, rezultat je pa direktno viden v BDP-ju, samo navadne ovce ne razumejo kaj je BDP.....
Si sploh prebral kaj sem napisal?
Primer kako skrbi država za Ovce, ki pa se raje odločajo o Arbitraži, namesto kegljanja.
Včeraj je bilo ob pol štirih, na osrednjem radijskem dnevniku RTV SLO rečeno sledeče s strani novinarke :
DURS, sedaj omogoča, pogled vsakega državljana v evidenco, ali je delodajalec plačal prispevke..........Da se nebi ponovila Steklarska Nova, kjer Delodajalec >>država<< ni plačeval prispevkov........Sedaj vrli Minister za pravosodje Zalar izjavi da imajo mehanizme kazenskega pregona, da se to nebi dogajalo.....
Ne vem sicer kaj so sindikati porekli na to, toda verjetno plosk plosk plosk.... Toda če vam tako po kmečki pameti komentiram, kaj je gospod Zalar rekel, za vse te delavce,bi za večne čase bil blokiran na tem forumu, saj bi besedoslovje bilo sočno. Torej delavec ko ugotovi da nima plačanih prispevkov, sam itak ne more ukrepati, ker ga vrže delodajalec takoj na cesto, če gre preko sindikatov, pa reče nima denarja, če noče delati, lahko gre, Zalar pa ne bo ukrepal ničesar, saj delodajalec deluje skladno s socialnim mirom. Torej nimamo izvajalskih zakonov, torej je zadeva neuporabna, ker če bi jih imeli, bi šel avtomatično kazenski postopek, z obtožnico, tako pa je zadeva stvar interpretacije...Dejansko ker je delodajalec tudi država, me zanima, ali so javni uslužbenci pogledali, če imajo plačane prispevke, ker me res zanima, kako bi šel kazenski postopek proti samemu sebi, kot državi, in neznanemu storilcu...
Blurunner
Šel bo kam ? A nisi slišal kako pravijo da je delavcev dovolj, ki bi delali za manj, med njimi tudi S.p.-jevci.. Ki se jih v zakonu, na sodišču ne obravnava kot pravne osebe, ampak kot Fizične. Pač zanimiv pravni spor.
Včeraj je bilo ob pol štirih, na osrednjem radijskem dnevniku RTV SLO rečeno sledeče s strani novinarke :
DURS, sedaj omogoča, pogled vsakega državljana v evidenco, ali je delodajalec plačal prispevke..........Da se nebi ponovila Steklarska Nova, kjer Delodajalec >>država<< ni plačeval prispevkov........Sedaj vrli Minister za pravosodje Zalar izjavi da imajo mehanizme kazenskega pregona, da se to nebi dogajalo.....
Ne vem sicer kaj so sindikati porekli na to, toda verjetno plosk plosk plosk.... Toda če vam tako po kmečki pameti komentiram, kaj je gospod Zalar rekel, za vse te delavce,bi za večne čase bil blokiran na tem forumu, saj bi besedoslovje bilo sočno. Torej delavec ko ugotovi da nima plačanih prispevkov, sam itak ne more ukrepati, ker ga vrže delodajalec takoj na cesto, če gre preko sindikatov, pa reče nima denarja, če noče delati, lahko gre, Zalar pa ne bo ukrepal ničesar, saj delodajalec deluje skladno s socialnim mirom. Torej nimamo izvajalskih zakonov, torej je zadeva neuporabna, ker če bi jih imeli, bi šel avtomatično kazenski postopek, z obtožnico, tako pa je zadeva stvar interpretacije...Dejansko ker je delodajalec tudi država, me zanima, ali so javni uslužbenci pogledali, če imajo plačane prispevke, ker me res zanima, kako bi šel kazenski postopek proti samemu sebi, kot državi, in neznanemu storilcu...
Blurunner
Zato pa obstaja in ostaja izziv ustavarjajna okolja, kjer bo samozaposlitev presežek in ne rezultat izsiljevanja močnejšega. Doseči moramo, da bo samozaposlitev equlizer delavca napram delodajalcu - realna grožnja, da bo delavec šel, če ne bo zadovoljen s pogoji dela.
Šel bo kam ? A nisi slišal kako pravijo da je delavcev dovolj, ki bi delali za manj, med njimi tudi S.p.-jevci.. Ki se jih v zakonu, na sodišču ne obravnava kot pravne osebe, ampak kot Fizične. Pač zanimiv pravni spor.
Blurunner
Zato pa obstaja in ostaja izziv ustavarjajna okolja, kjer bo samozaposlitev presežek in ne rezultat izsiljevanja močnejšega. Doseči moramo, da bo samozaposlitev equlizer delavca napram delodajalcu - realna grožnja, da bo delavec šel, če ne bo zadovoljen s pogoji dela.
A tale drugače odebeljen del si pa spregledal? "Doseči moramo, da se bodo stvari spremenile" je nepomemben detajl za tvoj rant?
Saj imaš prav v popisu trenutne situacije, samo lajaš na napačnega... na tistega, ki je rekel, da bi bilo idealno, če se bi to uspelo spremeniti.
Okapi ::
Ker res ne vidim zakaj ostali svet, ki razume trg dela, kaj šele ekonomijo, ni vpeljal in forsiral, vsak delovno sposoben državljana, naj bo s.p.No, ti bom jaz povedal, zakaj. Zaradi delavskega boja in sindikatov. Redna služba je za delavca varnejša in lagodnejša in so to od delodajalcev izsilili, tako kot 8 urni delavnik, bolniške in dopust.
O.
T-h-o-r ::
kaj ti pomaga, da si s.p., če te potem velike firme, kot npr. vegrad nategnejo :)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
Vse zgodbe se začnejo, z izvajalskimi zakoni. Le teh pa nimamo. Kaj ti pomaga imet n zakonov, če pa je potem kreativni način, kako te zakone izvajaš. Oziroma ko je jači...
Če se je lahko z delavskim bojem od delodajalcev (oziroma države) izsililo zapis minimalnih pogojev za delo, kje je potem razlog, da se od države ne izsili:
- poenostavitev zakonodaje
- striktno izvajanje veljavne zakonodaje
- sprejem zakonodaje, ki podpira malo podjetništvo - najpomembnejši gospodarski segment moderne razvite države.
- poenostavitev zakonodaje
- striktno izvajanje veljavne zakonodaje
- sprejem zakonodaje, ki podpira malo podjetništvo - najpomembnejši gospodarski segment moderne razvite države.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
49106 ::
T-h-o-r ::
ja, če ti nekdo ne plača par 100k evrov dela, ne boš nikdar milijonar, kaj šele, da bi lahko zgledno živel
Why have a civilization anymore
Utk ::
Ker res ne vidim zakaj ostali svet, ki razume trg dela, kaj šele ekonomijo, ni vpeljal in forsiral, vsak delovno sposoben državljana, naj bo s.p.No, ti bom jaz povedal, zakaj. Zaradi delavskega boja in sindikatov. Redna služba je za delavca varnejša in lagodnejša in so to od delodajalcev izsilili, tako kot 8 urni delavnik, bolniške in dopust.
O.
Morda je tako bilo na začetku. Zdaj je pa tudi delodajalcem v interesu, da delaš SAMO pri njemu 8, po možnosti 10, ur, da nimaš časa za nič drugega. Ne pa da imaš s.p. ali kaj podobnega, da delaš 6 ur, 2-3 ure pa razmišljaš kako tistih 6 ur čim bolj zaračunat. Redna zaposlitev je lahko v interesu obojih, če je vse poštimano.
Btw, kje je pa Križanič zadnje mesce? Že kar pogrešam kakšno njegovo neumno izjavo. Pa še malo me skrbi...če na glas govori in dela take bedarije, kaj dela šele zdaj ko je tiho.
djordjevic ::
Dviguje trošarino za elektriko. CrniE, kdaj ga greva ročno odnest iz financministrstva?
No grave is deep enough to keep us in chains.
Ti kar, jaz sem letos aprila zadnjič v življenju čistil za svinjami, njega pa naj počistijo tisti ki so ga tam nasrali :)
49106 ::
Pa sej dolgoročno je morda dobro, da ta vlada ostane do konca mandata. Tisti najbolj neumni, ki so je volili, bojo videli, da ti komunisti niso čisto pravi, in se bojo preselili v njim ljube republike, kot so Kuba in Severna Koreja. No, nekateri od teh bojo že prej, ali pa na poti, pocrkali od lakote. Tisti malo manj neumni bojo videli, da so ga posrali in se iz sramu več ne bojo upali prikazat na volitvah. Najbolj pametni, ki so volili to vlado (če tu sploh lahko govorimo o kakšni pameti), se bojo tudi zavedli kakšno neumnost so naredili in sklenili, da ne grejo več na volitve, ker očitno niso sposobni sprejemat racionalnih odločitev. Do leta 2050 bomo rešeni kvazi-komunajzarjev. Če pa jutri Pahor odstopi, kdo ve kaj bo folk spet izvolil leta 2024...naj ga še malo serje. Jaz sem pa skromen, bom nekako preživel še ti dve leti.
Tody ::
Crnie in pol praviš da volimo človeka, ki ga že tujina imenuje za neuravnovešenega? :D Cool :)
Tujina? Jaz sem mislil, da je to rekel Mesić, ki mu je žal za NDH, ki govori kot edini tuji jezik srbščino, in je na splošno tepec oz. klovn, nekje na nivoju Jelinčiča. Temu je pa prikimala (sej drugega ne zna) Kosorjeva, ki fehta Obamo za podpis na nek listič (kaj bo pa Borut rekel), k njemu hodi s torbo, s katero bi blo mojo staro mamo sram it na tržnico, angleško govori pa približno tako kot Kučan leta 54.
in se bojo preselili v njim ljube republike, kot so Kuba in Severna Koreja.Jaz sem pa ves čas upal, da se bodo oni drugi preselili v njim ljube republike, kot so Singapur, ZDA in Izrael.
O.
Ja sej to bomo videli 2012 kdo se bo selil. Čisto možno, da jaz ja. Ampak mislim, da tolk pameti še ima ta narod, da bo poslal Pahorja, Kresalko in Golobiča tam kjer jim je mesto.
Sem počaščen, toda ne bo šlo.
1. Nisem faliran študent, Matematike, ali fizike, ali Medicine, kaj hujšega še kakšnega FDV-ja.
2. Nimam dr naslove, kaj šele da bi imel lep nasmeh
3. Problem imam sicer gledati ljudi v oči in jim lagati. Da bi se lahko na to tudi navadil, pa ne vem, čeprav ima taka služba velik doprinos oziroma dodano vrednost na računih.
Drugo je že progam.
1. Začel bi z revizijo vseh najemnih pogodb za nepremičnine ministrstev in ostalih ustanov, ki se financirajo iz našega žepa. Tista pomoč Kresalke, za prijatelja, bo pravi drobiž. Torej če po tem ostanem živ, pa me lastni ne zminirajo, bi šel na drugo točko.
2. Sprememba zakona, oziroma ustavne pravice. Torej če je sum kraje, se blokirajo vsi računi, ne pa tako kot danes, ko morajo DURS dokazati, da je denar pridobljen, khm, no kot se reče z dodano vrednostjo. Vključno velja tudi na gotovino. Verjetno bi me moji sedaj že obseili
3. Dokazila o pridobitvi premoženja državnih sekretarjev. Da se nebi uresničile zgodbe, na temo vicev, ki krožijo po netu. Vidiš tisti most ? NE. V tole graščino je šel cement, bomo pač 2x računali. Verjetno me je do sedaj že doletela zgodba, v blagem levem ovinku, me je zaradi neprilagojene hitrosti vrglo s ceste...
4. No KnokOut Sindikatov, ter vpeljeva Nemškega modela. Tu me niti ne skrbi, da bi me delavci linčali, saj so zmerni, in se radi pogovarjajo, pa glede ne to da me je v blagem ovinku, zaradi neprilagojene hitrosti vrglo s ceste, imajo malo usmiljenja.
5. Sanacija Zdravstva. Ali delaš privat, ali v UKC-ju, oboje ne. Plačo boš imel Ameriško, Super poreče doktor, e sedaj zajeb : toda za napake, boš odgovarjal iz lastnega žepa. No sedaj bolje da grem zdravilcu.
6. Ne smiselno govoriti naprej, saj bi me že pri prvi točki utopili v žlici vode, ostalo pa imajo ostali toliko zgubiti, da razen če narod ni glasoval z 99.999999%, itak lahko pozabim, da bi se poslanci odrekli svojih bonusov.
1. Nisem faliran študent, Matematike, ali fizike, ali Medicine, kaj hujšega še kakšnega FDV-ja.
2. Nimam dr naslove, kaj šele da bi imel lep nasmeh
3. Problem imam sicer gledati ljudi v oči in jim lagati. Da bi se lahko na to tudi navadil, pa ne vem, čeprav ima taka služba velik doprinos oziroma dodano vrednost na računih.
Drugo je že progam.
1. Začel bi z revizijo vseh najemnih pogodb za nepremičnine ministrstev in ostalih ustanov, ki se financirajo iz našega žepa. Tista pomoč Kresalke, za prijatelja, bo pravi drobiž. Torej če po tem ostanem živ, pa me lastni ne zminirajo, bi šel na drugo točko.
2. Sprememba zakona, oziroma ustavne pravice. Torej če je sum kraje, se blokirajo vsi računi, ne pa tako kot danes, ko morajo DURS dokazati, da je denar pridobljen, khm, no kot se reče z dodano vrednostjo. Vključno velja tudi na gotovino. Verjetno bi me moji sedaj že obseili
3. Dokazila o pridobitvi premoženja državnih sekretarjev. Da se nebi uresničile zgodbe, na temo vicev, ki krožijo po netu. Vidiš tisti most ? NE. V tole graščino je šel cement, bomo pač 2x računali. Verjetno me je do sedaj že doletela zgodba, v blagem levem ovinku, me je zaradi neprilagojene hitrosti vrglo s ceste...
4. No KnokOut Sindikatov, ter vpeljeva Nemškega modela. Tu me niti ne skrbi, da bi me delavci linčali, saj so zmerni, in se radi pogovarjajo, pa glede ne to da me je v blagem ovinku, zaradi neprilagojene hitrosti vrglo s ceste, imajo malo usmiljenja.
5. Sanacija Zdravstva. Ali delaš privat, ali v UKC-ju, oboje ne. Plačo boš imel Ameriško, Super poreče doktor, e sedaj zajeb : toda za napake, boš odgovarjal iz lastnega žepa. No sedaj bolje da grem zdravilcu.
6. Ne smiselno govoriti naprej, saj bi me že pri prvi točki utopili v žlici vode, ostalo pa imajo ostali toliko zgubiti, da razen če narod ni glasoval z 99.999999%, itak lahko pozabim, da bi se poslanci odrekli svojih bonusov.
Daedalus ::
Very good.
Se veže na spodnji odgovor. DURS ima na voljo čuda podatkov in z malo osnovne statistike bi se hitro pogruntalo, kdo živi prek svojih zmožnosti. Za ostalo, beri naprej.
Torej če je sum kraje, se blokirajo vsi računi, ne pa tako kot danes, ko morajo DURS dokazati, da je denar pridobljen, khm, no kot se reče z dodano vrednostjo. Vključno velja tudi na gotovino. Verjetno bi me moji sedaj že obseili
Samo na sum? Ajde, to da mora nekdo DURS-u dokazat, kako je prišel do denarja za novo bemfo, če je pa prijavljen na zavodu za zaposlovanje, je nujna reforma. Samo na sum pa... te pač prijavim za neko kaznivo dejanje, te osumijo in ti ne moreš niti kile kruha kupit. Yay. Pa dodaj k temu še javne dražbe za protipravno pridobljeno premoženje. Porcheji in Ferrariji pa naj ostanejo Policiji za lov na kretene na AC. Aja, pa seveda, striktno izpeljat vezavo upravičnosti do socialnih transferjev in ugodnosti glede na premoženje. Velika bajta - ni socialke. S.P. z minimalcem, ki se naokoli prevaža v A8 - nič zastonj vrteca. Žena da ima graščino? Tudi zate nobene ugodnosti.
Težko komentiram, ker ne poznam situacije.
Very good.
En glas že maš.
Dodaj še davčne blagajne, konkretno krčenje javne uprave, transparentno! odprodajo državnega premoženja in deležev v firmah na podlagi mednarodnih pozivov k zbiranju ponudb (nič mešetarjenja pod mizo in jamranja o nacionalnem interesu), pa konkretna prevetritev visokošolskega sistema s standardnimi merili uspeha in pogoji za pridobivanje delovnih mest in raznih nazivov. Pa bi se že kaj premaknilo... sam do sem bi že oba visela s kakega drevesa
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
toda za napake, boš odgovarjal iz lastnega žepa.Napak v zdravstvu je v resnici tako malo, da zavarovanje zdravnikov proti odškodninskim tožbam ni pretirano drago, pa še pacienti ga posredno plačajo, tako da zdravnikov to ne bi skrbelo niti najmanj.
O.
Napak v zdravstvu je enormno. Samo zablefirajo ti dejansko stanje. To da stara ženica pade, pa ji rebro prebode pluča, pluva kri, par dni jo zdravijo zaradi pljučnice, vzrok smrti pa je posledica starosti, ... Teh napak je toliko da glava boli. Primer je tudi, da lahko sred operacije gre ven recimo anestezist, ker se je zmenil za privat, operacija pa se je zavlekla. Veš kdo odgovarja v primeru smrti, ča že le ta ne bo proglašena, umrla zaradi starosti, vodja oddelka, Javni uslužbenec, ki je med operacijo šel ven pa ne.
Da ogromno točk manjka, predvsem zaradi gospodarstva, saj reforma sindikata, ne more iti brez reforme gospodarstva ter javnega sektorja.
DURS, nikoli ne potrka na vrata, če vidi da se voziš z benflom, pa je to novi ali star. Poglej samo deplivirigirane skupnosti v Sloveniji. Če pa se začne zgodba , se pa ustavi pri službi ki se ji reče informacijska pooblaščenka, katere prvotna funkcija , je ravno ščitenje osebnih podatkov, ki pa ima vedno dve strani.
Dejansko rabimo davčno policijo, da potrka, in reče dober dan, lepo hišo imate, tu vidim pa da ste javni uslužbenec, sicer dokaj visoko, aha kako pa kaj polnite vaš bazen, aha. Loto pravite.
Da ogromno točk manjka, predvsem zaradi gospodarstva, saj reforma sindikata, ne more iti brez reforme gospodarstva ter javnega sektorja.
DURS, nikoli ne potrka na vrata, če vidi da se voziš z benflom, pa je to novi ali star. Poglej samo deplivirigirane skupnosti v Sloveniji. Če pa se začne zgodba , se pa ustavi pri službi ki se ji reče informacijska pooblaščenka, katere prvotna funkcija , je ravno ščitenje osebnih podatkov, ki pa ima vedno dve strani.
Dejansko rabimo davčno policijo, da potrka, in reče dober dan, lepo hišo imate, tu vidim pa da ste javni uslužbenec, sicer dokaj visoko, aha kako pa kaj polnite vaš bazen, aha. Loto pravite.
imagodei ::
Mimogrede...
a lahko en pove, koliko trenutno kaže odštevalnik časa za padec vlade? Tema je zdaj stara dobro leto, vlada je še vedno tu... Koliko torej? T minus X
a lahko en pove, koliko trenutno kaže odštevalnik časa za padec vlade? Tema je zdaj stara dobro leto, vlada je še vedno tu... Koliko torej? T minus X
- Hoc est qui sumus -
Glede na to, da ti slovenska
PS: no desnica lahko da Papeža za liderja.
desncanima sposobnega kandidata, je čisti nesmisel sploh imeti menjavo vlade.
PS: no desnica lahko da Papeža za liderja.
Jaz tudi. Fak, Mr.B, kaj je zdaj to zaena transformacija? Strinjava se že drugič v enem tednu.
Fantje, v času referenduma je bilo toliko zgodbic, ki bi jih lahko Janša uporabil, pa se je šel pričkati na osebni ravni s Pahorjem. Ej fantje, če bi se Janša pripravil, in zadevo lepo zapakiral. Si predstavljate 19.00 prvi delni izidi referenduma, ko novinarka oz novinarji povprašajo : Kaj pa gospod Janša menijo o privih rezultatih, pa vsi pričakujejo odgovor na rezultate referenduma, in ob višku gledanosti spusti gospodarsko - socialno Bombo, in to pred vsem občinstvom, ko je verjetno večina državljanov prilepljena na enega izmed dnevnikov. Potem se danes nebi več pogovarjali o arbitraži, odgovor trojčka bi bil pa WTF ?, saj so bili vsi zdresirani na temo referendum Uspel, potem točka 1, referendum neuspel , točka 2.....Pa če vas zanima katere so te točke gospodarsko-socialne bombe, se mi ne da pisat, je pa vreme primerno za kak čevapčič i pivo...
Fantje, zame le liberalizem govno, ker ne rešuje osnovnih problemov, je enak fake kot Demokracija za množice. Enako nisem desen, ker ko povprašam Kristjana, ali si ti bol veren, ko hodiš v nedeljo po odpustke, ali jaz ki ne hodim po odpustke. Zadeva je čisto moralno vprašanje. Enako na temo, ko kristjan reče da je njegov Bog boljši od Muslimanskega ter tako opraviči ubijanje, pa oba verjameta v boga, ki je kot pravijo en in edini. Ali pa ko postaviš vprašanje kakšni mamci v cerkvi, če loči med biti Kristjan in med pripadnikom Rimo-katoliške Cerkve. Samo na to temo je je itak odprta nova tema ,ki se glasi Kraščanka vira, poganska vera. No brez težav lahko zadnji odstavek premaknete tja, tako da dobite odziv.
Fantje, zame le liberalizem govno, ker ne rešuje osnovnih problemov, je enak fake kot Demokracija za množice. Enako nisem desen, ker ko povprašam Kristjana, ali si ti bol veren, ko hodiš v nedeljo po odpustke, ali jaz ki ne hodim po odpustke. Zadeva je čisto moralno vprašanje. Enako na temo, ko kristjan reče da je njegov Bog boljši od Muslimanskega ter tako opraviči ubijanje, pa oba verjameta v boga, ki je kot pravijo en in edini. Ali pa ko postaviš vprašanje kakšni mamci v cerkvi, če loči med biti Kristjan in med pripadnikom Rimo-katoliške Cerkve. Samo na to temo je je itak odprta nova tema ,ki se glasi Kraščanka vira, poganska vera. No brez težav lahko zadnji odstavek premaknete tja, tako da dobite odziv.
jype ::
Mr.B> zame le liberalizem govno
Meni se pa zdi, da liberalizem izhaja direktno iz deklaracije o človekovih pravicah.
Ne strinjam se, da je liberalna država nasprotje socialne države.
Meni se pa zdi, da liberalizem izhaja direktno iz deklaracije o človekovih pravicah.
Ne strinjam se, da je liberalna država nasprotje socialne države.
+1.
Nikjer v liberalizmu ne piše, da se sme izkoriščati delavce in krasti denar državi ali komerkoli.
O.
Nikjer v liberalizmu ne piše, da se sme izkoriščati delavce in krasti denar državi ali komerkoli.
O.
Lahko rečemo da samo moraš paziti da ti. Socialista ne zamenjuješ za ti. Liberalistom (morda ni pravi izraz). Po drugi strani pa zadeva kot ideja ne more funkcionirati, saj še niso urejene moralne norme. Z vplivom Amerikanizacije, pa je to še toliko bolj daleč.
Dodati je potrebno, da pri nas LDS ne pomeni Liberlana Stranka in temu primerne ideje. Liberalizem kot ga izkorišča Levi trojček, dejansko ni Liberlizem. Ampak LiberTarizem. Oboje se začne z Libero, samo eno je za nas, drugo pa je zame. Verjetno od tu izhaja vsa konfuzija.
Dodati je potrebno, da pri nas LDS ne pomeni Liberlana Stranka in temu primerne ideje. Liberalizem kot ga izkorišča Levi trojček, dejansko ni Liberlizem. Ampak LiberTarizem. Oboje se začne z Libero, samo eno je za nas, drugo pa je zame. Verjetno od tu izhaja vsa konfuzija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mr.B ()
V največjem Nacionalnem Interesu je, da Mercatore kupi Merkur.
http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/...
kmetek ::
večinski lastnik Mercatorja je pa?
Gotovi smo, država brez obraza.
Gotovi smo, država brez obraza.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
tsh2 ::
Mimogrede...
vlada bo kar lepo zdržala. samoukinitev ne pride upoštev pri levakih. janša bi to še naredil, no saj to je tudi predlagal, pa mu levaki niso pustili.
levaki spet višajo davke. ljudje bi morali veliko več pozornosti dati temu, kdo od politikov je za zvišanje davkov in kdo ne, tako kot v ameriki. potem bi bil kakšen napredek.
glede liberalizma: ko ljudem zvišaš davke jim s tem odvzameš moč in to je nasprotje liberalizma. bistvo liberalizma je moč posameznika, ker kdor ni svoboden tudi močan ni, kdor je pa močan je pa tudi svoboden. moč mora biti enakomerno porazdeljena. komunisti mislijo da bodo to naredili tako, da država pobere bogatašem denar, ampak s tem samo narediš še večjo škodo. državo narediš daleč preveč močno in lokalnim bogatašem odvzameš moč, da bi denar "razpršili" lokalno, oziroma ga racionalno porabili za razvoj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tsh2 ()
Zaresovci imajo pa danes res kot se reče fild day.
vlada bo kar lepo zdržala. samoukinitev ne pride upoštev pri levakih. janša bi to še naredil, no saj to je tudi predlagal, pa mu levaki niso pustili.
Janša bi se samoukinil v podobni situaciji? LOL, eni pa res verjamete v pravljice.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
če bi bilo ljudstvo zelo proti bi janša popustil. kar se mi zdi prav in demokratično. levičarji pa trmasto vztrajajo, ker se imajo za preveč pametne. pa saj pahorjevi stranki ankete kar dobro še vedno kažejo. pahor se ne bo ukinil ker "teče na dolgi rok" kot je rekel. pričakuje zvišanje podpore pred volitvami, in se bojim da mu bo to tudi uspelo, še posebej če bodo spet kakšno aftero patrijo ustvarili za owce. ker se nikamor ne premakne kaže da nov vrhunec afere šparajo za takrat.
če bi bilo ljudstvo zelo proti bi janša popustil.
Seveda bi. Ene tolko ko trio adijo.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
saj je vedno popustil če ni bilo odobravanja javnosti. zdaj pa berem po forumih da enim spet ni prav, ker je hotel biti "preveč všečen". naj se že enkrat odločijo kaj bi radi. vlada mora biti trmasta v javni upravi, ker ta dela za vlado, ne vlada za njih. popustiti pa mora v vseh stvareh kjer vlada dela za ljudi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tsh2 ()
saj je vedno popustil če ni bilo odobravanja javnosti.
Ja, v primeru famoznih reform že. Če ti grozi malodane vstaja, boš popustil se strinjam. Drugače pa ne, dokler maš podporo v parlamentu in ni vsesplošni upora tako hud, da bi blokiral delo države (recimo izvajanje neke nove zakonodaje). Pa tam maš prvo na voljo par manevrov in šele nato greš. Če pa misliš, da bojo vlade odstopale za vsak glasni prdec v javnosti, se pa motiš.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Double_J ::
Janša je rekel, da bo podprl druge pri vodenju vlade, če želijo. Njihov problem, če so se ustrašili.
Dve šivanki...
Ti resno temu verjameš? In imajo 'levake' za naivneže ...
dbevfat ::
Tale je pa res ena boljših v zadnjem času.
Se ne spomniš, kako je bil Janša užaljen, ko je izgubil volitve? Ker so ljudje volili narobe? In ti praviš, da bi se on umaknil, če ne bi bilo odobravanja javnosti?
Se ne spomniš, kako je bil Janša užaljen, ko je izgubil volitve? Ker so ljudje volili narobe? In ti praviš, da bi se on umaknil, če ne bi bilo odobravanja javnosti?
nvr2fat
Gregor P ::
Meni je zanimivo, da politikom radi pripisujete takšne čisto osebne lastnosti, čustvena, duševna stanja npr. užaljen, jezen ipd. ... sam namreč nekako dvomim, da so ti politiki preveč žalostni ob njihovi plači in (ne)delu ter so jezni, žalostni in užaljeni samo takrat, ko jih zalotijo pri kakšni nepravilnosti, ali pa jih njihova stranka odpiše in se morajo odreči vsem političnim ugodnostim
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Meni je zanimivo, da politikom radi pripisujete takšne čisto osebne lastnosti, čustvena, duševna stanja npr. užaljen, jezen ipd. ...
Očitno še nisi srečal ali se pogovarjal s politikom. Ti lahko iz osebnih izkušenj zagotovim, da je to v povprečju zelo na pumpanje ega vsekana populacija. Najbolj so pa seveda užaljeni, če kdo podvomi v Njih sposobnosti. Al pa bog ne daj, jih kdaj javno malo "pribije na križ."
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Double_J ::
Pomojem ni razloga zakaj ne bi bile državne in lokalne volitve skupaj, vsaki dve leti. Nobenega razloga ni, da gledamo nekoga, ki v dveh letih ni naredil nič, saj tudi v naslednjih dveh zagotovo ne bo.
Stalo bi enako, politiki pa bi bili bolj pod pritiskom. Edino ne vidim šanse za uzakonitev tega.
Stalo bi enako, politiki pa bi bili bolj pod pritiskom. Edino ne vidim šanse za uzakonitev tega.
Dve šivanki...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SDS ponareja dokumente (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Problemi človeštva | 107863 (92048) | imagodei |
» | Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 26506 (22317) | noraguta |
» | Pahorizmi (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 14627 (12970) | Brane2 |