» »

S.p ter legalnost programske opreme

S.p ter legalnost programske opreme

SleepLess ::

Lep pozdrav!

Imam eno vprašanje in me zanima, če bi mi kdo znal pomagati ali pa vsaj napotiti na pravi naslov. Foter bo verjetno registriral s.p ter kot sedež prijavil domači naslov. Sedaj pa me zanima, kako more bit porihtana programska oprema na vseh računalnikih v hiši. Na svojem delovnem ima vse original, a na bratovem in mojem se mogoče zgodba malo zaplete. :)

Sem že dosti pre-googlal in sem našel samo podatek, da pač programska oprema mora biti legalna (nisem našel nič o tem recimo kaj se zgodi, če so Windowsi/katerikoli progam študentska različica/trial ali kaj podobnega). Torej me zanima če more bit vse original na vseh računalnikih v hiši ali samo na njegovem?

Sicer samostojni podjetnik katerega je prijavil nima nič veze z računalniško stroko, tak da tudi če je kakšen program trial ali kaj podobnega pomoje nebi smel bit problem, saj od njega nič ne zaslužiš. Ali se motim?

Hvala za pomoč

tony1 ::

Prostori, ki niso poslovni prostor s.p.ja absolutno nimajo veze pri vsem skupaj.

Glede na to, da bo računalnik v njegovem s.p. poslovanju bolj "za zraven" je čez glavo dovolj licenčni office in winsi.

@nny ::

Tako kot pravi tony1. Na službenem računalniku morajo biti vsi programi licenčni. Ko pride inšpektor, bo zahteval original račune. Nekaj časa - leto ali dve - te sicer ne bodo gnjavili. Pa tudi če pridejo, ti prvič navadno dajo nekaj časa, da "urediš" zadeve.

P.S. Če imaš Linux, te hitro pustijo pri miru.>:D

opeter ::

Ali pa Maca.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Yohan del Sud ::

Ali pa Maca.

Zanimivo, a ne.:D

Ne resno. Kot pravi moj predhodnik. Vsa roba, ki jo fotr(tm) s.p. rabi za službeno uporabo mora bit legalna. En bogi s.p. za to rabi bogo računalo registrirano na s.p., z bogimi windowsi in bogimi offici, alternative so še cenejše. Ostalo v hiši jih, organov takih in drugačnih, brez dodatnih indicev ne briga. Res pa je, da če tvoj oče vodi javno hišo in distribucijo ekstazija na tem svojem ubogem povsem legalnem računalu, je indicev vseeno dovolj, da zaplenijo in pregledajo vsa računala v gopodinjstvu. Ampak potem je piratski špil na tvojem dijaškem računalu itak še najmanjši problem. Poskrbi torej le, da se fotr(tm) ne bo ukvarjal s takimi zadevami.
www.strancar.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
8216039 (7480) gslo
»

Tržni inšpektor in licence za "zastonjske" programe (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
12342809 (30303) St235
»

Nakup licence za neoriginalen windows

Oddelek: Operacijski sistemi
317896 (6385) s51as
»

Davčna inšpekcija (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15732806 (24482) St235

Več podobnih tem