» »

Davčna inšpekcija

Davčna inšpekcija

1 2 3
4
»

Gandalfar ::

Kaj pa ce bi kaj konkretnega povedal, namesto mahanja z rokami po zraku?

mat xxl ::

Evo konkretno, vsi se tudi z službenimi vozili kdaj vozijo za privatne namene pa ne plačajo bonitet, samo eden pa je sin Milice Makoter, ki je bil doslej edini pravnomočno kaznovan, ravno za tak prekršek. Bo dovolj zate Gandalfar.

Gandalfar ::

Fino, si jih prijavil?

mikic007 ::

Fantje ne poznajo dobro poslovanja. Inspektorji so kar maherji, predvsme pa zelo vesci v svoji branzi, obicajno precej bolj kot nekdo, ki zraven racunovodenja opravlja se kaksno "resno" delo. Davcni inspektor niti ne isce nujno napak, opravlja nadzor in ce najde neskladja, jih skusa najprej razcistiti. Ce ti kaj manjka, te bo najprej opozoril, sele nato bo sprozil kak postopek, ampak to lahko kdo iz branze bolje razlozi.

Naceloma je tako, da imas ti vse poknjizeno, ni vazno kje, vse racune, ki jih navajas in vse skupaj se sklada z bancnimi izpiski. Ce je vse pokrito kot je treba, se res nimas kaj dosti bati.

V doticnem primeru bo inspektor gladko ignoriral igranje z blagajno, ce bo v pravi vse stimalo, kot je treba. Taksno je moje mnenje in po nekaterih izkusnjah (ne mojih), drzi.

BlueRunner ::

Tehnično naj me dopolni kdo, ki se na takšno kloniranje bolj spozna ampak kot jaz razuemme je namen kloniranja, da se lahko išče tudi izbrisane verzije baz podatkov in, da se zagotovi verodostojnost podatkov. Samo kopiranje obstoječih baz tega ne omogoča.

Da. Poanta je, da se z metodami računalniške forenzike ugotovi, če je prišlo do ponarejanja poslovnih knjig. Tudi pri podatkovnih bazah velja enako, kot pri datotečnih sistemi (ki so tudi oblika "podatkovne baze"), da izbris podatka iz pregleda, še ne pomeni, da je bil podatek prepisan oziroma nepovratno uničen na mediju.

Ravno pri podatkovnih bazah to še posebej ne velja vedno. Velja pa, da lahko že sama izdelava varnostne kopije podatkovne baze v praviloma ravno te forenzično zanimive podatke nepovratno uniči.

To je pač prekletstvo digitalnega sveta. Po eni strani je enostavno spremeniti kateri koli bit brez kakršnih koli sledov spremembe, po drugi strani pa to, kar uporabnik vidi ne pomeni nujno, da so bili spremenjeni bistveni bitki ali pa, da večine podatkov ni možno restavrirati, če ima forenzik na voljo ustrezna orodja in znanja.

Je pa to zagotovo ukrep, ki se ga bi moral in smel inšpektor poslužiti šele takrat, ko ugotovi, da obstajajo resni indici, da do takšnega ponarejanja prihaja. To pa je nekaj, kar bi tako čez palec rekel, da se dogaja že tedne, če ne celo mesece preden inšpekcija potrka na vrata in začne s pregledom.

fosil ::

Izbris in ponarejanje sta dve različni stvari.
Tako je!

BlueRunner ::

Kar se davčne inšpekcije tiče verjetno ni med "izbrisom računa iz poslovne knjige" in "ponarejanjem vsebine poslovnih knjig" prav nobene razlike.

Lahko pa me seveda popraviš in poveš kateri je natančen tehničen in v zakonu definiran izraz za to, da poskušaš utajiti davke s prikrivanjem poslovnih dogodkov.

Da bo potem še vsem ostalom jasno kaj je enako čemu.

Zgodovina sprememb…

St235 ::

mat xxl je izjavil:

Če bi bilo vse, kot v normalnih državah, bi bilo vse v samem zakonu z navodili za izvajanje le tega, ne pa, da se pri nas to vse razdrobi in zmutovodi malo tu, malo tam in potem seveda lahko prav vsak zakon razlagaš tako, ali pa tudi malo drugače .............in potem pride še sodna praksa zraven .... in se znajdi in delaj pravilno, potem se pa vse to vsaj na vsake toliko časa še spreminja .....



Daj mi prosim primer takšne države in taki zakonov, ki pridejo z navodili za uporabo, ki jih vsi razumejo in sploh ni potrebe po sodiščih in postopkih, ker je vse tako ali tako jasno napisano.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakup na podjetje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10532995 (25766) SeMiNeSanja
»

Odprtje SP

Oddelek: Loža
387772 (6673) fraising
»

Razlika v strošku delavca za enak neto dohodek pri zaposlitvi ali SPju? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5915334 (13954) BlaY0
»

Zakaj s.p. plačuje "poslovne" cene? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10116219 (13687) Furbo

Več podobnih tem