» »

Kam pelje ta država?

Kam pelje ta država?

1 2
3
»

@nny ::

krucymucy ::

Ker ne vem, sprasujem kako nam to lahko koristi?

THX 1138 ::

Ja dobesedno kradejo nam denar, ne vem če nam to kaj koristi posebej.

@nny ::

Zadeva je taka, da se bomo zadolžili, da bomo financirali IMF. Oni pa kakšne debele diktatorje v centrani Afriki. Ti pa bodo denar naložili na kakšen skriven račun. That's it!

dzinks63 ::

Sem že mislil, da je prvi april mimo. Ajde če imaš keša ko pečk, ni problem, ampak da najameš kredit za tole. Kam vse še gre veliko denarja za katerega se sploh ne izve, tole je samo slučajno še ena cvetka ušla iz steklenice. Včlanjeni smo še v veliko drugih organizacij in za vsako je treba nekaj ali več prispevat. Denar mečemo naokrog kot za stavo. Patrije so bile poceni, kaj šele vladno letalo, sitnica. Me prav zanima kakšen halo bo okrog tega, če sploh kakšen. Zamislite si samo kontra situacijo, da bi kaj takega naredil Janša, živega bi požrli, politiki in novinarji skupaj.

Utk ::


Ja, a res, a nisi pa povedal koliko bi delodajalec plačal, morda 350e? On bi si pa vsako leto uzel nagrado 100 000 ali več.

Sej ga ni nihče vprašal kolk bi plačal. Pa sej se ve kakšne so plače, povsod so enake, razen tam kjer so res boljše. Kolk si bi on nagrade vzel je tudi njegov problem. Pa ga niti to ni nihče vprašal. Od 300 ljudi, kar marsikje predstavlja 6 procentov brezposelnih, enostavno ni treh ljudi, ki bi jih zavod poslal na razgovor k nekomu. Nekaj je invalidov, nekaj je pijancev, nekaj je prestarih, nekaj predebelih, nekaj jih je, ki niso še v življenju nič delali, pa ne bojo niti zdaj začeli. Sej hvala bogu večino takih kmalu pobrišejo. No, seveda, zdaj je že malo drugač, nič čudnega.


HMM torej vsi ki so recimo te 4 mesece delali v tovarnah in so ostali brez službe so pijanci in zabušanti?

Vsi ne, je pa tudi kakšen, skoraj vsi so pa na firmi videli kakšnega, pa so ga verjetno še zagovarjali, bogega reveža. Pa niti ne ti, ki so ostali brez službe, ogromno takih je še zmeraj v službah. Pa jim niti zdej ko je res kriza, ne pade na pamet, da firma ne bo mogla dolgo funkcionirat, če bojo tam 8 ur samo v luft gledli. V kakšnem Revozu je red, in je treba delat, kakšno naključje, da tam nikomur ne diši delat. Raje so nekje za 400 evrov kot tam za 550, še najraje pa doma za 250.


Imam en predlog: glej malo tv in ko boš slišal sa v neki tovarni odpuščajo, te tvoje pijance in zabušante jim to povej pred firmo.

Lahko povem vsakemu, da če bi pravi čas takšne ven pometali, bi imeli danes dosti manjšo krizo, najbrž pa nekaj 10,000 več brezposelnih. Ki jim bi tudi slej ko prej potegnilo, zakaj so brezposelni. Saj so šefi v Gorenju na zelo lepo način povedali točno to. Vedeli so, da imajo dosti takšnih not, ampak dokler gre, se nikomur ne da z njimi ukvarjat. Bolj enostavno je še nekoga zaposlit, kot pa se pred sodiščem zagovarjat zakaj si ven vrgel očeta treh otrok z invalidno materjo. Ki je bil vsak dan pijan.


No sicer upam da ni skrivnost, kje hudiča pa ti delaš, če sploh? A pri vas pa ni pijancev in zabušatov?

Ne, pri nas jih ni. Se pozna na plači in na tem, da še zmeraj zaposlujejo.


Veš res je da, je dela dovolj v Sloveniji samo,plačila ni poštenega in delovnega razmerja ne, so firme ki že 12 let samo podaljšujejo pa niti enega ne zaposlijo za nedoločen čas. Od države pa lepo kasirajo vsaki 2 leti.
A veš, koliko dobi firma če sprejme eno osebo za 2 leti? ne? No 4000e!!!!

Zanimivo, mene so zaposlili za nedoločen čas pred tremi mesci, in smo se na firmi pozanimali, če se da kaj dobit za to. Drek se dobi. Moral bi bit 2 leti na zavodu. In če imaš nekoga, ki je 2 leti na zavodu, ga boš zaposlu da boš dobil subvencijo, človek bo delal še manj kot bo plačan, in takoj ko bo možno, bo spet na cesti, jasno, če ne bo nove subvencije.


Ja nekoč se je res popivalo v firmah samo od leta recimo koliko jaz vem 94, pa ne, oziroma povsod se še najde gdo a v veliki večini ne, kajti ti so prvi "leteli". Tako da ne kvasi neumnosti, ali pa argumentiraj pa kakšen link nebi škodil, pa ne reč da sem len. torej?

Mislim, da na nobeni uradni strani neke firme ne piše, da imajo zaposlene pijance. Mi pa to povejo tisti, ki delajo tam, in nekateri, ki so v službi tam. Zabušava se povsod, kjer ni strogega privatnika, ki skoz diha za ovratnik, ali pa še bolj strogega tujca, kot je v Revozu.

Ta zadnja Pahorjeva neumnosti je pa zločin. Nacisti so hoteli zatirati druge narode, da zatiraš lasten narod s takšnimi davki, denar pa deliš okoli po svetu, pa moraš bit komunajzarski gnoj od človeka, nič drugega. In še večji gnoj so tisti, ki so jih volili. Milijarda tajkunom, pol milijarde tu, par sto milijonov z dražjim bencinom, potem se pa sekirajo, ker smo imeli prepoceni vinjete, s katerimi se bi pobralo popolnoma nepomembnih 50 milijonov, Jankovič nam bi pa najraje zaračunal še ko gremo na lasten sekret. Gnoj komunajzarski.

Phil ::

Mislim WTF? Kot da deficit že ni dovolj velik, gre pa bednik od ministra okrog talat denar. Važno da se imajo v Islandiji lepo. Zapravljati tuj denar je vedno lepše ane ;((.

Tomi ::

Ne, pri nas jih ni. Se pozna na plači in na tem, da še zmeraj zaposlujejo.


Zanimivo. Sem namreč iz stroke, ki naj je recesija ne bi prizadela (če pa jo, pa po naključju izbruhne kakšna gripa, če verjameš v teorijo zarote), ampak se nič na novo ne zaposluje. Imam aktiven profil na vsaj dveh kariernih agencijah, pa zadnje pol leta ni bilo niti enega vabila na razgovor, in ko spremljam dnevno časopisje, tudi ni več oglasov. Pa je bilo še pred leti v sobotnem delu po cela stran ali dve oglasov, samo iz stroke.
metrodusa.blogspot.com

gruntfürmich ::

crnie: se ti vidi da nisi dal prav veliko podjetij skos da bi videl da ni tko kot ti govoriš... ampak kaj bi te prepričeval... ti še kar lepo naprej misli da je delavec vsega kriv...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Pyr0Beast ::

IMF, zanimivo. Zakaj se je potrebno zadolževati če to spoh ni potrebno in še manj ugodno za državo?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Mr.B ::

Fantje če ne znate računati, tistih 400 pa še malo se bo dokapitalizir Istrabenz, razlika je pa za tako da malo kdo zasluži in je tiho...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Utk ::

crnie: se ti vidi da nisi dal prav veliko podjetij skos da bi videl da ni tko kot ti govoriš... ampak kaj bi te prepričeval... ti še kar lepo naprej misli da je delavec vsega kriv...

Tolk sem jih že dal, da razumem sistem. Verjetno bolje od marsikoga, ki je v njem 20 let. Ni vsega delavec kriv, je pa marsikaj. Delavci med sabo spodbujajo zabušavanje, to je naravno. Šefova naloga pa je, da delavce skrega med sabo, da se najde vsaj nekdo, ki bo delal hitreje, potem bojo pa morali še drugi. Složni delavci vodijo podjetje v propad. Poglej si slovenske železnice, ali pa javno upravo. To je narobe, samo drugače najbrž ne gre. Ko bojo ljudje začeli hodit v službo delat, bo drugač, prej ne.
V podjetjih, kjer se dela za malo večji denar, je pa malo drugač.

Tomi ::

Poglej si slovenske železnice, ali pa javno upravo.

V podjetjih, kjer se dela za malo večji denar, je pa malo drugač.


Se zelo priporočam, da ti uspe najti sistem, ki bo ne samo v javni upravi, ampak v celotnem javnem sektorju, spodbujal proaktivnost in jo tudi finančno nagrajeval. Iz izkušenj ti povem, da veliko ljudi pride v javni sektor z veliko motivacije, samo ko pa vidijo, da je popolnoma vseeno, če narediš higienski minimum ali pa vložiš precej svoje energije, plača je vedno enaka, ker se denar ne deli na podlagi dela, ampak vez in poznanstvev, se sistemu enostavno prilagodijo. Žal.
metrodusa.blogspot.com

amda ::

CrniE :
Zanimivo, mene so zaposlili za nedoločen čas pred tremi mesci, in smo se na firmi pozanimali, če se da kaj dobit za to. Drek se dobi. Moral bi bit 2 leti na zavodu. In če imaš nekoga, ki je 2 leti na zavodu, ga boš zaposlu da boš dobil subvencijo, človek bo delal še manj kot bo plačan, in takoj ko bo možno, bo spet na cesti, jasno, če ne bo nove subvencije.

A ti si mislil, da bodo tebi dali denar lol. Subvecijo da džava 4000e za dve leti, delodajalcu, ne pa delavcu in ponavadi niti ne vedo. Delodajalec pa zagotovo nebo povedal delavcu da je dobil subvencijo.

Pa kot si rekel, da so te zaposlili za nedoločen čas, so 100%, dobili samo "zate" 4000e.

To, da bi moral biti dve leti na zavodu, pa tudi ne drži.

To kako se pa dela v firmah ne govori če neveš, poskusi v kakšni drugi firmi, pa boš videl, kako rad se boš vrnil nazajv revoz. No v revozu imam par prijateljev pa pravijo da tud ni tako slabo in da so delali še na slabšem, z manj denarja pa še plača ni bila redna.

Glej, če, tako moti tam v revozu, imam prijatelja, ki bo zaposlil 4 delavce, montažerje stvbnega pohištva, plača je 800 do 1000e, dela se v večini od 6 zjutraj pa do 20 zvečer, plača je "redna" pa še dve malici imaš + regres ki je v dveh delih , en junija drug decembra. Tud božiček je 250e.

Pri njem si 3 mesece na priskušnji,nato zaposli za nedoločen čas( seveda če se izkažeš)
Plača pa samo delovne ure ne pa prevoz na delo, razen ta ki vozi. Te zanima?

Utk ::

amda, pa nism jaz v revozu, kaj ti pa je. Samo pravim, da je tam red, marsikje pa ni.
Moja firma ni nič dobila, če nism bil niti sekunde v življenju na zavodu prijavljen. Take subvencije ni blo nikoli in nikdar. Pa jasno, da jo ne bi jaz dobil, tudi če jo bi firma, madona, si pameten.
Tomi, posameznik, ki pride nekam, seveda ne more nič spremenit. To je vse odvisno od šefa, čisto vse.

dukenukem ::

hja pošljimo ga delat ,da mu bo šef stal za hrbtom vsaj 8ur na dan, konc mesca pa dobi 400 evrov ,pa bo šel na delo z veseljem in ljubeznijo ,teli kapitalisti so čist blesavi ,najraje bi gonil ljudi noč in dan za minimalne plače ,sami pa kockal po kazinojih

amda ::

crnie: se ti vidi da nisi dal prav veliko podjetij skos da bi videl da ni tko kot ti govoriš... ampak kaj bi te prepričeval... ti še kar lepo naprej misli da je delavec vsega kriv...

Tolk sem jih že dal, da razumem sistem. Verjetno bolje od marsikoga, ki je v njem 20 let. Ni vsega delavec kriv, je pa marsikaj. Delavci med sabo spodbujajo zabušavanje, to je naravno. Šefova naloga pa je, da delavce skrega med sabo, da se najde vsaj nekdo, ki bo delal hitreje, potem bojo pa morali še drugi. Složni delavci vodijo podjetje v propad. Poglej si slovenske železnice, ali pa javno upravo. To je narobe, samo drugače najbrž ne gre. Ko bojo ljudje začeli hodit v službo delat, bo drugač, prej ne.
V podjetjih, kjer se dela za malo večji denar, je pa malo drugač.


Ma ja.
Sem delal v Nemčiji v proizvodnji za strojem, kjer je bila norma 750 kom.
Ko sem jih delal 800 ali 850 je bilo ok če pa se jih naredil 900 so me delavci pričeli pisano gledati in celo groziti.Ko so mi razložili zakaj ne, sem se strinjal in delal največ 800.
Da razložim zakaj: če bi se zgodilo da bi jih nareil pod normo, bi mi trgal toliko % kot sem pod normo, če bi pa naredil 20% preseška pa ti plača samo 5%

Na tem stoju sem jih največ naredil 1250 in je bil samo eden še boljši 1300.
Sedaj pa najbolj pomebno, najbolj je bila pomebna "kvaliteta" in in zelo malo "škarta", pa da si bil nekje vsaj blizu norme 730 naprimer.

Kar se pa šefa tiče je bilo tako, lahko si šel na čik ali pijačo bilo gdaj,dokler si delal dobro, če nisi ti je prepovedal, ostalim ne.
No nekaj je tud res nisi smel biti za strojem da nisi nič delal ali pa da si koga motil ko je on delal.

Veš kako to gre. Delodajalec hoče da delaš zelo dobro in veliko za čim manjši denar,delavec pa da čim manj dela za čim več denarja.

TO da bi kdo hodil v službo da bi delal je pa minilo, delaš recimo normo in nič več pika.

Če, pa firma slabo stoji je pa tako ali preveč "kradejo" ali pa je vodstvo nesposobno. Zelo preprosto.

krucymucy ::

Jaz recimo hodim v sluzbo delat in ne cakat da mi mine 8ur. Res je da nisem na normo ampak vseeno.

amda ::

amda, pa nism jaz v revozu, kaj ti pa je. Samo pravim, da je tam red, marsikje pa ni.
Moja firma ni nič dobila, če nism bil niti sekunde v življenju na zavodu prijavljen. Take subvencije ni blo nikoli in nikdar. Pa jasno, da jo ne bi jaz dobil, tudi če jo bi firma, madona, si pameten.
Tomi, posameznik, ki pride nekam, seveda ne more nič spremenit. To je vse odvisno od šefa, čisto vse.


A da ne? No jaz, pa verjetno še kdo smo tako razumeli. Sicrer pa kako veš da je tam red?
Glej saj zavod ne izplačuje subvencije ampak država.Če je pa kdo na zavodu prijavljen, pa zavod sproži postopek za izplačilo subvencije.

Tako da delodajalec za vsakega zaposlenega dobi 4000e in pika.
TO kaj ti hočeš povedati je bilo prej sedaj pa od 1.1.2009 je pa tako, to je eden od ukrepov ohranjanja delovnih mest, kapiš?

amda ::

Jaz recimo hodim v sluzbo delat in ne cakat da mi mine 8ur. Res je da nisem na normo ampak vseeno.

Ja saj nihče ne čaka, vsi delajo nekje enako, pa sem prepričan da ne "tekmujete" med sabo kdo bo več naredil. ni tako?

BluPhenix ::

Tako da delodajalec za vsakega zaposlenega dobi 4000e in pika.
TO kaj ti hočeš povedati je bilo prej sedaj pa od 1.1.2009 je pa tako, to je eden od ukrepov ohranjanja delovnih mest, kapiš?


urlpls.

Ta mi je prva, da ob zaposlitvi delavca, razen pod točno določenimi pogoji, ki jih je omenil crnie, kaj dobiš. Včasih je bil čas prijave na zavodu 1 dan, potem so podaljšali na 6 mescev, nato pa na 1 leto.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

amda ::

Tako da delodajalec za vsakega zaposlenega dobi 4000e in pika.
TO kaj ti hočeš povedati je bilo prej sedaj pa od 1.1.2009 je pa tako, to je eden od ukrepov ohranjanja delovnih mest, kapiš?


urlpls.

Ta mi je prva, da ob zaposlitvi delavca, razen pod točno določenimi pogoji, ki jih je omenil crnie, kaj dobiš. Včasih je bil čas prijave na zavodu 1 dan, potem so podaljšali na 6 mescev, nato pa na 1 leto.


Ja sedaj je pa 2 leti, samo eno je kaj plačuje zavod, drugo pa je kaj država.
Pa tudi sedaj so pravila, firma mora dobro poslovati, da ni pred stečajem in tako dalje, pa še omejeno je v skladu je 20 milijonov.

Mr.B ::

1. Delavci, so tipični slovenski hlabci, ki ga najprej pogobcu, nato še 1x po gobcu, na ga še 1x po gobcu da se zgrudi, nato mu daš roko, kako si bogi, in ga še 1x po gobcu, da se do konca zruši. Delavci za tekočem traku, naj se zamislijo, koliko dajatv daje delojadalec, če delati pod normo in imate zato 20% nižjo plačo..Prve tri mesece bodo spodji šefi pizdili, v kvartalu pa vodstvo.Seveda tu sedaj nastopi SLovenski:)) Sindikat, ki reče dalamo kvalitetno, zvišajte plače na nivo, kot smo ga imeli v času norme saj delamo kvalitetno... kaj ko to nebi bila slovenija.
2. Kaj je Istrabenz.
Istrabenz je plačka takratne leve oblasti, ups, danes so ti ljudi sestavni del strank LDS, ZARES in SD. In država bo oziroma izvoljeni so sklenili, da rabimo 500milljonov za reševanje, teh 500mil€, se bo razporedilo, in čudežno se bo našlo za dokapitalizacijo Istrabenza, tveganje je majhno, saj bodo nbanke zadovoljne, tečaj se bo začel dvigovati, kriza pa ne bo trajala naslednjih 5 let. Po končani krizi, bo vrednost delnic istrabenza cca 50%, ko je bila včasih, denar se bo vrnil iz delnic, ki so sedaj 4x vrednosti prvotne dokapitalizacije, in glejga tisti naši ki so dokapitalizirali pa imajo sedaj višje deleže, država pa ja nebi smela tajkunov podpirati.
3. Čez tri leta bodo volitve, dve leti bomo hodili iz krize, in program trojčka bo, da imajo delavci sedaj 20% nižjo plačo, in da morajo tisti ki so dobivali subvencije sedaj plače dvigniti na nivo izpred petih let, vola, in slovenski ghlabci bodo volili , iste gospodo, ker je verjetno boljši občutek da te najbljižji sosed, oziroma poznanan oseba nategne, kot pa nekdo neznani, Da bi pa končno linčali sindikat, pa jim seveda ne pride na pamet.
4. Dalo bi se še marsikaj povedati, recimo kaj pomeni kvaliteta, ko pri nas še vedno misli da če nekdo naredi za 500€, je enako dobro , kot če nekdo naredi za 20k€. Ta me čisto sigurno hoče nategniti..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

opeter ::

4. Dalo bi se še marsikaj povedati, recimo kaj pomeni kvaliteta, ko pri nas še vedno misli da če nekdo naredi za 500€, je enako dobro , kot če nekdo naredi za 20k€. Ta me čisto sigurno hoče nategniti..


Cene profi portalov
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

USS Liberty ::

Še ena norost s strani aktualne vlade ;(


In ta denar bo preko IMF-a šel v Srbijo.
Vsak Slovenec bo moral Srbiji pokloniti iz svojega žepa 250 dolarjev...

Sloveniji vlada srbska jugo mafija... Najprej so preko jankovića prevzeli oblast v LJ, sedaj pa vladajo celi Sloveniji in uničujejo Slovenijo.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Daedalus ::

Sloveniji vlada srbska jugo mafija... Najprej so preko jankovića prevzeli oblast v LJ, sedaj pa vladajo celi Sloveniji in uničujejo Slovenijo.


Shit, jaz sem pa skoz mislo, da so Iluminati taglavne face.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BluPhenix ::

Ja sedaj je pa 2 leti, samo eno je kaj plačuje zavod, drugo pa je kaj država.
Pa tudi sedaj so pravila, firma mora dobro poslovati, da ni pred stečajem in tako dalje, pa še omejeno je v skladu je 20 milijonov.


Še vedno ni nikjer dokaza, da delodajalec za novo zaposlitev karkoli dobi oz. da delodajalec karkoli dobi za delavca. Od kje si povlekel tistih 4k€ na delavca?

Istrabenz je plačka takratne leve oblasti, ups, danes so ti ljudi sestavni del strank LDS, ZARES in SD.


Res je, takrat so se začele mučke. Ampak jaz ne pomnem, da bi prejšnja vlada kaj dosti bentila čez istrabenz in Bavčarja, takrat je bil najhujši bavbav boško šrot. Kaj se je pa dogajalo za kulisami istrabenza pa se ni ka jdosti govorilo. IMO bi moralo biti že v tistih časih jasno, kaj se dogaja in kaj se lagko zgodi z istrabenzom. Seveda je možno, da se slabo spomnem.

Da bi pa končno linčali sindikat, pa jim seveda ne pride na pamet.


Ja, to bi tudi mene zanimalo. V teh sindikatih so isti ljudje že n let in vedno trobijo iste stvari. Koliko so sploh učinkoviti? Meni se namreč zdi da znajo samo tuliti višje plače višje plače, to da bi poskrbeli za varnost svojih članov med delom pa nisem še zasledil. Poznam primere v italiji, ko šef ni upal poslati delovca na nevarno delovno področje, ker se je bal, da bo na njega pritisnil sindikat. Kje so pa naši v takih primerih? IMO sindikat nebi smel skrbeti samo za plače delavcev.

4. Dalo bi se še marsikaj povedati, recimo kaj pomeni kvaliteta, ko pri nas še vedno misli da če nekdo naredi za 500€, je enako dobro , kot če nekdo naredi za 20k€. Ta me čisto sigurno hoče nategniti..


Hja pri nas bi vsi telo hudo kvaliteto praktično zastonj. Če nekdo isto delo kot nekdo drugi opravi za 500€ namesto za 2k€ verjetno nekje je razlog. Seveda, lahko da te drugi poskuša nategniti, menim pa da je nekako bolj verjetno, da bo prvi uporabljal slabše materiale, bo bolj površno naredil, mogoče celo ne bo plačal delavcev, ki delo opravljajo, itd. Vedno je nek razlog, samo ljudje mislijo, da je vedno pohlep.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

gruntfürmich ::

Ja, to bi tudi mene zanimalo. V teh sindikatih so isti ljudje že n let in vedno trobijo iste stvari. Koliko so sploh učinkoviti? Meni se namreč zdi da znajo samo tuliti višje plače višje plače, to da bi poskrbeli za varnost svojih članov med delom pa nisem še zasledil. Poznam primere v italiji, ko šef ni upal poslati delovca na nevarno delovno področje, ker se je bal, da bo na njega pritisnil sindikat. Kje so pa naši v takih primerih? IMO sindikat nebi smel skrbeti samo za plače delavcev.


hehe, slovenski sindikati?? loooooool to so v večini ljudje, ki vlečejo denar na račun ubogih delavcev, delajo pa praktično za interese vodstva, ne delavcev.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Vanich ::

Še ena norost s strani aktualne vlade ;(


In ta denar bo preko IMF-a šel v Srbijo.
Vsak Slovenec bo moral Srbiji pokloniti iz svojega žepa 250 dolarjev...

Sloveniji vlada srbska jugo mafija... Najprej so preko jankovića prevzeli oblast v LJ, sedaj pa vladajo celi Sloveniji in uničujejo Slovenijo.



Ah, traparija.

Se pa spomnim, da smo šenkali Šiptarjem 1/2 miljona € pred kratkim.
Ne vem zakaj. Mogoče je bila to kompenzacija za zaplenjeno drogo.

A. Smith ::

Še ena norost s strani aktualne vlade ;(



In ta denar bo preko IMF-a šel v Srbijo.
Vsak Slovenec bo moral Srbiji pokloniti iz svojega žepa 250 dolarjev...

Sloveniji vlada srbska jugo mafija... Najprej so preko jankovića prevzeli oblast v LJ, sedaj pa vladajo celi Sloveniji in uničujejo Slovenijo.



Mislim, da je nastala tale IMF nabirka zaradi hazarderjev iz Avstrije in drugih držav.

Če se sesuje ekonomija vzhodnoevropskih držav, bodo pocrkale velike banke v Avstriji, Nemčiji in Italiji. Stvari se poskušajo rešiti z nekakšno "mednarodno socializacijo izgub", v kateri bomo mi plačevali za Avstrijsko hazardiranje (po nekaterih virih so imele avstrijske banke tudi pri balonu na Ljubljanski borzi veliko vlogo).
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Mr.B ::

No da dam drugi cukerček.
Zakaj je šel pri nas bencin gor ?
Zato da nimamo deflacije:P.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

krucymucy ::

Ne. Ker pač je nekako potrebno zapolniti manjek v proračunu. Z višanjem trošarin se ga kratkoročno da zelo dobro.

Mr.B ::

že ampak sedaj že drugič skoraj v promilih govorimo 0.1% inflacije, namesto konkretnih 0.5% deflacije če še ne več, če nebi bencina tako konkretno zvišali...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

BluPhenix ::

Danes sem po radiju slišal, da se je inflacija znižala predvsem zaradi dviga cen naftnih derivatov, vseeno bo še vedno nad evro mejo.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

amda ::

BluPhenix :
Še vedno ni nikjer dokaza, da delodajalec za novo zaposlitev karkoli dobi oz. da delodajalec karkoli dobi za delavca. Od kje si povlekel tistih 4k€ na delavca?

Amda:
Eden od dokazov je naprimer tole.

I. enega leta zaposlili osebe, ki izpolnjujejo vsaj enega od naslednjih kriterijev:
- so starejše od 50 let,
- so mlajše od 25 let in v zadnjih 6 mesecih niso imele redno plačane zaposlitve,
- so iskalci prve zaposlitve in so pridobili strokovno ali poklicno izobrazbo pred manj kot dvema letoma ter so vsaj 6 mesecev prijavljeni v evidencah Zavoda,
- so mlajši od 30 let z dokončano vsaj univerzitetno izobrazbo (VII. stopnjo) in imajo poklic, ki se uvršča med suficitarne v pregledu suficitarnih in deficitarnih poklicev in poklicnih področij ter v zadnjih 6 mesecih niso imeli redno plačane zaposlitve (seznam objavljen na spletni strani)
- niso dosegle stopnje srednjega strokovnega izobraževanja, srednjega poklicnega, tehniškega izobraževanja oz. splošnega srednjega izobraževanja,
- so prijavljene v evidencah Zavoda 12 mesecev v zadnjih 16 mesecih, razen oseb vključenih v javna dela.
Za zaposlitev oseb iz te točke in ohranitev njihove zaposlitve najmanj eno leto, bo izbrani vlagatelj na podlagi sklenjene pogodbe lahko prejel subvencijo v znesku 4.000,00 EUR, ne glede na to, če je pogodba o zaposlitvi sklenjena za obdobje, daljše od enega leta.

II. dveh let zaposlili osebe, ki so prijavljene v evidencah Zavoda več kot 24 mesecev.
Za zaposlitev brezposelnih oseb iz te točke in ohranitev njihove zaposlitve za najmanj dve leti, bo izbrani vlagatelj na podlagi sklenjene pogodbe lahko prejel subvencijo v znesku 8.000,00 EUR. Delodajalec pa lahko z osebo sklene pogodbo o zaposlitvi za daljše obdobje.

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje

Amda:
A je komu dalo mislit? Lepe vsote? Država ponuja več, delodajalcu, kot pa brezposelni osebi, no sicer.... ampak..kaj vi mislite o tem?

O tem kaj sem pa jazgovoril bom tudi prilepil takoj ko se dobiva s prijateljem, ki mi je pokazal," brošure- gradivo".

BluPhenix ::

Ja to kar si prilepil velja, kot sem že napisal pod točno določenimi pogoji. Če jaz zaposlim delavca, ki ne spada v te pogoje (kar je najlažje na tem svetu, težje dobiš nekoga, ki v tiste pogoje spada), ne dobim za njega popolnoma nič, kar je v nasprotju s tistim, kar si ti rekel:

amda:
Tako da delodajalec za vsakega zaposlenega dobi 4000e in pika.


A je komu dalo mislit? Lepe vsote? Država ponuja več, delodajalcu, kot pa brezposelni osebi, no sicer.... ampak..kaj vi mislite o tem?


Odlično, se vsaj vzpodbuja zaposlovanje. Sicer pa je tako, da zavod oz. država navadno delavcu plača socialne in pokojninske prispevke in jih ni treba delodajalcu. To je ta denar, ki se smatra kot subvencija.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

amda ::

BluPhenix :
Ja to kar si prilepil velja, kot sem že napisal pod točno določenimi pogoji. Če jaz zaposlim delavca, ki ne spada v te pogoje (kar je najlažje na tem svetu, težje dobiš nekoga, ki v tiste pogoje spada), ne dobim za njega popolnoma nič, kar je v nasprotju s tistim, kar si ti rekel:

Amda :
Hmm, v teh pogojih je najmanj 80% brezposelnih ljudi in da med temi ne najdeš ki ustreza pogojem, je pa milo rečeno fantastika. Hmm morda pa iščeš inžinerja da bi ploščice polagal, ne boš ga dobil verjemi.

A zadjni stavek si spregledal?

BluPhenix :

Odlično, se vsaj vzpodbuja zaposlovanje. Sicer pa je tako, da zavod oz. država navadno delavcu plača socialne in pokojninske prispevke in jih ni treba delodajalcu. To je ta denar, ki se smatra kot subvencija.

Amda :
Hmm, zakaj pa rabi delodajalec vzpobudo za zaposlitev, če rabi delavca ga dobi na zavodu ali da "oglas", pa bo dobil ogromno punudb.Tukaj pa prihaja do izkoriščevanja saj zaposlujejo potem samo za dve leti, v tem primeru pa je delavec odškovan ker si ne more vzeti kredit.

Vzpobuda bi se morala izvajati drugače naprimer: Vsaj za polovico bi se moral davek na osebni dohodek zmanjšati, stem bi razbremenili delodajalca, nebi bilo pa nič narobe, če bi država delavcu dala subvencijo recimo 200 + plačo. V tem primeru, bi bila vzpobuda in motivacija za obe strani, pa bi se ti delavci trudili na vso moč da bi ostali v "firmi".

A bi bilo kaj narobe, če bi država to izvedla?

Po mojem ne, pa še državo bi stalo precej manj ni tako?

BluPhenix ::

Hmm, zakaj pa rabi delodajalec vzpobudo za zaposlitev, če rabi delavca ga dobi na zavodu ali da "oglas", pa bo dobil ogromno punudb.Tukaj pa prihaja do izkoriščevanja saj zaposlujejo potem samo za dve leti, v tem primeru pa je delavec odškovan ker si ne more vzeti kredit.


Glej pusti to področje, ker ga preprosto ne razmeš. Če še nisi opazil pogoji veljajo za tim. krizne skupine brezposelnih ljudi. Poglej si še enkrat za katere ljudi tisto velja. Za recimo mojstra varilca, z 20 letnimi delovnimi izkušnjami, ki ima manj kot 50 let tisto ne velja, ker bo dobil zaposlitev takoj. Štekaš sedaj zakaj je tako narejeno. Ja, bravo, zato, da spodbudijo delodajalce k zaposlovanju teh "rizičnih skupin", ki jih drugače večinoma noče nihče zaposlovati. Štekaš zdej?

Hmm, v teh pogojih je najmanj 80% brezposelnih ljudi in da med temi ne najdeš ki ustreza pogojem, je pa milo rečeno fantastika. Hmm morda pa iščeš inžinerja da bi ploščice polagal, ne boš ga dobil verjemi.


Kar je seveda bedarija, oboje. Te "rizične skupine", za katere veljajo ta pravila vsekakor sestavljajo velik del brezposelnih oseb, ampak so tudi zelo težko zaposljive, oz. delodajalci jih ne radi zaposlujejo. Raje čakajo, da dobijo koga kvalificiranega z izkušnjami, kot pa da bi zaposlili recimo so iskalci prve zaposlitve in so pridobili strokovno ali poklicno izobrazbo pred manj kot dvema letoma ter so vsaj 6 mesecev prijavljeni v evidencah Zavoda,. Polek tega po novem te zavod bolj pogosto pošilja na razgovore in v kolikor ne sprejmeš ponujene zaposlitve (kot brezposelna oseba) letiš z zavoda, nič več tako kot prej, ko si lahko odklonil 3 službe. Tako, da so ljude profila - so prijavljene v evidencah Zavoda 12 mesecev v zadnjih 16 mesecih, razen oseb vključenih v javna dela zelo težko zaposljivi, ker če jih v 12 mesecih ni nihče hotel zaposliti, je problem. Javna dela pa itak talajo vsepovsod, ker so odličen način za prodobitev nekvalificiranega delavca, ki ga lahko plačaš zelo zelo malo, četudi opravlja dela, katerih sploh nebi smel.

Drugič, poznam inženirje, ki polagajo ploščice, električno inštalacijo in še marsikaj drugega.

tretjič: in da med temi ne najdeš ki ustreza pogojem, je pa milo rečeno fantastika.

Odvisno od podjetja in dejavnosti. Poznam ljudi, ki imajo velike probleme, da najdejo delavce, ki bi jim ustrezali. To so navadno taku ljudje, ki potrebujejo delavca, ki takoj ko pride v službo ve kako se delo opravlja in ga ni treba učiti dela. Ljudi, ki obvladajo točno tisto stvar, ki jo ti rabiš je prekleto težko dobiti.

Vzpobuda bi se morala izvajati drugače naprimer: Vsaj za polovico bi se moral davek na osebni dohodek zmanjšati, stem bi razbremenili delodajalca, nebi bilo pa nič narobe, če bi država delavcu dala subvencijo recimo 200 + plačo. V tem primeru, bi bila vzpobuda in motivacija za obe strani, pa bi se ti delavci trudili na vso moč da bi ostali v "firmi".


Ja ampak to bi veljajo za vse delavce, ne pa za tiste "rizične skupine". Le-ti bi še vedno ostali bolj na suhem, ker bi potem imel delodajalec še manj vzpodbude, da jih zaposli.

Zakaj pa bi se delavci bolj trudili, da bi ostali v firmi? Sej bi v vsaki firmi dobili 200 + plačo. Z davek na osebni dohodek misliš na davek na izplačano plačo? Ta znaša 0% do 688€ bruto in 1,1% do 1.667 € bruto. Ali mogoče misliš na prispevke delavca in delodajalca? Ali mogoče na akontacijo dohodnine?

A bi bilo kaj narobe, če bi država to izvedla?

Po mojem ne, pa še državo bi stalo precej manj ni tako?


Precej manj kot kaj? Subvencioniranje težko zaposljivih skupin, katere v dveh letih preko socialne dobijo več denarja, kot pa ga država subvencionira delodajalcu za čas 2 let zaposlitve takega delavca? Praviš torej, da je ceneje to, da bi država dala vsakemu zaposlenemu 200€ na račun, kot pa da poskuša razbremeniti prejemnike brezposelnih preko socialnih plačil, ker delodajalca vzpodbudi k zaposlitvi takega delavca? Malo čudna logika.

Povej mi si podjetnik ali kaj podobnega in to o zaposlitvah govoriš iz lastnih izkušenj? Al je to bolj tako razmišljanje prosto po prešernu?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

deadbeef ::

Spet so podraŽil bencin!

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Čakaj, ne moremo imeti deflacije, bencin pa predstavlja v statistiki največji delež, sej smo tranzitna država, khm, škoda da so sedaj bolj eko tovornjaki, pa jim ni potrebe tankati v SI:D
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

kmetek ::

tranzitna? najdi mi tujca, ki bo tankal v slo.

Half-Saint ::

Meni pa se zdi problem v razmerju neto-bruto plača...
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com

BluPhenix ::

Meni pa se zdi problem v razmerju neto-bruto plača...


Kateri del razlike te točno moti? Ker jih je več, nekateri so zelo moteči, drugi so nekako koristni. Vprašanje je le, če ljudje vedo, kaj je v tisti razliki.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smešni oglasi zavoda za zaposlovanje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15636890 (29301) Vitez

Ko se te hoče zavod za zaposlovanje znebit (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32269762 (60710) dzinks63
»

Gre nam bolje, samo še 107.000 brezposelnih (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58487402 (61618) Mavrik
»

Slovenci ne bomo delali za minimalno plačo! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15832151 (26855) Mr.B
»

Socialna pomoč še vedno sramotnih 229 evrov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32570041 (61215) jype

Več podobnih tem