Forum » Kaj kupiti » AM3 Matična plošča
AM3 Matična plošča
urkomurko ::
Odločam se za nakup AM3 matične plošče in izbiram med naslednjimi:
- DFI LANPARTY DK 790FXB-M3H5
- MSI 790FX-GD70
- Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P
- ASUS M4A79T Deluxe
Prosil bi za priporočila in komentarje glede performanc in OC. Cenovno so vse nekje v istem rangu.
LP
- DFI LANPARTY DK 790FXB-M3H5
- MSI 790FX-GD70
- Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P
- ASUS M4A79T Deluxe
Prosil bi za priporočila in komentarje glede performanc in OC. Cenovno so vse nekje v istem rangu.
LP
Mitja358 ::
Jaz osebno bi vzel Asusovo, ker ima najbolj fino fazno napajanje. Drugače pa DFI je rekorderka v navijanju (tudi ASus), medtem ko MSI ima tut zel ovredi ploščo. Gigabyte pa jaz OSEBNO raje nebi jemal, ker so v seriji am2+ matičnih plošč vse zasrali in so crkovale vse po vrsti. Razen izjem. Mogoče so to zdaj s to serijo odpravili, saj je polek še ultra durable 3, vendar kakor hočeš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()
In ja. DFI ima samo za 3x crossfire (vendar tega sigurno ne boš rabil) ter ima PCI slote namesto boljših PCI-e 1x.
Vzami ASus. Sam raje razmisli če tak omatično sploh potrebiješ, ker se mi zdi bw toliko denarja ko pa za 130€ dobiš (oz. v elektroniki za 124€) "malce" slabšo ASUS, AMD, AM3, AMD790GX (M4A78T-E). Če boš imel BE procesor je vsaka dovolj, vsaj pomoje.
IVo ::
Asus plate so bolj kvalitetne. En prijatelj ki dela v trgovini ki jih je prej uvažala pravi da je na 10 prodanih 9 prišlo nazaj...
TehDucky ::
IVo, predvidevam, da govoriš o DFI platah Drugače pa ja, če vzameš Asus ne fališ nikamor, mogoče res plačaš kakšen € več, vendar je podpora, kvaliteta in navijanje na višku. Vsekakor Asus, Gigabyte so si nardili slab glas, MSI pa si sploh niso ustvarili kakršen koli glas.
Lp
Lp
DJ MartiNi ::
Uff...težka odločitev. Če bi sam kupoval bi šel po sledečem principu:
-Za navijanje bi rekel, da je DFIjeva najboljša. Takoj zraven bi dodal še ASUSovo.
-MSI ima najbolj pameten razpored slotov, ASUSova najbolj smotan.
-Tiste faze se mi zdijo bolj marketinška poteza kot ne, torej GigaByteka in ASUSka kar se mene tiče nimata nobenega dodatnega plusa zaradi tega.
-Kar se BIOSa tiče se je GigaByte bolj slabo izkazal v preteklosti, čeprav je mogoče tole sedaj kaj bolj poštimano. Pri ASUSu se ponavadi od začetka malo iščem, ker ima butaste menije, vendar to nebi imelo kakega posebnega pomena pri odločitvi.
-Vzdržljivost je glede na pretekle izkušnje nekoliko problematična kar se tiče GigaBytea in DFIja. Kako je sedaj s tem ne vemo, tako da ta kriterij nebi imel kakega posebnega vpliva na odločitev. Je pa ASUS kar OK izbira kar se tega tiče, čeprav mi je ASUSova plata že crknila.
-Cena, katera je ponavadi moj najbolj pomemben kriterij, je pri vseh štirih modelih tam-tam. Tako da se glede na ceno nebi mogel odločiti kateri model. Najveretneje nebi vzel nobene od naštetih in bi posegel po ASUS M4A78T-E za cca 130€.
-Za navijanje bi rekel, da je DFIjeva najboljša. Takoj zraven bi dodal še ASUSovo.
-MSI ima najbolj pameten razpored slotov, ASUSova najbolj smotan.
-Tiste faze se mi zdijo bolj marketinška poteza kot ne, torej GigaByteka in ASUSka kar se mene tiče nimata nobenega dodatnega plusa zaradi tega.
-Kar se BIOSa tiče se je GigaByte bolj slabo izkazal v preteklosti, čeprav je mogoče tole sedaj kaj bolj poštimano. Pri ASUSu se ponavadi od začetka malo iščem, ker ima butaste menije, vendar to nebi imelo kakega posebnega pomena pri odločitvi.
-Vzdržljivost je glede na pretekle izkušnje nekoliko problematična kar se tiče GigaBytea in DFIja. Kako je sedaj s tem ne vemo, tako da ta kriterij nebi imel kakega posebnega vpliva na odločitev. Je pa ASUS kar OK izbira kar se tega tiče, čeprav mi je ASUSova plata že crknila.
-Cena, katera je ponavadi moj najbolj pomemben kriterij, je pri vseh štirih modelih tam-tam. Tako da se glede na ceno nebi mogel odločiti kateri model. Najveretneje nebi vzel nobene od naštetih in bi posegel po ASUS M4A78T-E za cca 130€.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Athlon X2 BE-2400/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300
Valvoline ::
Večfazno napajanje pomen bolj stabilna napetost procesorju ter posledično boljši overclock in stabilno delovanje.
Primer moja trenutna navadna p5b in p5b deluxe(8 faz) e6400 pr men gre na max stabilnih 3.45ghz k pa smo sprobal p5b dlx se je dal navit na stabilnih 3.7ghz.
Primer moja trenutna navadna p5b in p5b deluxe(8 faz) e6400 pr men gre na max stabilnih 3.45ghz k pa smo sprobal p5b dlx se je dal navit na stabilnih 3.7ghz.
DJ MartiNi ::
Ja lahko da je posledica več faz ali pa še kaj drugega. DFIjeva ima 4+1 pa se da na njej dosegat visoke OCje. Kar se tega tiče je pri samem vrhu.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče ..... (strani: 1 2 3 4 … 99 100 101 102 )Oddelek: Strojna oprema | 262071 (94733) | x45 |
» | Navijanje AMD Phenom-a II X3 720BE (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Navijanje | 20388 (11846) | mihamedo |
» | Nov računalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7244 (4532) | Mitja358 |
» | AM3 sistem - kaj bi priporočiliOddelek: Kaj kupiti | 2342 (1696) | TOP |
» | Katero matično Asus za AMDOddelek: Kaj kupiti | 1498 (1258) | Mitja358 |