Forum » Šola » Naloga pri kemiji
Naloga pri kemiji
demon#666 ::
Imam težavo pri reševanju sledeče naloge:
Spojina je kristalohidrat in ima še kristalno vezane 45,4% vode. Določi formulo tega kristalohidrata.
Nevem niti kje začet
(Ju3 pa me čaka test )
Hvala za odgovore
LP, Demon
Spojina je kristalohidrat in ima še kristalno vezane 45,4% vode. Določi formulo tega kristalohidrata.
Nevem niti kje začet
(Ju3 pa me čaka test )
Hvala za odgovore
LP, Demon
Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3
demon#666 ::
U bala.
Oprostite, sem spregledal, da se navezuje na prejšno nalogo (sem mislu da sta ločeni )
Še prvi del:
V spojini kobalta in klora je masno razmerje med elementoma je 1 :1,203. Določi enostavno (empirično) formulo te spojine.
LP
Oprostite, sem spregledal, da se navezuje na prejšno nalogo (sem mislu da sta ločeni )
Še prvi del:
V spojini kobalta in klora je masno razmerje med elementoma je 1 :1,203. Določi enostavno (empirično) formulo te spojine.
LP
Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
Hitch-Hiker ::
Izračunaš formulo kobaltovega klorida. (1. naloga)
Imaš podana masna deleža vode in spojine v kristalohidratu. Ker imaš maso dela kristalohidrata(kobaltov klorid) lahko izračunaš maso vode. Da dobiš število molekul vode maso deliš z molsko maso.
Nekak tako.
Mal čudna navodila za mal čudna vprašanja.
Imaš podana masna deleža vode in spojine v kristalohidratu. Ker imaš maso dela kristalohidrata(kobaltov klorid) lahko izračunaš maso vode. Da dobiš število molekul vode maso deliš z molsko maso.
Nekak tako.
Mal čudna navodila za mal čudna vprašanja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kemiki in molska masa ;)Oddelek: Šola | 1169 (1038) | tikitoki |
» | Nakup in hramba radioaktivnih snovi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10874 (8877) | matijadmin |
» | KemijaOddelek: Šola | 3344 (2843) | gruntfürmich |
» | kemijske reakcije dokazovanja elementov v organskih spojinah ...Oddelek: Šola | 4768 (4302) | SeMiNeSanja |
» | Fizika... (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 15645 (12485) | MatVZ |