Forum » Omrežja in internet » Težava pri povezavi na e-točko
Težava pri povezavi na e-točko
mAXTER ::
Pozdravljeni,
v našem kraju imam čisto blizu mojega doma oddajnik brezžičnega omrežja - takoimenovano e-točko, kar mi prenosnik z integrirano wlan mrežno tudi zazna (signal je sicer srednje močan ampak vseeno). Samo omrežje je sicer nezaščiteno, vendar mi pri povezavi ne dodeli IP številke tako da mi kaže da je povezava omejena.
Ker sem bolj nevešč uporabnik me zanima kako bi se uspešno lahko povezal na to omrežje, če ima kdo kakšne izkušnje s tem, kaj vse bi bilo potrebno nastaviti? Sem že iskal malo po netu vendar zaenkrat brez uspeha.
Imam pa še eno vprašanje - pri povezavi na to omrežje mi napiše da je samo omrežje nezaščiteno, pa me zanima kako je potem z samo ranljivostjo mojega sistema - je možno da se kdo preko tega omrežja poveže na moj računalnik ter naredi kakšno škodo?
Za vse odgovore se že vnaprej zahvaljujem
L.P.
v našem kraju imam čisto blizu mojega doma oddajnik brezžičnega omrežja - takoimenovano e-točko, kar mi prenosnik z integrirano wlan mrežno tudi zazna (signal je sicer srednje močan ampak vseeno). Samo omrežje je sicer nezaščiteno, vendar mi pri povezavi ne dodeli IP številke tako da mi kaže da je povezava omejena.
Ker sem bolj nevešč uporabnik me zanima kako bi se uspešno lahko povezal na to omrežje, če ima kdo kakšne izkušnje s tem, kaj vse bi bilo potrebno nastaviti? Sem že iskal malo po netu vendar zaenkrat brez uspeha.
Imam pa še eno vprašanje - pri povezavi na to omrežje mi napiše da je samo omrežje nezaščiteno, pa me zanima kako je potem z samo ranljivostjo mojega sistema - je možno da se kdo preko tega omrežja poveže na moj računalnik ter naredi kakšno škodo?
Za vse odgovore se že vnaprej zahvaljujem
L.P.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik se noče povezati na wifiOddelek: Omrežja in internet | 4131 (3930) | solatko |
» | Spremembe kazenskega zakonika na obzorju (II)Oddelek: Novice / Varnost | 13960 (12449) | poweroff |
» | Tri leta za krajo brezžičnega interneta (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 14145 (11513) | poweroff |
» | wireless omrezje HELPOddelek: Pomoč in nasveti | 1542 (1356) | igz |
» | 2 različno konfigurirani mreži na win98Oddelek: Pomoč in nasveti | 1714 (1516) | Mac |