» »

Nastaja nov svetovni red

Nastaja nov svetovni red

1
2
3

reader ::

Kenpachi ::

Nastaja nov svetovni red

Pač, evolucija, pa kaj...
Zaraki Kenpachi.

jk ::

Vaše mnenje o tem bi prosil. Predvsem me zanima Thomas.

LaRouche

jype ::

"Nemoralno je dovoliti naivnežem, da obdržijo svoj denar."

Icematxyz ::

"Nemoralno je dovoliti naivnežem, da obdržijo svoj denar."


No zato pa so zakoni. Da se tistega ki krade kaznuje. Seveda pa zakaj lahko nekateri kradejo pa se jih ne kaznuje to pa je druga zgodba.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Krade?

Kje govorimo o kraji?

Icematxyz ::

"Nemoralno je dovoliti naivnežem, da obdržijo svoj denar."


Tukaj.

Edini sistem ki mi trenutno pade na pamet in lahko legalno do neke mere posluje in sledi tej ideji so igre na srečo.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

"Nemoralno je dovoliti naivnežem, da obdržijo svoj denar."


Tukaj.
.

Eh, to je moto 'jasnovidcev in zdravilcev'.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Karaya 52 ::

Nekateri ekonomisti obstoječi sistem primerjajo z igralnicami. :) Brown je hotel biti malo preroški, pa je omenil besedo "new world order". Tako, da si ga bo svet zapomnil, ko bo se tekom let kapitalizem modificiral.

THX 1138 ::

Karaya

Poglej bankovec za en dolar. Na njem je napisana latinska fraza "Novus ordo seclorum". Kar pomeni NWO oziroma točneje New order of the Ages. Tako, da Brown si ni sam izmislil te besede.

Karaya 52 ::

Potem to ni tajna organizacija? Kdaj lahko pričakujemo njihovo razkritje?

Thomas ::

New World Order je povsem benigni idealizem tastarega Busha, nič drugega. Bluz, kot se je 60% izkazalo in uresničilo se je pa tudi ene 40%. Recimo, Slovenija je v EU, za Ameriko ne rabimo viz ...

Insinuacije so brezvezne, čeprav kakšne sick minds si že želijo kakšnega hitlerjanskega ali stalinističnega NWO. Ampak to je deleč od vsakega mainstreama. Birokrati hočejo več pogače, to pa itak vedno.

S krizo je pa slabo, ker že rahlo popušča.


The Japanese yen declined to a five- month low against the dollar and the euro as stocks rallied on speculation the global financial crisis is easing, damping demand for the currency as a refuge.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Asian stocks posted more solid gains Monday, with Hong Kong's index up over 3 percent, as a global market rally entered its fifth straight week amid hopes the worst of the world economic crisis is over.


Dobra novica? Po moje ja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jk ::

Vaše mnenje o tem bi prosil. Predvsem me zanima Thomas.

LaRouche


Še enkrat. Vidim da se radi pogovarjate o raznoraznih teorijah zarote itd. Večina filmčkov je youtube in so res malce čudni vendar pa naj bi bil tale LaRouche priznani ekonomist, celo kandidat za predsednika ZDA. Zgoraj je priliman link do strani kjer je marsikaj čudnega, da ne rečem divjega. Thomas in ostali...komentar?

Thomas ::

Kaj naj rečem? V soboto sem imel ob enajstih en sestanek in prva ura je minila v pridiganju enega mojega prjatla ravno o teh rečeh, ki so tako popularne zadnje čase. O bankirjih, o svetovni eliti .. o tem da so bili kapitalisti v Ameriki za revolucijo v Rusiji ...

Zvečer sem pa bil z enimi drugimi prijatelji, ki se z omenjenim ne razumejo ravno najbolje in so pridigali iste reči.

Odprem tale forum in polno je tega. Visoka moda stoletnih (ali 6000 letnih) zarot, kako bi banke prišle do denarja in ne vem kaj še vse. Ekonomski kolaps, ki je neizbežen ...

Sorry, men tole zveni najmanj NEPREPRIČLJIVO.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Icematxyz ::

No da še pokažem kakšne stvari sem jaz mislil da se bodo debatirale v tej temi.

Naprimer kaj takšnega:

http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/d...

Bo evro izpodrinil dolar?

Zaradi šibkosti dolarja se porajajo zamisli o novi svetovni rezervni valuti, a krizni čas ni primeren za eksperimente. ZDA od največjega svetovnega upnika do največjega dolžnika


Kitajska, ki ima velik del svojih deviznih rezerv v ameriškem dolarju in ameriških državnih vrednostnih papirjih, je zaradi šibkosti dolarja, ki jo sedanja kriza le še potencira, pred časom posredno izrazila mnenje, da bi bilo treba poiskati drugo skupno nadomestno valuto, češ da dolar te vloge ne more več opravljati.


"Dolar je v zadnjih desetletjih pokazal precej šibkosti, vendar tudi evro ni idealen. V globalnem svetu prihaja do igre razmerij moči med različnimi valutami, kar ni stvar dogovora o vodilni vlogi te ali one valute, ampak gre za tržne odnose in medsebojna valutna razmerja, ki kažejo, da dolar, s tem ko je že pred desetletji formalno izgubil vlogo svetovne valute, tudi sicer te vloge ne opravlja v polni meri," je o razmišljanjih, ali ne bi kazalo uvesti nove nadomestne valute v svetovnih merilih, povedal dr. Davorin Kračun


Da je ameriški dolar še vedno de facto najpomembnejša svetovna valuta in najpomembnejše rezervno plačilno sredstvo, pa meni dr. Dušan Zbašnik, predavatelj na Ekonomsko-poslovni fakulteti. "Bistvena determinanta je stanje tekočega računa Združenih držav Amerike, ki že petdeset let dokazuje, da ZDA permanentno porabijo več, kot ustvarijo, ter velikost proračunskega primanjkljaja. To jih je v letih po drugi svetovni vojni pripeljalo iz vloge največjega svetovnega upnika v vlogo največjega dolžnika v človeški zgodovini. Mehanizem deluje tako, da gospodarstvo Združenih držav pospešuje porabo, rastoči dolg pa financira z izdajanjem kratkoročnih in dolgoročnih dolžniških vrednostnih papirjev, ki povečujejo devizne rezerve centralnih bank držav s presežki v tekočih računih. Med njimi so največje azijske države, na prvem mestu Kitajska, ki jo že dolgo časa to stanje skrbi," je pojasnil dr. Dušan Zbašnik.


Zato so razumljivi kitajski predlogi za oblikovanje nove rezervne valute, ki ne bi bila odvisna samo od vrednosti ameriškega dolarja. Razumljiv je tudi letošnji neopaženi predlog UNCTAD (Konferenca Združenih narodov za trgovino in razvoj), da bi moralo nekaj ključnih valut vzpostaviti medsebojna valutna razmerja, ki bi se spreminjala le pod vplivom inflacijskih razlik, pojasnjuje dr. Zbašnik.

Zgodovina sprememb…

THX 1138 ::

Kitajska hoče nadomestek za dolar
V ozadju sporov med ZDA in Kitajsko pa so bolj kot strahovi zaradi rasti ali upadanja vojaške moči tudi strah pred ekonomskimi spremembami, ki jih prinaša ekonomska kriza. To dobro dokazuje tudi zmeda, ki je nastala na finančnih borzah ko je ameriški finančni minister Timothy Geithner v sredo dejal, da se strinja s kitajsko pobudo, da devizna košarica Mednarodnega denarnega sklada (IMF) sčasoma kot svetovna rezervna valuta nadomesti dolar. Tečaj dolarja je takoj zatem padel, vendar si je opomogel, ko je Geithner pojasnil izjavo in dal podporo dolarju. Vendar je Financial Times takoj zadel bistvo in kitajski predlog ocenil kot predlog po odpravi dolarja kot svetovne rezervne valute.Vir:Mladina(27.3 2009)

Bo evro izpodrinil dolar?


Kolikor jaz razumem naj bi se ustanovila čisto nova valuta neodvisna od vrednosti evra in dolarja.

Icematxyz ::

Kolikor jaz razumem naj bi se ustanovila čisto nova valuta neodvisna od vrednosti evra in dolarja.


Ne. Kvčejemu

da bi moralo nekaj ključnih valut vzpostaviti medsebojna valutna razmerja, ki bi se spreminjala le pod vplivom inflacijskih razlik


Valutna razmerja z istega sestavka pa se oblikujejo:

V globalnem svetu prihaja do igre razmerij moči med različnimi valutami, kar ni stvar dogovora o vodilni vlogi te ali one valute, ampak gre za tržne odnose in medsebojna valutna razmerja


Vsekakor bi to bilo nekaj kar ni isto kot je sedaj.

THX 1138 ::

Ne. Kvčejemu

da bi moralo nekaj ključnih valut vzpostaviti medsebojna valutna razmerja, ki bi se spreminjala le pod vplivom inflacijskih razlik


Aha, takole:
Po nekaterih ocenah bi lahko Kitajska, v kolikor na srečanju G-20 v Londonu ne bo dobila “zelene luči” za oblikovanje “devizne košarice” svetovnih valut, pričela ustvarjati pogoje, v katerih bi kitajski juan postal dodatna svetovni rezervni denar ali pa bi vzpodbudila nastanek nove “azijske supervalute”. Kitajska naj bi na vrhu G-20 naslednji teden vprašanje stabilnosti dolarja postavila tudi kot “odvetnik” številnih revnih držav v razvoju, ki so še posebej prizadete zaradi krize.Kitajska ob tem ni sama, saj je to idejo podprla tudi Rusija in to takoj potem, ko je ta predlog dal znani ekonomist George Soros.
Rusija bo IMF-u predlagala oblikovanje več “svetovnih valut” ki bi lahko nadomestile dolar, v “košarici” pa bi bile valute glede na “težo” valute v mednarodni trgovini. Košarico bi tako sestavljalo 44 odstotkov vrednosti dolarja, 34 odstotkov vrednosti evra, 11 odstotkov jena in 11 odstotkov britanskega funta.


Vsekakor bi to bilo nekaj kar ni isto kot je sedaj.


Kitajskega predloga zato ni potrebno podcenjevati. Ne gre več za prazne grožnje, pač pa za predlog, ki odpravlja ameriško dominacijo v svetu v celoti, v simboličnem in vseh drugih praktičnih pomenih. Vse to je nov dokaz, da finančna kriza sploh ni “finančna”, ampak je v bistvu ekonomska in geopolitična, po njenem koncu pa bodo tudi precej spremenjena razmerja v svetu.


Kako bodo pa te spremembe na finančnem trgu vplivale na podjetja in predvsem navadne državljane?

Daedalus ::

Kako bodo pa te spremembe na finančnem trgu vplivale na podjetja in predvsem navadne državljane?


Nekak bojo že. To, da se pa globalno gledano geopolitična moč seli po svetu sem in tja, pa ni nič novega. Mogoče za tiste, ki poznajo zgodovino do leta 1990, za ostale pa niti ne.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Icematxyz ::

To, da se pa globalno gledano geopolitična moč seli po svetu sem in tja, pa ni nič novega. Mogoče za tiste, ki poznajo zgodovino do leta 1990, za ostale pa niti ne.

Hm:

Rusija bo IMF-u predlagala oblikovanje več “svetovnih valut” ki bi lahko nadomestile dolar, v “košarici” pa bi bile valute glede na “težo” valute v mednarodni trgovini. Košarico bi tako sestavljalo 44 odstotkov vrednosti dolarja, 34 odstotkov vrednosti evra, 11 odstotkov jena in 11 odstotkov britanskega funta.

Kaj takšnega bi zagotovo pomenilo nekaj novega. Zamenjalo bi do neke mere tudi trenutni mehanizem:

Mehanizem deluje tako, da gospodarstvo Združenih držav pospešuje porabo, rastoči dolg pa financira z izdajanjem kratkoročnih in dolgoročnih dolžniških vrednostnih papirjev, ki povečujejo devizne rezerve centralnih bank držav s presežki v tekočih računih.

Vsekakor takšna stvar predstavlja nekaj novega in drugačnega.


-------------------------------


Če še enkrat citiram isto:

da bi moralo nekaj ključnih valut vzpostaviti medsebojna valutna razmerja, ki bi se spreminjala le pod vplivom inflacijskih razlik

Valutna razmerja z istega sestavka pa se oblikujejo:

V globalnem svetu prihaja do igre razmerij moči med različnimi valutami, kar ni stvar dogovora o vodilni vlogi te ali one valute, ampak gre za tržne odnose in medsebojna valutna razmerja

Če bi takšen mehanizem že imeli sedaj ob tej krizi bi stvari se odvijale bistveno drugače?

To so dokaj velike stvari sedaj in zagotovo spreminjajo razmerja geopolitične in ekonomske moči če bi se uveljavila bolj kot se je to dogajalo do sedaj.

Zgodovina sprememb…

Tio2 ::

w NWO spada kakih pet do sest milijard ljudi,
tisti v katerem je par milijonov njih je OWO - old world order
masa zmaga, predvsem, ce pece

PaX_MaN ::

w NWO spada kakih pet do sest milijard ljudi,
tisti v katerem je par milijonov njih je OWO - old world order

Em, a nas ni že več kot 7 milijard? Kje je pa preostala milijarda? So to Izvenzemeljci?

masa zmaga, predvsem, ce pece

A piškotke?

THX 1138 ::

Kaj naj rečem? V soboto sem imel ob enajstih en sestanek in prva ura je minila v pridiganju enega mojega prjatla ravno o teh rečeh, ki so tako popularne zadnje čase. O bankirjih, o svetovni eliti .. o tem da so bili kapitalisti v Ameriki za revolucijo v Rusiji ...


Veš tvoj prijatelj ima kar prav:)

Lenin je bil kapitalistični(neoconski) agent, natreniran v Švici in poslan z vlakom v Rusijo, kjer je sprožil boljševiško revolucijo:

The ideas Lenin developed were directly from the Karl Marx Communist Manifesto, and the ideas founded in the Communist Manifesto were directly from the writings of Dr Adam Weishaupt, who took his orders from the House of Rothschild. Gary Allan in his multimillion best seller None Dare Call It Conspiracy, states the following about Marx's Communist Manifesto:
"If you study Marx Communist Manifesto you will find that in essence Marx said the proletarian revolution would establish the Socialist dictatorship of the proletariat. To achieve the Socialist dictatorship of the proletariat, three things would have to be accomplished. 1. The elimination of all right to private property. 2. The dissolution of the family unit: and 3. Destruction of what Marx referred to as the 'opiate of the people,' 'Religion.' "
Allan goes on to say, "Karl Marx was hired by a mysterious group who called themselves 'The League of the Just Men' to write the Communist Manifesto as demagogic boob-bait to appeal to the mob. In actualfact the Communist Manifesto was in circulation for many years before Marx' name was widely enough recognized to establish his authorship for this revolutionary handbook. All Karl Marx really did was update and codify the very same revolutionary plans and principles set down seventy years earlier by Adam Weishaupt, the founder of the Order of the Illuminati in Bavaria. And, it is widely acknowledged by serious scholars of this subject that the League of the Just Men was simply an extension of the Illuminati which was forced to go underground after it was exposed by a raid in 1786 conducted by the Bavarian authorities." None Dare Call It Conspiracy, Allan, Concord Press, 1971, p. 25.

Vir:http://www.benabraham.com/html/illumina...

Hecno je ker ti neoconi(iiluminati) so "krivi" za kapitalizem, komunizem in celo nacizem(Busheva familija in Standard Oil Company sta skozi I.G Farben znatno financirala Hitlerja oz njegovo NSDAP stranko).
Ali pa hladna vojna ni bila res hladna vojna, ampak samo priložnost za zaslužek kapitalistov ob razvijanju orožja na obeh straneh. Tisto, da je Rus poslal par raket na Kubo, je bilo zgolj simboličnega pomena,da ja ljudje ne bi si mislili kaj drugega.

Podobno je danes.

Krivijo islamski fundamentalizem kot nevarno ideologijo in vojna(in z tem zaslužek) se lahko začne. Nihče pa ne razišče dejstva, da je v času Iran-Kontra afera bila ustanovljena Al-Kaida(s strani ameriške administracije oz tajnih služb aka Robert Gates in Zbigniew Brzezinski, da povezav med Cio in Osamo niti ne omenjam)..

In sedaj nam ponujajo NWO, zaradi "poznanih" vzrokov.

Te dvolične filozofije sem že res počasi sit.

opeter ::

Ni se treba s tem ukvarjati.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jype ::

Saj se ne. Nimam sploh časa vsega prebrat. 99% je itak BS, preostali odstotek pa naključja.

Evil mind ::

Da ne bo pomote. Svetovni red nastaja že kar nekaj stoletij, a kot zgleda tudi ne bomo dočakali final verzije.

Tr0n ::

Zato ker ni final verzije. Always evolving.

THX 1138 ::

Ni se treba s tem ukvarjati.
Saj se ne. Nimam sploh časa vsega prebrat. 99% je itak BS, preostali odstotek pa naključja.


Kdo je pa tebe kaj vprašal?:)

Dragi prijatelj,nekateri niso zmožni iz takšnih ali drugačnih razlogov se soočit z resničnimi dejstvi,verjetno zato ker bi stvar porušila cel sistem na katerem sloni njihovo prepričanje v katerega so vložili veliko energije. Pač delujejo na napačnih predpostavkah,jebiga smo si različni...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: THX 1138 ()

Tr0n ::

To bo ja. :)

dzinks63 ::

Kdo je pa tebe kaj vprašal?:)


A sedaj že imamo diktaturo na SloTechu, kdo neki jo vodi?, kdo je v ozadju?, kdo ima vse pod kontrolo?, mogoče se nam bo začelo počasi svitati kdo vse za stoji za THX 1138?, mogoče kdo iz pete dimenzije, zarota brez primere?

THX 1138 ::

Kdo je pa tebe kaj vprašal?:)

A sedaj že imamo diktaturo na SloTechu, kdo neki jo vodi?, kdo je v ozadju?, kdo ima vse pod kontrolo?, mogoče se nam bo začelo počasi svitati kdo vse za stoji za THX 1138?, mogoče kdo iz pete dimenzije, zarota brez primere?


Kdo je pa tebe kaj vprašal?:);)

Moje ime je Alojzij Luminatus, prihajam iz Plejad,kjer opazujemo vaš napredek oziroma vaše probleme. Smo v bistvu vaši bratje in sestre, vendar smo se ločili pred milijoni let, ko so še potekale vojne v ozvezdju Lira. Morali smo pobegnit, del prebežnikov se je naselil na Mars in kasneje na Zemljo..od tod razne legende o nebesnih bitij v različnih plemenih in ljudstvih.

P.s
Zgoraj napisano si lahko razlagate čisto po svoje:)

Džinks63

Mislim, da je vprašanje postavil opeter meni, pa je jype nedolžno izkoristil priložnost. Saj ql:)

Opeter

Zakaj pa ne? Vedno sem oboževal zgodovino, pa sem jo izgleda malo preveč resno vzel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: THX 1138 ()

jk ::

No zakaj sem omenil LaRoucha v tej temi? Tip ima nekaj teorij zarote (City of London) to je res vendar pa deluje kar ok. Tako kot večina tukaj gor pravi da je globalno segrevanje bedarija in sveto sledi Rooselveltovemu načinu reševanja gospodarske krize. Ali ima prav ali ne seveda ne vem niti ne grem sam o tem razglabljati. Želel sem, da malce pogledate zadevo in pokomentirate vendar vas je večina zavernila to možnost v stilu: spet teorija zarote. Sej verjetno je ampak vseeno se mi zdi vsaj zanimiva. Ima vsaj nekaj več veljave kot youtube filmčki. No kar je meni zanimivo je to, da tip tuli že nekaj let o tej krizi in se nekako odvija tako kot je napovedoval oz. opozarjal. Pa ne samo on tudi nekaj drugih priznanih ekonomistov. Tudi kar nekaj podpore naj bi imel pri raznih senatorjih.

THX 1138 ::

No zakaj sem omenil LaRoucha v tej temi? Tip ima nekaj teorij zarote (City of London) to je res vendar pa deluje kar ok. Tako kot večina tukaj gor pravi da je globalno segrevanje bedarija in sveto sledi Rooselveltovemu načinu reševanja gospodarske krize. Ali ima prav ali ne seveda ne vem niti ne grem sam o tem razglabljati. Želel sem, da malce pogledate zadevo in pokomentirate vendar vas je večina zavernila to možnost v stilu: spet teorija zarote. Sej verjetno je ampak vseeno se mi zdi vsaj zanimiva. Ima vsaj nekaj več veljave kot youtube filmčki. No kar je meni zanimivo je to, da tip tuli že nekaj let o tej krizi in se nekako odvija tako kot je napovedoval oz. opozarjal. Pa ne samo on tudi nekaj drugih priznanih ekonomistov. Tudi kar nekaj podpore naj bi imel pri raznih senatorjih.


O tem LaRoucho sem dost "zanimivih" stvari prebral na wikipedii,preberite si, bi dal kak citat sm je dost tega:

Lyndon LaRouche @ Wikipedia

Morm priznat, da njega nisem kdaj obravnaval kakorkoli, nimam niti mnenja,čeprav kar sem prebral o njem v teh minutah, se mi zdi "rahlo" sporno. Ne tisto kar on pravi, ampak njegove aktivnosti.

Thomas ::

Karkoli gre narobe, vedno se najde kdo, ki je to že ves čas govoril.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pyr0Beast ::

In vedno se jih najde polno ki ga niso poslusali :P
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

jype ::

Ampak ker ni vedno isti, ti to nič ne pomaga, dokler nimaš še nekoga, ki vedno pove, koga je treba zdaj poslušat, in vedno določi pravega.

Thomas ::

Ne moreš vseh poslušat. Eden teži, da je treba začet v gume vodo nalivat namesto zraka, drugi bi prebarval vse izdelke človeških rok na ten barvo, tretji kliče k spokoritvi za vse grehe po nekem svojem kodeksu ...

Vseh ne moreš poslušat. Koga torej? Tistega ki se mu je doslej enkrat utrapalo (v nejasnih okoliščinah)?

Tudi ne, ali še posebej ne.

Me je jype prehitu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

THX 1138 ::

Ne moreš vseh poslušat. Eden teži, da je treba začet v gume vodo nalivat namesto zraka, drugi bi prebarval vse izdelke človeških rok na ten barvo, tretji kliče k spokoritvi za vse grehe po nekem svojem kodeksu ...

Vseh ne moreš poslušat. Koga torej? Tistega ki se mu je doslej enkrat utrapalo (v nejasnih okoliščinah)?

Tudi ne, ali še posebej ne.


Ni bistvo v poslušanju, bistvo je v razumevanju.

Thomas ::

No, če pa razumeš, potem odmisliš VEČINO kar takoj.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

THX 1138 ::

No, če pa razumeš, potem odmisliš VEČINO kar takoj.


Ti si pa moder.

Samo v tem svetu se to ne da. Da se pa v singularnosti:)

monster-x ::

Boj proti davčnim oazam je samo nekaj kar se lepo sliši nevednim ljudem, v resnici pa nima pravega pomena. Tale NWO je pa spet eno politično sranje, za katerega sploh ne vedo točno, kaj je.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

THX 1138 ::

Boj proti davčnim oazam je samo nekaj kar se lepo sliši nevednim ljudem, v resnici pa nima pravega pomena. Tale NWO je pa spet eno politično sranje, za katerega sploh ne vedo točno, kaj je.


Bi se strinjal. Res je problem, ker ljudje premalo vemo oz smo seznanjeni, kaj sploh natančno sprejemajo na takšnih srečanjih. Vse je nekako zavito v kup "tehničnih" izrazov, ki imajo lahko čist drug pomen, kot pa se zdi na prvi pogled.

Lahko Brown ali pa Obama čist kamot kričita svoboda, enakost, prosti trg, mir in red pa vemo, da so to pravljice za 5 letnike, ampak vseeno radi slišimo kaj takšnega, ker rabimo to, res rabimo...

rndm2008 ::

Se pravi, Thomas, poinformiral se v tej smeri nisi, ker ne veš ( po lastnem priznanju) niti, koga je vredno poslušati, ampak očitno pa kar vnaprej veš, da je večina tega za odmet? Jep, pristop intelekualca, in to elitnega, ni kaj. Večina teh informacij je za odmet, čeprav ne veš niti, kakšne so. Zakaj bi se človek torej sploh kakorkoli informiral, saj je virov ja preveč, al kako? Je najboljš torej kar ostat v temi? Uf. No, da se le imajo mladi štromarji po kom ravnat, hehe.
Ampak, če malo konkretiziramo, kaj od tega, na kar nekateri opozarjamo, je neresničnega? Da se skuša ustanoviti novo enotno globalno valuto? Je to laž? Je laž, da je US bailout navaden rop? Namreč, da banke, ki jim je FED naštancal kupe denarja, nikomur ne povedo, kako se je porabil oz. se porablja, in, še huje, da jih nihče ne more prisiliti, da te podatke razkrijejo? Kajti, tu ne gre za privaten denar, ampak denar davkoplačevalcev. Je laž, da je Obama napolnil svojo administracijo z ljudmi iz Wall Streeta in/ali Council on Foreign Relations? Ali pa, Thomas, o tem le nič ne veš? Je morda laž, da je cel kup Obamovih predvolilnih obljub neresničnih, da jih je požrl praktično s prihodom na položaj? Ali pa, Thomas, o tem pač le nič ne veš? Recimo, umik iz Iraka v pol leta? Je laž, da so nekaterim kongresnikom pred glasovanjem o bailoutu lobisti grozili, da Ameriko v primeru padca bailouta čakajo izredne razmere, uvedba vojnega stanja? Ali pa o tem pač le nič ne veš? Stari Bush je imel neke zblojene, benevolentne ideje o NWO, to, kar danes razglašajo in za kar se odkrito potegujejo Gordon Brown in ostali pajaci velekapitala, je pa nekaj čisto drugega? Le naključje, da gre za isti pojem?
Je laž, da v Ameriki trg novic obvladuje le še pet privatnih korporacij? Da je to število od druge sv. vojne vztrajno upadalo? Ali pa ti morda le ni jasno, da če Rupert Murdoch poseduje stopetdeset različnih revij in časopisov, ti ta navidezna raznolikost ne pomaga kaj dosti? Ti to ni jasno? Ali pa tega pač le ne veš? Če še česa NE VEŠ, pa si izgubljen, ker ne veš, iz katerega vira bi se informiral, naj ti ne bo nerodno, le vprašaj, ti bomo pojasnili in ti dali nekaj izbire. Rupert Murdoch ali Ted Turner ti je ne bosta dala. Od njiju boš dobil samo navidezno izbiro. Stotine TV kanalov, revij, časopisov, katerih uredniki pa odgovarjajo eni in isti kliki. Izbira pa taka. Pa kredibilnost še bolj. Tako da za začetek ti bo, Thomas, recimo THX kar lepo v pomoč, ko ne boš vedel, kam se obrniti po alternativne informacije. Le vprašaj. Naj te ne bo sram, da si neobveščen.
AE911TRUTH
All Hail Thermal Expansion!

innerspace ::

Orwell se obraca v grobu...

Tr0n ::

Mene pa na WC.

rndm2008 ::

Tron, to je tvoj maksimalen input? Da te tišči na skret? Si morda pogledal Orwell rolls in his grave? Če si, te milo prosim, da poveš, kaj od vsebine je neresnično, morda celo laž, kje zavajajo nas, zmedene dušice, pa bomo kakšno rekli. Izvoli. Če ga pa nisi pogledal, kaj te pa potem poganja na skret? In zakaj se sploh oglašaš? Da bi bil duhovit?

Lahko ti naštejem kup materiala, niti ni nujno, da so ravno Youtube filmčki, lahko ti ponudim tudi kakšno knjigo, pa boš lahko povedal, kje ga biksajo. Če se ti pa takega materiala ne da absolvirati, tudi prav. Samo potem nekako nima smisla, da se oglašaš. Razen, če misliš, da tvoje trenutno vedenje nudi zadostno osnovo za sodelovanje. A zaenkrat se ni izkazalo za takšno. Milo rečeno. Not even close.

Da pa se ne omejimo samo na "Youtube filmčke", le navedi, kaj je recimo neresničnega v Moorovemu Fahrenheitu 9/11? Razen seveda tega, da Bush et. co. niso tako nesposobni, da bi se kaj takega zgodilo na ozemlju ZDA, ne da bi o tem karkoli vedeli in da so le tavali v temi. Drži, to je čista Moorova dezinformacija. Da je do napadov prišlo, ker je bil Bush malo preveč na dopustu. Smešno. Še kako so vedeli, pa ne le to. They made it happen. A pustimo to. Večina filma se usmerja na povezavo familij Bush in Bin Laden. Le povej, kaj je tam Moore povedal neresničnega? Kje se je zlagal? Kje se je zmotil? Če si film seveda sploh videl. Le povej. Magari takrat, ko prideš iz skreta.

V vsakem primeru, smešenje nasprotnika v debati brez podajanja nasprotnih argumentov je le žalostno izkazovanje nemoči. S tako bednimi poskusi smešenja smešiš le sebe. Ko bi vsaj bil duhovit, bi še nekako šlo. Ampak, "toilet humor" je zate, kot kaže, kljub vsemu na prezahtevni stopnji. Poskusi vsaj s čim lažjim. No ja, če sploh obstaja.
AE911TRUTH
All Hail Thermal Expansion!

monster-x ::

Bi se strinjal. Res je problem, ker ljudje premalo vemo oz smo seznanjeni, kaj sploh natančno sprejemajo na takšnih srečanjih. Vse je nekako zavito v kup "tehničnih" izrazov, ki imajo lahko čist drug pomen, kot pa se zdi na prvi pogled.

Lahko Brown ali pa Obama čist kamot kričita svoboda, enakost, prosti trg, mir in red pa vemo, da so to pravljice za 5 letnike, ampak vseeno radi slišimo kaj takšnega, ker rabimo to, res rabimo...


Seveda, sej še sami nimajo pojma, kaj tisti izrazi pomenijo in ponavad mal nerodno žonglirajo s temi izrazi, zaradi česar tisti, ki malce več vedo (vemo) o obravnavani tematiki, vedo (vemo), da se jim v bistvu tud sanja ne, kaj govorijo. Nevedni ljudje pa seveda temu nasedajo, saj so prepričani, da se spoznajo na to temo. Ampak jebiga, eni morjo nasest ... drugače ne bi bili na oblasti. :)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Tr0n ::

rndm2008 ::

Jah, Tron, če tako zlahka nasedaš preprostemu cheap publicity stunt, potem ni čudno, da si v taki temi. Pa poglejmo. Kaj pa, če najprej Obama umakne vojsko iz Iraka v obljubljenem roku, svoje Wall Street buddyje prisili, da razkrijejo, kaj počnejo z davkoplačevalskim denarjem, neha izvajati vojaške operacije v Pakistanu... No, saj razumeš. Naj poceni demagogijo zamenja z dejanji. Klasičen primer je današnji govor v Bagdadu. "Pustimo Iračanom, da si vladajo sami! Postaviti se bodo morali na lastne noge!" Hkrati pa lažnivec dovaža nove vojake in jim podaljšuje rok služenja tam. Morda pa tega ne veš? Kar me ne bi čudilo.
Sicer pa, ali tole navezovanje "prijateljskih" stikov s Kubo odvezuje nekajdesetletnih grehov vse ameriške administracije, ki so ne vem kolikokrat poskušale fentati Castra, ali le Obamo, ki je šele par mesecev na oblasti? Khm, če je tole zate dokaz resnično dobrih namenov Obame, si še bolj naiven od povprečnega Joeja. Oni na tole gotovo ne bodo nasedli. Jih zdajle veliko bolj bašejo šotorska predmestja ameriških metropol kot pa ena že itak obubožana Kuba, ki ji Amerika petdeset let ni dala dihat. Naivnost pa taka. Bolj se boš moral potrudit, Tron. Tole je, no, ena žalost.
AE911TRUTH
All Hail Thermal Expansion!
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koorporacije in vladanje svetu

Oddelek: Problemi človeštva
376953 (5495) vostok_1
»

Napaka v Excelu in površna analiza temelj ekonomske politike varčevanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6329413 (23773) enadvatri
»

Schiff report (tema o ekonomiji, monetarni politiki in valutah, bankah, printanju den

Oddelek: Problemi človeštva
61061 (849) kivi113
»

Nova gripa in farmacevtske družbe (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1189960 (7146) nejcpirc

Več podobnih tem