Forum » Strojna oprema » boot problem
boot problem
HyperGL ::
UVOD:
Imam en starejši računalnik (IBM NETVISTA P3 - 1000Mhz), ki ga bom podaril kakšni družini, ki nujno potrebuje računalnik a si ga ne more privoščit (odmevi, raznorazne akcije časopisov,...)
Rad bi gor namestil LINUX in kakšen OpenOffice paket, da bo pripravljen za delo (v takih situacijah mislim, da je to primarna potreba uporabnikov).
Pobral sem si UBUNTU (nimam blage ideje pri delu z Linux distribucijami, zato če mi zna kdo svetovat, toliko bolje), ga zapekel na CD (bootable) in dal v računalnik.
TEŽAVA S STROJNO OPREMO:
Računalnik nima možnosti izbire zagonske naprave - boot device.
Posodobitve biosa, tudi če bi obstajale ne bi rešile ničesar, v to sem skoraj prepričan. Edina možnost je BOOT from network, kar sicer niti ne razumem najbolje. Torej, bi mi znal kdo povedat, kako inštalirati Linux na tako mašino?
HVALA
Imam en starejši računalnik (IBM NETVISTA P3 - 1000Mhz), ki ga bom podaril kakšni družini, ki nujno potrebuje računalnik a si ga ne more privoščit (odmevi, raznorazne akcije časopisov,...)
Rad bi gor namestil LINUX in kakšen OpenOffice paket, da bo pripravljen za delo (v takih situacijah mislim, da je to primarna potreba uporabnikov).
Pobral sem si UBUNTU (nimam blage ideje pri delu z Linux distribucijami, zato če mi zna kdo svetovat, toliko bolje), ga zapekel na CD (bootable) in dal v računalnik.
TEŽAVA S STROJNO OPREMO:
Računalnik nima možnosti izbire zagonske naprave - boot device.
Posodobitve biosa, tudi če bi obstajale ne bi rešile ničesar, v to sem skoraj prepričan. Edina možnost je BOOT from network, kar sicer niti ne razumem najbolje. Torej, bi mi znal kdo povedat, kako inštalirati Linux na tako mašino?
HVALA
ender ::
NetVisto se sigurno da zagnati s CDja - poizkusi med zagonom pritisnit Enter, in bi se moral pojaviti zagonski meni. BIOS pa lahko tudi poizkusiš nadgradit, rabil boš točen model, ki ga potem poiščeš na IBM/Lenovo strani (model je koda v obliki XXXX-YYY, napisana na nalepki ponavadi nekje na sprednji strani računalnika spodaj).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | BOOTMGR is missing - inštalacija WIN 7Oddelek: Operacijski sistemi | 2130 (1951) | d4vid |
» | Windows 8 uvaja hitri zagon (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 29868 (24057) | Jst |
» | Butast biosOddelek: Pomoč in nasveti | 2096 (1704) | rock_girl_ |
» | Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsowOddelek: Operacijski sistemi | 3125 (2363) | xpozed |