Forum » Pomoč in nasveti » Butast bios
Butast bios
rock_girl_ ::
Cau!
Se odlocim da je treba nujno (beri NUJNO!) sformatirat racunalnik. Ok. Si pripravim vse, dokumentke skopiram na cd oz. na drug disk, vstavim cd z Windows XP, resetiram in.... Se mi spet nalozijo stari Windowsi! Aha ok. Bo treba v Bios in spremenit nastavitev, da se mi bo na zacetku zagnal CD. In tu se pojavi problem. Nikjer, ampak res nikjer ne najdem, kje se to nastavi. Pri prejsnjem racunalniku ni blo problema tule pa... Sem tudi iskala katero verzijo biosa sploh imam, pa se tega ne najdem!
Vglavnem, zanima me, ce se da kako drugace te nastavitve spremenit, oz nalozit Windowse in sformatirat iz starih Windowsov (imam 2 diska). Oz. ce se kje pise katero verzijo biosa imam, da bom lahko spasevala naprej.
Ja sej vem...
Thanks za pomoc!
Se odlocim da je treba nujno (beri NUJNO!) sformatirat racunalnik. Ok. Si pripravim vse, dokumentke skopiram na cd oz. na drug disk, vstavim cd z Windows XP, resetiram in.... Se mi spet nalozijo stari Windowsi! Aha ok. Bo treba v Bios in spremenit nastavitev, da se mi bo na zacetku zagnal CD. In tu se pojavi problem. Nikjer, ampak res nikjer ne najdem, kje se to nastavi. Pri prejsnjem racunalniku ni blo problema tule pa... Sem tudi iskala katero verzijo biosa sploh imam, pa se tega ne najdem!
Vglavnem, zanima me, ce se da kako drugace te nastavitve spremenit, oz nalozit Windowse in sformatirat iz starih Windowsov (imam 2 diska). Oz. ce se kje pise katero verzijo biosa imam, da bom lahko spasevala naprej.
Ja sej vem...
Thanks za pomoc!
PaX_MaN ::
Mende si zravn matične dobila pamflet, v katerem piše kako in kaj v biosu.Morda ni slaba ideja da pogledaš tam notri?
Thja... Ne bi bla slaba ideja, ce bi imela kako brosurco. Tale platica je bla ze rabljena, ko sem jo kupila, tko da nisem dobila nc zraven...
paljer ::
Poglej pod advanced verjetno za zavihek first boot device in nastavi to na CDROM. Mora delati.
Sem odprla skatlo in pogledala kateri bios imam. Menda je: IBM PTKT18A
Katero maticno imam, se mi pa tudi sanja ne. (Sem nasla samo "Made in Taiwan"
Btw: Zadeva je ze precej stara.
Katero maticno imam, se mi pa tudi sanja ne. (Sem nasla samo "Made in Taiwan"
Btw: Zadeva je ze precej stara.
Opkow ::
Pa je to kaka masina od IBM-a?
Ima mogoce kje na ohisju kaksno nalepko z serijsko ali produkcijsko stevilko.
To napises na njihovo stran pod search, in ti pokaze katera masina je to, ter dobis linke do navodil, softwera,...
Vsaj tako je delovalo pri meni za HP in DELL.
Probaj. :)
Ima mogoce kje na ohisju kaksno nalepko z serijsko ali produkcijsko stevilko.
To napises na njihovo stran pod search, in ti pokaze katera masina je to, ter dobis linke do navodil, softwera,...
Vsaj tako je delovalo pri meni za HP in DELL.
Probaj. :)
Johnny_Ray: Probala F11 - ni slo.
Evo podatke:
Program: eSupport.com BIOS Agent Version 3.61
BIOS Date: 12/15/00
BIOS Type: Unknown
BIOS ID: IBM 6269G3G BIOS Version: PTKT18AUS
OEM Sign-On: None
Chipset: Intel Whitney 82810E rev 3
Superio: Winbond 627F/HF rev 7 found at port 2Eh
CPU: Pentium III 800 Mhz MAX: 866 Mhz
BIOS ROM In Socket: No
BIOS ROM Size: 512K
Memory Installed: 256 MB
Memory Maximum: 512 MB
Memory Slot 01: 128 MB
Memory Slot 02: 128 MB
ACPI Revision: 1.0
eSupport.com, Inc.
1-800-800-BIOS (2467)
www.esupport.com
Evo podatke:
Program: eSupport.com BIOS Agent Version 3.61
BIOS Date: 12/15/00
BIOS Type: Unknown
BIOS ID: IBM 6269G3G BIOS Version: PTKT18AUS
OEM Sign-On: None
Chipset: Intel Whitney 82810E rev 3
Superio: Winbond 627F/HF rev 7 found at port 2Eh
CPU: Pentium III 800 Mhz MAX: 866 Mhz
BIOS ROM In Socket: No
BIOS ROM Size: 512K
Memory Installed: 256 MB
Memory Maximum: 512 MB
Memory Slot 01: 128 MB
Memory Slot 02: 128 MB
ACPI Revision: 1.0
eSupport.com, Inc.
1-800-800-BIOS (2467)
www.esupport.com
karafeka ::
A sploh v bios ne moreš prit? Probi vse tipke, ena bo že prava.
Drugače pa lahko dobiš zagonsko disketo za win98 (s podporo za cdrom), in potem tam dol inštaliraš XPje (čeprav priporočam linux :P), tako da greš v /i386 imenik in zaženeš winnt.exe (če me spomin ne vara).
Tule je ena stran, kjer si lahko vzameš zagonsko disketo in inštaliraš http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm. Predvidevam, da imaš disketni pogon in da imaš nastavljeno, da se ti najprej zažene sistem z diskte (kar imajo vsi biosi po defaultu nastavljeno).
Drugače pa lahko dobiš zagonsko disketo za win98 (s podporo za cdrom), in potem tam dol inštaliraš XPje (čeprav priporočam linux :P), tako da greš v /i386 imenik in zaženeš winnt.exe (če me spomin ne vara).
Tule je ena stran, kjer si lahko vzameš zagonsko disketo in inštaliraš http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm. Predvidevam, da imaš disketni pogon in da imaš nastavljeno, da se ti najprej zažene sistem z diskte (kar imajo vsi biosi po defaultu nastavljeno).
PaX_MaN ::
Mja, search na IBM-ovi strani za 6269G3G vn vrže tole.
Tukaj pa naj bi bil ves software za verzije 6018 in 6269.
Tukaj pa naj bi bil ves software za verzije 6018 in 6269.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
budili ::
maš mogoče v biosu kje kak meni ali ikono, kjer pise STARTUP SEQUENCE
v bios prides? to naj bi bila F1 pri postu
v bios prides? to naj bi bila F1 pri postu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: budili ()
Tjah sm nadgradila bios na: BIOS Version: PTKT21AUS. In kaj zdaj? Meniji so cist isti, tko da mi to cist nc ne pomaga...
budili: Pridem v bios. Jap imam meni Startup sequence. Not je pa samo tole:
-Keyboard numlock state-ON
-Keyboard speed-FAST
-Diskettless operation-DISABLED
-Keyboardless operation mode-DISABLED
-Power on self test-QUICK
-Power on logos-ENABLED
-Option keys display-ENABLED
-Network boot prompt-ENABLED
-Power on status-DISABLED
-Virus detection-DISABLED
Ni podmenijev.
budili: Pridem v bios. Jap imam meni Startup sequence. Not je pa samo tole:
-Keyboard numlock state-ON
-Keyboard speed-FAST
-Diskettless operation-DISABLED
-Keyboardless operation mode-DISABLED
-Power on self test-QUICK
-Power on logos-ENABLED
-Option keys display-ENABLED
-Network boot prompt-ENABLED
-Power on status-DISABLED
-Virus detection-DISABLED
Ni podmenijev.
http://support.microsoft.com/?kbid=3109...
ce imas se kaj disket
in po vsej verjetnosti enable tam pri Diskettless operation (ce ze ne dela po defoltu)
ce imas se kaj disket
in po vsej verjetnosti enable tam pri Diskettless operation (ce ze ne dela po defoltu)
karafeka ::
Pojdi v Advanced Setup in First Boot device... Poskusi, mogoče bo šlo, drugače pa si dobi zagonsko disketo
tole mal staro zgleda
drugace, pa naj bi bilo nekaj takega startup, notri startup sequence, notri pa vrstni red in avtomatic spodaj al nekaj takega
slikaj s telefonom pa nalozi kam ali pa vsaj napisi meni pred tistim startup sequence
glede prejsnejga postam, zna biti kaj na tem; vecina biosov ima vrstni red bootanja v advanced settings al kaj takega, vsaj menije napisi, kateri se pojavijo
drugace, pa naj bi bilo nekaj takega startup, notri startup sequence, notri pa vrstni red in avtomatic spodaj al nekaj takega
slikaj s telefonom pa nalozi kam ali pa vsaj napisi meni pred tistim startup sequence
glede prejsnejga postam, zna biti kaj na tem; vecina biosov ima vrstni red bootanja v advanced settings al kaj takega, vsaj menije napisi, kateri se pojavijo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: budili ()
Pod menijem Advanced setup se nahaja:
-Cache control
-Rom shadowing
-Pci control
-Plug and play control
-processor control
To je vse. Ni moznosti first boot device.
Pod menijem Startup sequence je pa samo tisto kar sem napisala zgoraj, v podmenije se ne pride, lahko se le spreminja med disable/anable in podobno.
Bom kr nardila zagonsko disketo. Ker ce se na glavo obrnem ne najdem nastavitve, da bi mi bootal iz cd-ja.
-Cache control
-Rom shadowing
-Pci control
-Plug and play control
-processor control
To je vse. Ni moznosti first boot device.
Pod menijem Startup sequence je pa samo tisto kar sem napisala zgoraj, v podmenije se ne pride, lahko se le spreminja med disable/anable in podobno.
Bom kr nardila zagonsko disketo. Ker ce se na glavo obrnem ne najdem nastavitve, da bi mi bootal iz cd-ja.
Pyr0Beast ::
Poglej v navodila za plato, če imaš še kakšne dodatne jumperje na plati za funkcije v bios-u (pa s tem ne mislim na CMOS-reset). (ena intlova je mela, kolikor se spomnem)
Aja. Si dala -Load default settings, ko si posodobila bios?
Aja. Si dala -Load default settings, ko si posodobila bios?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
AAAAAAAAAAAAAA!
Ze cel dan se trudim spravit nove windowse gor! Cd sem zalaufala iz windows xp boot diskete. Vse stima do tam kjer se zacnejo nalagat windows setup files. Ustavi se pri 84% kjer ne najde fajla: sp2.cab
Sla v DOS s pomocjo Windows 98 boot diskete, sploh ni najdu sformatiranega diska. Spet sformatirala, tokrat ne na NTFS pac pa na FAT32. Zagnala datoteko winn.exe, nekaj fajlov se je nalozilo, nato vse skup steknlo...
V cem je fora, da ne nalozi fajla sp2.cab? Windows verzija je zihr vredu, ker je bila nalozena na nek drug comp brez problema. CD je zihr vredu ker sem zapekla se enega, vendar se tudi pri tem pojavi isti problem. Je mogoce kriva nova verzija BIOSA?
Men zmanjkuje moznosti. Kako nej spravim Windowse gor? (Ok razn na nacin da skatlo zazenem iz. 5. nadstropja in grem jutri v trgovino po novo)!
Ze cel dan se trudim spravit nove windowse gor! Cd sem zalaufala iz windows xp boot diskete. Vse stima do tam kjer se zacnejo nalagat windows setup files. Ustavi se pri 84% kjer ne najde fajla: sp2.cab
Sla v DOS s pomocjo Windows 98 boot diskete, sploh ni najdu sformatiranega diska. Spet sformatirala, tokrat ne na NTFS pac pa na FAT32. Zagnala datoteko winn.exe, nekaj fajlov se je nalozilo, nato vse skup steknlo...
V cem je fora, da ne nalozi fajla sp2.cab? Windows verzija je zihr vredu, ker je bila nalozena na nek drug comp brez problema. CD je zihr vredu ker sem zapekla se enega, vendar se tudi pri tem pojavi isti problem. Je mogoce kriva nova verzija BIOSA?
Men zmanjkuje moznosti. Kako nej spravim Windowse gor? (Ok razn na nacin da skatlo zazenem iz. 5. nadstropja in grem jutri v trgovino po novo)!
gfighter ::
Hm, glede na to, da se očitno kar spoznaš in si poskusila že večino možnosti, ti tudi tole ne bo pretežka naloga: Moje izkušnje z napakami med instalacijo windowsev so takšne, da je za neuspeh ponavadi kriv pomnilnik ali mediji. Poskusi z memtestom stestirat pomnilnik, če ne najde nobenih napak stestiraj še CD-rom oz. ga zamenjaj z drugim če sevda lahko, nato pa sčekiraj še disk s kakšnim programom. Prav tako je možnost da so krivi kabli do diska oz. CD-roma. Če nobena od teh stvari ne bo pomagala, potem pa tudi meni že počasi zmanjka rešitev...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam
amigo_no1 ::
To imaš nekakšen home_made cd, kajti na mojem win xp cdju fajla sp2.cab ni gor ...
Bootaj v dos z win98 disketo (s podporo za cdje) ( http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm )
poženi fdisk / ustvari vsaj eno particijo / reboot / skopiraj nanjo vse iz mape \I386 (v c:\I386 )
(uporabiš lahko kakšen 16 bitni XXCOPY (XXCOPY16) ali Volkov commander)
v mapi c:\I386 poženi winnt.exe )
Bootaj v dos z win98 disketo (s podporo za cdje) ( http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm )
poženi fdisk / ustvari vsaj eno particijo / reboot / skopiraj nanjo vse iz mape \I386 (v c:\I386 )
(uporabiš lahko kakšen 16 bitni XXCOPY (XXCOPY16) ali Volkov commander)
v mapi c:\I386 poženi winnt.exe )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vglavnem... Zadevo sem resila tako, da sem najprej instalirala windows 98, cez te pa windows xp.
Hvala vsem za pomoc.
Hvala vsem za pomoc.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HP omnibook xe4500 OS install problemOddelek: Pomoč in nasveti | 701 (675) | allex |
» | Zakaj ne vidim DISKA v DOSU?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1109 (1020) | 5er--> |
» | Sprememba BIOS-a in USB ključOddelek: Strojna oprema | 1252 (1159) | bluefish |
» | Problem z NTFS in fat 32Oddelek: Operacijski sistemi | 1061 (1003) | gumby |
» | Zagonska disketaOddelek: Pomoč in nasveti | 957 (854) | R33D3M33R |