» »

Zakaj

Zakaj

OZZY ::

Mam win me slo in amd durona. Ko delam kako stvar se računalnik kar naenkar zelo upočasni. Tle ni pravila kdaj. Tko npr. mi dela text seti normalno pol se pa računalnik neki spomn in stvar dela od oka 10x počasnej. Kot, da bi bil procesor veliko bolj obremenjen. Al pa še ena varjanta. Tud če ne delam nič pa mam računalnik prižgan se mi spomni po določenem času, da nardi isto. To je lepo vidn na obremenjenosti proca. Prvo je neki cajta 30-35% pol pa naenkrat naraste na 100% čeprav računalnik nič ne dela. Ve mogoče kdo v čem je keč. Neki sem slišal, da majo duroni neko stvar, da preidejo v stanje manjše porabe (isto kot to nardi npr. Cpuidile, itd,...). Kok je to res.

ChiefThunder ::

Mogoče je problem v ramu.
A ti v ozadju laufa kakšen program?

OZZY ::

Mam 2x128 rama. Enga pc100 (cas2) in enga pc133 (micron). V ozadju pa mi ne laufa noben program.

Lucio ::

Povsej verjetnosti nisi odstranu da samodejno arhivira vse sistemske datoteke. Restore manager al neki takega.

Poglej nekje na tem forumu je napisano kako to nardiš.

Potek ko izklopiš pridobiš veliko placa na disku, pa še na hitrosti. (poglej kolko ti zasede skriti direktorij RESTORE na C:). po tem opravilu bi bogel nekje 2MB.

OZZY ::

Restor mapa ne zaseda niti 100k.
Je a se dans zgodil še neki čudnga. Laufam seti in grem v štacuno. Pridem dam in glej hudiča comp je v nekem stanju hibernacije-mogoče kreš. Prej se nikol ni to zgodil pa sem ga pustu tud 10 ur da dela pa ni blo problemu.
Stvar je zgledala tko: Pustim comp prižgan (ugasnem monitor) in grem dol. Ko pridem prižgem monitorr in nič. Monitor je kao v stanju pripravljenosti. Pomigam z miško in komp se zbudi. Vidim temperaturo na procu-proc kot da ni delu (beri je bil mrzu kot ob zagonu-31 stopinj in narašča. Si mislm svoje. Resetiram comp in lej hudiča se zbudi in začne nalagat drajverje od plate
(pci, hdd,...). Mater kje je fora si mislm. Ponovn zažene in mi miš ne dela. Začnem klet in molt, da ni šlo kej na plati. No da skrajšam vse ostalo ... WIn Me o za en k***c. to se mi na Win 98 niti v sanjah ne zgodi. Res je, da je comp mal nabrušen ampak mislim, da to ni mel na stvar vpliva. Sej bi prešaltu na win2k ampak mam ati maxxa, ki pa ne dela pod njimi. da bi se pa spustu v nabavo nove pa zaenkrat ne gre (beri ni keša). Sam s***je se dogaja odkar mam win Me. WIn 98 he you com again.

Ribicija ::

Verjetno se ti je vklopil HIBERNATE. Zelo uporabna funkcija, ki so jo delno prevzeli od prenosnikov. Finta je da ti računalnik gre v neke vrste standby (kao). Ob ponovnem zagonu pa se ti mašina bistveno hitreje štarta.
Če bi si to rad izklopil ali pa kako drugače nastavil pojdi na.

Pojdi na:
nadzorna plošča/APM (napajanje ali power management nevem čisto točnega slovenskega prevoda). Na vrhu boš imel en jeziček hibernate. Tam si lahko to funcijo ali izklopiš ali pa pustiš vklopljeno. Na prvem jezičku "napajalne sheme" (nekaj takega) pa si lahko nastaviš po kolikšnem času ti bo monitor šel v standby ali hibernate ali pa izklopil diske,...
Drugače pa boš imel dosti o funkciji HIBERNATE napisano v HELP-u od winsow.

lp

OZZY ::

Tam je blo vse izklučeno, pa tud v biosu mam ACPI izključen. Mogoče je vse posledica navitosti in nestabilnega sistema (moje mnenje) winme.

Ribicija ::

še ena neumna finta. Imaš mogoče na PC-u Directx8?
Meni je delal ful probleme ko mi ga je brat inštaliral.
V stilu da mašina dela deset minut potem pa začne delati ful počasi, itd.
Sedaj sem directx 8 odstranil in dal gor 7a pa dela zopet normalno.
lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu cilja na 10 sekund zagonskega časa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10510227 (6980) techfreak :)
»

Zaganjanje sistema windows

Oddelek: Pomoč in nasveti
132147 (1961) In Extremis
»

Windows Vista se bo nalagala hitreje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12511298 (8378) ripmork
»

Windows ME (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
774977 (4096) Simko
»

3D Prophet 2 MX&ColinMrally2

Oddelek: Zvok in slika
242248 (1892) YiMMi

Več podobnih tem