» »

ORTO U NULO vs. Itak Dđabest

ORTO U NULO vs. Itak Dđabest

LapD ::

Bi mogoče malo podebatirali o prednostih enega in drugega? Počasi bom verjetno osvežil naročniško razmerje. Mika me tudi ORTO BERI mogoče ampak zaenkrat nebi o tem.

Glavne značilnosti Orto u nulo:
* 0 EUR/min za klice znotraj Si.mobilovega omrežja,
* 0 EUR za sporočila SMS,
* 0 EUR za sporočila MMS,
* 0 EUR za prenesen kB do 100 MB,
* 0,10 EUR klici v ostala omrežja

10 EUR naročnine


Značilnosti Itak Džabest:
* 1.000 minut pogovorov znotraj Mobitelovega omrežja
* 200 minut pogovorov v druga slovenska omrežja (mobilna in stacionarna)
* skupno 1.000 SMS-ov in MMS-ov
* 1 GB prenosa podatkov
* 0,16 EUR klici v druga omrežja

15 EUR naročnine

Torej na prvi pogled se džabest splača, če se malo bolj uporablja mobilni internet in njegove dobrote. Vprašanje pa je, koliko pomeni simobilovih 100MB na mesec. Je dovolj za občasno branje novic in malo bolj pogost pregled pošte?

V bistvu me zanimajo vaše navade in potem približna poraba na mesec. Malo bom še raziskal svoje račune a zdi se mi, da je na koncu koncev vseeno kateri paket izbereš, če nisi ravno bolj zahteven uporabnik. Bi blo pa zanimivo slišat, na čigavi strani je več ljudi :)
web&motion designer

zee ::

Zase lahko recem, da bom verjetno sel v zeleni tabor, ker porabim zelo zelo malo teh "zastonj" minut. Z vklopljeno storitvijo Push, s katero sinhroniziram koledarje in imenik, pa porabim nekaj 20 MB na mesec. Telefon je iPhone 2G (brez UMTS).

Pri Orto u nulo si pozabil povedat marsikaj, kar je v drobnem tisku:
"V mesečno naročnino10 EUR je vključenih 1.001 min. klicev, video klicev in klicev na telefonski odzivnik v omrežju Si.mobil,1.001 sporočilo SMS v Sloveniji,, 1.001 sporočilo MMS v Sloveniji in 100 MB za prenos podatkov v Sloveniji Neporabljene min/SMS/MMS in MB se ne prenašajo v naslednji mesec. Po prekoračitvi 1.001 min/SMS/MMS in 100 MB, se prekoračitev zaračuna: 0,05 EUR/min za klice v omrežju Si.mobil in 0,10 EUR za sporočila SMS/MMS v Sloveniji in 0,0004 EUR/kB za prenos podatkov v Sloveniji. Vse ostale storitve, podatkovni klici in klici ter storitve v tujini, se zaračunavajo v skladu z veljavnim cenikom.
Vse navedene cene veljajo za minuto pogovora v Sloveniji. Odhodni klici v Sloveniji, ki trajajo tri sekunde ali manj, se ne obračunajo. Obračunski interval znaša 60/1 in pomeni, da naročnik prvo minuto klica plača v celoti, ne glede na dolžino klica, od minute naprej pa se klici obračunajo po sekundnem intervalu. Cene vključujejo DDV." (iz Simobilove spletne strani)
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Pesimist ::

Odvisno pa kaj rabis in kje imas vec kontaktov, sej ima simobil 1000 minut v svoje in 200 druga ce dodas +5€ postavko, katero jaz moram obvezno vzet zaradi mesanih kontaktov in klicanih stevilk. Tak da ni doben cenejsi. Mobitel pa pravtako. Trenutno mene bolj preprica 1000MB podatkov kot pa 1000MMSov od simobila.

Poraba pa je cisto relativna stvar. Prej ko sem mel navadni itak nisem porabo vec kot 37 minut v vsa omrezja. Zdaj pa sem ze preko 100minut v mobitelovo samo. Cisto drugace se obnasas ko ves da imas 1000 minut. Prej sem odlozo ce me je kdo zmoto vmes, zdaj pa samo recem cakaj malo in cas dalje tece.

Pomoje je poglavita odlocitev, kam najvec klices da nebos mel 200minut potem v glavne stevilke samo.

Drugace pa ima simobil ponavadi cenejse telefone in zdaj trenutno akcijo 10x10€ do 31tega. Tak da tu se da tudi presparat trenutno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

shark_nm ::

Če pa malo pogledaš kakšne mobitele nudi simobil in kakšne mobitel ti je takoj jasno. Sam sem si lahko privoščil mobitel pri simobilu, katerega si pri mobitelu še dolgo ne bom mogel. Kar se tiče pa 100 MB mesečnega prenosa... Čisto dovolj. Za prebiranje pošte, novic, igranje spletnih iger in teh zadev je čisto dovolj.

LapD ::

Ja drobnega tiska res nisem lepil, predvsem zato ker vem, da 1000 minut v simobil omrežje in 1000 smsov verjetno ne bi nikoli prekoračil.

10x10 akcija je tudi zanimiva a nisem prepričan, če sem do nje upravičen kot "stari" oziroma obstoječi naročnik simobila. To je treba še povprašat, razen če že kdo tukaj ve?

Glede nakupa novega telefona se mi pa zdi da bi Simobilu res več ponujajo a to je povsem odvisno kakšen telefon iščeš.
web&motion designer

šernk ::

ura in pol srfanja na laptopu preko mobitela mi je porabila 60MB prenosa podatkov. vendar je bilo res normalno srfanje kot da bi bil na ADSLju. prebiranje forumov, novic itd...

če sem dostopal preko mobitela pa prek 20MB še nisem šel na mesec. obisk ene strani mi pobere od 70-350kB preko opere mini odvisno od strani.

osebno me ne briga kakšen telefon imam glavno da kliče in pošilja smse...pa mogoče še fotoaparat za kakšno priložnostno sliko, tako da mi je pokritost z omrežjem precej pomembnejša
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

neres ::

Jaz sem vzel Orto u nulo + še 201min v vsa ostala omrežja za 5€.
Dejansko je že 200min precej, imam pa nekaj bolj pogostih kontaktov na Simobilu, tako da se potem pač splača.

Glede porabe podatkov, pa bom videl ko bo nov telefon, ker ta niti nima UMTS, tako da s tem wap-om ne porabim skoraj nič... ampak če bi že uporabljal internet na telefonu bi najbrž bilo to bolj za nujne primere...

T0RN4D0 ::

Nekako isti šmorn. Edino kar šteje je, kam več kličeš. Osebno kličem več ali manj le na simobil, internet uporabljam bolj malo, tako da zadostuje, v druga omrežja pa naberem ravno za kak euro klicev. (medtem ko v simobil porabim kakšnih 300 do 500 minut). MMSi so bol brezvezni, čeprav po novem jih pošljem par na teden, medtem ko mi prej ni prišlo na pamet. Samo glej da nimaš punce pri drugi barvi, drugo ne moreš veliko falit :D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Valvoline ::

Heh,vzameš obeh paketov orto in đabest pa maš mir :) A niso imel doloćeni telefončki opcijo dual sim ?? Na istem telefonu maš 2 številke.

Bor H ::

Jst mam džabest, nekak se vedno ujema bolj ugodna ponudba pr njih kadar kupujem nov mobitel. Je pa treba upoštevat, da lahko pri mobitelu dobiš zadeve ala m:stik (kar je bolj za laike sicer, ostali itak dajo na mobi skype al pa vzamejo laptop na dopust) in imaš zdj še nov program "točke povezanosti" kar se tu lahko mi lihk tok nabere v dveh letih, da bo mobitel cenej nasledn :) Glede podatkov: porabu sm cirka 75mb do danes v tem mesecu.

dinozaver7 ::

Kako preveriš količino prenesenih podatkov(v tekočem mesecu)? (Simobil)
:P

AndrejS ::

Simobilova pokritost z signalom je zelo slaba. Dostikrat sem nedosegljiv. Prej ko sem imel mobitel ni bilo teh problemov. Je pa res da se to dogaja izven mest.

shark_nm ::

@ dinozaver7

Na simobilovi strani imaš pod pomoč in informacije SI.ASISTENT. http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid... . Edino problem je ker moraš na simobil da ti naredijo geslo...

lp

Tilen ::

Pri simobilu me moti, da ni Monete ali kakšne podobne / enake storitve.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

kriko1 ::

@ dinozaver7

Na simobilovi strani imaš pod pomoč in informacije SI.ASISTENT. http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid... . Edino problem je ker moraš na simobil da ti naredijo geslo...

lp


Dobiš zraven v pogodbi, kasneje si ga po želji spremeniš. Poglej med papirje.

Pesimist ::

Kak te. Sej pa simobil ze dolgo ni vec novi. Ce do zdaj niso porihtali omrezja ga nebojo nikoli.

5er--> ::

@Tilen: Ravno včeraj sem kupil vstopnice za Smolarja preko Si.nakupi.

Tilen ::

@Tilen: Ravno včeraj sem kupil vstopnice za Smolarja preko Si.nakupi.

In kako razširjeno je kaj tole proti Moneti?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

NoDrugs ::

Fantje... eno vprašanje za vas.
Pri opciji 201 ali kakorkoli ( simobil ) pri doplačilu 5 eur ''dobiš'' le 200 min v druga omrežja ?

hvala in lep pozdrav
Tilen

Adrijan0 ::

Da 201 minuto.

Pesimist ::

Mobitelov paket poovna simobilovega v nulo! Trenuto sem na telefonu pa tudi ze po yutubu surfal. Tak da 1giga any time.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Bor H ::

100MB zna bit mal mal če kdaj uporabš mobi kot modem, za brskanje z mobijem bi mogl pa zadostvat.

Gr€ga ::

Ali mi zna mogoče kdo odgovoriti na vprašanje, zakaj pri simobilu pri orto u nulo ne izenačijo prenosa podatkov z mobitelovim đabest-om?
Res tukaj ne vidim kakšne logike (razen če je v tem da ima simobil zanič antene, ki nebi prenesle nekaj dodatne obremenitve...).

Kdor ne porabi za 100MB tudi po uvedbi nove ugodnosti nebi porabil več kot 100MB, tisti, ki pa opazi da porabi več prenosa pa bo po dveh letih odšel k mobitelu...
Sam sem trenutno v taki situaciji in imam že 2,5 leta orto u nulo, sedaj pa se odločam, da bi zamenjal telefon in mislim, da bom prav zaradi prenosa (porabim okrog 160MB/mesec ) zamenjal tudi ponudnika.

Pesimist ::

Nevem. Vendar bom pocasi gledal da racun stisnem na cim majn, itak se mi bo izteko cez par mesecov, oz do taksne mere, da nebom mogle vzeti vec telefona. Zato gledam tudi po TUSmobilu kjer dobim ze za 5EUR 1Giga paket,pogove pa pac placam po potrebi. Z tem bom lahko stisno racun za kakih slabih 10EUR verjetno. Omrezje me ne sekira prevec, sej tu ko se gibljem imam vedno signal. Kjer pa ga ni pa se na mobitel preklopi.

ahac ::

Tak da 1giga any time.


Kjer pa ga ni pa se na mobitel preklopi.


Tisti 1 giga velja samo za Tušmobil omrežje.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Pesimist ::

Ja in? Sej pravim da mam vedno signal. MB je pokrit kompletno. Drugje pa tak nedelam. Ce pa za grem v kaki rovt pa lahko tudi na mobitel preklopim da poklicem taxi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Desty ::

In od kdaj Simobil ne podpira Monete? Pa saj se pred parimi mesci zeleni in rdeči podpisali sporazum, da ima tudi Simobil sedaj Moneto (samo naročniki). Tako, da imaš privzeto vklopljeno Si.nakup in Moneto in lahko brez skrbi uporabljaš. :)

Panalitik ::

Mene zanima pošiljanje smsov pri orto u nulo v mobitel se kaj dodatno zaračuna ali je všteto v tisto količino 1000 sms-ov?? Pa kako veš kdo je pri kerem operaterju? Trenutno bolj ku gledam bolj se splača simobil, sam nevem kolko ljudi je pr mobitelu. Bo treba pa več sms-ov pošiljat :)

St235 ::

sms je vseeno kam pošiljaš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Itak džabest! - novo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
25845009 (18887) profii
»

Simobil vrača udarec

Oddelek: Mobilne tehnologije
455688 (3658) RockyS
»

Si mobil in napake (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7920344 (16930) Mitja358
»

Huge dillema...simobil paketi

Oddelek: Mobilne tehnologije
264777 (3894) mojsterleo
»

Orto u nulo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
11011876 (8131) neres

Več podobnih tem