Forum » Loža » Pravno vprašanje
Pravno vprašanje
Gladi ::
Naj prvo opišem situacijo:Moja mati je dobila listek s pošte, da jo na pošti čaka paket.Jaz prevzemem paket(seveda nisem vedel kaj je bilo tisto) in ga prinesem domov, kjer paket odpremo ter vidimo 2 dvdja pa še nekatere stvari o živalih od podjetja international masters publisher d.o.o ki ima sedež v Mariboru.
Zraven je bila priložena položnica, v kateri je pisalo naj naročeno blago plačamo v čimkrajšem času.Družinski člani smo bili seveda začudeni ker nobeden(res nobeden) ni videl ne reklame o teh ponudbah kaj šele da bi kaj naročil.
Prvi delovni dan ko je bil na vrsti je mati poklicala na to podjetje, pač da ona tega ni naročila in da je vrjetno prišlo do pomote.Oseba na telefonu ji je začela trdit da je ona naročila in da majo dokazilo, ko pa je rekla naj grejo poiskat to nakazilo se je začel zgovarjat da imajo to dokazilo nevem kje in da nemore do njega, lahko ji ga pa pošli v naslednih dneh(kopijo seveda) na dom.
Danes je amti dobila to pošto in je zraven prišlo tudi list, kjer naj bi bilo fotokopirano naše naročilo.Naročilnica je bila videti v neki čudni ročni pisavi, v kateriji je kreten iz podjetja tudi napačno napisal ime matere, in na njej ni bilo zahtevane davčne številko.Torej dejstvo je da so oni to ponaredili( okej obstaja hipotetična možnost da je kšna oseba iz okolice to naredila, ampak ne vrjamem), zdaj imam vprašanje kakšni so lahko naši okrepi.Po moji logiki bi lahko to morali prijaviti policiji, saj gre za ponarejanje neke stvari+plus še kakšen drug prekršek.(to je seveda moje popolno lajično mišlenje).Pomoč, glede ukrepov?
Hvala za odgovore.
Zraven je bila priložena položnica, v kateri je pisalo naj naročeno blago plačamo v čimkrajšem času.Družinski člani smo bili seveda začudeni ker nobeden(res nobeden) ni videl ne reklame o teh ponudbah kaj šele da bi kaj naročil.
Prvi delovni dan ko je bil na vrsti je mati poklicala na to podjetje, pač da ona tega ni naročila in da je vrjetno prišlo do pomote.Oseba na telefonu ji je začela trdit da je ona naročila in da majo dokazilo, ko pa je rekla naj grejo poiskat to nakazilo se je začel zgovarjat da imajo to dokazilo nevem kje in da nemore do njega, lahko ji ga pa pošli v naslednih dneh(kopijo seveda) na dom.
Danes je amti dobila to pošto in je zraven prišlo tudi list, kjer naj bi bilo fotokopirano naše naročilo.Naročilnica je bila videti v neki čudni ročni pisavi, v kateriji je kreten iz podjetja tudi napačno napisal ime matere, in na njej ni bilo zahtevane davčne številko.Torej dejstvo je da so oni to ponaredili( okej obstaja hipotetična možnost da je kšna oseba iz okolice to naredila, ampak ne vrjamem), zdaj imam vprašanje kakšni so lahko naši okrepi.Po moji logiki bi lahko to morali prijaviti policiji, saj gre za ponarejanje neke stvari+plus še kakšen drug prekršek.(to je seveda moje popolno lajično mišlenje).Pomoč, glede ukrepov?
Hvala za odgovore.
mojsterleo ::
hm cudno je tole, ker take stvari moras ponavadi placat ob prevzemu, ne pa s prilozeno poloznico. verjetno je najbolje , da vse skupaj posljes nazaj kot reklamacijo.
IceIceBaby ::
GladiTM, ti imaš v vsakem primeru možnost vračila 14 ali 15 dni. Če ti gre za princip zahtevaj naj ti vrnejo še denar za poštnino, ki jo boš plačal pri vračilu. Če pa ne misliš komplicirat pa zapakiraj in pošlji nazaj pa je stvar rešena.
Sicer pa se že po odzivu vidi, da gre očitno za zelo nespretne prodajalce ali za nateg. Pri nas smo že imeli podoben primer, ko je nekdo oddal naročilo s podatki tretje osebe. V takšnem primeru trgovec nima kaj drugega kot lepo vrniti denar in povrniti stroške poštnine.
Sicer pa se že po odzivu vidi, da gre očitno za zelo nespretne prodajalce ali za nateg. Pri nas smo že imeli podoben primer, ko je nekdo oddal naročilo s podatki tretje osebe. V takšnem primeru trgovec nima kaj drugega kot lepo vrniti denar in povrniti stroške poštnine.
jamiroq ::
tile international masters publisher (ali kakor se pac ze imenujejo) so nekaj casa nazaj posiljali zastonj dvdje okoli, ces - lej kako dobre dokumentarce imamo, kupi celo serijo. kar me je precej zbodlo (poleg zanic dvdja ;)) je dejstvo, da imajo od nekod moje ime in naslov...
se quote iz wikipedie o imp:
se quote iz wikipedie o imp:
International Masters Publishers (IMP) is a publisher with activities in 35 countries. IMP creates and markets products within the areas of recipes and cookery, home and hobbies, entertainment and education. IMP is primarily a Direct marketing company sending large numbers of unsolicited advertisements through the postal service.
Za dodatno informamcijo lahko povem, da ob prevzemu ni bilo treba nič plačati ampak je bila priložena položnica z določenim zneskom ter zraven napisano naj svoje naročilo čimprej porovnamo(oz. še ne neki podatkov kako čudovite zbirke imajo in pazite to da v naslednjih dneh lahko pričakujemo še en del nekih dvdjov).
Kreteni eni.Očitno klic moje matere ni zalegel tako da v naslednjih dneh jih jaz pokličem oz. še olje predam zadevi policiji.
Kreteni eni.Očitno klic moje matere ni zalegel tako da v naslednjih dneh jih jaz pokličem oz. še olje predam zadevi policiji.
ali3n ::
Vložite ovadbo na policijo... vsaj za ponarejanje.
Če drugega ne, je moralna obveza, da nekaj storite.
Če je ne bo noben vložil, bodo veselo goljufali naprej.
Če drugega ne, je moralna obveza, da nekaj storite.
Če je ne bo noben vložil, bodo veselo goljufali naprej.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Ziga Dolhar ::
Na zalost trenutno ne najdem te dolocbe, bom poiskal ASAP, ampak mislim, da ti morda sploh ne bo treba vracat, saj zakon taksne agresivne taktike sankcionira tako, da poslano blago smatra kot darilo. Ampak moram nujno najt to dolocbo.
https://dolhar.si/
aljazh ::
Žiga, verjetno si tole mislil:
45. člen ZVPot:
Če podjetje z namenom skleniti prodajno pogodbo pošlje potrošniku blago, ki ga ta ni naročil, se takšna pošiljka blaga šteje za reklamno darilo.
V tem konkretnem primeru jaz vidim problem v tem, da je podjetje (ali kakšen zlobnež) domnevno ponaredilo naročilnico in trdi, da je prejemnica dejansko naročila izdelek.
45. člen ZVPot:
Če podjetje z namenom skleniti prodajno pogodbo pošlje potrošniku blago, ki ga ta ni naročil, se takšna pošiljka blaga šteje za reklamno darilo.
V tem konkretnem primeru jaz vidim problem v tem, da je podjetje (ali kakšen zlobnež) domnevno ponaredilo naročilnico in trdi, da je prejemnica dejansko naročila izdelek.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aljazh ()
Ziga Dolhar ::
Aljazh: da, hvala :-).
Nimam nicesa dodat k tvojim pomislekom o uporabljivosti clena. A naj bo vzet na znanje.
Nimam nicesa dodat k tvojim pomislekom o uporabljivosti clena. A naj bo vzet na znanje.
https://dolhar.si/
Vikking ::
da tale "fishing" deluje odlično:
NTERNATIONAL MASTERS PUBLISHERS D.O.O.
CESTA K TAMU 6, 2000 MARIBOR Tel: 02 4502177
# Davčna: 36024449
# Matična: 1906135000
# Status: Poslovni subjekt posluje
# Število zaposlenih: 0 zaposlenih
# SKD: J58.190 - Drugo založništvo
# Datum vpisa: 27.2.2004
Osnovni finančni podatki
Čisti prihodki od prodaje 2.373.101 EUR
Čisti dobiček ali izguba obračunskega obdobja 177.597 EUR
Kaj sledi po naročilu velikega paketa dobrodošlice?
V kar najkrajšem možnem času boste prejeli svoj veliki paket dobrodošlice z dopisom in položnico. Ničesar ne plačujete vnaprej! Če vam bo veliki paket dobrodošlice všeč, plačate priloženo položnico, nato pa vam ni treba storiti ničesar več. Nadaljnje prejemanje publikacije je zelo udobno in enostavno. Če ste s pošiljko zadovoljni, boste vsake 3–4 tedne avtomatsko prejeli novo pošiljko neposredno domov.
Se pravi, plačaj položnico, pa boš vsak mesec dobil nov paket s položnico.
v glavnem da zaključim štorijo:
preberi to: preberi
V glavnem po celem svetu delujejo enako, da pošljejo pošto in upajo da ulovijo ribo. Naslove pa lahko odkupijo od podjetij ki jih zbirajo, npr. preko nagradnih iger. Drugače pa napiši v iskanje imponline.com+scam pa veselo branje.
NTERNATIONAL MASTERS PUBLISHERS D.O.O.
CESTA K TAMU 6, 2000 MARIBOR Tel: 02 4502177
# Davčna: 36024449
# Matična: 1906135000
# Status: Poslovni subjekt posluje
# Število zaposlenih: 0 zaposlenih
# SKD: J58.190 - Drugo založništvo
# Datum vpisa: 27.2.2004
Osnovni finančni podatki
Čisti prihodki od prodaje 2.373.101 EUR
Čisti dobiček ali izguba obračunskega obdobja 177.597 EUR
Kaj sledi po naročilu velikega paketa dobrodošlice?
V kar najkrajšem možnem času boste prejeli svoj veliki paket dobrodošlice z dopisom in položnico. Ničesar ne plačujete vnaprej! Če vam bo veliki paket dobrodošlice všeč, plačate priloženo položnico, nato pa vam ni treba storiti ničesar več. Nadaljnje prejemanje publikacije je zelo udobno in enostavno. Če ste s pošiljko zadovoljni, boste vsake 3–4 tedne avtomatsko prejeli novo pošiljko neposredno domov.
Se pravi, plačaj položnico, pa boš vsak mesec dobil nov paket s položnico.
v glavnem da zaključim štorijo:
preberi to: preberi
V glavnem po celem svetu delujejo enako, da pošljejo pošto in upajo da ulovijo ribo. Naslove pa lahko odkupijo od podjetij ki jih zbirajo, npr. preko nagradnih iger. Drugače pa napiši v iskanje imponline.com+scam pa veselo branje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vikking ()
andromedar ::
Isto smo dobili mi domov....sem sklepal da je reklamno darilo, tako da sem dvd obržal ostalo pa fliknil v koš. Firma je pa nekje 200m od mojega bivališča...tak da če bi si kaj takega dovolili kot pri tebi, bi stopil osebno tja :))
Eh?
Brez lastnega prevoza pa glede na to da sem iz Lhubljane malce težje.Sicer se bo pa poslalo nek dopis tja, ostalo pa nej se menta mati ter oče.
T0RN4D0 ::
Vrži vse v koš in pozabi. Če nisi nič naročal ti dokazat ne morejo, če bodo kej tečni predaj zadevo policiji.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
koyotee ::
pošlji jim kako kartico s potovanja, s pripisom, hvala za darilo
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
gokky ::
Tega jaz vsekakor ne bi storil. Tisti trenutek dobijo vzorec tvoje pisave (in morda celo podpisa), kar pa je potem zelo lahko zlorabiti za "izdelavo" naročila.
koyotee ::
Lol, sej pa lahko napišeš na kompjutru?
Sploh pa, sej se ne podpišeš spodaj, če kaj glavo uporabljaš, ti jo zgleda ne.
Sploh pa, sej se ne podpišeš spodaj, če kaj glavo uporabljaš, ti jo zgleda ne.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
gokky ::
Na potovanju seveda nosiš s seboj "kompjutr" s "printerom". Seveda lahko daš tudi napisati komu drugemu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kabelska televizija na črnoOddelek: Zvok in slika | 5514 (4684) | ...:TOMI:... |
» | Mimovrste in Pošta Slovenije (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 17469 (9418) | opeter |
⊘ | CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 97036 (73901) | Tilen |
» | mylemon.at (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10035 (6276) | cvetyyy |
» | zamenjava robe na mimovrsteOddelek: Loža | 2264 (1646) | Dumber |