» »

Win XP SP1

Win XP SP1

«
1
2

l0wc4 ::

Andrej eno vprasanje zate: smo se zadnjic v firmi pogovarjali o SP1 za XPje. Baje bodo vgradili neko varnostno zascito, s katero si SP1 ne bodo mogli namestiti, tisti ki imajo nelicencne XPje. Kaj pa recimo tisti ki imajo XP Corporate Edition kjer ni aktivacije?

BigHugo ::

Žal Dewilson key ne dela z SP1. Je na black listi in ti onemogoči updatetanje. Kaj več pa si prečitaj na ostalih forumih (in tudi rešitve za update), da ne bo tukaj kdo še postal nezaželena oseba. Če pa imaš slučajno legalno verzijo, pa s popravki ne bo nobenih problemov.

LP BigHugo
LP BigHugo

CaqKa ::

moj odgovor na tole zapletko je še vedno ta da windowsupdate bo še naprej delal normalno.. sp1 pa nebo nudil dosti kaj več.. lahko pa se spet motim.. zato bo pa andrej dodal svoj post :)

JLP ::

Ja za licenčne uporabnike ne bo problemov pa tud če mate volume license keye. Glede WU pa tud ni zihr da bo delal. po novem U počekira tud key od winsov in če se MS odloč da bo onemogoču updejte za illegalne keye pol... Sicer je pa itak vse brezveze k se zmer najde metoda da spet use dela tko k more. Če ni druzga greš na Linux in maš mirne živce za skos :)
Live long and prosper!

CaqKa ::

dokler se ne najde nekdo ki reče 'linux jaz te bom pa kupil. (pa še tvojega ateja zraven)

deja vu ?
aja glede onega se pa strinjam.. ni še bilo do zdaj ms produkta ki ga nebi skrekali :)

Highlag ::

SP1 ne bo samo skupek popravkov, ampak bo zamenjal tudi kar nekaj nastavitev in komponent, ki bodo omogočale, da uporabnik lahko odinštalira nekatere do sedaj "ključne" komponente, kot so Windows media player, Internet explorer ...
Zato ga verjetno tudi toliko časa skup devlejo. :D

S tem naj bi omogočili večjo konkurenčnost podobnih aplikacij drugih proizvajalcev.

Glede Wupdate pa jim v bistvu v SP ni treba nič podtikati, ker je del programa, ki pregleda računalnik tako ali tako shranjen na WU strežniku. Potrebno jim je spremeniti samo par lokacij kam program pogleda v register pa bo lahko izločil "napačne" kode.

andrej ::

res je. Piratski product keyi so bli disablani in XP SP1 ni mozno instalirat na taksne XP-je. Enako obkljubljajo tudi za windowupdate. V bistvu aktivacija nima tukaj nic veze - gleda se samo product key. Ce uporabis kljuc, ki spada v skupino piratskih potem SP1 ne mores instalirat. V bistvu dobis posebno okno na katerem te obvesti da mas piratski PID. Dobesedno.

Seveda je mozno SP1 tudi slipstreamat v XP distribucijo. Pri tem rabis nove kljuce.

Kot je Highlag povedal je SP1 malo vec kot sami popravki. Zraven mas se posebno aplikacijo s katero lahko spremenis default browser, mail aplikacijo ali pa ju odstranis. V bistvu ju fizicno ne odstrani ampak samo skrije iz menije:\ To je zaradi dolocil sodisca.

borchi ::

Caqka:

recimo, da imaš neomejeno denarja, kk bi kupu linux?
a tk ko zaho šmarno?
l'jga

Loki ::

delnice nekaterih glavnih proizvajalcev distribucij?

matter ::

Eno neumesno ampak vseeno:

A se da špilat igre(namenjene za winse) w linuxu. Kako. Prosim

CaqKa ::

zakaj pa ne :) sicer je bilo tisto retorično vprašanje lahko pa se povsem zgodi.. kakšen ms ima dovolj denarja da zjebe vse gpl licence pa to sranje pa kupi vse linux distrote, ali pa 'naheca' velike firme kot so ibm in podobne da pomgajao trg zjebat... 11. september new york - je kdo pričakoval? nihče... kaj se bo zgodilo pa bomo videli s čakanjem

frudi ::

matter, preberi si tole.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Polde ::

Imam Win XP kradver pa mi lepo dela brez problemov problemi so z kodo ki vsebuje RHQQ2 sem probu drgač pa ni nič posebnega ima vse kar Wupdate+neke možnost.

lp
Ni da ni!!!

andrej ::

samo vprasanje casa je kako dolgo bo sprejemal te kode. Potem je vprasanje casa, da se bodo piratizirale nove, potem da jih ukinejo, itd, itd... in se vedno vrtimo v zacaranem krogu:D

Mr.B ::

oh in sploh je to bedarija.
Vprašanje je , kje so ti ti. nelegalni pidi upsani. Če so del paketa , sem prepričan da bo v kakšem tednu že ven "popravek" , ki bo to bazo pobrisal popravil , oz. kakorkoli sheckal.
Drugo bi bilo zanimivo , da bi moral kontakterati MS za reaktivacijo SP-ja ali kaj podobno , ampk , sej vemo koliko časa je to trajalo , preden so sheckali XP-je , tako ali drugače.

Edina dokaj učinkovita zadeva bi bila , da če bi hotel iti na MS-update pa bi ti rekli , da imaš nelegalen PID in pokliči lokalni MS za pomoč. Vse ostalo pa je čista bedarija . Pa šenajveč problemov bodo imeli itak tisti ms-loleki ki imajo bore malo pojma o računalništvu.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

royt ::

sp1 popravka naj ne bi bilo mogoče namestit na winxp z začetnim keyem FCKGW...ampak z malo poigravanja z registrom, se bo stvar, dala lepo namestit...

andrej ::

res je. najbolj bodo "prizadeti" ravno legalni uporabniki. najboljse glede uporabe bi blo met 0 aktivacij in podobnih stvari, ki samo povzrocajo probleme.

kam smo prisli:\

bodom ::

zio.
jst mam verzijo XP-jev z zacetno kodo FCKGW....pa sm tud ze zloudal winXP SP1. Kaj bo pol ta dodatek delal na winsih al ne? pa kot vidm bi se celo dalo nek z registrom zajebavt in se dal to ustimat da bi delalo...kako?
hvala, LP

royt ::

bodom:

ne da ti ne bo delalo, ampak sp1 sploh ne boš mogel namestit...

pa to imaš v1068 sp1, al kaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: royt ()

royt ::

še nekaj... mislim, da je nekdo(andrej) že pisal o tem... da lahko, če imaš Windows .NET Server v3615 lahko preko switcha spremeniš stvar v Windows XP SP1!

andrej ::

1. to definitivno nisem bil jaz.
2. tega NE mores naredit!
3. to je nesmisel...

royt ::

nekje sem to prebral, zdaj ne vem če je to res ali ni... dobiš aplikacijo...ipd... ne vem...

evo- preberi:
Windows XP SP1

Not officially released yet, Windows XP SP1 is constantly requested on IRC rooms across the net, yet the only way of getting it at the moment is to install Windows .NET Server 3615. Unfortunately, some applications complain when you try to install them on the Server version of the Operating System, and that is obviously a large drawback.

However - it is possibly to convert .NET Server into XP Professional, thus retaining the Service Pack 1 update. This can be achieved by using the utility "NTSwitch" which converts Server operating systems into their Workstation equivalents, and vice-versa. All it changes is one or two registry values, which unlock the Workstation potential of Windows .NET Server.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: royt ()

andrej ::

da, ta program obstaja ampak je popolnoma nesmiselno to uporabljat.
1. SP1 niti ni koncan in tisti popravki ki so v NET Serverju niso tako dalec.
2. omenjeni build NET SErverja je ze star.
3. sploh nima smisla pretvarjat NET serverja v XP pro. Cista bedarija. XP imajo dolocene zadeve ki jih NET server nima in obratno. Se enkrat cisti nesmisel in osebno ne vidim razloga zakaj bi sploh kdo to delal...

royt ::

seveda je nesmisel... napisal sem samo zato, da sedaj nekateri vedno, pač da se da na nek način dobit winxp sp1... samo toliko za informacijo...

sasox ::

se da dobiti sp1 za XP-je na kaksen lepsi nacin kot pa tole k si ti napisu :P

royt ::

lahko ga boš dobil na cedeju... ali pa po delih na microsoftovi strani za download

ampak bo potrebno še nekoliko počakat, da stvar izzide, ker te beta verzij in podobne zadeve še ne laufajo tako kot je treba

Pat_MaGroin ::

Da key ne dela pri SP1 je res. Res pa je tudi, da obstaja key generator, ki ti nardi nov key, zadevo lepo vpises na novo in voila, zadeva dela BP:-)
LP

andrej ::

seveda, dela dokler pr MS ne pogruntajo najbolj uporabljenih kljucev, ki jih potem disablajo. Potem je tukaj novi generator, itd, itd.

SP1 beta se sicer da dobit legalen, samo vedet mors kje:P

royt ::

1. noben programček ne rabiš za spreminjanje keya

2. andrej, ne dalamo vsi pri microsoftu:'( , kot razvijalci.. oz. prizkuševalci... ker mislim, da drugi teh beta ne dobijo.

andrej ::

kdo pa je reko, da je treba delat za MS:D

royt ::

pol treba imet pa vsaj kakšne veze...:D

andrej ::

pri obcutljivih zadevah niti te ne koristijo kaj dosti.

nikakor pa ne skodijo:D

Matri[X] ::

Jz sm potegnil dol z neta beta SP1 cd in sem zadevo namesti na RTM XPje z serijsko ki je priložena zraven. Zadeva je šla lepo gor in deluje. Vendar ne priporočam da kdorkoli namesti to zadevo na računalnik ker je še beta in sm jz dal ponovno windowse gor že naslednji dan (IE je začel štekat). Aja, jz mam licenco za XP.

andrej ::

zato pa jaz uporabljam vmware:D nic reinstalacij - za spilat je super:)

CaqKa ::

zato sem si pa jaz v šoli zrihtal original key :)

Justy ::

CaqKa, pa ta key dela tud ob naslednji instalaciji (po formatu), al samo enkrat lahko aktiviras, al je treba ponovno po cd in kao new key??:D

andrej ::

isti kljuc dela neomejeno. Na istem racunalu lahko aktiviras neskoncno krat. Ce pa gres na drug racunalnik instalirat in uporabis normalen kljuc potem nebo slo preko Interneta aktivirat ampak moras poklicat MS in tak aktiviras.

ToniT ::

Eno vprašanje v zvezi s tem.
Če imam Office XP in Win XP na računalniku in želim na novo namestiti sistem. Sformatiram disk, spremenim velikost particij in na novo namestim oba programa. Strojne opreme nisem spreminjal.
A v tem primeru moram klicati MS, ali bo delovala aktivacija prek interneta?

CaqKa ::

tonit: kolko sem jaz razumel zgornji andrejev post bi moralo delat...
andrej kaj se pa zgodi če ne aktiviraš?...
ker tisti key ki smo ga dobili je ocitno cdkey... activation key pa je spet nekaj drugega al kaj? tistega ti pol napiše pa si ga morš shranit?

andrej ::

ToniT: ne rabis klicast. Aktivacija preko interneti bi v normalnih okoliscinah mogla delat.

CaqKa: cdkey, ki ga dobis uporabis pri instalaciji. Ce aktiviras preko interneta potem ne rabis nobenega dodatnega kljuca. Ce aktiviras preko telefona, ti preberes gospodicni eno cifro, ki se ti izpise na zaslonu. Oni ti pove drugo cifro, ki jo vpises in to je to...

zile ::

Microsoft je finally priznal da je njegov DirectX 8.1 bugger, ki povzroča da se AMD platforme (ne vse!) sesuva, ne da bi sistem javil kakršnokoli napako (špilaš game in si naenkrat v desktopu!) Problem description here. Popravek bo v SP1, hotifx pa najdete tukaj.

rap3r ::

Ej folk a pol je že uzun sp1 al ne?
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

andrej ::

rap3r: NE, SP1 ni "odzunaj."

AIDS ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AIDS ()

wind ::


:)


BigHugo ::

Saj je že nešteto postov o tem, da Dewilson key ne dela pri updatu na SP1. Eni pa so še vedno naivni, pa hočejo to sprobat.
Rešitev poišči na drugih forumih, ker boš tukaj hitro postal ožigosana oseba.


LP BigHugo
LP BigHugo

wind ::

jao...
sliko dam gor pa je ze panika

AIDS ::

Rabs sam original windowse ali pa valid serial no. od Corporate verzije ... Jaz mam original >:D in sem lahko nalozil service pack .. 1089 :D

matter ::

Daj povej kakšne so kaj izboljšave. Nekateri pravijo
da hitrejše nalaganje programov pa botanje sistema.
Kaj še ?

BigHugo ::

Hitrejše delovanje, pa vso M$ nesnago lahko sedaj komot odinštaliraš.
Sicer pa mi že brez SP Okna delajo kot treba. Intelov čipset 815 je pač dosti manj zahroščen kot Viin.

LP BigHugo
LP BigHugo
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows XP Service Pack 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
9614479 (8446) solatko
»

xp sp1 1106 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
554670 (3357) Paramedic
»

Popravki za WIN XP

Oddelek: Programska oprema
11880 (695) andrej
»

win xp problem ob instalaciji

Oddelek: Operacijski sistemi
181452 (1169) Ahiles
»

WIN XP: RTM (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Programska oprema
16210776 (8519) Tr0n

Več podobnih tem