» »

Največje obresti na banki

Največje obresti na banki

«
1
2

Galaxy ::

Torej, povejte mi kje oz. na kateri banki so največje letne obresti na varčevalnih računov.. položil bi cca. 50€ mesečno, da bi se mi to oplemenitilo ;)

koyotee ::

to ti bo pojedla inflacija hmal ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Galaxy ::

Ma jebeš inflacijo, jaz hočm do 18 leta met par k €.. Toraj kje je najboljše?

Galaxy ::

Pa ne z obrestmi. LOL.

JebatGa ::

Nekateri mislijo, da je donosnost 100% ali kaj? Včasih si imel sklade, ki so vlagali v vzhodnoevropske in azijske trge in naj bi imeli donosnost tudi čez 150%. No vsaj tako nam je govoril en ki nam je prišel prodajat zavarovanja.

vasquez ::

Ponavadi je najboljše obrestne mere imela Delavska hranilnica.

Tanisya ::

Pri Gorenjski banki je obrestna mera na varčevalnem računu 2,50%.
Za ostale banke ne vem.

jype ::

Galaxy> Torej, povejte mi kje oz. na kateri banki so največje letne obresti na varčevalnih računov..

Na Islandiji.

Tanisya> Pri Gorenjski banki je obrestna mera na varčevalnem računu 2,50%.

Skratka, tut inflacije ne pokriješ s tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Galaxy ::

Glej, jaz sn star 15 let tak da mi tak hudo dol visi za inflacijo razumeš?

Kebab bo še vedno kebab (2,70€) mogoče 10 centov več..

kihc ::

x

jype ::

Galaxy> Glej, jaz sn star 15 let tak da mi tak hudo dol visi za inflacijo razumeš?

Kako neumen si s tvojo starostjo nima nobene zveze.

A naj ti razložim - da boš pametnejši. V banko boš stlačil 600 evrov na leto. Danes lahko s 600 evri kupiš 600 kepic sladoleda.

Čez tri leta boš imel torej 1800 evrov + obresti, s katerimi boš lahko kupil približno 1600 kepic sladoleda (in ne 1800, kot bi nemara zmotno mislil). Skratka, denar bo vreden manj in boš z isto količino denarja lahko kupil manj kot lahko danes.

Če bi rad kupil osebni avto (predvidevam da zato čakaš ravno na 18. leto) se ti dejansko bolj splača vlagati po 50 evrov mesečno vsaj 10 let in takrat kupiti razmeroma (morda pa tudi povsem) nov, sodoben, udoben, varen in varčen avto. Do takrat se pač prevažaš s kolesom ali avtobusi.

Witboy ::

po moje ti je najugodnejse varcevanje 3mesecna vezava (depozit), katera ima cca 4% letne obrestne mere.... za inflacijo te naj ne skrbi, ker recimo od feb08 pa do feb09 je bila 2,1% inflacija. Kar pomeni da si se vedno v dobicku... po drugi strani pa ce si do zdej bil prpravln zasluzt/sfehtat mesecno za 100 sladoledov bos tudi v prihodnje in bos v tem razmerju tudi recimo povecal mesecno investicijo v varcevanje ;)

madog ::

Diba.si 3% obresti, pogoj 1000€ na računu
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madog ()

kitzbrado ::

@jype
Trenutno je varcevanje na dobo nekaj let zelo neugodno zaradi financne krize, ampak ne mores mu zaradi tega reci, da mora sparat 10 let, ce si bo pa zelel cez 3 leta kupiti avto. Ce ves, da bos denar raibl cez nekaj let, sparanje na banki (depozit) ni tako zelo slaba odlocitev - vsaj boljsa je od sparanja v nogavici in trenutno precej bolj sigurna kot skladi.

Se pa strinjam, da je sedaj pameten cas za nakup delnic ali skladov, ce nameravas varcevati 10+ let.

Okapi ::

Samo je manjši problem, ker če karkoli kupuješ po 50 € na mesec (recimo po 2 g zlata ali eno delnico Krke), ti provizije poberejo preveč. Tako da verjetno je še vseeno najbolje odpreti varčevalni račun, potem pa mogoče vsako leto kupit kaj z večjim donosom.

O.

JebatGa ::

Galaxy> Torej, povejte mi kje oz. na kateri banki so največje letne obresti na varčevalnih računov..

Na Islandiji.

Trenutno ne bi dal denar v banko v Islandiji. So v popolnem razsulu.

SmeskoSnezak ::

Največje obrestne mere so v varčevanjih z odpovednim rokom in v tuji valuti. Če izbereš pravo valuto, imaš še toliko večji dobiček, ko se bo valuti začela vrednost dvigovati. Lahko pa začneš dajat tudi v sklade za minimalni rok 5 let. Glede na to, da ekonomisti pravijo o krizi, ki bi se naj polegla ravno v roku petih let, imaš lepe možnosti za večji izkupiček na koncu. Boš pač počakal do 20. leta, če želiš imeti več denarja ;)
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

T0RN4D0 ::

Tricky buisniess zna bit tole s skladi. Če bi rad tri leta na stran dajal po 50€, jih zmeči v prvo banko in basta. Boš mel za izpit. Al pa za prvo registracijo. V sklade pa sam zdejle ne bi dajal za tri leta, pa tud tele napovedi so od 0-10 let pa do kompletnega sesutja, tako da so vredne bolj malo. Je čisto mogoče da se bo stvar še zavlekla, da bo še en kup podjetij propadlo, in da se boš s skladi nategnu tako kot tisti, ki so pred letom dni verjeli da jim 10-15% obresti ne uide.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

ZdravkoČolič ::

Glej, jaz sn star 15 let tak da mi tak hudo dol visi za inflacijo razumeš?

Kebab bo še vedno kebab (2,70€) mogoče 10 centov več..


Sj glih to je poanta inflacije, da ne bo več 2,70. Sj nevem kje živiš, ker že zdej ni.

veverrca ::

Oi..v glavnem..ravno zadnjič nam je ekonomist na faksu razlagal, da če maš ti denar pod posteljo in ne v banki, ti bo inflacija najbolj škodila. Ti ne dobivaš nobenih obresti na to, denarna vrednost pa upada. Pa tud obresti gor al pa dol, nekje boš imel denar spravljen in ne moreš v tistmu trenutku zagont. Če bi pa varčeval malo večje dnarce, se ti pa že splača gledat tud mal bl na obrestne mere, ker ti tud več nanese potem ane.

Jaz sem si odprla na SKB varčevalni račun 30 dni, položiš 20 evrov pol pa kakor se ti zazdi pa tud količina potem ni več važna..so pa ene minimalne obresti..men je to kul k nimam rednih dohodkov in nakažem k mam.

perci ::

Sj glih to je poanta inflacije, da ne bo več 2,70. Sj nevem kje živiš, ker že zdej ni.
Ja, bistveno manjša je. V januarju smo npr. imeli celo deflacijo. Februar je na račun podrazitev energentov in turističnih aranzmajev imel inflacijo, vendar nic racunat, da bo tako tudi cez leto. V krizi smo.

Tear_DR0P ::

o samo vseeno denar v banki ali na TRR ali na varčevalnem računu ali v depozitu je samo denar na strani, denar v malo boljšem štumfu, malo manj izgublja na vrednosti, v izrednih časih pa morda celo malček dobiva. tako da zdaj bi se morda še splačalo v banki vprašat kako lahko 50 EUR na mesec vežeš v depozit do konca 2010, ker pol ti država neha jamčit za vlogo ;)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

SmeskoSnezak ::

Pravi ekonomisti ste vi, ja :D
@ Pusti soncu v srce... @

Galaxy ::

Torej moje vprasanje je, na katero banko naj dam moj denar?

grex ::

Glede na to, da boš varčeval 3 leta po €50, se ti ne splača gledat tolk na obrestno mero posamezne banke (ker bodo razlike minimalne), ampak bolj na to, kje so najbolj prijazni, uslužni, poslujejo poceni, celostno, hitro in predvsem brez težav preko spleta.

To pa vpraši kogarkoli, ki že ima račun.

;-) ::

Glej, jaz sn star 15 let tak da mi tak hudo dol visi za inflacijo razumeš?

Kebab bo še vedno kebab (2,70€) mogoče 10 centov več..



Ko sem biu 13 14 sem isto razmišljal kava v kafiču še bo vedno 100 sit, glej ga zlomka 1.2€ ali še več oz. 3x več kot je bila. Včasih smo šli ven z 5000 sit sedaj rabiš 50€ ali več.

sicer offtopic sam vseen

veverrca ::

Jaz sem si pogledala po vseh internetnih straneh teh bank - http://www.bsi.si/nadzor-bank.asp?MapaI... in se pač odločila za SKB, ker sem gledala tudi na bližino banke in tisto varčevanje, ki sem ti ga opisala, se mi je zdelo še najboljše. Poglej si na linku internetne strani bank, ki so tudi navedene zraven. Jaz ti bom rekla, da pojdi k SKB, pa tudi ti ni treba osebnega računa tam odpirat, če želiš samo varčevat. Je pa res 100 ljudi 100 čudi in ti bo vsak svojo banko predlagal. Pojdi si sam pogledat, vzemi si čas, preglej tudi cenike in vse.

Kar se tiče depozitov, se mi pa zdi, da je na večini bank minimalna vsota kar velika.

lp

bluefish ::

Odvisno, kaj je zate velika vsota. Če 100e, potem že morda.

Galaxy ::

Hjoj, toraj kaj naj naredim z denarjem? Na katero banko, sklad, delnice?

bluefish ::

sklad ali delnice trenutno raje ne.

Galaxy ::

Sem gledal na www.skladi.si in se zatreskal v MP-GOLD.SI sklad..

http://www.skladi.com/tecajnica.php?so=...

Raje ne? Banka?

kitzbrado ::

@Galaxy: Za dobo treh let se ti trenutno najbolj splaca denar dati na banko, in sicer je najbolje, da ga vezes.

Ce ves, da denarja ne bos dvigal prej kot v nekoliko letih, potem se ti splaca malo pobrskati po spletnih straneh bank, saj so nekatere banke boljse na krajsi, nekatere pa na daljsi rok, pa se vcasih ponujajo kaksne "akcije".

Dejansko je pa tudi res, da nekih ogromnih razlik za dobo treh let ne bo - torej ce ti katera izmed bank ustreza zaradi same prirocnosti (ce mislis fizicno polagat denar, malo razmisli, katere poslovalnice so blizu), ne bos mocno zgresil.

EDIT: Popravil slovnico.

Zgodovina sprememb…

svecka ::

Ma kakšni skladi nekaj, če pa vse dol pada, folk ne vem kje živite, na dolgi rok boste zgubil še nekaj let po vrhu. Mal preveč verjamete zavarovalnim agentom, ki nabijajo v 3 pirovske.

jype ::

Galaxy> Sem gledal na www.skladi.si in se zatreskal v MP-GOLD.SI sklad..

Kot sem ti napisal - varčuj več kot 10 let, pa se ti to zelo splača. Če misliš kupovat avto, ko boš star 18 let, se to ne splača (po moje se pa tudi avto ne splača, dokler nimaš družine).

svecka> Ma kakšni skladi nekaj, če pa vse dol pada

To zgolj pomeni, da za isti denar dobiš več točk sklada, kot bi jih, če ne bi padalo. Seveda moraš varčevati dovolj dolgo, sicer si vrgel denar skozi okno.

koyotee ::

(po moje se pa tudi avto ne splača, dokler nimaš družine).


ja, pa žvet se tut ne splača, ker na konc itak umreš...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

jype ::

Investicija v avtomobil se 18 let staremu človeku zlepa ne povrne. Ker je tema o financah, se mi to zdi pametno izpostaviti. Seveda nihče ni obvezan slediti mojim nasvetom.

koyotee> ja, pa žvet se tut ne splača, ker na konc itak umreš...

Če je avto pri 18 letih za koga življenje - tudi prav. Si bo pač kupil avto. Če bi si kupil bicikel in varčeval še kakih 10 let bi si pa lahko takrat kupil spodobno stanovanje in avto in šel na svoje.

Morda pa ima bogate starše, pa mu bodo avto in stanovanje šenkali - potem je pa itak brezveze da špara, je bolje, da se za ta dnar vsak vikend do mrtvega napije, ane, da mu ne bo kdo očital, da "žvet se tut ne splača".

koyotee ::

morda pa ne živimo vsi v mestu in nimamo vsega pri riti.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

blackbfm ::

Če predpostavljam, da nima lih par 10k eur na računu, bo s temi obrestmi mel v treh letih mogoče za en tank bencina:D

Okapi ::

Če bi si kupil bicikel in varčeval še kakih 10 let bi si pa lahko takrat kupil spodobno stanovanje in avto in šel na svoje.

V katerem svetu pa ti živiš? Če lahko od 18 do 28 leta prišparaš za spodobno stanovaje, si lahko mirno prej privoščiš tudi avto, ki stane, če kupiš rabljenega, toliko kot 1 m2 stanovanja.

O.

kitzbrado ::

Hmm, ce kupis poceni rabljen avto, imas z njim po vsej verjetnosti nemalo stroskov, ki se v letih precej naberejo. Dejansko pa ze registracija in gorivo dosti udarita po denarnici.

Okapi ::

Vsaka stvar pa pač nekaj stane in se moraš odločit, kako zelo jo potrebuješ. Z avtom si bolj mobilen in ti recimo ni treba najemati dragega stanovanja v Ljubljani.
Sicer se pa mora vsak sam odločit. Lahko greš z 18. leti tudi za 10 let delat na naftno ploščad ali ladjo (ali v tujsko legijo), ves čas samo šparaš in potem se ti do 28. leta res kar nekaj denarja nabere.

O.

jype ::

Okapi> Če lahko od 18 do 28 leta prišparaš za spodobno stanovaje, si lahko mirno prej privoščiš tudi avto, ki stane, če kupiš rabljenega, toliko kot 1 m2 stanovanja.

Če od 15. do 28. leta varčuješ (in počasi in v skladu s svojimi možnostmi povečuješ mesečno postavko) lahko v 28. letu zagotovo najameš smiseln kredit in kupiš stanovanje pri stanovanjskem skladu, pa ti gotovine še ostane. Morda ne za avto, če si ga zaželiš pa tudi.

koyotee> morda pa ne živimo vsi v mestu in nimamo vsega pri riti.

Morda res. Stvar osebne odločitve posameznika.

Okapi> Z avtom si bolj mobilen in ti recimo ni treba najemati dragega stanovanja v Ljubljani.

Tudi brez avtomobila ti ni treba najemati dragega stanovanja v Ljubljani. Če me spomin ne vara je Žiga Dolhar preživel kar z avtobusom, pa živi precej daleč od Ljubljane.

Eden mojih partnerjev si je kupil odličen avtomobil, ko je bil še mlajši. Pravi, da je bila to najslabša investicija v njegovem življenju. Jaz te investicije nisem naredil in točno razumem, kaj je mislil, ko je to rekel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Okapi ::

in kupiš stanovanje pri stanovanjskem skladu

A to je tisto, ko žrebajo kupce;)

Sicer pa je preveč neznank tule, da bi se lahko kregali. Koliko lahko našparaš v tem času? Če si študent brez kakšnih posebnih dohodkov in bogatih staršev, verjetno bore malo. Vsaj jaz ne poznam nikogar, ki bi do konca faksa karkoli našparal. Lahko pa greš z 18. v službo in potem je računica čisto drugačna.

Potem je vprašanje, kakšno plačo imaš pri 28., ker od tega je odvisno, koliko kredita boš dobil. In kakšno stanovanje (in kje) je solidno stanovanje? Enosobno stanovanje v Trbovljah ni problem kupiti, dvosobno v Ljubljani je pa čisto druga zgodba.

Kakorkoli že, ne sodim med bolj razsipne, samo se mi vseeno zdi, da dokler ne greš v službo, nekako nima smisla šparati za stanovanje. Raje naj človek naredi vozniški izpit, potuje po svetu, spoznava življenje, kupuje (in bere) knjige ...

Eden mojih partnerjev si je kupil odličen avtomobil

Z avtom za 30.000 € nisi čisto nič bolj mobilen kot z avtom za 3000 €. Ali celo za 1000 €.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

jype ::

Okapi> Raje naj človek naredi vozniški izpit, potuje po svetu, spoznava življenje, kupuje (in bere) knjige ...

To si napisal tako, kot da je vozniški izpit predpogoj. Jaz sem s kolesom prevozil jadransko obalo do Zadra, s kolesom in vlaki obral pol evrope, s konji, vlaki in avtobusi en del azije, potem sem pa šele pri 26. naredil vozniški izpit, ampak od takrat zaradi družinskih obveznosti precej manj potujem.

Pri vsem tem sem seveda precej varčeval, tako da zdaj imam že dovolj denarja, da si bom kmalu lahko privoščil lastno stanovanje.

Okapi> Z avtom za 30.000 € nisi čisto nič bolj mobilen kot z avtom za 3000 €. Ali celo za 1000 €.

Ali celo za 80€ (za kolikor se dobi renault 5). Ampak pravo vprašanje je, koliko te avtomobil dejansko stane.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Okapi ::

Ne, vozniški izpit sem omenil zato, ker je to koristno znanje za potem, ko greš v službo. Ali za kakšno delo prek študenta. Potuješ lahko tudi na štop.

O.

Galaxy ::

Jaz nimam pojma od kod vam ideja za avto. Če vas že zanima dobim v uporabo fotrovega BMW 316. Torej to je auto arr.. in nebom ničesar si kupoval. Mogoče izpit :))

In lahko nazaj on-topic? Bi želel še več mnenj o tem, kaj narediti z denarjem do 18 leta.

jype ::

Sem vam reku! Komot bo našparal za stanovanje :)

Galaxy ::

ROFL! :)) samo to pa res bom. Da se čim prej odselim od doma..

jype ::

No, glede na tvojo situacijo je po moje najbolje "srednjeročno" varčevati. Ne do 18. leta, ampak vsaj do ene 25., potem boš pa že videl, kako bo. Do takrat se pa predvsem pobrigaj, da se čimveč uporabnega naučiš in predvsem da ugotoviš, kaj v življenju te resnično veseli (ker take reči ponavadi potem obvladaš tako dobro, da jih komot delaš za resen denar).

koyotee ::

koyotee> morda pa ne živimo vsi v mestu in nimamo vsega pri riti.

Morda res. Stvar osebne odločitve posameznika.


Ja še dobr, da si ti lahko ob rojstvu izbiral starše....
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Depozit - katera banka ima najvišje obresti? (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
722148147 (11205) kombinezon
»

Sef (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6013373 (11563) Smrekar1
»

Varčevanje denarja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7015992 (13117) MIHAc27
»

Varčevalni račun z najvišjo obrestno mero?

Oddelek: Loža
308473 (6632) Gjurisic
»

Varčevalni račun - katera banka

Oddelek: Loža
91893 (1802) ZLOky

Več podobnih tem