» »

Kaj bi se zgodilio, če bi se del Slovenije želel priključiti sosednji državi?

Kaj bi se zgodilio, če bi se del Slovenije želel priključiti sosednji državi?

«
1
2 3 4

guest #44 ::

Recimo, da bi se želel lep del severne Slovenije priključiti Avstriji...kako bi tak scenarij izgledal? Najbrž s plebiscitom. Sam kakšna štala bi vse pol sledila? Namreč, če bi želel samostojnost pol je jasno, nekaj podobnega kot 20 let nazaj. Sam ko vmešaš tu še drugo sosedo postane vse bolj zapleteno. A mislite, da bi Avstrija sploh sprejela?

Tak mal fiktivni scenarij.

enadvatri ::

Formula 21 bi povozila vso to drhal.
Neumno vprašanje, neumen odgovor.

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden ::

Kdo naj bi bil zdaj drhal in kaj naj bi bila formula 21, da naj bi bila zmožna povoziti nekoga?
Why so serious?

gendale ::

zakaj bi avstrija hotla še eno revno pokrajno, njim je čisto ok trenutno stanje, da socialni problemi ostanejo v slo in dobivajo podporo iz našega proračuna, sposobni pa delajo pri njih in polnijo njihov proračun
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Oberyn ::

guest #44 je izjavil:

Namreč, če bi želel samostojnost pol je jasno, nekaj podobnega kot 20 let nazaj.

Zelo daleč od onega 20 let nazaj. Odcepitev republike je imela pravno podlago v Yu ustavi. Odcepitev Štajerske pač nima pravne podlage. Se pravi, edino z vojno. Celo Štajerci niso _tolk_ ubrisani.

Pšenični ::

"Zelo daleč od onega 20 let nazaj. Odcepitev republike je imela pravno podlago v Yu ustavi. Odcepitev Štajerske pač nima pravne podlage. Se pravi, edino z vojno. Celo Štajerci niso _tolk_ ubrisani."

Torej bi se razdružili po mirni poti. Tko kot Češka in Slovaška. In Ljublančanom ostane pol Zoky, nam pa vsaj bodočnost.

Veliko se jh tud vozi delat v Avstrijo na tistem koncu, vrtci so tud cenejši.....tko, da bi refefendum sigurno uspel.

Vojna ni u nebenem interesu. Pač če se štajerci odločijo iti na svoje naj grejo.

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden ::

torej si mislil le štajersko in ne SEVERNO Slovenijo? ker pod severno slovenijo spada tudi gorenjska.

Če bi se štajerska odcepila, bi to pomenilo le to, da štajerci nikjer več ne bi bili doma. Avstrijci bi na štajerce gledali tako kot slovenci gledamo na tujce v naši državi ko si mislimo ZAKAJ ZABOGA ŠE VEDNO NE ZNAJO GOVORITI SLOVENSKO, ČE PA SO V NAŠI DRŽAVI ŽE TOLIKO LET?!? ZAKAJ VRTI TO JUŽNJAŠKO MUZIKO, ČE PA JE V SLOVENIJI?!?

isto bi avstrijci mislili o štajercih. Kdor se dejansko hoče odcepiti, je stvar izjemno slabo razmislil.

+

zakaj pa bi se pridružili avstriji?!? Saj imate na razpolago še Madžarsko in Hrvaško. A zdej boste pa še zbirčni? :D
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"Če bi se štajerska odcepila, bi to pomenilo le to, da štajerci nikjer več ne bi bili doma. Avstrijci bi na štajerce gledali tako kot slovenci gledamo na tujce v naši državi ko si mislimo ZAKAJ ZABOGA ŠE VEDNO NE ZNAJO GOVORITI SLOVENSKO, ČE PA SO V NAŠI DRŽAVI ŽE TOLIKO LET?!? ZAKAJ VRTI TO JUŽNJAŠKO MUZIKO, ČE PA JE V SLOVENIJI?!?"

To je zdej njihova država. Če zastopiš. Še malopa bomo mi tle tujci. Vladali nam bojo bivši komunisti in južnjaki. Pol je vseeno če smo pod Avstrijo.

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden ::

bi bil ti vesel, če bi se sloveniji pridružil del madržarske ali pa hrvaške?

Pač...razlisli malo, kaj bi si avstrijci mislili o štajercih.

In razmisli malo, če so dejansko vsi štajerci tako mentalno zaostali, da bi zaradi tega, ker na volitvah ni zmagal njihov najljubši kandidat, enostavno pozabili da so slovenci, pozabili na slovenski jezik in našo kulturo in enostavno postali avstrijci.
Če bi te zdaj slišal Rudolf Maister, bi bil izjemno razočaran nad Slovenci. Oni so se borili za našo deželo, da bo zdej kup razvajenih mulcev vse skupaj poslal v maloro?

Če štajerce moti da je zmagal Jankovič, zakaj potem ni celotna štajerska za vsak slučaj volila Janšo? Zdej boš rekel da je lažje plebiscit naredit, kot pa da bi dejansko dvignili svoje riti in šli volit?
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Pravne podlage ni, cetrti clen ustave pravi: Slovenija je ozemeljsko enotna in nedeljiva drzava. Tukaj se sanje stajerskih legalistov ustavijo. Najprej sprememba ustave, potem pa plebiscit. Se je pa zahod Avstrije, Vorlaberg ze pred casom hotel pridruziti Svici, pa jih slednji niso sprejeli. :) Mehkejsa metoda je uvedba pokrajin, nekaksna federacija, kjer zahod, predvsem Ljubljana ne bo vedno preglasoval vzhoda.

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"Pravne podlage ni, cetrti clen ustave pravi: Slovenija je ozemeljsko enotna in nedeljiva drzava. Tukaj se sanje stajerskih legalistov ustavijo. Najprej sprememba ustave, potem pa plebiscit. Se je pa zahod Avstrije, Vorlaberg ze pred casom hotel pridruziti Svici, pa jih slednji niso sprejeli."

Eh, sej je bla tud Jugoslavija nedeljiva. Pa dons poglej. Bomo že kej zmutili.

"In razmisli malo, če so dejansko vsi štajerci tako mentalno zaostali, da bi zaradi tega, ker na volitvah ni zmagal njihov najljubši kandidat, enostavno pozabili da so slovenci, pozabili na slovenski jezik in našo kulturo in enostavno postali avstrijci."

Zdej razmišljamo kapitalistično globalno-kdo da več-mislim na delodajalce.

Se bomo pa večkrt odcepili, "enkrat bo že ratal".

Sicer mlade družine kupujejo napremičnine v Italiji, pa tud dela jih veliko tam.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Kolikor mi je znano je Kardelj v ustavo SFRJ vtaknil clen o samoodlocbi, ki je bil pravni temelj nase odcepitve.

Oberyn ::

Pšenični je izjavil:

Eh, sej je bla tud Jugoslavija nedeljiva. Pa dons poglej.

Ne, Jugoslavija ni bila nedeljiva. Vsaka republika se je prostovoljno pridružila federaciji in je imela pravico jo tudi zapustiti. Taka je bila ustava Jugoslavije, sprejeta, če se prav spomnim, 1974.

Gray_Warden ::

če se bo kdo hotel dejansko odcepiti, upam da bo odstranjen v kaki naključni prometni nesreči. Dejansko. Sramota, da sploh kdo upa pomisliti na kaj takega.

telbanc, če te kaj moti, se odseli. sram te je lahko da sploh upaš pisati o odcepitvi. Kdo si ti, da boš odločal o vseh štajercih?

Jankovič se je boril za Ljubljano, ker je bil ŽUPAN LJUBLJANE. Kaj pa je v tem času naredil katerikoli štajerski župan, razen tega da si je polnil žepe in sedel na polni riti?
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"Kolikor mi je znano je Kardelj v ustavo SFRJ vtaknil clen o samoodlocbi, ki je bil pravni temelj nase odcepitve."

Ah, pustmo zdej malenkosti.

"telbanc, če te kaj moti, se odseli. sram te je lahko da sploh upaš pisati o odcepitvi. Kdo si ti, da boš odločal o vseh štajercih?"

A ni že Kangler govoril o meji na Trojanah.

Torej ni to nič novega.

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden ::

kangler je pa res veliko dobrega naredil za Maribor ja.

http://www.delo.si/novice/slovenija/kan...

Tip je pač ozkogleden. Ne razume da je bil Jankovič pač ŽUPAN LJUBLJANE in je zato delal v dobro LJUBLJANE.

Ni to logično?

Če bi Kangler zmagal na volitvah, to pomeni da bi se moral preostali del slovenije odcepiti od štajerske, da ne bi šlo vse v Maribor?!?:D

Je pa popolnoma logično, da gre vse v Ljubljano. Firma nekako ne more preživeti v nekem zakotnem mestu kjer nima prometa...
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

nanpots ::

Oberyn je izjavil:

guest #44 je izjavil:

Namreč, če bi želel samostojnost pol je jasno, nekaj podobnega kot 20 let nazaj.

Zelo daleč od onega 20 let nazaj. Odcepitev republike je imela pravno podlago v Yu ustavi. Odcepitev Štajerske pač nima pravne podlage. Se pravi, edino z vojno. Celo Štajerci niso _tolk_ ubrisani.

Zakaj zaboga z vojno, si ti malo usekan? Države so tu, da se ljudje dobro počutijo v njih, ne zarad držav samih. Če hoče prebivalstvo neke pokrajine na svoje ima za to vso pravico.

Karaya 52 ::

IMO se bodo trenja med regijami, zlasti osrednjo slovensko in Stajersko vecala. V resnici ni bilo nikoli toliko kregarij, katere je spretno netil Jankovic in kot vidim danes, se mu je obrestovalo. Ob vseh prvilegijih ki jih prestolnica ima, je podlo govoriti da so ostale obcine Ljubljani ukradle 60 milijonov €. Ta trenja bodo po mojem mnenju kmalu privedla do bolj federativne oblike, do regij in do nekaksnega senata, kjer bodo voljeni regijski predstavniki. To pozna vecina drzav, kot varovalko da gosto obmocje ne more vedno in v vsem preglasiti ostalih. Volitve 2008, 2011 znajo biti zacetek tega procesa.

Gray_Warden ::

Pa naj gredo.....se odselijo. Odcepiti pa se ne smejo, saj to pomeni konec Slovenije. Potem je vseeno če se primorska priključi italiji, gorenjska avstriji, Jugo vzhodna slovenija hrvaški...potem pa naj bo Ljubljana glavna v svoji državi, če želi...
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Koliko se jih lahko odseli? 5%, 20%? Prebivalci Montreala se nimajo namena seliti, tam bodo ostali in slej kot prej dobili svojo drzavo.

Gray_Warden ::

Kaj ima Montreal s štajersko?
Why so serious?

jalovec09 ::

preseliš se tja

Gray_Warden ::

OP govori o priključitvi k avstriji. Pa naj se preseli tja, če mu je ta dežela tako všeč.

Slovenija gre navzdol, definitivno. Kakšno bo Jankovičevo vodenje države bomo še videli.

Ampak dejstvo je, da je vse ki govorijo o odcepitvi lahko pošteno sram.

Drhal brez narodne zavesti.
Why so serious?

Invictus ::

Seveda je vse to bluzenje pod predpostavko da bi nas Avstrijci sploh hoteli ...

Kar se ne bo zgodilo. Oni bodo samo pokupili štajerska podjetja in dobiček preselili v Avstrijo. Tako se danes osvaja države. Rajo pustiš izven svoje države, hkrati jo pa ponucaš za svoje bogatenje. Sam mal podkupnin lokalcem je ponavadi treba dati.

Globalizacija pač ...

Sicer bi bila pa vojna s Štajersko hitra. Na fronto samo pošlješ par tovornjakov piva in vina, pa bodo vsi navalili nanje. Rezultat si pol lahko predstavljate.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Oberyn ::

Gray_Warden je izjavil:

Ampak dejstvo je, da je vse ki govorijo o odcepitvi lahko pošteno sram. Drhal brez narodne zavesti.

Ajde, no. Ljudje se menda lahko pogovarjajo o čemerkoli (mislim, vsaj še ta mesec). Saj je jverne v prvem prispevku napisal "Tak mal fiktivni scenarij". Se pravi, mal nakladanja pred spanjem.

Meizu ::

In kaj lahko potegnemo iz te teme?

Zakaj sploh obstajajo države? Čemu sploh narodna zavest? A se zavedate, da to skozi zgodovino nikoli ni prineslo nič dobrega, samo vojno in smrt? Zakaj ne obstaja ena sama svetovna država? Zakaj se hočemo razlikovati od drugih in zakaj sebi pravimo slovenci? Zakaj so avstrijci avstrijci? Človek je en sam, torej bi mogla obstajat ena sama, človeška skupnost. Tako bi se izognili težavam, ki nas redno pestijo. Pa še denar bi se namenil lahko nekam drugam, v bolj koristne namene, kot pa financirat razne obmejne spore, rihtat dodatne bonitete za neke zamejce, urejat sestanke in draga prevozna sredstva, da se grejo lahko naši politiki kregat na hrvaško za tisti meter morja...

Ne bi blo carine, trgovanje bi bilo VELIKO lažje, transportiranje surovin po zemlji bi bilo močno ceneje, končni produkti bi bili za potrošnika veliko cenejši. A ste kdaj pomislili na to?

Ena sama država bi prinesla OGROMNO prednost. Problem je, ker je to sedaj nemogoče urediti, pa ne samo zaradi narodne zavesti, pač pa tudi zaradi razvitosti. "" Le kdo nuca zaostale afričane, ter "ničvredne" balkance? ""

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

darkolord ::

Zakaj ne obstaja ena sama svetovna država?
Ker je preveč razlik med prebivalstvom. Že v Sloveniji se ne znamo čisto ničesar zmeniti med sabo, kako bi se šele, če bi nas bilo par tisočkrat več..

Meizu ::

Jah, potem pa nazaj na polis, drugega nam ne ostane.

enadvatri ::

Gray_Warden je izjavil:

Kdo naj bi bil zdaj drhal in kaj naj bi bila formula 21, da naj bi bila zmožna povoziti nekoga?


Zame je bilo to neresno vprašanje, zato sem nanj odgovoril z neresnim odgovorom. Še kaj?

Gray_Warden ::

Neresno vprašanje si zasluži neresen odgovor, agreed.
Why so serious?

mtosev ::

jaz pa nočem,da bi se del slovenije priključil avstriji. nič nemško ne znam,če bi bil uraden jezik ENG ali SLO pa lahko. German sucks:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Meizu ::

Čimprej se priključimo nekam, tem boljše. Vsaj mogoče mal sposobnejše voditelje bomo imeli. Če bi ostali takrat pod avstroogrsko bi nam blo veliko lažje. No offense taken seveda, sem "ponosen" slovenc, sam razmišljam racionalno pač. Raje odstopim "svojo zemljo" za lepši lajf.

mtosev ::

Human Development Index @ Wikipedia
ne bi kaj preveč pridobili. Avstrija je na 19. mestu, SLO na 21. Tak da se nam verjetno ne izplača.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Meizu ::

Vsaj elektroniko bi nabavljal po pol manjših cenah :) Works for me.

T-h-o-r ::

1. bil bi srečen, da butasti štajerci končno nehajo gobcat, in grejo

2. bil bi nesrečen, ker bi moral na nogometne tekme hodit v sosednjo državo
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

USS Liberty ::

Odcepitev Štajerske je v tem trenutku misija nemogoče, saj Slovenija ni politično-upravno razdeljena na pokrajine, tako da v tem trenutku Štajerska nima nikakršnih elementov državnosti in točno določenega teritorija kot je imela Slovenija leta 91 ali pa kot to imajo sedaj Katalonija, Baskija ali Škotska. Pri odcepitvi Štajerske bi se postavil problem, kam bi potem šlo Prekmurje, kje so na njenem zahodu točne meje.

Štajerci naj se čimpraj organizirajo kot pokrajina, ki ima pristojnosti na gospodarsko-politično-upravnem področju in naj točno določijo svoje teritorialne meje, tako da bodo dobili elemente državnosti. Določijo naj tudi svoj grb in zastavo, potem se naj pa čimprej odcepijo od SrboSlovenije in gredo na svoje ali pa naj se priključijo Avstriji, ki mislim, da bi jih sprejela pod svoje okrilje, saj Štajerska ni nerazvita kot Burkina Fasso, prav tako Štajerci niso tako števlilčni, da jih Avstrija ne bi mogla v par desetletjih integrirat....

Na Gorenjskem odkoder prihajam scenarij odcepitve praktično ni več mogoč, saj je tukaj že od Kardelj-Dolančevih časov načrtno koloniziranih toliko Jugoslovanov, da danes tukaj že zmaguje balkan-jugo politična opcija. Na Gorenjskem bi na referendumu sedaj zmagala opcija združitve z Bosno in Srbijo..
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

Kakšna odcepitev Štajerske neki. Po eni strani tako ponosni, po drugi si pa ne znajo odcepitve predstavljati drugače kot hlapci avstrijcev? LOL
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

zee ::

Blodnje so zgleda postale slovenski vsakdan.

Ce odmislimo neustavnost morebitne odcepitve Stajerske, se zastavijo nekatera povsem prakticna vprasanja: Kje se zacne Stajerska in zacne Gorenjska/Dolenjska/... ? Dejstvo je tudi, da je zahodni del Slovenije znatno bolj gospodarsko razvit od vzhodnega.

Pricakovati, da bi z odcepitvijo iznenada vse avtomagicno postalo boljse in lepse in slajse (Indija Koromandija.press), je naravnost otrocje. Zgleda, da se nihce vec ne spomne slovenske odcepitve in nastanka novih miniobcin, ki jih je ravno na Stajerskem najvec. Je Stajerska zaradi tega gospodarsko postala kaj bolj razvita v zadnjih 10+ letih? ... Kaj? Ne slisim dobro. Aja, ni.

Strinjam se tudi s tem, kar je napisal Furbo. Ce je tako lepo v Avstriji, zakaj se potem slednja na vse kriplje otepa postavitve par deset dvojezicnih tabel?

Da odgovrim se na vprasanje v naslovu teme:
S prikljucitvijo Stajerske Avstriji bi slednja dobila se eno pokrajino, ki ni sposobna preziveti sama, Stajerci pa tuje birice, ki bi zamenjali slovenske, pardon, ljubljanske.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Tribal ::

Še plačal bi, da bi se od trojan naprej odcepili od slovenije.

Aston_11 ::

Se bodo že štajerci zmenili med sabo, od kje dalje bi se odcepili. Sicer pa bi jim verjetno ustrezala praktično popolna avtonomija kot pokrajina. Morda bi imeli skupne zunanje zadeve, ostalo pa praktično ne več.

Samuel ::

tu so podatki o volitvah v volilnih enotah:

VE5 (Celje)
PS: 22.96%
SD: 9.79%
SDS: 29.70%

VE7 (MB)
PS: 21.36%
SD: 10.75%
SDS: 30.20%

VE8 (Ptuj)
PS: 16.61%
SD: 10.04%
SDS: 27.90%

Za tiste, ki so pisali, da na Štajerskem Janković ne bo dobil niti enega glasu.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

Matako ::

To razmišljanje je ostanek 20. stoletja, kjer je bilo ozemlje enako moči - takrat bi recimo Avstrija še sprejela kake štajerce. Danes niti pod razno več.
EDIT: bi jih pa zato verjetno Hrvaška - oni še razmišljajo po starem.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Go-ahead ::

Prebivalci Primorske so se že pred temi volitvami ustvarjali domove v Italiji. Zaradi večjih plač, večje pomoči mladim družinam, cenejšimi stanovanji,..
Sedaj bo tega še več, sploh po znanih učinkih "gospodarstvenika" na primorskem (uničenje trgovskih podjetij kot so bila Goriška d.d, Alpcomerce, zapiranje manjših trgovin, prodaja objektov. "Gospodarstvenika" so občutila tudi gradbena podjetja (SGP Gorica stečaj), ker po izvedbi del le teh niso dobila plačana.
Doseganje ciljev ne glede na uporabljena sredstva in žrtve tu ni najbolj priljubljeno, tako da se sedaj ponovno omenja odcepitev Primorske, selitev v Italijo in postavljanju meje na Ravbarkomandi.

Furbo ::

Na tak način morda razmišlja kak wannabe politik, ki bi rad prišel na oblast za vsako ceno. Oziroma bolj natančno, z dajanjem takih butastih izjav, saj kasneje pa seveda ne bi naredil nič.

Očitno nekaterim diši prostor, ki je je sprostil po propadu SNS, ko je narod končno pogruntal, da niso naredili nič od osamosvojitve naprej, razen da so lepo živeli na račun bedakov.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

solatko ::

Furbo - Na račun pametnih, je SNS stranka, ki je v samostojnosti pridobila najmanj (tistih nekaj plač, vsak mandat), na račun bedakov, so se finančno, krepko odebelili vsi ostali.
Nad Slovenci je končno obupal tudi Plemeniti, tako kot že prej AvstroOgrska.
Še danes imam na oknu črno zastavo, ker je edina poštena in slovenska stranka, po 20-ih letih, vrgla puško v koruzo.
Delo krepa človeka

T-h-o-r ::

haha, jelinčič simbol poštenja
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

solatko ::

Napram vsem ostalim, je en navaden žeparček (kar se tiče profitov iz narodnega bogastva). Vsi ostali so pobrali več in še pobirajo.
Delo krepa človeka

Ziga Dolhar ::

Zgolj nekaj misli:

1. "Odcepitev" je ravnanje mednarodnopravnih razsežnosti. Določbe neke nacionalne ustave so tu pretežno nepomembne.

2. Slovenija se je osamosvojila z argumentom "neodtujljive in nekonzumirane" [pravzaprav: "nekonzumirabilne" - take, ki s konsumpcijo ne preneha, ampak traja] pravice "naroda" do samoodločbe. Precej svetohlinsko bi bilo sedaj trditi, da s(m)o pravico že konzumirali z odcepitvijo od Juge, ko smo v preteklosti trdili, da je ta pravica trajna in se ne da konsumirati. Ostaja problem "naroda" ("So Štajerci narod?"), a se ta pojem praviloma ne razlaga preveč restriktivno.

3. Zahteve po teritoriju in ljudstvu niso toliko problematične kot zahteve po efektivni oblasti. V primeru "osamosvojitve" precej bolj pomembne kot v primeru "pricepitve" h kaki drugi državi. (Zanimivo - zaradi strokovnega članka na to temo so nekateri kritizirali Türka, sedaj se sklicujejo ravno na te kriterije.)

4. "Ozemeljska celovitost in nedeljivost" RS pomeni, da je v Sloveniji ena vrhovna oblast in en pravni red. Ne pomeni, da so meje RS nespremenljive.
https://dolhar.si/

Furbo ::

solatko je izjavil:

Furbo - Na račun pametnih, je SNS stranka, ki je v samostojnosti pridobila najmanj (tistih nekaj plač, vsak mandat), na račun bedakov, so se finančno, krepko odebelili vsi ostali.
Nad Slovenci je končno obupal tudi Plemeniti, tako kot že prej AvstroOgrska.
Še danes imam na oknu črno zastavo, ker je edina poštena in slovenska stranka, po 20-ih letih, vrgla puško v koruzo.


Model je imel dobro idejo, s tem da je vsake toliko časa kao 'povedal poslancem kar jim gre' se je lepo preživljal 20 let. Ostali mu to tudi niso zamerili, ker so vedeli, da si samo nabira točke.

Nikoli ni glasoval za karkoli, zato mu tudi danes nimaš kaj očitati. Ne moreš pa tudi reči, da je izboljšal stvari za en promil, ker jih ni.

Če je taka nekoristna stranka, ki bi se lahko imenovala tudi stranka klopov, za nekoga edina poštena in slovenska, potem je za tak osebek verjetno biti pošten slovenec to, da visi na socialni pomoči in ne dela nič.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

solatko ::

Problem nastane, ko bodo vsi štajerski kadri, nastanjeni in futrani v LJ imeli pravico sodelovati na eventualnem plebiscitu in seveda bodo proti - sedaj so pač prvi na vasi (LJ), potem bodo avtomatično padli na zadnje mesto v mestu (Dunaj). Ne mislite menda, da bomo vse štajerske povzpetnike obdržali v LJ in ostalih delih ostanka kokoši.
Delo krepa človeka
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ustanovitev pokrajin v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
547090 (1667) arnecan1

Več podobnih tem