Forum » Šola » na FERI ?
na FERI ?
;-) ::
Sem dijak 4 letnika srednje ekonomske šole. Že v osnovni nisem vedel kam bi se vpisal (imel sem dobre točke ter uspeh -do sedmega odličen naprej pravdober z lahkoto). Odločal sem se med strojno, elektro in ekonomsko Nisem vedel kako in kam zato sem se odločil za srednjo ekonomsko (bila je v mojem kraju pa tudi največ sošolcev je šlo sem.)
Takoj ko se je začela šola sem v prvem letniku spoznal da me to ne zanima in sem se pustil pač lih tok da sem biu še 2 leti dober kasneje pa toliko da delam....ker me res ne zanima ekonomija in ti strokovni predmeti na tej šoli.
Tako sem srednjo šolo preborodil z nezanimanjem in v mislih da bo v naslednji bolje. Skoz imam v mislih nekaj v zvezi z elektro in računalništvom. Danes sem šel na informativne na feri in opazil 2 smeri ki me zanimata. Prva je Medijske komunikacije vendar nimam pogojev (splošna matura) druga je Računalništvo in informacijske tehnologije. Tako da sem 90% odločen da grem slednjo.
Skrbi me ker nimam predznanja programiranja itd. ker pač teh predmetov na moji šoli ni bilo in zgleda da tisti ki so hodili na SERŠ bojo imeli veliko prednost? Zavedam se da pač nebo lahko in tudi se zavedam da se lahko zgodi da kako leto "cepnem" pa da bo potrebno veliko učenja. Pa me zanima kaj pa vi menite? Se mi splača tvegat in iti iz ekonomije v čisto druge vode ali bo pretežko? V teh 4 letih sem izgubil tudi delovne navade ker nisem imel zanimanja. Pomojem se mi bo to vrnilo ker me ta šola veseli in se zavedam da sem že pri prvi zgrešil pa nebi rad še 1x.
Kot drugo pa me zanima kaj je z tem bolonjskim sistemom ko imaš 3 vmesne izpite. Kako je z tem če padeš enega in narediš ostala 2 moraš na koncu popravljat vse ali samo kar ti manjka?
Takoj ko se je začela šola sem v prvem letniku spoznal da me to ne zanima in sem se pustil pač lih tok da sem biu še 2 leti dober kasneje pa toliko da delam....ker me res ne zanima ekonomija in ti strokovni predmeti na tej šoli.
Tako sem srednjo šolo preborodil z nezanimanjem in v mislih da bo v naslednji bolje. Skoz imam v mislih nekaj v zvezi z elektro in računalništvom. Danes sem šel na informativne na feri in opazil 2 smeri ki me zanimata. Prva je Medijske komunikacije vendar nimam pogojev (splošna matura) druga je Računalništvo in informacijske tehnologije. Tako da sem 90% odločen da grem slednjo.
Skrbi me ker nimam predznanja programiranja itd. ker pač teh predmetov na moji šoli ni bilo in zgleda da tisti ki so hodili na SERŠ bojo imeli veliko prednost? Zavedam se da pač nebo lahko in tudi se zavedam da se lahko zgodi da kako leto "cepnem" pa da bo potrebno veliko učenja. Pa me zanima kaj pa vi menite? Se mi splača tvegat in iti iz ekonomije v čisto druge vode ali bo pretežko? V teh 4 letih sem izgubil tudi delovne navade ker nisem imel zanimanja. Pomojem se mi bo to vrnilo ker me ta šola veseli in se zavedam da sem že pri prvi zgrešil pa nebi rad še 1x.
Kot drugo pa me zanima kaj je z tem bolonjskim sistemom ko imaš 3 vmesne izpite. Kako je z tem če padeš enega in narediš ostala 2 moraš na koncu popravljat vse ali samo kar ti manjka?
KandazaR ::
Ma s programiranjem ponavadi ni takih problemov, bolj se pazi matematike (kjer bo treba malo bolj zagrabit kot v srednji).
Res da mi matematika tudi tu dela manjše težave vendar če je samo to problem potem ni problema =)
Kako pa je to če vse ostale predmete narediš in matematike naprimer ne lahko greš naprej ali kako in delaš drugič?
Kako pa je to če vse ostale predmete narediš in matematike naprimer ne lahko greš naprej ali kako in delaš drugič?
Mavrik ::
Pri obeh slovenskih računalniških fakultetah je tako, da predznanje programiranja ni tako zelo pomembno, saj ti obe fakulteti data več kot dovolj osnov in priložnosti da se tega priučiš. Ponavadi je bolj problem znanje in obvladanje matematike.
The truth is rarely pure and never simple.
KandazaR ::
Različno. Nevem ravno za feri, ampak z bolonjskim programom so uvedli da je pogoj za napredovanje narejeni vsi izpiti, vendar sem opazil da so na nekaterih fakultetah izjeme. Na elektro v lj je potrebno zbrati 50/60. Na drugi strani pa je treba na gradbeni v lj in strojni v lj zbrati 60/60. Tako da malo bolj poglej za točno ta program.
Ok potem bom moral večino truda vložit v matematiko, ostalo so taki predmeti, ki me zanimajo =)
mchaber ::
Programiranje te naj ne skrbi. Sam sem šel na ta program z gimnazije brez blage veze o programiranju pa če redno hodiš na predavanja se boš takoj "udomačil". Vmesni izpiti (to mislim kriterije) pa se razlikujejo od predmeta do predmeta.
.
Drugače tuji jeziki so samo strokovni itd. tako da ni problemov...
Kateri predmeti so še težki zraven matematike potem? Usip je 70% so danes rekli na informativnem tako da mi je dih zastal.
Kateri predmeti so še težki zraven matematike potem? Usip je 70% so danes rekli na informativnem tako da mi je dih zastal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
T_F_7 ::
če si biu odličen in prav dober zakaj se potem ne vpišeš na maturitetni tečaj?
Pri spremembi podpisa lahko traja nekaj časa, da le-ta postane vidna.
mcNusa ::
Mislim, da te ne rabi kaj preveč skrbet. Saj ne grejo samo tisti z računalniške šole študirat računalništvo, veliko gre tudi gimnazijcev, pa vsaj kolkor jih jaz poznam, po večini izdelajo. Pač se dajo zraven, če jih to zanima. Na faxu boš dobil osnove, boš moral pa tud sam naredit nekaj več kot pa recimo tisti, ki pridejo z nekim predznanjem.
SmeskoSnezak ::
Idi delat splošno maturo, vzami si eno leto časa. Ti bo full pomagalo pri matematiki, pa še na medijske, smer kamor bi rad šel, se boš lahko vpisal naslednje leto. ;)
@ Pusti soncu v srce... @
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Šola | 362870 (25062) | nejc_nejc |
» | FRI - UNI ali VSŠ (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 21595 (18005) | SimplyMiha |
» | FRI (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šola | 48452 (35972) | awy |
» | naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 48267 (45749) | Jan987 |
» | Študij na FERI v MBOddelek: Šola | 8050 (6946) | Bob Rock |