» »

Pomoc pri HTML

Pomoc pri HTML

Denis15 ::

Sem amater+ pa izdelujem spletno stran v html jeziku pa me zanima kako postaviti en zanimiv template?
Hvala vnaprej
xD

pa še to me zanima kako lahko narediš da bo PISAVA iz dveh barv npr. kombinacija modra-bela ...?
xD

opeter ::

Kako to misliš modra-bela? Barvni preliv/prehod? Ali pa, da imaš definirane dve vrsti barv pisave - eno modro in eno belo?

Tempalet lahko postavljaš različno. Odvisno od različnih stvari. Npr. od tvojega časa, volje, pa seveda od tehnologije. Npr. imaš HTML + tabele kombinacijo, HTML + tabele + frame-i (ne priporočam) ter HTML + CSS kombinacijo (slednja je priporočena dandanes).

Kar se same zasnove templata tiče:
1.) skiricaj na papir, kaj sploh želiš
2.) skeniraj to skico ali pa na novo nariši v ustreznem programu za bitne slike
3.) s primernim programom za bitne slike (npr. Gimp, Paint.net itn.) razreži to sliko po želji, tako da dobiš GIF/JPG/PNG slike
4.) sedaj lahko sestavljaš spletno stran, recimo s pomočjo DIV-ov / CSS (seveda pa moraš vedeti točno velikost slik v pikslih)

Priporočam, da prebereš spodnje teme:
Uvod v izdelavo spletnih strani
Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

alexa-lol ::

Template = CSS
Da bo modro bela = PHP

hehe od css pa od php pa nimam blage veze sem komaj začel s html sem malo tak barvepa tabele pa naslove pa sprobal pa hyperlinke samo nevem no
xD

bluefish ::

potem pa te čaka še kar dolga pot, da boš res lahko izdelal nekaj uporabnega in všečnega.
Začni se poglobljeno seznanjati s HTML in CSS. Ostalo naj te zaenkrat ne skrbi. Ko boš nabral nekaj znanja si morda oglej tudi druge strani in njihovo kodo in poskušaj razumeti, kako je vse skupaj narejeno.

jo hvala
xD

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298345318 (4455) sunniegoldie
»

Kako postaviti ozadje v CSS-ju

314683 (4414) gnomee
»

drsni trak na strani

202169 (1891) Yunai
»

Ocena Dizajna (strani: 1 2 )