» »

Kuba predstavila Novo

1
2
»

Utk ::

No, glede serverjev lahko torej obrnem tvoj argumentka, kaj hudiča je narobe z Winsi, da v teh letih niso uspeli prevzeti več kot nekaj % deleža *nix sistemom? >:D

No, če je zate 30-40 procentov v denarju, in 67 procentov v komadih (kar pomeni, da so windows strežniki cenejši) "nekaj %", potem se ne čudit, da ne verjamem kaj dost tvojim napovedim o prihodnosti, če imaš še s poznavanjem sedanjega stanja probleme. Seveda se bo kdo obesil spet na to, da so to samo deleži prodanih strežnikov in ne tudi doma narejenih, ampak dokler mi kdo ne pokaže številke vseh... in ne, število googlovih strežnikov nima nobene veze s tem.
Itak je pa za vsako normalno podjetje pomembno kolk nečesa proda, in od tega, če si nekdo doma postavi linux strežnik nima nihče prav nobene koristi. Razen njega samega.

jype ::

CrniE> in ne, število googlovih strežnikov nima nobene veze s tem.

Zakaj pa to?

CrniE> Itak je pa za vsako normalno podjetje pomembno kolk nečesa proda, in od tega, če si nekdo doma postavi linux strežnik nima nihče prav nobene koristi. Razen njega samega.

Videti je, da ti nimaš podjetja, potem pa takele klatiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Icematxyz ::

kaj bluzita
linux je pod 1%


In zakaj bi ti naj vrjel? Ker tako praviš? Rekel sem da po 15 minut googlanja sem prišel oz. naletel večkrat na številko 2% v letu 2009. Kar je napram letu 2007 rast ker se omenja številka pod 2%.

Sedaj pa če trdiš da google laže prosim za link. Ne pa mislit, da bom kar zato ker trdiš sprejel to trditev za resnično.

ASUS sold over 300,000 units (EEE PC) in 2007,[3] and plans to sell several million in 2008.

V tem obdobju če prav razumem je še imel naložen linux. Tako da to že pomeni kakšno desetinko v prid linuxu samo s tega naslova? (seveda je se Microsoft takoj zbal in uštulil takoj potem še v dogovoru z asusom windows. Celo sedmico bo optimiziral. Da ja nebi asus kje potreboval in bil zasnovan na linux rešitvah).

Zanimivo pa je da takoj ko se je uštulil microsoft je (kljub če prav razumem malo večji zmogljivosti) cena spet nesramno poskočila? In spet dobiš neko malo brezvezno stvar za čez 500 dolarjev? ki je prvotno stala maksimalno 300 dolarjev?

Zgodovina sprememb…

Utk ::

CrniE> in ne, število googlovih strežnikov nima nobene veze s tem.

Zakaj pa to?

Ker prav ti vsakič to ven pripelješ, kot da je to edino pomembno kolk strežnikov ima google.


CrniE> Itak je pa za vsako normalno podjetje pomembno kolk nečesa proda, in od tega, če si nekdo doma postavi linux strežnik nima nihče prav nobene koristi. Razen njega samega.

Videti je, da ti nimaš podjetja, potem pa takele klatiš.

Videti je, da ti imaš podjetje, in svoje interese. Če si nekdo sam postavi strežnik, si ga bo tudi sam "supportal". Če si ga ne zna, bo vse skupaj kupil in se znašel v statistikah, ki sem jih linkal. Morda bo kupil linux, morda windows.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Icematxyz ::



Kaj pa sam OS. Se da kje dol-potegnit?

jype ::

CrniE> Ker prav ti vsakič to ven pripelješ, kot da je to edino pomembno kolk strežnikov ima google.

Vsekakor dejstvo, da imajo Google, Akamai in Amazon ogromno strežnikov, od katerih za vse praktične pomene besede vsi poganjajo linux, precej jasno kaže na to, kako je Linux dejansko uporaben za reči, od katerih je odvisen obstanek podjetja.

CrniE> Videti je, da ti imaš podjetje, in svoje interese. Če si nekdo sam postavi strežnik, si ga bo tudi sam "supportal".

Jasno - vendar ni nujno, da si strežnik postavi sam. Vsekakor ga strežnik z Linuxom v mnogo primerih stane manj in mu nudi več kot strežnik z Windows.

CrniE> Če si ga ne zna, bo vse skupaj kupil in se znašel v statistikah, ki sem jih linkal. Morda bo kupil linux, morda windows.

Kar pa ne pomeni, da trenutno Linux ne vodi z veliko prednostjo, le da nekateri rečete "tistih, ki imajo Linux, pa v statistiko ne bomo šteli".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Utk ::

Dej link na to prednost in statistike, ki upoštevajo "tudi tiste, ki imajo linux". To, kar ima Google, Akamai in Amazon, meni prav nič ne pove o skupnem deležu. Sej ne rečem, da nima linux več kot windows, če vzamemo vse skupaj, ampak kaj več kot naštevanje firm, ki imajo linux, bi se pa spodoblo za ta forum.
Tisto pa še zmeraj drži, da če si nekdo sam postavi strežnik, ne bo nihče z njim kaj dost zaslužil, če ga kupi, bo pa v vseh statistikah, tudi če dobi gor linux.

BigWhale ::

Icematxyz, tvoji procenti so približno pravi (kolk se da to izmerit), ampak pri takšnih številkah je skoraj nujno upoštevat še kakšno decimalko:) Sej ni tako pomembno. Lahko pogledamo tudi tako: linux se širi že okoli 15 let, in v 15 letih je prišel na 2 procenta.


Linux se ne siri ze 15 let. Linux ze 15 let nastaja. Kar je pa bistvena razlika. Stvar se je zacela kot pet-project in je precej casa tudi bila pet-project.

opeter ::

A ni še vedno?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Smeagol ::

Kuba naj dela kar hoče. Je nerelevantna. Relevantno je kaj počnejo Kitajci in kaj se bodo uradno odločili Rusi.

Tam vas bo pa zadelo.


Gres stavit, da bos 2020 napisal podobno? In mogoce 2040 tudi.

Za od srede 90ih se pisejo novice - tole zdaj bo pa zares obrnilo stvari. Vsako leto nekajkrat ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smeagol ()

BigWhale ::

A ni še vedno?


V bistvu je ja. Za pet project je linux zelo zelo uspesna zadeva.

poweroff ::

jype - daj povej kaj več o Gimnaziji Bežigrad. Bi bilo zanimivo vedet več o tem, ker so takrat res precej pompozno razlagali, da so šli na Winse.
sudo poweroff

kriko1 ::

Kot se jaz spomnem je prav nekdo iz tiste gimnazije opisal takratno situacijo - nič ni bilo, samo reklama (verjetno so dobili posamezniki kake modre kuverte).
Po tej objavi so se verjetno začeli pritiski in je zahteval odstranitev prispevka.

Tako se jaz spomnem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kriko1 ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IBM kupuje Red Hat

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
135855 (4257) primoz4p
»

Po pričakovanjih konec Linuxa v Münchnu (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
38397298 (87158) jype
»

Windows Markeptlace je 'čist' odprte kode

Oddelek: Novice / Windows Mobile
246929 (5718) BigWhale
»

Primerjava operacijskih sistemov

Oddelek: Operacijski sistemi
64477 (4327) ;-)

Več podobnih tem